Speltips: SK Gaming - FaZe Clan 10/12 "SK vinner årets match i CS:GO"
Speltips SK Gaming - FaZe Clan

Bild från Bildbyrån

SK vinner årets match i CS:GO

Äntligen är det dags. Världens två bästa lag möts. Världens två bästa spelare möts. Det är final i ESL Pro Leagues slutspel och SK Gaming tar sig an FaZe Clan.

I flera turneringar har det varit nära, men Virtus Pro slog ut FaZe i Epicenter och NiP slog ut SK i IEM Oakland. Aldrig har vi fått se dessa storlag dra svärd i en så pass viktig och stor match, och hela hösten har vi väntat på denna final. En bäst-av-fem mellan världens två mest talangfulla lag.

Vad är det då som gör denna match så häftig? Jo, SK har varit CS-världens bästa lag de senaste 1,5-2 åren och vunnit flera stora tävlingar. De har tre av världens absoluta stjärnor i “coldzera”, “fer” och “FalleN” och har en osannolik förmåga att prestera när det gäller.

Den nuvarande uppställningen hos FaZe blev till i slutet av sommaren, när man adderade stjärnorna “GuardiaN” och “olofmeister” till ett redan stjärnfyllt lag. Spelare för spelare är det inget lag som kan mäta sig med FaZe.

Världens två bästa spelare spelar i respektive lag. “coldzera” mot “NiKo”. Världens två bästa in-game-leader spelar i respektive lag. “FalleN” mot “karrigan”. Det blir inte större.

Att tippa denna match är svårt, och för att göra det måste vi analysera.

Vilka kartor kommer spelas?

Det är ganska självklart vilka kartor vi inte kommer att få se i morgon. Det ska mycket till om inte FaZe väljer bort Cobblestone och om inte SK väljer bort Nuke. Vad som blir intressant är ordningen på övriga. Min gissning är följande.

Inferno

Den kartan där FaZe har störst övertag gentemot SK kommer förmodligen att spelas antingen 1:a eller 3:a. Anledningen är att FaZe kommer vilja vara säkra på att få chansen att spela inferno och inte åka hem med 3-0 i baken utan att ha gett sig möjligheten till det.

Train

En ganska jämn karta, men med ett litet övertag till SK. De har bra statistik på Train, och har vunnit viktiga matcher där förr. FaZe har varit upp och ner, men kan stänga ner vilka som helst med sin CT-sida där rain dominerar till och från.

Mirage

En av två kartor som kommer vara avgörande. Båda lagen är bra på Mirage, speciellt “coldzera” och “fer” hos SK och “GuardiaN” och “rain” hos FaZe. Dessutom hade “NiKo” en riktigt bra Mirage i semifinalen mot Fnatic. Om vi leker med tanken att Inferno och Train har slutat 1-1 så måste nog FaZe tar hem Mirage, för på Cache kommer de få det svårt.

Cache

Förutom när man vände 3-12 mot Astralis har FaZe haft relativt svårt på Cache. Det är en karta som “GuardiaN” inte har spelat mycket under sin tid i NaVi och därmed har det varit svårt för dem att utnyttja hans skicklighet med AWPen. SK har, å andra sidan, spelat kartan i flera viktiga matcher. Så sent som för två veckor sedan vände man 0-9 i en avgörande match mot Astralis, vilket är en imponerande erfarenhet. Fördel SK på Cache.

Overpass

Om det går så långt som fem kartor kommer vi (gissningsvis) avsluta på Overpass. En karta som är otroligt stark för båda lagen. SK vann mot Misfits i semifinalen med 16-1 på just Overpass. FaZe har 85% vinstprocent med denna laguppställning. Ovisst alltså.

Så, vilka faktorer kommer att avgöra?

  • Skicklighet

Här har FaZe en liten edge, med det stjärnfyllda laget. Man har fyra riktigt världsstjärnor, att jämföra med SK som har tre.

  • In game leader

“karrigan” har aldrig vunnit mot “FalleN” i en bäst-av-tre eller bäst-av-fem. Och även om det är världens kanske två bästa IGLs som möts, så måste man säga att Fallen har det mentala övertaget.

  • Vana av situationen

SK spelar finaler hela tiden, och kärnan med “FalleN”, “coldzera”, “fer” och “TACO” har varit med länge. De två senaste vinsterna har även inkluderat “boltz”, som verkligen tillfört något till SK. Av de sju finaler man spelat i viktiga turneringar har man vunnit sex. Man är riktigt bra på att prestera i de avgörande lägena.

FaZe har också spelat en del finaler i höst, och vunnit de flesta. Bland annat vann man ESL One New York och ELEAGUE Premier. Dock har man inte samma clutch-förmåga som SK.

Speltips

Verkligen en final att se fram emot, och det kommer inte osannolikt gå till fem kartor. Gillar dock inte att spela på över 4,5 kartor till 2.50 hos Bet365, även om båda dessa lagen spelade fem kartor i deras respektive senaste final där det var möjligt. Det finns för många faktorer som spelar roll i ett sådant spel.

Mitt tips är att SK tar hem det. När det stormar och någon behöver kliva fram litar jag mer på “FalleN” än “karrigan”, mer på ”coldzera” än “NiKo”, och mer på SK:s lagspel än FaZe dito. Ser man till kartorna är det inget lag som har en direkt fördel. SK är favoriter att ta hem det, och rättmätigt så.

Jag spelar SK vinner till 1.84 hos Pinnacle. Allt över 1.80 tycker jag är spelvärt odds på SK.

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
4 aug.
00:15
Fluminsese - Cerra Porteno
Fotboll
Spel: Fluminese vinner
 
4 aug.
02:00
Lizzie Armanto tar medalj
Sommarspelen 2020
Spel: Lizzie Armanto tar medalj
 
4 aug.
13:15
Herrarnas Slägga, Sommarspelen
Sommarspelen 2020
Spel: Wojciech Nowicki att komma 1-3.
 
4 aug.
13:45
Frankrike - Nederländerna
Handboll
Spel: Nederländerna vinner kvartsfinalen
 
4 aug.
19:00
Beatriz Haddad Maia - Hsieh Su-Wei
WTA Tennis
Spel: Hsieh vinner matchen
 
5 aug.
03:05
Herrarnas Kula, Sommarspelen.
Sommarspelen 2020
Spel: Darlan Romani att nå en pallplats.
 
5 aug.
21:00
Ujpest - Basel
Europa League
Spel: Basel ht/ft
 
5 aug.
21:00
Breidablik - Aberdeen
Europa League
Spel: BLGM & ö 2,5 mål
 
6 aug.
21:00
Monaco - Nantes
Ligue 1
Spel: Monaco vinner & Över 1.5 mål i matchen
 
7 aug.
17:00
IFK Värnamo - AFC Eskilstuna
Superettan
Spel: IFK Värnamo
 
8 aug.
15:00
Djurgårdens IF - AIK
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål
 
13 aug.
21:00
Långtidsspel Premier League (Bobby)
Premier League
Spel: Över 2 hörnor i varje match i Premier League
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer