Speltips: IFK Göteborg - Falkenberg 12/8 "Hett i Göteborg när…
Speltips IFK Göteborg - Falkenberg

Hett i Göteborg när nyförvärv presenteras

Efter några rejält tunga år för Blåvitt så har vinden äntligen vänt. Laget spelar bra fotboll, är på rätt sida av tabellen och kan dessutom presentera välmeriterade nyförvärv. Hosam Aiesh från ÖFK är naturligtvis en klassvärvning och jag måste medge att klubbvalet kändes märkligt till en början men hatten av till IFK som löst denna prestigevärvning. Tobias Sana däremot har en större uppförsbacke även fast rätt många fans verkar ha förlåtit spelarnas flytt från just Blåvitt till MFF via spel i Ajax. Sana är 30 år gammal men har fina siffror med sig på kontot från tiden i danska Århus.

Göteborg är sexa just nu och det är där jag tror laget hamnar till slut då lagen ovanför känns lite för starka. Emellertid är Blåvitt obesegrade i sex raka seriematcher (två segrar, fyra oavgjorda) och bara ÖSK av alla gäng har vunnit på Ullevi (x2) denna säsong.

En trio i Toko, Da Graca och Calisir är alla avstängda i afton. Tränarteamet har redan bekräftat att unge Rasmus Wikström kommer att starta som mittback och troligtvis får han sällskap av Erlingmark då två luckor måste fyllas i den där backlinjen. Aiesh och Sana är båda med i truppen och Aiesh tror jag startar matchen. Lasse Vibe är redo för ett inhopp vilket innebär att Söder och Abraham startar med Kharaishvili - just Abraham och Söder är två oerhört kloka spelare som redan givit Blåvitt många viktiga poäng.

FFF då? Allsvenskans sämsta bortalag är man helt utan seger och med bara två inspelade poäng. Mathisen och H. Svensson är skadade. Det kommer bli ett race för FFF att hänga kvar och det skulle vara en bedrift om Hasse Eklund lyckades med det uppdraget. Hemma i Falkenberg är man jobbiga för alla lag men på bortaplan har man stundtals uppträtt naivt och det visar också poängskörden.

Jag tycker marknaden har bra odds på rak Blåvitt-seger men jag väljer att inleda med Asian H -0.75. Blåvitt har medvind nu och FFF kommer man ta av bara farten!

Gilla rek om du håller med Kviborg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
6 juni
17:00
Altach - WSG Swarovski Tirol
Fotboll
Spel: Altach vinner
 
6 juni
17:05
V75 3 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Hossiana Boko placering 1-3
 
6 juni
18:20
V75 6 Östersund Platsspel
Trav
Spel: From The Mine placering 1-3
 
6 juni
18:42
V75 7 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Campo Bahia placering 1-3
 
7 juni
13:30
Stuttgart - Osnabrück
Fotboll
Spel: Båda lagen gör mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Kalmar - ta del av riskfritt spel!

LÖRDAG: Nationaldagen firas med en travkampanj från Betfairs spelbörs och 250 kronor i riskfritt spel. Läs mer

Travkampanj från Betfair Exchange

FREDAG - 250 kronor i riskfritt spel från Betfair Exchange till Årjängs trav. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan

Superliga 4 juni 2020

Bettingstugans expert Jonas Weimer kommer med en ny trippel till helgens heta matcher! Ta del av odds, speltips och analys här. Läs mer

Upphöjda odds i Leverkusen - Bayern München

Bundesliga 4 juni 2020

Lördag - Stormatch i Tyskland när Leverkusen får fint besök av serieledarna Bayern München. Ta del av kampanjen från 888 sport för monsterodds i matchen! Läs mer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer