Powerplay idag » lördag 15 januari 2022 » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Lördag 15/1

Powerplay » Lördag 15/1

Analys Powerplay 15 januari

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 15 januari.

Lördagens Powerplay blir en höjdare! Här bjuder vi bland annat på några rafflande SHL-matcher.

💰 Banken! - Växjö

Växjö är formstarka och vassa på hemmaplan. Lakers ska - under normala omständigheter - inte tappa poäng hemma mot Linköping.

💣 Knallen! - Timrå

Brynäs är stora favoriter, men Timrå har stundtals visat gott gry den här säsongen och är ett lag med mycket potential. Det är långt ifrån omöjligt att medelpadingarna drar det längsta strået i Gävle.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Växjö - Linköping 1
Växjö är tämligen formstarka; sex vinster på de sju senaste SHL-matcherna talar sitt tydliga språk. Linköping har förvisso tagit sju poäng på de tre senaste matcherna, men Lakers har i grunden ett betydligt bättre lag. Lägg därtill att smålänningarna är hemmastarka och kan ståta med 2-0 i inbördes möten. Här lär det inte tappas poäng. Spelvärdet på en etta är dessvärre uselt.

2. Frölunda - Rögle 1X2
Ovisst värre. Två guldkandidater möts. Frölunda har blandat och gett på sistone. Rögle är formstarka och vassa i bortaplanssammanhang. RBK har dessutom 2-0 i inbördes möten i SHL-sammanhang den här säsongen. Det hemmastarka västkustgänget är dock ett lag med en grymt hög kapacitet och det här kan sluta hur som helst. Helgardering!

3. Brynäs - Timrå 12
En lurig match. Brynäs studsade tillbaka nu senast genom att göra en riktigt bra match mot Luleå. Timrå är visserligen ett bottenlag, men kan ståta med två raka vinster och är ett lag med en härlig lagmoral. Det faktum att Tik har 2-0 i inbördes möten ska också lyftas fram. Spelvärdet på en tvåa är fantastiskt bra. BIF har emellertid i grunden ett bättre spelarmaterial och Timrå är ett halvdant bortalag. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

4. Luleå - Skellefteå 1X2
Dags för norrderby. Luleå föll förvisso i går borta mot Brynäs, men har gjort det oerhört bra rent helhetsmässigt en längre tid. Skellefteå blir en tuff utmaning. SKE kan stoltsera med sex vinster på de sju senaste SHL-matcherna och är bortastarka. Västerbottningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. LHF är å andra sidan hemmastarka och det är upplagt för en rysare mellan två lag med guldpotential. Det är svårt att hitta bra spelvärde och här blir det en helgardering.

Brendan Shinnimin FOTO Simon Eliasson

5. Västervik - Västerås 12
Sexpoängsmatch i topp sex-striden i HockeyAllsvenskan. Västervik har torskat fem av de sex senaste bataljerna. Västerås blir en ordentlig utmaning. Västmanlänningarna har vunnit två av de tre senaste matcherna och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Västerås är emellertid inte direkt något superlag på bortais och Västervik är tunga att möta i Plivit Arena. Västerås vann dock det senaste mötet lagen emellan och det är upplagt för en jämn tillställning. Här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

6. Piteå - Surahammar 1
Sammandrabbning i AllEttan Norra. Fjärdeplacerade Piteå - med tre segrar på de fyra senaste matcherna - är formstarka. Andraplacerade Surahammar blir en tuff uppgift. Surahammar föll i och för sig hemma mot Hudiksvall nu senast, men HHC är serieledare och Sura har tre vinster på de fyra senaste bataljerna. Lägg därtill att Surahammar vann när lagen möttes senast och är bortastarka. PHC är dock hemmastarka och besitter en väldigt hög kapacitet. Känslan är att Piteå vinner redan under ordinarie speltid.

7. Östersund - Borlänge 12
Ytterligare en sammandrabbning i AllEttan Norra. Östersund är trea och Borlänge innehar sjundeplatsen. Det skiljer dock bara fyra pinnar mellan lagen och det här är en väldigt svårtippad match. Inte minst med tanke på att jämtlänningarna har blandat och gett i hemmaplanssammanhang i AllEttan Norra. BHF har defensiva brister, men är vassa framåt. Spelvärdet på en tvåa är bra och känslan är att något av lagen håvar in full pott.

8. Boden - Forshaga 1X2
En uppskjuten match i AllEttan Norra. Det blir därmed lottning. Sportsliga förutsättningar kommer inte avgöra och det känns vettigt att offra den sista helgarderingen här av den anledningen.

Redaktionen

Redaktionen

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Vanliga frågor & svar om Powerplay 15 januari

💸 Var kan jag köpa andelar till Powerplay?

Andelar till Powerplay kan du köpa på Bettingstugans ombudssida.

Till Bettingstugans ombudssida

💰 Är det extrapengar på Powerplay den 15 januari?

Nej, det är inga extrapengar på lördagens Powerplay.

⏰ Spelstopp för Powerplay den 15 januari?

Powerplay den 15 januari har spelstopp klockan 15:14.

⚽️ Vilka matcher är det på Powerplay 15 januari?

Följande matcher är på Powerplay den 15 januari:

1. Växjö - Linköping
2. Frölunda - Rögle
3. Brynäs - Timrå
4. Luleå - Skellefteå
5. Västervik - Västerås
6. Piteå - Surahammar
7. Östersund - Borlänge
8. Boden - Forshaga

🤓 Vart kan jag läsa analys till Powerplay?

Analys till Powerplay kan ni läsa här inne på Bettingstugan.

Till alla Dragskotts analyser

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
8 aug.
18:00
Sandnes - Skeid
Premier League
Spel: Sandnes -1 AH
 
8 aug.
19:00
Varberg - IFK Göteborg
Allsvenskan
Spel: Över 2,5 mål
 
9 aug.
20:45
Rangers - Union Saint Gilloise
Champions League
Spel: Rangers -1.5
 
11 aug.
20:00
FK Shkëndija - AIK
Fotboll
Spel: FK Shkëndija DNB
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
6 maj
16:00
The Championship
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

4 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

28 juli 2022

Erik Johansson fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC, som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

19 juli 2022

Erik Johansson bjuder på veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer

Spela på Sverige hos Lyllo Sport - Få 100 kr riskfritt spel!

Dam-EM 2022 12 juli 2022

EM 2022 är i full gång och så även Lyllo som nu öppnar sin sportsbook! I sitt välkomsterbjudande bjuder de på 100 kronor i ett riskfritt spel när du spelar på Sverige i EM! Ta del ... Läs mer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer