Powerplay idag » Torsdag 23 maj » Tips, Förslag & Resultat
Speltips Powerplay » Torsdag 23/5

Powerplay idag 23/5 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel idag torsdag den 23 maj.

🔩 Kupongens spik

  • Sverige

💥 Kupongens skräll

  • USA

1. Finland - Sverige 2

Sverige löste förvisso avancemang utan några problem men spelmässigt har Tre Kronor lämnat en del att önska och det har verkligen varit blandade prestationer. De två senaste matcherna har det inte sett bra ut med elva insläppta mål mot Ryssland och Schweiz. Finland löste också avancemang utan problem men kommer från en torsk mot Tyskland i ryggen vilket inte bådar gott. Sverige har ett klart bättre lag och ska vara stora favoriter här. Spelbolagen ger Sverige runt 60% chans till seger och till 54% tycker jag tvåan är en bra spik.

2. Kakko - Hörnqvist X2

H2H där det handlar om vem som gör flest mål av ungtuppen Kakko och veteranen Hörnqvist. Kakko har verkligen imponerat under VM och det blir en spännande karriär att följa. Men gällande denna head to head har svenska folket hamnat snett på det och streckat Kakko som favorit vilket är fel. Sverige förväntas göra fler mål än Finland och Hörnqvist står i lägre odds att gör mål kontra Kakko. Med det sagt spelas X2.

3. Kanada - Schweiz 1

Kanada gled igenom gruppspelet utan några problem och nu är det dags att trampa igång på riktigt när slutspelet drar igång. Här ska laget gå in som stora favoriter mot ett Schweiz som förvisso stått upp bra mot bättre motstånd men som trots allt kommer med tre raka förluster inför denna match. Kanada har förvisso blivit överstreckade men jag kommer ändå spara mina tecken och spika ettan.

4. Mantha - Fiala 1X2

H2H mellan Mantha och Fiala och som vanligt handlar det om vem som gör flest mål i matchen och här ska Mantha gå in som favorit. Mantha har gjort sju mål i turneringen mot Fiala på fyra mål. Men framförallt väntas Kanada göra fler mål än Schweiz i denna match och då ska Mantha ha större chans att göra mål. Jag tycker dock streckfördelningen sitter okej och jag finner inget större spelvärde. Helgardering.

5. Ryssland - USA X2

Ska vi få någon utdelning på denna kupong måste vi hitta lite skrällar och här tycker jag det finns värde på den stora underdogen USA. Ryssland ska gå in som stora favoriter här då laget har ett klart bättre lag på pappret och har presterat betydligt bättre på isen under gruppspelet. USA har inte övertygat och många ifrågasätter spelarnas motivation vilket inte bör vara några problem inför denna match. Jag tycker Ryssland blivit för stora favoriter här på kupongen där de står i 83% och jag tycker spelvärdet ligger på X2 som speals.

6. Dadonov - DeBrincat 1X2

Ännu en match mellan två spelare där det återigen handlar om vem som gör flest mål och här ska Dadonov få favoritskapet då han står i oddset 2.38 att mål mot DeBrincat som står i oddset 3.40. Jag tycker dock streckfördelningen speglar oddsen ganska bra där krysset ska vara favorit men Dadonov ska streckas högre än DeBrincat. Finner inget värde här och helgarderar.

7. Tjeckien - Tyskland 1

Tjeckien gick starkt i gruppspelet och förlusten mot Ryssland är det inte så mycket att säga om. Nu väntar ett Tyskland som också gjorde ett starkt gruppspel sett till sina förutsättningar och täckte många av lina handikappslinor hos spelbolagen. Men Tjeckien har ett klart bättre lag och bör vinna denna match sju gånger av tio efter ordinarie tid. Jag spikar ettan.

8. Toronto - Charlotte 1X2

Vi avslutar kupongen på andra sidan Atlanten där inte bara Stanley Cup börjar dra ihop sig utan även AHL-slutspelet där vi har en semifinal mellan Toronto och Charlotte. De sistnämnda har en 2-1 ledning efter att ha förlorat det första mötet men har nu vänt på steken med en 5-3 seger och senast en 5-1 vinst. Charlotte ska ses som något vassare men på bortaplan ska det vara jämna odds och en jämn streckfördelning vilket det är. Inget spelvärde och jag helgarderar.

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
2 juni
18:00
Mlada Boleslav - Zlin
Fotboll
Spel: Mlada Boleslav vinner
 
2 juni
19:15
Vitality - NiP
CS:GO
Spel: Vitality vinnare
 
2 juni
22:00
Jonny Clayton vs. Max Hopp
Dart
Spel: Jonny Clayton Kastar flest 180s (DNB)
 
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Ta del av riskfria pengar på Trav & Jägersro

1 juni 2020

TISDAG - Riskfritt spel i Jägersro. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer

250 kronor riskfritt på Trav i Visby

MÅNDAG - Riskfritt spel i Visby. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer

De vinner allsvenskan - enligt spelbolagen!

Allsvenskan 29 maj 2020

Allsvenskan har fått grönt ljus att återupptas. Tidigast 14 juni kan vi se våra lag spela igen men redan nu vet vi hur favoriterna till serieseger ser ut. Ta del av listan här och ... Läs mer

Helgens trippel med Bundesligadominans!

Bundesliga 29 maj 2020

Vår expert Jonas Weimer går väldigt bra på hemsidan och har träffat 16 av de senaste 20 speltipsen. Vi har bett vår tipster sätta ihop en trippel åt oss från Europas öppnade ligor ... Läs mer

Superodds på Dormund mot Schalke! 10 x pengarna!

Bundesliga 13 maj 2020

LÖRDAG - Fantastiska nyheter! Bundesliga är tillbaka denna fina helg! Och med det följer även trevliga kampanjer från Unibet. Här kommer en man absolut inte vill missa, eller vad ... Läs mer