Stryktipset idag » Lördag 6 mars » Analys, Tips & Förslag

Bild från Bildbyrån

Stryktipset 6/3 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 6 mars hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Norwich

💥 Kupongens skräll

 • Sheffield Wed

1. Aston Villa - Wolves X2

Aston Villa såg bleka ut i senaste förlusten på bortaplan mot ligajumbon Sheffield Utd men ska nu kunna studsa tillbaka hemma mot Wolves. Gästerna kommer från en förlust borta mot serieledarna Man City vilket inte säger särskilt mycket. Jag tycker dessa lag ska värderas som relativt jämna och även om Aston Villa ska vara favoriter på hemmaplan köper jag inte att de ska ha runt 50% chans till seger som svenska folket nu streckat ettan. Jag tror på en tight match och jag tycker värdet ligger på X2 som spelas.

2. Brighton - Leicester 1

Brighton går fortsatt trögt resultatmässigt men spelmässigt tycker jag laget fortfarande spelar bra fotboll men med en för dålig effektivitet i avsluten. Spelbolagen har koll på att Brighton är bättre än sin tabellposition och laget går in som favoriter här mot ligatrean Leicester. Gästerna Leicester har inte sett bra ut de senaste veckorna och jag håller inte med svenska folket om att Leicester ska ha runt 40% chans till seger. Värdet ligger på Brighton och jag utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system.

3. Sheffield Utd - Southampton 2

Sheffield Utd tog en tung seger senast hemma mot Aston Villa och det tände väl ett litet ljus för klubben vars chanser till ett nytt kontrakt är fortsatt väldigt små. Nu får de besök av ett formsvagt Saints som dock ska ses som det klart bättre laget här. När lagen möttes i vintras vann Southampton med klara 3-0 och även om jag inte tror på en lika övertygande seger här så tror jag på gästerna. Kan tvåan hålla sig kring 45% blir det därifrån jag utgår men tar med krysset på mitt större system.

4. Bristol City - QPR 2

Mittenmöte i Championship och det skiljer endast fem poäng mellan dessa lag till Bristol Citys fördel. Men trots detta håller jag ändå QPR som det bättre laget vilket spelbolagen också gör då QPR går in som favoriter här trots bortaplan. Svenska folket håller inte med och som vanligt överskattas hemmafördelen där Bristol blivit streckade till över 45% trots att laget står som underdogs. Med det sagt är det inget snack om att spelvärdet ligger på QPR och jag utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

5. Coventry - Derby 1X

Viktigt bottenmöte mellan två lag som placerar sig strax ovanför nedflyttningsstrecket och det skiljer endast två poäng mellan dessa lag till Derbys fördel som också har en match mindre spelad. Två jämna lag där Coventry ska få ett litet favoritskap med sin hemmafördel här men denna match känns verkligen oviss. Jag ser inget större värde här varken sett till odds eller streck vilket gör att jag utgår från 1X men helgarderar snabbt på mitt större system.

6. Millwall - Blackburn X2

Millwall på hemmaplan är lika med en överstreckad etta, det är sedan gammalt. Det här är två jämna lag som står sig nära varandra i tabellen och även om Millwall ska vara favoriter med en vassare form och sin hemmafördel ska de inte ha över 50% chans till seger som svenska folket nu har streckat ettan. Jag tror på en väldigt tight match där krysset nog ligger nära till hands, men det är inget snack om att spelvärdet ligger på X2 som blir mitt val.

7. Reading - Sheffield Wed X2

Ligafemman Reading mot nästjumbon Sheffield Wed och det mesta talar för hemmalaget här som ska få ett ganska klart favoritskap. Men kom ihåg att Sheffield Wed är bättre än sin tabellposition då laget fick börja med minuspoäng inför säsongen. Hur som helst tycker jag Reading blivit alldeles för stora favoriter här när de är streckade till runt 70% samtidigt som spelbolagen ger Reading knappa 55% chans till seger. Med det sagt ligger spelvärdet på X2 som blir mitt val.

8. Swansea - Middlesbrough X2

Svenska folket verkar ha glömt att matcherna fortfarande spelas utan publik vilket gör att hemmafördelen har minskat men svenska folket fortsätter att spela hemmalagen alldeles för hårt. Här har vi två lag som ska ses som jämna och då ska Swansea vara favoriter med runt 40% chans till seger med sin hemmafördel. Men svenska folket har streckat ettan till 50% och jag tror den procenten kommer att krypa uppåt närmare spelstopp. Återigen får vi värde på gästrerna och X2 spelas.

9. Norwich - Luton 1

Kupongens största favorit och det med all rätt när serieledarna Norwich tar emot mittenlaget Luton. Norwich går urstarkt med fem raka vinster och en tung seger senast i seriefinalen hemma mot Brentford. Med tio poäng ner till Brentford har Norwich nu ett ben i Premier League men jag tror inte laget kommer dra ner på takten. Här ska de gå in som väldigt stora favoriter och jag har svårt att se hur Luton ska sno åt sig en poäng här. Även om favoritskapet är pressat tror jag ettan är en solid spik här och ettan blir mitt val.

10. Stoke - Wycombe 1

Stoke kommer med en svag form med tre raka förluster i ryggen men här ska laget ha goda chanser att studsa tillbaka på hemmaplan mot ligajumbon Wycombe. Precis som tabellen tydligt visar ska det vara rejäl klasskillnad mellan dessa lag och favoritskapet på hemmalaget ska vara stort. Jag förväntar mig en matchbild som Stoke dominerar och även om favoritskapet är pressat tror jag ettan är en bra spik som jag kliver på.

11. Brentford - Rotherham 1X

Ligatvåan Brentford kommer från en tung förlust i seriefinalen mot Norwich men laget ska fortfarande ha goda chanser till att ta steget upp till Premier League denna säsong. Framförallt ska de ha goda chanser att hitta tillbaka till vinnarspåret här på hemmaplan mot bottenlaget Rotherham som har fyra förluster på sina fem senaste matcher. Men favoritskapet är rejält pressat och även om jag tror stenhårt på Brentford så vill jag iallafall få med krysset. 1X bör räcka väldigt långt och det blir mitt val.

12. Barnsley - Birmingham 1X2

Barnsley är tillsammans med Norwich seriens formstarkaste lag med fem raka vinster i ryggen och här ska de ha goda chanser till att förlänga den sviten på hemmaplan mot bottenlaget Birmingham. Precis som tabellen visar ska Barnsley ses som det klart bättre laget här och gå in som klara favoriter på hemmaplan. Men nu har ändå Barnsley blivit rejält överstreckade och även om jag vill ha med den troliga ettan så ligger värdet på X2 som också måste med. Jag helgarderar och hoppas på en skräll från gästerna.

13. Preston - Bournemouth 2

Preston har gått tungt de senaste veckorna med endast en seger på lagets fem senaste matcher och nu väntar en tuff uppgift mot ett Bournemouth som kommer med två fina insatser och vinster i ryggen. Dessa matcher brukar bli underhållande och de tre senaste matcherna mellan lagen har slutat med hela 13 mål. Det kan nog bli en del mål även här men det är gästerna som ska ha störst chans till att göra mål och jag tror gästerna åker hem med tre poäng här. Kan Bournemouth hålla sig under 45% tycker jag det är en bra spik som jag kliver på.

Stora systemet - 2304kr

 1. Aston Villa - Wolves X2
 2. Brighton - Leicester 1X
 3. Sheffield Utd - Southampton X2
 4. Bristol City - QPR X2
 5. Coventry - Derby 1X2
 6. Millwall - Blackburn X2
 7. Reading - Sheffield Wed X2
 8. Swansea - Middlesbrough X2
 9. Norwich - Luton 1
 10. Stoke - Wycombe 1
 11. Brentford - Rotherham 1X
 12. Barnsley - Birmingham 1X2
 13. Preston - Bournemouth 2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

Köp en andel hos Bettingstugans andelssida

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
12 apr.
19:00
Leksand - Örebro
SHL
Spel: Örebro över 2.5 mål inkl. övertid
 
13 apr.
19:00
Färjestad - Växjö
SHL
Spel: Växjö vinner inklusive övertid
 
14 apr.
01:30
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 10 April

Premier League 9 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Först ut är Bettingstugans egna expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2021

Allsvenskan 8 april 2021

Det är dags för Allsvensk premiär och, förutom matcherna, är det förstås intressant att spana in profiler och framtida stjärnor. Något som alltid är hett att diskutera innan en ... Läs mer

Vilka vinner Allsvenskan 2021?

Allsvenskan 8 april 2021

Det har blivit dags för premiär i Allsvenskan 2021 och lagen är rustade till tänderna att ge sig på den nya säsongen. Spelbolagen har förstås även de sina favoriter klara och ... Läs mer