Powerplay idag » onsdag 3 mars » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 3/3

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 3/3

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 3 mars.

Onsdagens Powerplay är högintressant. Det spelas fem allsvenska matcher, varav ett antal är mycket ovissa. Tre matcher i AllEttan går också av stapeln.

⏰ Spelstopp: 17:59

1. Mora - Modo 12
Lagen möttes under tisdagen. På onsdag är det dags för ytterligare ett möte. Det råder inga tvivel om att Mora ska betraktas som favoriter. Masarna vann nu senast och är obesegrade under ordinarie speltid i fem sammandrabbningar i följd. MIK kan dessutom ståta med 3-0 i inbördes möten och Öviksgänget är ett av HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Känslan är att Mora vinner igen. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

2. AIK - Kristianstad 1
En match där AIK är stora favoriter. Stockholmarna har ett stort försprång (29 poäng) och är rätt så bra i hemmaplanssammanhang. Kristianstad har dessutom fem nederlag på de sex senaste matcherna. Det ska även påpekas att AIK kan ståta med 2-1 i inbördes möten, samtidigt som skåningarna är HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Tipset utgörs av att Gnaget vinner redan under ordinarie speltid.

3. Västerås - Tingsryd 12
En oviss match. Västerås är på gång - två vinster i följd talar sitt tydliga språk. Tingsryd blir en tuff utmaning. Taif har gjort en bra säsong rent helhetsmässigt. Formen är dock halvdan (tre raka förluster). VIK är dessutom ett ganska bra hemmalag. Lägg därtill att västmanlänningarna har 3-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Västerås drar det längsta strået igen.

4. Bik Karlskoga - Almtuna 1X2
Bik Karlskoga - som kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna - är ett lag i medvind. Almtuna är också formstarka (sex vinster på sju matcher). Värmlänningarna har 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre spelarmaterial. Uppsala-gänget är dessutom mediokra i bortaplanssammanhang. Tipset är att Bik styr upp det här. Mycket till följd av det offensiva övertaget.

5. Väsby - Södertälje 2
Väsbys poängbehov är enormt i kampen om att undvika kvalspel för det allsvenska kontraktet. Nykomlingarna föll visserligen nu senast borta mot Almtuna, men hade tre raka segrar dessförinnan och är jobbiga att möta. Södertälje blir en ordentlig utmaning. SSK har håvat in sju poäng på de tre senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Väsby hittills. Sportklubben har dessutom plusstatistik i inbördes möten lagen emellan. Tipset är att SSK inkasserar full pott. Mycket till följd av lagets starka forwardsbesättning.

Troja/Ljungby - Nybro 1X2
Match i AllEttan Södra. Båda lagen är på stark uppgång. Troja har förvisso gjort en betydligt sämre AllEtta än Nybro hittills. Lägg därtill att Vikings vann när lagen möttes senast. Hemmalagets grundkapacitet är dock enormt hög och hemmaplansfördelen väger tungt. Befogat att offra en helgardering.

7. Karlskrona - Mörrum 1X2
Ytterligare en match i den södra AllEttan-serien. Hett Blekinge-derby. Karlskrona har gjort en halvdan AllEttan rent helhetsmässigt, men är på gång i och med hemmavinsten mot Huddinge nu senast. Mörrum har varit ojämna den senaste tiden. KHK vann det senaste mötet lagen emellan och det här är en mycket svårtippad match. Även här känns det vettigt att helgardera.

8. Mariestad - Dalen 12
Kvällens tredje match i AllEttan Södra. Mariestad har förlorat två av de tre senaste matcherna och Dalen har två vinster i följd. Jönköpingslaget vann dessutom när lagen mötte senast och är bortastarka. Bois är dock ett rätt så bra hemmalag och känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 sep.
18:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: Aalborg -1.5
 
29 sep.
18:45
Atalanta - Young Boys
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål & under 2,5 mål
 
29 sep.
19:00
MoDo - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MODO ö3
 
29 sep.
19:00
HV71 - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
29 sep.
19:00
Norrby - Helsingborg
Superettan
Spel: Norrby 0 AH
 
29 sep.
21:00
Manchester U - Villareal
Champions League
Spel: Manchester United -1 AH
 
29 sep.
21:00
Juventus - Chelsea
Champions League
Spel: Under 2,5 mål
 
30 sep.
19:00
Frölunda HC - Örebro HK
SHL
Spel: Örebro X2
 
30 sep.
19:00
Timrå - Luleå
SHL
Spel: Luleå vinner under ordinarie speltid
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 25 September

Premier League 24 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

"Jag var så stel så jag knappt kunde knyta skorna!" - Limpar om sin debut!

24 september 2021

Anders Limpar har börjat spela fotboll igen, detta i division 5 klubben Hede IK uppe i Härjedalen. Hör Limpans egna ord om den galna matchen där han även gör mål från halva planen! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.38)

Premier League 24 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 25 miljoner i jackpot! En kupong är dock inte värd något utan riktigt bra spikar och skrällar. Här serveras de av våra experter ... Läs mer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer