Speltips: Ryssland - Danmark 21/6 "Vinna eller försvinna"
Speltips Ryssland - Danmark

Bild från Bildbyrån

Vinna eller försvinna

Efter två snörpliga förluster står Danmark inför en dramatisk måstematch i sista gruppspelsmatchen. Vinst med två måls marginal är kravet för avancemang. Ryssland behöver emellertid bara ett kryss för att säkra plats i åttondelsfinal. Danskarna har sett bättre ut i turneringen, men lyckas de göra jobbet?


Ja, det blev en förlösande och lättande 1-0 seger för Ryssland i deras måstematch mot Finland. Men Sbornaya fick hjärtat i halsgropen direkt från start, då hjälten i finnarnas seger mot Danmark, Joel Pohjanpalo, slog till igen. Målet dömdes dock bort för offside. Det var en relativt hårt spelad match, med mycket ställningskrig, avblåsningar och gula kort.

Ryssland var det bättre laget, och kunde ta ledning precis före paus då Aleksey Miranchuk enkelt rullade in ledningsmålet från nära avstånd efter en vacker framspelning av Artem Dzyuba. Finland var emellertid inte ofarliga, och hade allt sina målchanser.

Det starkt ifrågasatta ryska landslaget fick fira till slut med en tung trepoängare mot finnarna.

Rörande scener utspelade sig inför Danmarks match mot Belgien. En enorm Eriksen-tröja hölls upp ute på planen, och Danmarks storstjärna (som nu är utskriven från sjukhuset efter sitt hjärtstopp), hyllades ytterligare när spelet stoppades i minut tio och 29-åringen applåderades. De rödvita spelade med en helt otrolig energi i denna match, och blott två minuter in i matchen hade Yussuf Poulsen gjort 1-0 vilket firades hejvilt.


Efter en spelad halvlek var danskarna det klart bättre laget, och världsettorna var rejält pressade. Men med sin enorma bredd fanns det livsfarliga vapen att tillgå. Världens bästa mittfältare i form av Kevin de Bruyne byttes in, och lyckades vända matchen till 1-2. Danskarna skapade dock enorma mängder chanser men snörpligt nog utan att göra fler mål.

Yussuf Poulsen och hela Parken var i euforiskt tillstånd när det tidiga 1-0 målet kom.

Vi har ett otroligt spännande tabelläge när denna Grupp B skall summeras. På grund av tiebreaker-reglernas utformning där inbördes möten samt målskillnad i dessa väger tyngst mellan lag på samma poäng är det mycket möjligt att vi ser både Ryssland, Danmark men även Finland på tre poäng. I ett sådant scenario hamnar vi om Danmark slår Ryssland och Belgien slår Finland, vilket just nu är det mest sannolika utfallet.

Förutsättningarna är således klara för Danmark - tvåmålsseger eller ett förmodat respass. För Ryssland räcker ett kryss för avancemang såvida inte Finland slår Belgien. Danskarna har helt klart varit det bättre laget i denna turnering, och den offensiv de visade upp mot Belgien var extremt imponerande. På grund av tiebreakerreglerna måste de fortsätta pumpa på för mål även vid ledning 1-0, vilket får oss att gilla spelet på lagmål här.

Fräckisen här blir att Yussuf Poulsen finner nätmaskorna och bygger vidare på det förlösande målet från förra matchen, det betalar 3.00 hos Hajper.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 okt.
04:00
Edmonton Oilers - Calgary Flames
NHL
Spel: Connor McDavid gör minst 2 poäng (inkl OT)
 
17 okt.
13:00
Swansea - Cardiff
Championship
Spel: 1X + Under 2.5 mål
 
17 okt.
15:00
Hammarby - AIK
Allsvenskan
Spel: AIK asian 0 hcp
 
17 okt.
15:00
Everton - West Ham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: Newcastle 0 asian hcp
 
17 okt.
23:00
Ottawa Senators - Dallas Stars
NHL
Spel: Dallas ö2,5 mål
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 9 Oktober

VM-kval 8 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare David Dabeskovic som kommer med sina tankar ... Läs mer

De vinner Allsvenskan - Enligt spelbolagen!

Allsvenskan 7 oktober 2021

Allsvenskan tar landslagsuppehåll men går sedan in i ett otroligt viktigt skede av säsongen. Endast åtta matcher återstår och det är nu allt ska avgöras. Tre lag är det som har ... Läs mer