Powerplay idag » torsdag 18 mars » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Torsdag 18/3

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 18/3

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 18 mars.

Torsdagens Powerplay innehåller många intressanta matcher. Två SHL-bataljer sticker i första hand ut. Leksand-Oskarshamn och Djurgården-Brynäs är matcher som betyder oerhört mycket för streckstriderna i den svenska högstaligan.

⏰ Spelstopp: 17:29

1. Leksand - Oskarshamn 1
En lurig match att tippa. Leksands form är god. Tre vinster i följd talar sitt tydliga språk. Oskarshamn har blandat och gett den senaste tiden. IKO har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett oerhört jobbigt lag att möta. Oskarshamn har dessutom - precis som LIF - mycket att spela för. IKO har dock inte betvingat Leksand i Dalarna den här säsongen och är ett mediokert bortalag. Tipset utgörs av att masarna styr upp det här. Mycket tack vare lagets defensiva övertag.

2. Djurgården - Brynäs 1X2
En väldigt oviss sammandrabbning. Djurgården - som krigar för att befästa slutspelsplatsen - har mycket att jobba på efter fyra nederlag på de fem senaste matcherna. Brynäs blir en tuff uppgift. Gävle-gänget kan ståta med två raka trepoängare och kämpar för att klättra över kvalstrecket. Lägg därtill att BIF har 2-1 i inbördes möten. Brynäs är å andra sidan SHL:s sämsta bortalag. Stockholmarna har i grunden ett bättre lag och känslan är att Djurgården får med sig minst en poäng från den här bataljen.

3. Borlänge - Piteå 1X
Match i AllEttan Norra. En match som betyder mycket för båda lagen. Borlänge riskerar att få säsongen avslutad efter AllEttan och Piteå kan halka ner under topp sex-strecket. PHC har gjort en bättre AllEtta, men BHF besitter en hög grundkapacitet och norrbottningarna är ett mediokert bortalag. Känslan är att Borlänge - i sämsta fall för masarnas fel - tar den här matchen till övertid.

4. SCL - Lausanne 12
Sammandrabbning i NLA. SCL slår ur underläge, 2-1 i inbördes möten till trots. Lausanne har i grunden ett bättre lag. Det märks inte minst på det faktum att laget har gjort en mycket bättre säsong än SCL. Hemmalaget har dock ett mentalt övertag till följd av inbördes-möten-statistiken och det känns vettigt med en halvgardering.

5. Servette - Bern 1
Ytterligare en match i NLA. Servette är favoriter. Laget har gjort en mycket bättre säsong än Bern och har ett bättre lag på alla fronter. Här känns det befogat med en spik, trots att Bern har vunnit ett av två möten lagen emellan tidigare under säsongen.

6. Omsk - Magnitogorsk 1X2
En oviss match i KHL-slutspelet. Omsk har 3-1 i inbördes möten, men Magnitogorsk är ett lag med en hög kapacitet med många kvaliteter över hela rinken. Här känns det befogat att offra en helgardering.

7. St Petersburg - Dynamo Moskva 1X2
Ännu en batalj i KHL-slutspelet. Dynamo Moskva har ett mentalt övertag i och med 3-1 i inbördes möten, men St Petersburgs hemmaplansfördel väger tungt. Ytterligare en KHL-slutspelsmatch som är oerhört oviss. Helgardering.

8. Liberec - Mountfield 1X
Match i slutspelet i den tjeckiska högstaligan. Liberec är favoriter. Hemmalaget har 3-1 i inbördes möten och ett bättre lag. Mountfield är dock ett lurigt gäng med en hög högstanivå. Det är dock inte så troligt att Liberec förlorar redan under ordinarie speltid, så 1X känns vettigt.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 sep.
20:15
Sonderjyske - Aalborg
Metal Ligaen
Spel: Aalborg vinner
 
17 sep.
21:00
Newcastle - Leeds
Premier League
Spel: X2 & Newcastle ö 3,5 hörnor i matchen
 
17 sep.
21:00
Celta Vigo - Cadiz
La Liga
Spel: Celta Vigo vinner & Över 1,5 mål i matchen
 
17 sep.
21:15
Portimonense - Santa Clara
Primeira Liga
Spel: Över 49.5 varningspoäng i matchen och båda lagen över 19.5 varningspoäng.
 
18 sep.
15:15
Timrå - Växjö
SHL
Spel: Växjö -1
 
18 sep.
15:15
Malmö Redhawks - Färjestad BK
SHL
Spel: Färjestad ö2,5 + ö4,5 mål (match)
 
18 sep.
17:30
Häcken - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Mjällby flest hörnor
 
19 sep.
01:30
Pannie Kianzad vs. Raquel Pennington
UFC
Spel: Raquel Pennington vinner
 
19 sep.
17:30
Tottenham - Chelsea
Premier League
Spel: Chelsea -1 asian hcp
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer

Super boost från SHL - 6 x pengarna!

SHL 10 september 2021

LÖRDAG: Till helgen drar SHL igång igen och då kommer Betway med en fin kampanj till matcherna. Spela på att Frölunda och Växjö vinner sina matcher och få hela 6 x pengarna. Ta ... Läs mer