Stryktipset idag » Lördag 13 juli » Analys, Tips & Resultat
Speltips Stryktipset » Lördag 13/7

Stryktipset idag 13/7 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 13 juli hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Bodö/Glimt

💥 Kupongens skräll

 • Elfsborg

1. AIK - Elfsborg X2

AIK har inte imponerat sedan uppehållet och i veckan blev det en snopen förlust i CL-kvalet borta mot Ararat efter en svag insats. Matchen mot Elfsborg hamnar i kläm och jag tycker vi har en favorit i fara här. Elfsborg har förvisso inga starka siffror på gräs men jag tror gästerna ska ha goda möjligheter att få med sig något här. Ettan är överstreckad och X2 spelas.

2. Falkenberg - Göteborg X2

Falkenberg fick sig en rejäl uppvisning senast borta mot Bajen som slutade med en 6-2 förlust och Falkenberg såg ut som ett lag som spelar i Superettan kommande säsong. Nu väntar en något enklare uppgift mot Göteborg men framförallt pga av hemmafördelen. Men Göteborg ser fortsatt starka ut och även om jag tror laget kommer dippa i höst bör de få med sig en poäng från Falkenberg. X2 spelas.

3. AFC Eskilstuna - Kalmar X2

AFC tog en viktig poäng senast hemma mot DIF men klubben är i stort behov av trepoängare om de på riktigt ska ha en chans att spela kvar i Allsvenskan. Nu får de besök av ett Kalmar som kommer med två raka förluster mot förvisso tufft motstånd och jag tycker Kalmar är bättre än sin tabellposition. Matchen är helt jämnt streckad och då jag håller Kalmar som favorit tycker jag spelvärdet ligger på X2 som spelas.

4. Frej - Mjällby 2

Superettan är tillbaka efter ett välbehövligt uppehåll där flera lag drogs med slitna trupper och får nu komma tillbaka utvilade. Frej avslutade med tre raka förluster och ställs nu direkt på prov när ligatvåan Mjällby gästar. Mjällby som har varit aktiva på transferfönstret där både spelare har lämnat och anslutit. Bland annat avslutades lånet av Pavle Vagic vilket blir ett avbräck under hösten. Men här ska Mjällby gå in som favoriter med minst 40% chans till seger i min bok. Utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

5. Örgryte - Öster 1

Två lag som inför säsongen var topptippade men som båda har underpresterat. Örgryte har förvisso häng på toppen och det är framförallt Öster som ska ha kritik här då laget ligger på nedflyttning efter 13 omgångar. Att Järdler sitter kvar som tränare är en stor gåta för mig. Örgryte är det bättre laget och bör på hemmaplan ha strax över 50% chans till seger i denna match. Men krysset ligger nära och tas med på det större systemet. Utgår från ettan.

6. Brage - BP 1X

Brage har hamnat lite i skymundan av Varberg och Mjällbys starka prestationer och att Brage ligger på tredjeplats är minst sagt imponerande. Gästerna BP går desto trögare och det vill aldrig lossna för klubben som placerar sig sist i tabellen med endast två vinster på 14 omgångar. Brage är överstreckade om vi jämför mot oddsen men jag tycker Brage står för högt sett till oddsen och jag gillar ändå 1X här.

7. Bodö - Ranheim 1

Vi tar oss till Norge när ligatvåan Bodö/Glimt får besök av elfteplacerade Ranheim och här gillar jag verkligen ettan. Bodö har endast fyra poäng upp till serieledarna Molde och med två matcher mindre spelade dessutom. På hemmaplan är Bodö ruggigt starka och bör enligt mig vinna denna match minst sex gånger av tio. Kan ettan hålla sig under 60% är det en bra spik.

8. Sligo Rovers - Waterford 1X2

Från Norge till Irland där Sligo Rovers tar emot Waterford i en väldigt jämn match på förhand där Sligo Rovers får ett litet favoritskap med sin hemmafördel. Men det är två väldigt jämna lag och frågan är om inte Sligo har blivit lite väl högt streckade på Stryket till nuvarande 46%. Jag har inte större take på denna match och känner mig tryggast med en helgardering.

9. Häcken - Örebro 1

Här tycker jag Häcken ska gå in som väldigt stora favoriter vilket de är men jag tycker ändå det finns värde i ettan om den håller sig kring 60%. På hemmaplan är Häcken urstarka och framförallt har jag inte blivit imponerad av Örebro denna säsong och jag har svårt att se någon annan matchbild än att Häcken dominerar från minut ett. Ettan spikas.

10. Djurgården - Malmö X2

Seriefinal får vi ändå kalla detta när ligatvåan DIF tar emot serieledarna Malmö och den här matchen kan bli avgörande för säsongen. Det skiljer sex poäng mellan lagen men då har DIF en match mindre spelad och vid en seger blir det en otroligt spännande höst. Även om denna match känns väldigt oviss på förhand lutar jag ändå över till gästerna och ger ett litet favoritskap till Malmö. Nu när DIF är streckade som favoriter på kupongen tycker jag värdet ligger på X2 som spelas.

11. Östersund - Norrköping X2

Östersund ser riktigt risiga ut sett till mina förväntningar och det var ett bra tag sedan laget vann nu. Tre raka kryss och nu får de besök av ett Norrköping som kommer från en tung seger senast hemma mot Häcken. Trots bortaplan ger jag Norrköping favoritskapet och även om jag inte tycker det finns något större spelvärde gillar jag X2 som spelas.

12. GAIS - Dalkurd 1

GAIS har haft en jobbig säsong och fick ett välbehövligt uppehåll efter att ha avslutat våren med fyra raka förluster. Bosko har fått utstå mycket skit men ärligt talat är det en väldigt tunn trupp han har att jobba med. Nu får de besök av ett Dalkurd som vaknade till liv innan uppehållet men som avslutade med en plattmatch hemma mot Västerås som slutade med en 1-6 förlust. Det är två jämna lag men jag dras ändå till ettan här som jag tycker är något understreckad. Krysset tas med på mitt större system men kan ettan hålla sig under 45% tycker jag ettan är tecknet att utgå ifrån.

13. Norrby - Halmstad 2

Här håller jag inte alls med svenska folkets värdering som har streckat Norrby som favoriter till över 40%. Visst har Norrby haft en stark vår och placerar sig före Halmstad i tabellen samt har en hemmafördel nu. Men jag håller ändå Halmstad som ett klart bättre lag och Halmstad är klart bättre än sin tabellposition och ska gå in som favoriter här. Tvåan till 29% är riktigt fin och där utgår jag ifrån.

Stora raden - 2304kr

 1. AIK - Elfsborg 1X2
 2. Falkenberg - Göteborg X2
 3. AFC Eskilstuna - Kalmar X2
 4. Frej - Mjällby X2
 5. Örgryte - Öster 1X
 6. Brage - BP 1X
 7. Bodö - Ranheim 1
 8. Sligo Rovers - Waterford 1X2
 9. Häcken - Örebro 1
 10. Djurgården - Malmö X2
 11. Östersund - Norrköping X2
 12. GAIS - Dalkurd 1X
 13. Norrby - Halmstad 2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
21 okt.
19:00
Bodø/Glimt - Mjøndalen
Eliteserien
Spel: Bodø/Glimt -1 (asian)
 
21 okt.
20:45
Lens - Auxerre
Fotboll
Spel: Över 2 mål (void vid 2)
 
22 okt.
19:00
Aalborg - Herning Blue Fox
Metal Ligaen
Spel: Aalborg vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på SHL - Spela för 250 kr riskfritt!

SHL 18 oktober 2019

I helgen erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Färjestad - Luleå. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 18 oktober 2019

Landskamperna slut för denna gång och nu väntar engelska matcher på kupongen igen. Dessutom 12 miljoner i jackpot! Låt Bettingstugans experter Anders Limpar och Mattias Folkesson ... Läs mer

Vinn 20 000 kr i presentkort - Delta i vår snöboll!

18 oktober 2019

I helgen kör vi igång med en ny snöboll och denna gång maxar vi priset rejält. Denna gång får vinnaren hela 20 000 kr (!) i presentkort. Reglerna är enkla, skapa konto/eller logga ... Läs mer

Riskfritt spel till Man Utd v Liverpool

Premier League 18 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Manchester United - Liverpool. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 ... Läs mer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer