Bandy Speltips » Dagens BÄSTA betting tips på Bandy

Speltips Bandy

På Bettingstugan hittar du de bästa speltipsen för Bandy

Alla Bandy speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 jan.
19:00
Sverige - Finland
Bandy
Spel: Över 8,5 mål
 

Kampanjer och nyheter för Bandy

Odds - Vilka vinner Elitserien i bandy?

Bandy 24 oktober 2017

Imorgon (onsdag) är det dags att kicka igång bandysäsongen 2017/2018 då Västerås SK/BK spelar mot Bollnäs GIF. På fredag är det dags för ännu fler lag att presentera sig då sex ... Läs mer

Om Bandy

Bandy är långt ifrån en av världens största sporter, men i Sverige har sporten både tradition och en stor följarskara. I de stora bandynästena lockar matcherna alltjämt en stor mängd åskådare och kulminationen av den svenska bandysäsongen, SM-finalen, är ett spektakel som lockar tusentals. Bandyn är som störst i norra Europa och särskilt i följande länder:

  • Sverige
  • Ryssland
  • Finland
  • Kazakstan

Bandyevenemang

Bandyn är som allra störst i Sverige och Ryssland och det är just Elitserien och Ryska Superligan som är de allra högst rankade ligorna. Elitserien pågår mellan oktober och mars och har 14 deltagande lag som kämpar om en plats i slutspelet. Det finns också en internationell klubblagsturnering vid namn World Cup som spelas under ett veckoslut i oktober. När det gäller landslagsbandy är det VM som är den största turneringen. VM i bandy gjorde entré så sent som 1957 och är numera en årlig tradition där bandygiganterna Sverige och Ryssland dominerat stort.  

Speltips bandy

Edsbyns spelare firar SM-Guldet efter SM-Finalen mot Bollnäs 2017

Spela på bandy

Bandy är förvisso ingen stor världssport och inom betting tillhör den knappast tungviktarna, men bandyn har en speciell plats i det svenska idrottshjärtat som en traditionell samlingspunkt med bandyportföljer och allt vad det innebär. Det finns även ett visst svenskt intresse kring betting kopplat till bandyn och de flesta spelbolagen har den lilla sporten med i sitt utbud. I Sverige är det mest populärt att spela på Elitserien och det rör sig allt som oftast om vinnarspel. Intresset ökar dock när det vankas Världsmästerskap eller World Cup.

Hur bettar du på bandy?

Eftersom bandyn inte är den största sporten hos de svenska spelbolagsjättarna är spelutbudet långt ifrån oändligt, men det finns ändå en tillfredsställande variation att tillgå. Den vanligaste spelformen är rena vinnarspel i matcher i Elitserien, ryska Superligan, VM eller World Cup. Det finns dock även andra populära marknader, såsom resultat, handikappspel och spel på antal mål.

Populäraste spelen i bandy

Fulltidsresultat

Det vanligast förekommande spelet i bandy brukar vara att förutse vinnaren av en match. Beroende på om ett lag är favoriter eller underdogs till att vinna matchen sätter spelbolagen sina odds. Du spelar helt enkelt på vilken lag som går segrande ur matchen.

1 - Hemmaseger

X - Oavgjort

2 - Bortaseger

Över / Under

Bandy är en relativt målglad sport med ett målsnitt som brukar placera sig runt 9 mål per match, vilket gör den särskilt passande för spel på antalet mål. Du tippar helt enkelt på om det kommer bli en målrik match eller inte. Mållinan kan variera kraftigt, men det kan exempelvis röra sig om att förutspå huruvida matchen kommer att innehålla fler eller färre än 9.5 mål.

Resultat och handikapp

Att ge sig på att tippa slutresultatet i en bandymatch är ingen enkel uppgift med tanke på hur många mål det tenderar att bli, men oddsen kan också bli riktigt höga. Desto mer populärt är det i så fall att spela Asian Handicap. När spel på fotbollsmatcher blev populärt i Asien uppstod spelformen Asian Handicap i Sydostasien, där termen myntades av journalisten Joseph Saumarez Smith. I Asien gillade inte spelarna att en match kunde sluta oavgjort, varpå man tog bort det oavgjorda resultatet genom att addera ett handicap. Huvudsakligen går det till på samma sätt som fulltidsresultat men det skiljer sig på så sätt att lagen får börja matchen med ett handicap. Det speciella med Asian Handicap är att du inte enbart kan vinna eller förlora på ett spel, du kan också få tillbaka delar eller hela din insats.