Speltips: Herlev - Aalborg 19/3 "Solstolen väntar för Herlev"
Speltips Herlev - Aalborg

Bild från Bildbyrån

Solstolen väntar för Herlev

Kvartsfinal #4 står för dörren i Danmark och Aalborg gör den blåsiga och långa resan ner till Köpenhamn igen för möte med Herlev. Man gör det med 3-0 i matcher i ryggen och jag tror att det blir semester för Köpenhamnslaget.

Matchserien

Det var minst sagt skilda världar för lagen när man klev in i matchserien. Herlev gjorde det med en otroligt svag form och egentligen bara en fungerande femma. Storförlusterna avlöste varandra och känslan utifrån var den av fritt fall.

Aalborg å andra sidan förlorade visserligen den sista ligamatchen men hade innan dess radat upp segrar och såg återigen ut som gamla, goda Aalborg.

Jag trodde att Aalborg skulle gå ut och köra över Herlev i första matchen men fick nästan fel. Herlev inledde nämligen bäst och tog en 0-2 ledning innan Aalborg vaknade till liv och vann sista perioden med 4-0 och matchen med 5-2.

I den andra matchen var det Aalborgs tur att inleda starkt. Man hade 0-3 efter första perioden innan Jesper Thörnberg, som gjort fyra av Herlevs sex mål i slutspelet, hängde två och starkt bidrog till att man gick in i sista perioden med ett oavgjort resultat och allt att spela för. Väl där lyckades dock Aalborg avgöra och vinna med 3-4.

I senaste matchen var det inget snack. Herlev tog visserligen återigen ledningen men efter det var det en överkörning och stor klasskillnad. 5-1 blev slutresultatet och frågan är om inte luften gick ur Herlev.

Speltips

Aalborg har nu vunnit åtta raka matcher mot Herlev och med tanke på skillnaden i kvalitet, bredd och vilken form man gick in i slutspelet med är nog ingen förvånad att det står 3-0.

När matchserier ska avgöras handlar mycket såklart om det mentala spelet. Båda lagen kommer att lyckas samla väldigt mycket energi men skillnaden kommer vara hur man hanterar en eventuell motgång. Skulle Aalborg få ett tidigt mål så kommer Herlev få betydligt svårare att komma upp än om rollerna vore motsatta.

Herlev kommer prata om att ta chansen, om mirakel och att förlänga säsongen med en match i taget. Aalborg å andra sidan kommer göra allt för att vinna med 4-0 och således få några extra dagars vila, något som kommer bli viktigt längre fram.

Jag tror inte att Herlev har orken eller kvaliteten. Man behöver gå med en smal trupp för att hålla uppe kvaliteten men det sliter också och samtidigt räcker det inte upp till ett Aalborg som kan pumpa på med fyra femmor.

Aalborg vinner, man gör det komfortabelt och får sin vila inför semifinalen. -1,5 spelas till 1,85 gånger pengarna.

Lycka till!Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 sep.
18:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: Aalborg -1.5
 
29 sep.
18:45
Atalanta - Young Boys
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål & under 2,5 mål
 
29 sep.
19:00
MoDo - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MODO ö3
 
29 sep.
19:00
HV71 - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
29 sep.
19:00
Norrby - Helsingborg
Superettan
Spel: Norrby 0 AH
 
29 sep.
21:00
Manchester U - Villareal
Champions League
Spel: Manchester United -1 AH
 
29 sep.
21:00
Juventus - Chelsea
Champions League
Spel: Under 2,5 mål
 
30 sep.
19:00
Frölunda HC - Örebro HK
SHL
Spel: Örebro X2
 
30 sep.
19:00
Timrå - Luleå
SHL
Spel: Luleå vinner under ordinarie speltid
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 25 September

Premier League 24 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

"Jag var så stel så jag knappt kunde knyta skorna!" - Limpar om sin debut!

24 september 2021

Anders Limpar har börjat spela fotboll igen, detta i division 5 klubben Hede IK uppe i Härjedalen. Hör Limpans egna ord om den galna matchen där han även gör mål från halva planen! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.38)

Premier League 24 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 25 miljoner i jackpot! En kupong är dock inte värd något utan riktigt bra spikar och skrällar. Här serveras de av våra experter ... Läs mer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer