• Hem
 • Betalningsmetoder & konto

Spelbolag med Swish

Så fungerar Swish som betalningsmetod hos dom olika spelbolagen.

Om Swish

Betaltjänsten Swish har tagit över betalningsmarknaden i Sverige på alla olika plan. Nu har tjänsten även nått spelbolagen och trots att det fortfarande är väldigt få spelbolag som tillåter insättningar via Swish kan vi nog räkna med att det blir vanligare i framtiden. I denna text förklarar vi hur Swish fungerar samt förklarar fördelar och nackdelar med att använda Swish hos spelbolag.

Spelbolag med Swish

Betaltjänsten Swish är endast tillgänglig för svenska kunder och eftersom majoriteten av alla spelbolag sitter på Malta är Swish inte tillgängligt för dessa spelbolag. Idag finns det endast två spelbolag som har licens i Sverige vilket är Svenska Spel och ATG. Dessa två spelbolag är också de enda som kan ta emot insättningar via Swish. Men 2019 kommer den svenska spelmarknaden att öppna upp sig och fler spelbolag kommer att få licens i Sverige. Då kan vi också räkna med att fler spelbolag får tillåtelse att ta emot insättningar via Swish.

 • Svenska Spel
 • ATG

Vad är Swish?

Enkelt förklarat är Swish en mobil betaltjänst som erbjuder snabba och säkra betalningar både för privatpersoner och företag. Enkelt är precis vad Swish är, skriv in det telefonnummer du vill swisha pengar till på appen och signera via BankID och din betalning sker på direkten. Tjänsten egna slogan är “Betala enklare”. Swish lanserades år 2012 genom ett samarbete mellan Sveriges sex största banker. Tjänsten finns tillgänglig för alla som har en mobil med IOS, Android eller Windows. Nedanför listar vi de banker som gör använder sig av Swish.

 • Danske Bank
 • Länsförsäkringar
 • Nordea
 • SEB
 • Sparbanken
 • Handelsbanken
 • Swedbank

Hur fungerar Swish?

För den som av någon anledning lyckats missa betaltjänsten Swish intåg på den svenska marknaden ska vi förklara snabbt hur tjänsten fungerar. Först och främst krävs det att du har en tillräckligt modern mobil som kan använda sig utav Swish. Det som sedan krävs är att du laddar ner Swish-appen och skapar dig ett konto. Sedan är det fritt fram att betala med Swish, genom att skriva in det telefonnummer du vill skicka pengar till och signera via BankID skickas pengarna på bara någon sekund.

 1. Ladda ned Swish-appen från App Store, Google Play eller Windows Store
 2. Anslut ditt bankkonto till Swish och aktivera appen
 3. Klart! Börja Swisha.

FAQ Swish

Fördelar med Swish hos spelbolag?

Den helt klart största fördelen med att använda Swish jämfört med andra betalningsmetoder är smidigheten. Swish är en väldigt simpel app och det enda som krävs för en överföring är att du skriver in telefonnummer samt summa och signerar betalningen via BankID.

Nackdelar med Swish hos spelbolag?

Den enda egentliga nackdelen med Swish är att väldigt få spelbolag för tillfället erbjuder Swish som betalningsmetod. Idag är det endast Svenska Spel och ATG som erbjuder Swish för betalningar. Vi kan dock räkna med fler spelbolag under 2019.

Är Swish säkert?

Ja Swish är en väldigt säker betalningsmetod. Swish är precis lika säker som vanliga banköverföringar med skillnaden att det går snabbare.

Tar Swish avgifter?

Swish tar inga avgifter och det kostar inget att ladda ner eller använda Swish.

Hur lång tid tar betalningar med Swish?

Det som har gjort Swish till den vanligaste betalmetoden idag är just att betalningarna sker blixtsnabbt. Svaret på frågan är alltså att betalningarna går väldigt snabbt och pengarna brukar finnas på mottagarens konto inom några sekunder efter bekräftad transaktion.

Har Swish någon kundtjänst?

Först och främst kan vi rekommendera FAQ på Swish hemsida som svara på de flesta vanliga frågorna. Om du mot förmodan inte skulle hitta svaret där kan du kontakta Swish via sociala medier. Swish har ingen mail eller telefonnummer men om du skriver till Swish på exempelvis Facebook får du ofta svar inom en timme (08.00-20.00 vardagar). Annars får du vända dig till din bank för övriga frågor.