Speltips: Melodifestivalen Final 2021 13/3 "Tot-on-Top"
Speltips Melodifestivalen Final 2021

Bild från Bildbyrån

Tot-on-Top

Efter fyra deltävlingar samt den sedvanliga andra chansen, har 28 bidrag reducerats till 12. Finalfältet i årets upplaga av Melodifestivalen är således komplett. Både spelbolagen samt svenska folket håller Tusse Chiza med bidraget "Voices" som storfavorit till segern, men är det enorma favoritskapet befogat? Vilka andra bidrag hotar om segern och pallplatserna?


Årets upplaga av Melodifestivalen har precis som det mesta varit lite annorlunda, av förklarliga skäl. Till följd av pandemin bestämdes det att samtliga deltävlingar samt även finalen går av stapeln på Annexet i Stockholm. Någon publik har det naturligtvis inte heller blivit tal om.

Men trots rådande omständigheter har vi bjudits på en otrolig varians med bidrag från alla genrer, diverse scennummer och underhållning för hela familjen i sann Mello-anda. Startordningen i finalen fastställdes nyligen, och följer nedan:

 • Danny Saucedo - ”Dandi Dansa”
 • Klara Hammarström - ”Beat of Broken Hearts”
 • Anton Ewald - ”New religion”
 • The Mamas - ”In the middle”
 • Paul Rey - ”The missing piece”
 • Charlotte Perrelli - ”Still young”
 • Tusse - ”Voices”
 • Alvaro Estrella - ”Baila baila”
 • Clara Klingenström - ”Behöver inte dig idag”
 • Eric Saade - ”Every Minute”
 • Dotter - ”Little tot”
 • Arvingarna - ”Tänker inte alls gå hem”

Titelfavoriterna:

Melodi nummer 7: Tusse - "Voices"
Bäst titelodds: 1.53 hos Bet365

"Tusse", eller Touzin Chiza som han egentligen heter, är en välkänd figur hemma i TV-sofforna. Trots att han endast är 19 år gammal har den svensk-kongolesiske sångaren redan hunnit med att gå till semifinal i "Talang" samt vinna Idol år 2019, då blotta 17 år fyllda.

Med bidraget "Voices" gick Tusse direkt till final, och det är enkelt att förstå varför. Hans otroligt kraftfulla röst gör verkligen låten rättvisa, som handlar om frihet, gemenskap och att alla ska få sina röster hörda. Även scennumret är mäktigt, med flimrande ansikten i bakgrunden under refrängen, och fyra skickliga dansare som ger ett starkt helhetsintryck av bidraget. Låten kan dock tyckas vara lite väl repetitiv och enkel i sin text.

Melodi nummer 10: Eric Saade - "Every Minute"
Bäst titelodds: 5.00 hos Betsson

Det har hunnit gå tio år sedan Eric Saade vann hela Melodifestivalen med bidraget "Popular". I år har den 30-årige skåningen, som även var programledare 2019, gått på ett mer minimalistiskt scennummer. Tills han får sällskap av en dansare är Eric ensam på scen, stående, sjungande och dansande i en vit ruta.

"Every minute" är inte det typiska Melodifestivalbidraget, och den största styrkan ligger i det rytmiska beatet och robotrösten som sjunger "nananananana" under refrängen. Låten har gått varm på Spotify sedan släpp, och blir bättre för varje gång man lyssnar på den. Dock gör den sig mycket bättre i studion än live, och Saades sångröst lever inte riktigt upp till resten.

Melodi nummer 11: Dotter - "Little Tot"
Bäst titelodds: 12.00 hos Unibet

Vilken resa Johanna "Dotter" Jansson gjort genom Melodifestivalen. Hon debuterade år 2018 med bidraget "Cry", som kom sist i sin deltävling och således tog resan tvärt slut. I fjol var hennes egna förväntningar ställda lågt, men "Bulletproof" blev en monsterhit och "Dotterdam" såg ut att bli verklighet. Låten föll dock på det absoluta målsnöret och förlorade med 1(!!!) poängs marginal i ett rafflande finaldrama.

Med "Little Tot" kritiserar artisten den hetsen och egot som uppstått i vår tidsålder kring sociala medier, och är en blandning av både pop och EDM. Scennumret är sensationellt, och precis som ifjol är det Dotter själv som står i centrum med huvudslängningar, rytmisk dans och fantastisk utstrålning. Låten är möjligtvis inte lika stark som Bulletproof, men växer för varje lyssning.

Melodi nummer 4: The Mamas "In the middle"
Bäst titelodds: 12.00 hos Unibet

De senaste åren har hela Sverige fått gospel-feber, och The Mamas har nu varit inblandade i slutsegern två år i följd. Först dansade damerna till John Lundgrens vinnarbidrag "Too late for love", innan de ifjol tog segern själva med låten "Move". Trion har extrem utstrålning, och uppvisar fantastiskt samspel och glädje på scen, så det är inte konstigt att svenska folket blivit förälskade.

"In the middle" handlar om närhet, systerskap och kraft, och precis som förra året är det artisttrion i fullt fokus på scen. Mitt i scennumret byter de från fjolårets svarta dresser till glimrande guld, och står återigen för ett mycket starkt bidrag. Låten har dock inte alls samma genomslagskraft som "Move", och de regerande mästarna kan få slita ont i år.

Speltipset:

Medan Tusse förmodligen är en värdig favorit till segern, så verkar spelbolagen främst tagit hänsyn till den inhemska populariteten. I finalen har den internationella juryn 50% av makten, och kommer således väga tungt. "Voices" lär göra ett stort intryck på juryn med Tusses starka röst och budskap, men låten är lite repetitiv vilket kan komma att kosta en del värdefulla poäng.

Eric Saades bidrag känns inte alls som en jury-låt. Sångrösten är svag, och det finns inget starkt budskap för att vinna hjärtan. Scennumret kan antingen ses som genialt eller skralt, vilket inte är idealt för att få stabila jurypoäng.

Låten är väldigt catchy, och den inhemska populariteten finns där, men i såpass svår konkurrens med många publikfavoriter kommer juryns röster väga tungt.

Utöver vinnarlåten "Popular" har Saade endast en fjärde samt sjätteplats hos den internationella juryn på tidigare framträdanden. Det kan bli ödesdigert.

The Mamas var delad etta hos juryn ifjol, och kommer gå starkt där även i år, samtidigt som den inhemska populariteten är stor. "In the middle" lever dock inte alls upp till fjolårets framträdande, och efter två år av Gospel-feber lär stämmorna klinga av lite mer detta år.

Dotter delade förstaplatsen med The Mamas hos fjolårets jury, och numret har precis allt som de letar efter. Ett unikt budskap, ett starkt scennummer, och en riktigt bra sångröst. Även om "Little Tot" möjligen inte är lika bra som Bulletproof kommer poäng komma i mängder både från den internationella juryn samt tittarna.

Sammantaget är det hos Dotter det stora spelvärdet ligger i denna final, och den tudelade makten mellan den internationella juryn samt det svenska folket har inte vägts in nog i oddssättningen. "Little Tot" har precis allt som krävs för att vara med i topptrion när alla röster är räknade, och till och med vinna hela tävlingen.

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 juli
04:30
Los Angeles FC - Minnesota United
Fotboll
Spel: Los Angeles FC över 1.5 mål & Över 8 hörnor i matchen
 
29 juli
08:00
Karen Khachanov - Ugo Humbert
Sommarspelen 2020
Spel: Över 23.5 games
 
29 juli
11:00
Elina Svitolina - Marketa Vondrousova
Sommarspelen 2020
Spel: Svitolina vinner matchen
 
29 juli
19:00
Vålerenga - Gent
Fotboll
Spel: Gent vinner (DNB)
 
29 juli
19:00
FC Milsami Orhei - Elfsborg
Europa League
Spel: Elfsborg att vinna & under 4,5 mål i matchen
 
29 juli
20:45
Maribor - Hammarby
Europa League
Spel: Båda lagen gör mål & ö 2,5 mål i matchen
 
30 juli
01:00
John Isner - Jack Sock
ATP Tennis
Spel: Över 23.5 games
 
30 juli
02:30
Cameron Norrie - Nick Kyrgios
ATP Tennis
Spel: Kyrgios vinner matchen
 
31 juli
12:00
Herrnas diskus, sommarspelen.
Sommarspelen 2020
Spel: Andrius Gudzius att komma på pallen
 
31 juli
17:00
Trelleborgs FF - Helsingborgs IF
Superettan
Spel: Båda lagen gör mål (BLGM)
 
31 juli
17:30
Degerfors IF - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål
 
1 aug.
05:00
Garbiñe Muguruza tar medalj i Sommarspelen
Tennis
Spel: Garbiñe Muguruza blir topp 3 i Sommarspelen
 
2 aug.
19:00
IFK Göteborg - IFK Norrköping
Allsvenskan
Spel: X2 & ö 1,5 mål i matchen
 
4 aug.
02:00
Lizzie Armanto tar medalj
Sommarspelen 2020
Spel: Lizzie Armanto tar medalj
 
5 aug.
03:05
Herrarnas Kula, Sommarspelen.
Sommarspelen 2020
Spel: Darlan Romani att nå en pallplats.
 
13 aug.
21:00
Långtidsspel Premier League (Bobby)
Premier League
Spel: Över 2 hörnor i varje match i Premier League
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer