Speltips: John Isner - Jack Sock 30/7 "Ace, ace, ace"
Speltips John Isner - Jack Sock

Bild från Bildbyrån

Ace, ace, ace

Den eviga romansen mellan John Isner och Atlanta Open fortsätter, och 36-åringen servade sig förbi JJ Wolf till denna åttondelsfinal. På andra sidan står forne världsåttan Jack Sock, som sakta försöker komma tillbaka till den högsta nivån. Utdragen affär att vänta?

Ja, John Isner fortsätter leverera på platsen där han lyft titeln fem gånger och gått till final ytterligare tre. I den första omgången mot Jeffrey John Wolf visade han hur gynnsamma förhållandena är för hans spelstil. Den 208 cm långa bjässen pepprade ner 36 serveess på tre set, och lyckades steppa upp när möjligheterna gavs på retur.

Matchen var som väntad oehört servedominerad, och Wolf hängde med Isner till mångt och mycket, men visade sig svag i nyckelmoment för att bli bruten, något man inte har råd med mot en servare av Big Johns rang.

36-åringen är som vanligt svårstoppad här på hemmaplan i Atlanta.


För drygt fyra år sedan stod Jack Sock på toppen av tennisvärlden, i ATP Finals som en av de 8 bästa spelarna i världen. Vad som sedan följde från Paris Masters-mästaren och världssjuan kan inte annat än kallas ett totalt förfall. I slutet av 2019 föll amerikanen till och med utanför rankingssystemet i sin helhet.

Vägen tillbaka har varit lång och svår, just nu är 28-åringen rankad strax utanför 200-strecket. Med sin fina serve och extremt tunga topspin forehand kan Sock fortfarande hota bra ATP-motstånd, och han har gjort det bra de gånger han fått chansen på ATP-nivå de senaste två åren.

Efter en överraskande kvartsfinal och tre-setsförlust mot titelvinnaren Kevin Anderson i Newport slog Sock ut Ricardas Berankis i en tuff tre-settare i första omgången här.

Sock har en lång väg att vandra om han ens ska komma nära sin tidigare ranking.

Det lär inte bli särskilt många längre bolldueller i denna kamp, som brukligt mot John Isner i Atlanta. Sock imponerade på serve mot Berankis, och vann 85% av sina poäng bakom förstaserven. 28-åringen släppte inte heller till några breakbollar emot sig.

Paret har mötts nio gånger i karriären, och Isner leder knappt med 5-4. Det brukar oftast bli jämna, längre kamper, med ett par 7-5 set och tiebreaks involverade. Isner utgår som självklar favorit, men Sock kan inte räknas bort att ge en god kamp. Således tar vi ännu ett överspel i en Isner-match denna vecka.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 okt.
04:00
Edmonton Oilers - Calgary Flames
NHL
Spel: Connor McDavid gör minst 2 poäng (inkl OT)
 
17 okt.
13:00
Swansea - Cardiff
Championship
Spel: 1X + Under 2.5 mål
 
17 okt.
15:00
Hammarby - AIK
Allsvenskan
Spel: AIK asian 0 hcp
 
17 okt.
15:00
Everton - West Ham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: Newcastle 0 asian hcp
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 9 Oktober

VM-kval 8 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare David Dabeskovic som kommer med sina tankar ... Läs mer

De vinner Allsvenskan - Enligt spelbolagen!

Allsvenskan 7 oktober 2021

Allsvenskan tar landslagsuppehåll men går sedan in i ett otroligt viktigt skede av säsongen. Endast åtta matcher återstår och det är nu allt ska avgöras. Tre lag är det som har ... Läs mer