• Hem
  • Jazz vs Thunder
Betting tips Jazz vs Thunder

Likhet mellan Miles Davis & Utah? Exemplarisk Jazz

Jazz

Utah kommer till Oklahoma och nattens möte med 6 raka vinster.

Det mest häpnadsväckande med dessa vinster är att man vunnit samtliga matcher med ett snitt på 24 poängs marginal!?! Va? Ja, det stämmer faktiskt och utan lagets kanske viktigaste spelare, R. Gobert.

Vad är anledningen till detta? Ingen kan nog riktigt svara varför Jazz ser ut som ett helt nytt lag än vad vi såg inledningsvis på säsongen.

Efter att ha sett lagets senaste matcher så kan jag konstatera att Utah Jazz just nu spelar ligans bästa basket tillsammans med Rockets och Cavs.

Rollfördelningen och inställningen i laget är exemplarisk och nästan varje spelare har steppat upp sedan Gobert`s skada.

Nu är dock jätten i mitten tillbaka och för er som befarade att kemin på något sätt skulle få sig törn fick fel, eftersom man manglade sönder Wizards på hemmplan med hela 116-69!

Mest minuter fick Jonas med 29 och ännu roligare är att han verkligen tar vara på speltiden med +20. Matchen innan hade han +21! Marbo-sonen spelar alltså som en riktigt vinnare sedan han fick mer speltid.

Glöm inte rookien D. Mitchell, wow vilken månad.


Thunder

Oklahoma har haft stora problem med sitt nya lagbygge där iden var att forma ett av ligans bästa BIG 3.

Orsaken till detta? Kemin mellan dessa herrar.

Kanske är det vinnande konceptet att låta någon skjuta mindre?  I lagets 2 senaste matcher som man vunnit så har C. Anthony endast tagit 17 skott vilket är märkbart då forwarden är mer skottglad än Lucky Luke. Detta är i mitt tycke det bästa Carmelo har gjort på år och dagar.

Vem hade kunnat tro att han en dag skulle offra sina dåliga skottval för lagets bästa?

Laget vann senast mot ett decimerat Spurs med 90-87 och då var Spurs utan L. Alridge, M, Ginobili, T. Parker och R. Gay.

Dock så spelar Thunder väldigt bra när de väl har vind i seglen, främst då R. Westbrook har taktpinnen framåt som bakåt.

Frågan är om denna vind kan finna någon form av konsistens?

Speltips

Jag har själv sett både Jazz och Thunder`s matcher senaste tiden och får jag välja ett lag som spelar bättre än det andra så går utmärkelsen märkbart till Utah Jazz som just nu spelar en fullkomligt exemplarisk basket.

Laget har 6 i rad och spelar bäst basket i ligan nu tillsammans med Rockets och Cavs.

Gott om självförtroende och gott om spelare som kan kan producera framåt men även producera bakåt är det vinnande receptet. Lägger vi till tydlig rollfördelning och del roliga överraskningar som tex D. Mitchell. A. Burks, R. O´Neal och självklart J. Jerebko så är Jazz nu ett lag som kommer vara otroligt svåra att besegra.

Om Thunder ska lyckas vinna så krävs det att de spelar den bästa matchen på året och att laget äntligen lyckas finna "nirvana" som lag.

Även Westbrook, George, Anthony, Adams, Roberson måste ta fram sitt "A-game"

Jag spelar här faktiskt +9 Jazz och det gör jag eftersom Utah då har råd med ett överkomma en jobbig flygresa från Utah och den trötthet som lätt kan infinna sig när man spelar "back-to-back"

Gott om spelvärde för Jazz. + 9

Gilla om du håller med

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
22 jul
17:30
IK Sirius - IFK Göteborg
Allsvenskan
Bet: 2 DNB
 

Fler spelnyheter & kampanjer

VM-elvan

Fotbolls VM 2018 16 juli 2018

Frankrike är världsmästare och VM är över för den här gången. När konfettin lagt sig över golv och gator och sista champagnen korkats upp är det nu dags för Björn Johnson att utse ... Läs mer

Så minns vi VM 2018 - Här är de 5 snyggaste målen

Fotbolls VM 2018 14 juli 2018

VM 2018 i Ryssland lider mot sitt slut och i kväll avgörs turneringen mellan Frankrike och Kroatien. En månad av spännande matcher har bjudit på en underhållning man sent kommer ... Läs mer

10 gånger pengarna på Frankrike att vinna matchen, helt utan omsättningskrav!

Förhöjda odds Fotbolls VM 2018 13 juli 2018 - 15 juli 2018

Äntligen VM-final och Frankrike möter Kroatien. Frankrike står som stora favoriter att vinna matchen (1.90), men LeoVegas boostar oddset. De ger nämligen alla nya kunder 10 gånger ... Läs mer

Avsnitt 9 av VM-stugan

Fotbolls VM 2018 13 juli 2018

I avsnitt 9 är det eftersnack kring semifinalerna men framförallt uppsnack kring bronsmatchen och finalen. Avgörande omgången i Stugan Cup och både Wiking samt Limpar kliver in ... Läs mer

Det finns bara en Bronsmatch vi minns - Så har de gått i de andra

Fotbolls VM 2018 13 juli 2018

Ikväll är det dags för bronsmatch i 2018 års världsmästerskap. I Sverige finns det bara en bronsmatch vi kommer ihåg, den 1994. Men hur har det egentligen gått i bronsmatcherna ... Läs mer