Speltips: Watford - Manchester City 4/12 "Ryggareken om Watford -…
Speltips Watford - Manchester City

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Watford - Manchester City

Manchester City har slagit in på högsta växeln och har siktet inställt på att sno förstaplatsen från Chelsea. Blues leder bara med en poäng och de måste nu ta sig an det formstarka West Ham.

Jag tror att detta är en utmärkt möjlighet för Pep Guardiolas män att göra en push för att komma till toppen av tabellställningarna. Och lyckligtvis för dem ställs de mot ett av de sämsta lagen i den engelska toppklassen – Watford.

Lås oss börja med att kolla på de inbördes mötena dessa lag sinsemellan där Manchester City har 13 raka vinster. Här är de 7 senaste matcherna.

16/09/17

PRL

Watford

0 - 6

Manchester City

21/05/17

PRL

Watford

0 - 5

Manchester City

14/12/16

PRL

Manchester City

2 - 0

Watford

02/01/16

PRL

Watford

1 - 2

Manchester City

29/08/15

PRL

Manchester City

2 - 0

Watford

25/01/14

FAC

Manchester City

4 - 2

Watford

05/01/13

FAC

Manchester City

3 - 0

WatfordWatford

17e placerade Watford förlorade med 1-2 på bortaplan den sista matchdagen mot Chelsea. De hade förlorat fyra av de senaste fem matcherna dessförinnan och hade också förlorat fem av de tidigare sju hemmamatcherna. Totalt har man förlorat 12 av de senaste 18 matcherna, och inte en enda gång har de hållit nollan hemma i en ligamatch.

Det här med mål är ett bekymmer för laget som har släppt in väldigt mycket mål under hela säsongen. Kanske beror det på att man är ovana vid att spela i en division som har så mycket högre tempo än Championship.

Truppen:

Watfords försvarare Adam Masina fick go inför Chelsea-matchen men var tvungen att hoppa av efter bara 12 minuter, så Danny Rose är inställd på att ersätta denna gång.

Ismaila Sarr, Kwadwo Baah, Ben Foster, Nicolas N'Koulou och Peter Etebo kommer att vara borta under resten av kalenderåret, men Ken Sema och Francisco Sierralta borde snart vara tillbaka.

Det skulle inte vara förvånande att se Juraj Kucka från start med tanke på det utmattade mittfältet, men coach Ranieri kommer nog att vara ovilliga att rotera truppen för mycket med tanke på hans lags tappra uppvisning i mitten av veckan.

Watfords möjliga startuppställning:

Bachmann; Ngakia, Troost-Ekong, Cathcart, Rose; Kucka; Dennis, Sissoko, Cleverley, Pedro; Kung
Manchester City

City noterades för en 1-2-vinst på bortaplan mot Aston Villa. De har också vunnit 15 av de tidigare 20 matcherna, och deras enda förlust på bortaplan sedan augusti var mot PSG. Efter senaste vinsten har man sex raka vinster och man har gjort två eller fler mål i varenda en av dessa matcher.

Truppen:

När det gäller City var Phil Foden och Jack Grealish båda tillräckligt fit för att hamna på bänken i mitten av veckan, men Ilkay Gundogan, John Stones och Kyle Walker missade den matchen. Dessa ska nu vara tillbaka medan Ferran Torres är skadad och Kevin De Bruyne återhämtar sig från COVID-19 infektionen.

Aymeric Laportes återkomst från avstängning är dock ett välkommet uppsving och både Grealish och Foden kan anses lämpliga nog för att starta, även om det skulle vara en överraskning att se båda spela fulla 90 minuter.

Manchester City möjliga startuppställning:

Ederson; Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko; Silva, Rodri, Foden; Jesus, Sterling, GrealishREK

Senast man möttes blev det 4-0 till City. Faktum är att det sammanlagda ackumulerade resultatet för de tre senaste mötena är 18-0. Jag förväntar mig en liknande matchbild som senast då City har alla förutsättningar för att köra över Watford. Det är helt klart bäddat för att bli en match me dmycket mål och jag tropr majoriteten av dom kommer från Citys håll. Med tanke på lagens senaste prestationer, såväl som tidigare h2h-statistik, så förväntar jag mig en enkel vinst för Manchester City.

  • Jag spelar Manchester City vinst med asiatiskt handikapp -2. Vi vinner vid 3-0, 4-0, 4-1, etc. Pengarna tillbaka om City “bara” vinner med två mål. 1.97 i odds, 6u.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer