Colombia

Colombia

“Los Cafeteros” stod för ett fint VM-slutspel i Brasilien 2014 och är efter en fjärdeplats i det sydamerikanska VM-kvalet även kvalificerade för fotbolls-VM 2018 i Ryssland. James Rodriguez, Cuadrado och Falcao och resten av laget hoppas nu på en lyckad sommar!

Colombia Grupp H - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
ColombiaColombia3201+36
JapanJapan311104
SenegalSenegal311104
PolenPolen310203

Colombias spelschema VM 2018

 • Tisdag 19:e Juni kl 14.00 Colombia - Japan (Saransk)
 • Söndag 24:e Juni kl 20.00 Polen - Colombia (Kazan)
 • Torsdag 28:e Juni kl 16.00 Senegal - Colombia (Samara)

Startelva och laguppställning för Colombia i Fotbolls-Vm 2018

 • Formation: 4-2-3-1
 • Målvakt: Ospina
 • Försvarare: Arias - Mina - Murillo - Mojica
 • Def Mittfältare: Sanchez - Lerma
 • Off Mittfältare: Cuadrado - Rodriguez - Izquierdo
 • Anfallare: Falcao
Colombia Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Colombias chanser i VM

Colombia

Folkets röst: Kevin Castaneda Isaza om Colombias chanser i VM

5 juni 2018

I VM 2014 gjorde Colombia stor succé och tog sig hela vägen till kvartsfinal. Dessutom vann lagets stjärna James Rodriguez skytteligan och fick sitt stora genombrott. Nu hoppas ... Läs mer

Spela på att Colombia vinner VM

Colombias VM-trupp 2018

 • Målvakter: David Ospina, Camilo Vargas, Jose Fernando Cuadrado
 • Försvarare: Cristian Zapata, Davinson Sanchez, Santiago Arias, Oscar Murillo, Frank Fabra, Johan Mojica, Yerry Mina
 • Mittfältare: Wilmar Barrios, Carlos Sanchez, Jefferson Lerma, Jose Izquierdo, James Rodriguez, Abel Aguilar, Mateus Uribe, Juan Fernando Quintero, Juan Guillermo Cuadrado
 • Anfallare: Radamel Falcao, Miguel Borja, Carlos Bacca, Luis Fernando Muriel

Analys av Colombias VM Trupp:

Många fick upp ögonen på Colombia under VM-2014 där nationen tog sig till kvartsfinal och blev utslagna i en jämn match mot Brasilien. James Rodriguez fick sitt stora genombrott och blev värvad till Real Madrid strax efter VM-2014. Det går att argumentera för att årets VM-trupp är ännu starkare än då och landets stora målskytt Falcao som missade VM-2014 är nu redo för spel. Nya talanger har kommit fram och Colombia har bland annat VM-2018 yngsta backlinje med mittbackarna Mina (23) och Sanchez (21). Men Colombias stora styrka hittar vi i offensiven med blixtsnabba yttrar i form av Cuadrado och Muriel, kreativitet i James Rodriguez och målsprutor i Bacca samt Falcao. Colombia kan på sin högsta nivå slå ut vilket lag som helst i VM och är framförallt väldigt underhållande att kolla på. 

Colombias största stjärna - James Rodriguez

James Rodriguez

I VM 2014 gjorde han hela sex mål, ett utav målen röstades fram till turneringens snyggaste

Mittfältaren James Rodriguez fick sitt stora genombrott under VM-2014 och blev efter mästerskapet värvad till Real Madrid för över 500 miljoner. Nu spelar Rodriguez i Bayern Munchen och med nummer tio i Colombia är han landets stora fixstjärna i hård konkurrens med bland annat Falcao.

Colombias största talang - Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

Sanchez har stått för en imponerande debutsäsong i Tottenham och är definitivt en av VM:s största talanger

Mittbacken född 1996 har tagit en startplats i både landslaget och i sin klubb Tottenham. Sanchez blev värvad som 19-åring till Ajax där han snabbt slog igenom och blev värvad till just Tottenham. Med en grym fysik och nästan lika bra på huvudet som med fötterna är Sanchez redan en mittback i världsklass.

Bettingstugans videoklipp på Colombia

Dom colombianska målgesterna är något vi ser fram emot inför VM-2018!

Colombia VM kval 2018

Med en fjärdeplats i det sydamerikanska VM-kvalet kunde Colombia säkra en plats till fotbolls-VM 2018 i Ryssland. “Los Cafeteros” stod för ett fint VM-slutspel i Brasilien 2014 men fick lämna turneringen efter att ha förlorat mot värdnationen med 2-1. 

En spelare som fick sitt stora genombrott i det mästerskapet var James Rodríguez. Med sina sex mål var han den spelare som vann skytteligan i fotbolls-VM 2014.

Rodríguez utsågs även till gruppspelets bästa spelare samt fick priset för turneringens snyggaste mål.

Rodríguez utsågs även till gruppspelets bästa spelare samt fick priset för turneringens snyggaste mål. Inför det kommande världsmästerskapet är nu Rodríguez den stora fixstjärnan i Colombia och tillsammans med Falcao och Cuadrado hoppas fansen i Colombia att deras landslag kan nå upp i samma nivå som förra världsmästerskapet.