Speltips: Kalmar FF - Sirius 23/7 "Sirius ångar på mot tre nya poäng"
Speltips Kalmar FF - Sirius

Bild från Bildbyrån

Sirius ångar på mot tre nya poäng

Nästjumbon Kalmar FF tar emot topplaget Sirius torsdag kväll i Allsvenskans tionde omgång i vad som också är ett intressant tränarmöte.

Ja, en tredjedel av Allsvenskan är spelad och en gammal regel är att vid just tio omgångar ser man någorlunda klart åt vilket håll lagen går åt. Sirius ligger inför torsdagens match på femte plats vilket är sensationellt bra då klubben ligger i botten av tabellen vad gäller lönelistan.

Henrik Rydström, som här kommer hem till Kalmar och ställs mot sin före detta tränare Nanne Bergsstrand, har förvaltat Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs arv i Sirius mycket väl så här långt. De gamla, rutinerade spelarna är så gott som bortplockade. In har ambitiösa, smarta, skickliga och relativt unga spelare klivit in och gjort jobbet. Spelare som Sugita, Vecchia, Björnström har varit strålande under säsongsinledningen. Det skulle inte förvåna mig om dessa spelare landar i svenska storklubbar snart.

Kalmar FF går riktigt tungt så här långt och parkerar näst sist i tabellen. Spelidén är stundtals osynlig, mycket av framgångarna i spelet består av att någon spelare sticker ut med individuell briljans som till exempel Fröling eller Romario. Laget har inför torsdagens match sex raka förluster.

Kalmar FF:s tre senaste matcher

Malmö FF (b) 1-2

Hammarby (h) 1-2

Elfsborg (h) 1-2

Sirius tre senaste matcher

IFK Norrköping (h) 4-2

AIK (b) 0-1

Hammarby (b) 0-0

Förra säsongens möten

Sirius - Kalmar FF 3-0

Kalmar FF - Sirius 0-2

I senaste omgången imponerade Sirius extra mycket när man vann över IFK Norrköping som fram till den matchen var obesegrade i serien.

– Niklas Thor sa det bra dagen efter när jag frågade spelarna vad vi gör som ger oss möjlighet att vinna matchen. Han, som ändå har ett perspektiv med många år i Sirius, kunde inte säga att han någon gång sett oss vara så konsekventa i vårt sätt att spela. Oavsett vad som hände i matchen, även när Norrköping kvitterade och hade bra perioder lät vi inte bekommas av det, säger Henrik Rydström till Sirius hemsida.

Kalmar å sin sida ser oinspirerat och uddlösa ut. Inför torsdagens match saknas viktige lagkaptenen Viktor Elm som dras med en knäskada.

Sirius bara ångar på och jag ser stora chanser till tre poäng nere i Kalmar. Därför spelar jag Sirius draw no bet till oddset 1.60.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 okt.
04:00
Edmonton Oilers - Calgary Flames
NHL
Spel: Connor McDavid gör minst 2 poäng (inkl OT)
 
17 okt.
13:00
Swansea - Cardiff
Championship
Spel: 1X + Under 2.5 mål
 
17 okt.
15:00
Hammarby - AIK
Allsvenskan
Spel: AIK asian 0 hcp
 
17 okt.
15:00
Everton - West Ham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: Newcastle 0 asian hcp
 
17 okt.
23:00
Ottawa Senators - Dallas Stars
NHL
Spel: Dallas ö2,5 mål
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 9 Oktober

VM-kval 8 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare David Dabeskovic som kommer med sina tankar ... Läs mer

De vinner Allsvenskan - Enligt spelbolagen!

Allsvenskan 7 oktober 2021

Allsvenskan tar landslagsuppehåll men går sedan in i ett otroligt viktigt skede av säsongen. Endast åtta matcher återstår och det är nu allt ska avgöras. Tre lag är det som har ... Läs mer