Vinter OS 2018 i Sydkorea (Pyeongchang) » Sveriges bästa OS- Guide
Pyeongchang 2018

Vinterspelen 2018

Vinterspelen 2018 kommer att spelas i Sydkorea mellan den 9 Feb och 25 Feb. Idag ingår 15 sporter och över 100 olika grenar i vinterspelen, kraven för att en sport ska kunna ingå i vinterspelet är att den utövas på is eller snö samt att sporten utövas i minst tre av de fem bebodda världsdelarna.

Nyheter & kampanjer för Vinterspelen

Odds på Charlotte Kalla

Vinterspelen 23 februari 2018

På söndag avslutas Vinterspelen 2018 med damernas masstart 30km klassisk stil. Nu kan du läsa hur stora chanser Charlotte Kalla har att ta guld samt vilka hon förväntas konkurrera ... Läs mer

10.00 pengarna på Charlotte Kalla

Vinterspelen 23 februari 2018

På söndag klockan 07:15 går startskottet för damernas masstart 30km. Loppet är Vinterspelens sista tävling och det firar Mr Green med ett grymt erbjudande. Skapa ett konto och ... Läs mer

Veckosummering på Bettingstugan (v.8)

Vinterspelen 19 februari 2018

Vi går igenom vecka 8 och lyfter fram dom speltips som vi anser förtjänar mest uppmärksamhet dessutom utser vi Veckans Tipster! Läs mer

20x pengarna på Sverige mot Finland

Vinterspelen 17 februari 2018

Tre Kronor har fått en kanonstart på turneringen och har efter två matcher full pott. På söndag är det dags för match mot Finland och i samband med den matchen så boostar LeoVegas ... Läs mer

Betfair boostar oddset på Tre Kronor

Vinterspelen 16 februari 2018

Betfair bjuder på en riktig oddsboost till Tre Kronors match mot Finland. Spela på svensk seger så får du 10.00 (ord. 1.90). Erbjudandet gäller endast nya kunder. Läs mer

Vinterspelen 2018 Sydkorea

Olympiska spelen smygstartar den 8:e februari med curling och backhoppning, invigningen av Vinterspelen 2018 är dock inte förrän klockan 12.00 dagen efter, alltså den 9:e februari. För att ta del av hela schemat inför Vinterspelen 2018, besök TV-tider. Där kan du enkelt se vilka datum och tider som du bör hålla koll på.  

Sporter i Vinterspelen 2018

Dessa 15 sporter kommer att ingå i Vinterspelen 2018, förutom de 15 olika sporterna kommer det finnas totalt 102 olika grenar inom sporterna.

 • Alpin Skidåkning
 • Backhoppning
 • Bob
 • Curling
 • Freestyle
 • Hastighetsåkning på skridskor
 • Ishockey
 • Konståkning
 • Längdskidåkning
 • Nordisk kombination
 • Rodel
 • Skidskytte
 • Snowboard

Nya grenar i Vinterspelen 2018

Inför vinterspelen 2018 introduceras fyra nya grenar samtidigt som Snowboard parallellslalom tas bort. Denna förändringar kommer resultera i att fler kvinnor kommer delta i vinterspelen 2018 då fler kvinnliga grenar har tillkommit. Dom fyra nya grenarna är:

 • Big Air för snowboard
 • Lagtävlingar i alpint
 • Masstart i skridskor
 • Mixed curling

Vill du veta vilka svenskar som anses ha störst chans till guld enligt spelbolagen, besök Sverige i Vinterspelen.

Odds på Vinterspelen

Vinterspelen är ett av världens största sport evenemang. Inte minst hos nordiska länder och i Sverige är vinterspelen extra populärt, troligen på grund av våra stora framgångar inom vinterspelet. De mest populära sporterna är ishockey, längdskidåkning och alpin skidåkning. Dessa tre sporterna är också de mest populära sporterna att betta på. Förutom att vinterspelet är ett väldigt roligt evenemang att titta på så är det också ett evenemang som är perfekt att spela på. Om du vill betta på Vinterspelen 2018 så föreslår vi att du besöker Odds - Vinterspelen, där kan du bland annat läsa om vilka nationer som anses ha störst chans till medaljer. 

Spela på Vinterspelen

Spelbolagen kommer erbjuda mängder med odds och kampanjer både inför och under vinterspelen, både för att locka kunder och för att spelbolagen vet hur stort intresset för spel är på vinterspelen. Du som kund kommer kunna hitta odds till samtliga sporter och oddsen finns i tre olika former, långtidsspel, korttidsspel och livespel. Nedan klargör vi dom vanligaste spelformerna samt hur man spelar dom. 

Exempel på vanliga långtidsspel i Vinterspelen

Vinnare av vinterspelen

Denna typ av spel, likt de flesta långtidsspel placeras ofta innan vinterspelen har startat. Här kommer du erbjudas generösa odds från spelbolagen för att gissa rätt vinnare av vinterspelen. Vinnare av vinterspelen är uppdelat i flera olika sporter och grenar där du kommer kunna spela på flera olika vinnare. Nedanför listar vi några alternativ för spel.

 1. Vinnare av Vinterspelen - ishockey
 2. Vinnare av Vinterspelen - konståkning
 3. Vinnare av Vinterspelen - längdskidåkning

Nation med flest guldmedaljer

Ett av de mest populära långtidsspelen inför vinterspelen är vilken nation som tar flest guldmedaljer under vinterspelen 2018? Vid skrivande stund och som vanligt är Norge favoriter för detta spel. Norge har överlägset flest guldmedaljer genom historien och står nu i runt 2.50 för att ta flest guld 2018. Om Norge klassas som storfavorit får Sverige ses som en stor skrällnation, du får hela 60 gånger pengarna på att Sverige tar flest guldmedaljer under vinterspelen 2018. Helt klart värt att slänga in en mindre peng, dels för underhållningens skull men också för 60x är lite väl högt.

Head to Head - Flest medaljer

Ett annat populärt spel är flest medaljer Head to Head. Spelet brukar förkortas h2h och innebär att du ska betta på vilken nation som får flest medaljer mot en annan nation. Exempelvis kan du spela på vilken nation du tror tar flest medaljer mellan Norge och Sverige. Norge är såklart stora favoriter i detta spel, men det finns mycket fler alternativ att välja mellan.

Korttidsspel

Precis som vanligt kommer spelbolagen erbjuda odds för varje enskild sport och gren. Du kommer kunna spela på vinnare av enstaka ishockeymatcher eller vinnare av en speciell distans inom längdskidåkning. Dessa typer av spel placeras vanligtvis precis innan att eventet ska starta då du har som mest information och störst möjlighet att vinna. Dessa typer av spel brukar vanligtvis inte ge lika höga odds som långtidsspel.

Matchspel

Matchspel placeras vanligtvis på ishockeyn som är den populäraste sporten att spela på under vinterspelen. Här kommer du hitta samtliga odds inför en ishockeymatch med odds på bland annat, vinnare, antal mål, målskyttar, periodvinnare etc. Förutom ishockey kommer dessa typer av spel erbjudas till alla sporter där två nationer ställs mot varandra, exempelvis Curling.

Medaljplacering

Ett annat vanligt korttidsspel är medaljplacering. Dessa typer av spel erbjuds ofta till skidåkningen och skridskor. Här får du möjligheten att spela på vilka som du tror kommer ta medaljer och vem som kommer knipa guldet i enskilda grenar. Att placera en insats, oavsett storlek på insatsen gör ofta en gren betydligt roligare att kolla på. Det hjälper dig även att sätta dig in i olika grenar eftersom du måste läsa på innan du ska placera ett spel.

Livebetta på Vinterspelen

Livebetting är en populär spelform oavsett mästerskap och sport. Vinterspelen är inget undantag och spelbolagen kommer erbjuda mängder med liveodds. Liveodds kommer att erbjudas för samtliga 15 sporter och mängder med olika spelalternativ för dessa olika sporter kommer att finnas tillgängliga.

Populära spelmarknader inom livebetting:

 • Vinnare av tävling
 • Vem slutar sist på tävlingen
 • Nästa mål (ishockey)
 • H2H , ställ två nationer mot varandra och spela på den som du tror kommer prestera bäst.

För info om ytterligare spelmarknader rekommenderar vi att du besöker vår spelskola.

Vinterspelen 2018 - Anläggningar

Vinterspelen 2018 i Sydkorea är uppdelat i två olika zoner där alla olika sporter och grenar kommer att utövas, en kustzon och en bergszon.

Kustzonen

I kustzonen kommer alla tävlingar som utförs på is arrangeras. Kustzonen ligger i östra Pyeongchang. Här kommer fyra nya arenor stå klara inför 2018 med sporter som skridskor, konståkning och ishockey i fokus.

Bergszonen

Alpensia är namnet för bergszonen och här kommer fem anläggningar ligga och här kommer även byn där vinterspelen avgörs att ligga. Här kommer snö sporterna som längdskidåkning, alpin och backhoppning att utföras. Alpensia ligger på 800 meters höjd  och har tidigare arrangerat världscupen för alpin skidåkning flertalet gånger.

Vinterspelen 2018 på plats

Om du inte nöjer dig med att uppleva vinterspelen 2018 från soffan så finns självklart möjligheten att resa till Sydkorea och uppleva vinterspelen på plats. Biljetter och boendepaket kan enkelt köpas hos Sveriges Olympiska Komittes partner CoSport. Här kan du köpa paket med boende, biljetter och måltider inkluderat.

Bäst är att köpa i så god tid som möjligt eftersom efterfrågan brukar vara hög. 

Om Vinterspelen

Vinterspelen arrangerades för första gången år 1924 i Chamonix, Frankrike. Sedan dess har vinterspelen arrangeras var fjärde år och har ägt rum i Europa, Asien och Nordamerika. Enda undantaget var under andra världskriget då både vinterspelen år 1940 och 1944 ställdes in, för att sedan återupptas 1948 i Sankt Moritz, Schweiz. Hittills har Sverige aldrig arrangerat vinterspelen.

Idag ingår 15 sporter och över 100 olika grenar i vinterspelen, kraven för att en sport ska kunna ingå i vinterspelen är att den utövas på is eller snö samt att sporten utövas i minst tre av de fem bebodda världsdelarna. De största och mest populär sporterna i dagens vinterspel är ishockey, alpin skidåkning och längdskidåkning.

FAQ Vinterspelen 2018

När pågår Vinterspelen 2018?

Vinterspelen 2018 i Pyeongchang, Sydkorea har sin öppningsceremoni den 9 februari 2018 och avslutningsceremoni 25 februari 2018. Men redan den 8:e februari tjuvstartar curling och backhoppning.

Var visas Vinterspelen 2018?

Rättigheterna för Vinterspelen 2018 ägs av Discovery Networks Sweden. De själva säger att de kommer sända fler timmar än något annat svenskt tv-bolag någonsin har gjort. Bland annat kommer kanal 5 bli en kanal som sända vinterspelen dygnet runt i 16 dagar. Utöver kanal 5 kommer vinterspelen sändas på Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och Eurosport Player på webben.

Hur ser schemat ut för Vinterspelen?

Bland annat har det amerikanska tv-bolaget NBC fått igenom att konståkningen startar 02:00 svensk tid för att passa den amerikanska publiken. Längdskidåkningen kommer däremot passa den europeiska publiken bättre med starter runt 07:00 - 11:00 svensk tid.

För att se hela schemat för Vinterspelen, gå in på TV-tider.

Hur många nationer deltar i vinterspelen 2018?

Hittills har 82 olika nationer kvalificerat sig till vinterspelen 2018, men det kan bli fler. Nationer värda att nämna är Eritrea, Kosovo och Malaysia som deltar för första gången någonsin i vinterspelen. En annan nation att hålla ett extra öga på är Ryssland som har fått grova anklagelser för doping och huruvida Rysslands deltagande i vinterspelen 2018 är ännu inte bestämt. Sist men inte minst blir om Nordkorea kommer att kvalificera sig till vinterspelen i Sydkorea i och med den tunga konflikten nationerna emellan.