Powerplay idag » lördag 15 januari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Lördag 15/1

Powerplay » Lördag 15/1

Analys Powerplay 15 januari

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 15 januari.

Lördagens Powerplay blir en höjdare! Här bjuder vi bland annat på några rafflande SHL-matcher.

💰 Banken! - Växjö

Växjö är formstarka och vassa på hemmaplan. Lakers ska - under normala omständigheter - inte tappa poäng hemma mot Linköping.

💣 Knallen! - Timrå

Brynäs är stora favoriter, men Timrå har stundtals visat gott gry den här säsongen och är ett lag med mycket potential. Det är långt ifrån omöjligt att medelpadingarna drar det längsta strået i Gävle.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Växjö - Linköping 1
Växjö är tämligen formstarka; sex vinster på de sju senaste SHL-matcherna talar sitt tydliga språk. Linköping har förvisso tagit sju poäng på de tre senaste matcherna, men Lakers har i grunden ett betydligt bättre lag. Lägg därtill att smålänningarna är hemmastarka och kan ståta med 2-0 i inbördes möten. Här lär det inte tappas poäng. Spelvärdet på en etta är dessvärre uselt.

2. Frölunda - Rögle 1X2
Ovisst värre. Två guldkandidater möts. Frölunda har blandat och gett på sistone. Rögle är formstarka och vassa i bortaplanssammanhang. RBK har dessutom 2-0 i inbördes möten i SHL-sammanhang den här säsongen. Det hemmastarka västkustgänget är dock ett lag med en grymt hög kapacitet och det här kan sluta hur som helst. Helgardering!

3. Brynäs - Timrå 12
En lurig match. Brynäs studsade tillbaka nu senast genom att göra en riktigt bra match mot Luleå. Timrå är visserligen ett bottenlag, men kan ståta med två raka vinster och är ett lag med en härlig lagmoral. Det faktum att Tik har 2-0 i inbördes möten ska också lyftas fram. Spelvärdet på en tvåa är fantastiskt bra. BIF har emellertid i grunden ett bättre spelarmaterial och Timrå är ett halvdant bortalag. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

4. Luleå - Skellefteå 1X2
Dags för norrderby. Luleå föll förvisso i går borta mot Brynäs, men har gjort det oerhört bra rent helhetsmässigt en längre tid. Skellefteå blir en tuff utmaning. SKE kan stoltsera med sex vinster på de sju senaste SHL-matcherna och är bortastarka. Västerbottningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. LHF är å andra sidan hemmastarka och det är upplagt för en rysare mellan två lag med guldpotential. Det är svårt att hitta bra spelvärde och här blir det en helgardering.

Brendan Shinnimin FOTO Simon Eliasson

5. Västervik - Västerås 12
Sexpoängsmatch i topp sex-striden i HockeyAllsvenskan. Västervik har torskat fem av de sex senaste bataljerna. Västerås blir en ordentlig utmaning. Västmanlänningarna har vunnit två av de tre senaste matcherna och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Västerås är emellertid inte direkt något superlag på bortais och Västervik är tunga att möta i Plivit Arena. Västerås vann dock det senaste mötet lagen emellan och det är upplagt för en jämn tillställning. Här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

6. Piteå - Surahammar 1
Sammandrabbning i AllEttan Norra. Fjärdeplacerade Piteå - med tre segrar på de fyra senaste matcherna - är formstarka. Andraplacerade Surahammar blir en tuff uppgift. Surahammar föll i och för sig hemma mot Hudiksvall nu senast, men HHC är serieledare och Sura har tre vinster på de fyra senaste bataljerna. Lägg därtill att Surahammar vann när lagen möttes senast och är bortastarka. PHC är dock hemmastarka och besitter en väldigt hög kapacitet. Känslan är att Piteå vinner redan under ordinarie speltid.

7. Östersund - Borlänge 12
Ytterligare en sammandrabbning i AllEttan Norra. Östersund är trea och Borlänge innehar sjundeplatsen. Det skiljer dock bara fyra pinnar mellan lagen och det här är en väldigt svårtippad match. Inte minst med tanke på att jämtlänningarna har blandat och gett i hemmaplanssammanhang i AllEttan Norra. BHF har defensiva brister, men är vassa framåt. Spelvärdet på en tvåa är bra och känslan är att något av lagen håvar in full pott.

8. Boden - Forshaga 1X2
En uppskjuten match i AllEttan Norra. Det blir därmed lottning. Sportsliga förutsättningar kommer inte avgöra och det känns vettigt att offra den sista helgarderingen här av den anledningen.

Redaktionen

Redaktionen

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Vanliga frågor & svar om Powerplay 15 januari

💸 Var kan jag köpa andelar till Powerplay?

Andelar till Powerplay kan du köpa på Bettingstugans ombudssida.

Till Bettingstugans ombudssida

💰 Är det extrapengar på Powerplay den 15 januari?

Nej, det är inga extrapengar på lördagens Powerplay.

⏰ Spelstopp för Powerplay den 15 januari?

Powerplay den 15 januari har spelstopp klockan 15:14.

⚽️ Vilka matcher är det på Powerplay 15 januari?

Följande matcher är på Powerplay den 15 januari:

1. Växjö - Linköping
2. Frölunda - Rögle
3. Brynäs - Timrå
4. Luleå - Skellefteå
5. Västervik - Västerås
6. Piteå - Surahammar
7. Östersund - Borlänge
8. Boden - Forshaga

🤓 Vart kan jag läsa analys till Powerplay?

Analys till Powerplay kan ni läsa här inne på Bettingstugan.

Till alla Dragskotts analyser

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 jan.
18:59
Dagens Trippel 20/1
Spel: Trippel
 
20 jan.
19:00
Oskarshamn - Brynäs
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra minst en poäng
 
20 jan.
19:00
Leksand - Växjö
Spel: Joel Kellman gör minst en poäng
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Idrottsgalan 2022 - Två stora favoriter gör upp om åtråvärda priset!

12 januari 2022

Idrottsgalan går av stapeln den 17 januari 2022 och ett av de mest åtråvärda priserna är förstås årets manliga respektive kvinnliga idrottare. Och i båda kategorierna är de två ... Läs mer

Stryktipskrönikan 8 Januari

7 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare och bettingexpert Jonas Weimer kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

Premier League 7 januari 2022

Det är FA-cupen i fokus när Stryktipset är tillbaka igen! 3e rundan ska spelas med en hel del fina lag från Englands högsta serier. Kupongen är dock knepig och kräver en bra spik ... Läs mer