Speltips Ukraina - Nordmakedonien

Bild från Bildbyrån

Två lag som måste vinna

Det är dags för andra omgången i grupp c när Ukraina och Nordmakedonien möts i Bukarest. Båda lagen förlorade sina inledande matcher och måste gå för vinst här för att ha en chans till avancemang.

Mitt spel blir Över 1 mål i 1a halvlek (pengarna tillbaka vid 1 mål) på Comeon till 2.08. 5 units.

Ukraina ses som favoriter i denna matchen. De inledde med förlust 3-2 mot Holland i första omgången. Resultatet speglade inte matchen i min mening. Jag tycker Holland var klart bättre och borde vunnit mer komfortabelt. Med det sagt så var inte Ukraina dåliga. Man gör två fina mål och visar att man är farliga när man ställer om och anfaller. Lagets bästa spelare återfinns i de offensiva delarna av planen i form av Malinovsky och Yarmolenko. Jag är säker på att Ukraina ser detta som en måstematch och som man själva räknar med att vinna. Jag blir förvånad om de inte attackerar makedonierna från början.

Nordmakedonien förlorade i sin första EM match någonsin mot Österrike. De gjorde en helt ok match men var lite för försiktiga i min mening. De har tillräckligt bra spelare för att våga mer offensivt. Matchen mot Österrike var ganska jämn fram till sista 10 minuterna när österrikarna var klart bättre fysiskt och vann rättvist. Makedonierna kommer få problem mot kvicka ukrainare i sitt försvarsspel. Det är där lagets svagaste länk finns på plan.

Jag tror vi kommer få se ett Ukraina som sätter full fart från början. Makedonierna kommer precis som mot Österrike främst fokusera på kvicka omställningar men kommer vara utsatta i försvaret om Ukraina sätter det trycket som de potentiellt kan göra.

Jag känner mig trygg med att vi kommer få se mål i första halvlek och tycker 2.08 är generöst. Jag ser det som 50-50 mellan 1 eller 2 mål i halvleken och tycker spelet känns logiskt.