Speltips: Manchester City vs Birmingham 10/1 "Ryggareken om…
Speltips Manchester City vs Birmingham

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Manchester City vs Birmingham

Manchester City tar emot Championship laget Birmingham City på söndagseftermiddagen för FA cupens tredje omgång.

Manchester City

City bokade finalplats i ligacupen efter en 2-0 vinst mor Manchester United på onsdagskvällen. Innan dess avverkade man Arsenal i samma cup (4-1).

I FA cup sammanhang brukar man spela bra. Man har vunnit FA cupen vid sex tillfällen, den senaste 2019. På sina 11 senaste matcher i FA cupen så har man vunnit 10.

Efter att ha startad säsongen långsamt ser man nu ut att vara sitt vanliga jag igen. Man spelar strålande och har fem raka vinster i bagaget.

I ligan har man vunnit de senaste tre mot Southampton, Newcastle och Chelsea vilket har gjort att man klättrat till en femteplacering.

Truppen:

Frånvarolistan är diger med Ederson, Eric Garcia, Ferran Torres, Tommy Doyle, Scott Carson och Cole Palmer alla isolerade.

Aymeric Laporte och Nathan Ake är skadade.

Sergio Aguero förväntas leda anfallet och det finns en öppen plats i det det centrala försvaret för Kyle Walker och Benjamin Mendy.

Möjlig XI: Steffen; Walker, Harwood-Bellis, Stones, Mendy; Rodri, Gundogan, Foden; Mahrez, Aguero, Zinchenko

Birmingham

Birmingham kommer från en relativt väntad 2-0 förlust mot Blackburn. Man befinner sig i något av en formsvacka efter att nu ha förlorat fem av sina sex senaste matcher i ligan. Därmed ligger man på en 18e plats i tabellen.

På de senaste tre matcherna har man dessutom misslyckats med att göra mål. Förutom matchen ovan så har man även förlorat mot Derby med 4-0 och man spelade 0-0 borta mot Nottingham Forest. Målgörandet har varit ett problem säsongen igenom och det är sällan vi ser dom göra mer än ett mål om ens det.

Förra året så överkom man Blackburn och Coventry i det tidiga skedet av FA-cupen men förlorade mot Leicester i den femte rundan.

Birmingham's spel kännetecknas av en del märkbara svagheter. Man har ofta svårt att försvara sig mot bättre spelare och har dessutom det svårt att behålla ledningen de få gånger man tar den först. Försvaret i allmänhet känns bräcklig oavsett om det gäller omställningar, fasta situationer eller att försvara sig mot långskott. Utöver detta så har jag känslan av att man tappar rätt mycket boll - ofta genom rent slarv.

Truppen:

En del ändringar till den ordinarie startelvan förväntas.

Möjlig XI: Prieto; Dean, Colin, Clarke-Salter, Friend; Clayton, Kieftenbeld, Toral; Bela, Hogan, Leko


REK

Birmingham är i dålig form och det är därför svårt att tänka sig att championship laget kan hota Manchester City. Även om Pep ställer upp en roterad elva så förväntar jag mig att City promenerar hem det här. Jag spelar City -2.5 (asiatiskt handikapp alltså) till 2.02 hos bet365. 6u.

Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer