Speltips: Juventus - Chelsea 29/9 "Tillknäppt mellan skadedrabbade…
Speltips Juventus - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Tillknäppt mellan skadedrabbade gruppfavoriter

Grupp H är kanske inte den mest spännande gruppen på förhand även om det är den, tack vare Malmö, vi i Sverige följer närmast. De två väntade topplagen, Chelsea och Juventus, vann sina respektive öppningsmatcher och nu väntar tidig seriefinal på Allianz Stadium i Turin. Det är två lag tyngda av skador som möts och jag väntar mig en tillknäppt tillställning.

Det kändes som att den aldrig skulle ta slut, Juventus segertåg i Italien. Känslan var att man kopplat ett alldeles för starkt grepp om den där titeln. Själva hade man dock hela tiden fokus på Champions League och där, tillsammans med en förlegad transferstrategi, tappade man greppet.

Man har ofta värvat gratis, gammalt och framångsrikt tidigare men senaste åren har utfallet blivit sämre och även om yngre spelare som De Ligt, Chiesa, Locatelli och Kulusevski alla har stor potential verkar man ha tappat något på vägen.

Fjolåret slutade med en, med Juventus mått mätt, horribel fjärdeplats men förväntningarna var ändå relativt höga i och med Allegris återkomst. Inledningen har dock varit ännu sämre och laget befinner sig på tiondeplats med endast åtta poäng på sex matcher. Sju av de åtta poängen har dock kommit i de tre senaste matcherna men det har sett allt annat än stabilt ut, speciellt i de två senaste där Spezia och Sampdoria besegrats med 3-2 x 2.

Chelseas fjolårssäsong är svår att kalla något annat än succé i och med segern i Champions League. Det är dock lätt att glömma att cupspel är cupspel och man i många stunder var allt annat än stabila i ligaspelet. Man löste till slut en fjärdeplats men det var på håret och kändes i slutändan mer som tur än något annat.

En sak som tydligt saknades var en 9a, speciellt när det blev tydligt att Tuchel inte litade på varken Abraham eller Giroud. In har Lukaku kommit och även om spelet ofta hackat i inledningen av den här säsongen ser man vilken impact Lukaku redan haft och framförallt kommer ha på det här laget. Det som fungerade galant under 2021-delen av förra säsongen och som har fortsatt i år är försvarsspelet. Med Christensen eller Silva i mitten tillsammans med Rudiger och Azpilicueta samt Mendy i mål är man otroligt svåra att göra mål på. Detta blev extra tydligt då laget gjorde en plattmatch senast mot City men ändå hade god kontroll på europas kanske bästa anfallslag.

Matchen mot City var lagets enda förlust hittills och man hänger med i toppen, även om man haft riktigt svårt att bibehålla ett bra spel över 90 minuter men, mycket tack vare Lukaku, trots det lyckats bärga poängen.

Båda lagen har problem med skador och för Juventus ser både Dybala och Morata ut att missa matchen vilket ökar trycket på de yngre förmågorna i anfallet. För Chelseas del saknas fortsatt Mason Mount och Christian Pulisic men sedan Citymatchen missar nu även Kanté och Reece James. Tunga tapp för båda klubbarna.

Speltips

En sak vi märkte tydligt i Chelseas möte mot City var avsaknaden av Mason Mount. Han är länken mellan ett mittfält som saknar kreativitet och ett anfall som blir isolerat utan honom. Nu tar jag för givet att man återgår till 3-4-3 vilket innebär två spelare som kan axla den rollen, Havertz bland andra men Mount kommer saknas ändå, och Chelseas anfallsspel bli lidande.

Om något av de här lagen sett ut som "gamla goda Juventus" senaste tiden är det Chelsea men med Bonucci, Chiellini, De Ligt och Allegri vid rodret tar jag för givet att vi trots allt får se en gedigen försvarsinsats av italienarna när det vankas stormatch. Lägg där till att Chelseas anfallsspel dels hackat men också nu saknar en dimension, att Chelseas försvarsspel alltjämt ser stensäkert ut och att Juventus anfallsbesättning är decimerad och matchens dignitet kan jag inte se något annat än en målsnål tillställning. Jag spelar därför under 2,5 mål till 1,73 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
22 okt.
19:00
Almtuna - HV71
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
22 okt.
19:00
Modo - Vita Hästen
HockeyAllsvenskan
Spel: Sam Vigneault att göra minst en poäng
 
22 okt.
19:00
Tingsryd - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Myles Powell att göra minst en poäng
 
23 okt.
16:00
Leeds - Wolves
Premier League
Spel: Wolves DNB
 
23 okt.
16:00
Southampton - Burnley
Premier League
Spel: 1X & under 3,5 mål
 
24 okt.
15:00
Elfsborg - Sirius
Allsvenskan
Spel: Elfsborg -1 asian hcp
 
24 okt.
15:00
Brentford - Leicester
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
24 okt.
17:30
Manchester United - Liverpool
Premier League
Spel: Liverpool DNB
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 21 oktober 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

Chelsea vs Malmö FF - Superboost till Champions League!

Champions League 19 oktober 2021

ONSDAG: Äntligen dags för Champions League igen och återigen dags för Malmö FF att kliva in i hetluften igen. Efter två inledande förluster skulle det smaka väldigt bra med en ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer