Spela tillsammans med oss

Big 9

Big 9 är ett poolspel från ATG där det handlar om att pricka in nio matcher från Europas bästa fotbollsligor. Våra experter ger sina analyser samt sina rader man kan köpa in sig i via vår ombudssida hos ATG.

Om Big 9 ATG

Big 9 är ett nytt poolspel på fotboll från spelbolaget ATG. ATG har en svensk licens vad gäller sport och spel i Sverige och förknippas mycket med travsport. Men det vill man nu ändra på!

Spela Big 9 varje lördag

Big 9 kommer spelas på lördagar och vara en kupong med nio av de största matcherna för helgen. I Big 9 får spelarna sätta ut de klassiska tecknen 1X2 precis som hos exempelvis klassiska Stryktipset som är motsvarigheten hos spelbolaget Svenska Spel. Den stora skillnaden är inte antalet matcher utan att du även ska välja över eller under 2.5 mål på varje match.

Kort om Big 9
Jonas Weimer

Jonas Weimer

 1. Poolspel från ATG
 2. Nio heta matcher från Europa
 3. Sätt ut 1X2 samt över/under 2.5 mål
 4. Placera ett wild card
 5. Spela tillsammans med oss för större vinstchans!

Senaste Big 9 analyserna

SpelstoppTipsterTitelSystemPoolspel
29 jan.
16:00
Big 9 » Lördag 29/1
System: 512 rader Poolspel: Big 9
22 jan.
16:00
Big 9 » Lördag 22/1
System: 512 rader Poolspel: Big 9
15 jan.
16:00
Big 9 » Lördag 15/1
System: 512 rader Poolspel: Big 9
2 jan.
15:00
Big 9 » Söndag 2/1
System: 512 rader Poolspel: Big 9

Läs mer Big 9

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 19 november 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

📖 Big 9 ATG

Big 9 är ATG:s nya poolspel där man tar sikte på att locka alla fotbollsälskare i vårt land. Här får vi spela på de hetaste matcherna i Europa och ha chans till fina vinstpengar varje vecka. Det som krävs är att förutspå både vinnare och vilka matcher som blir målrika eller målsnåla.

Big 9 kommer innehålla nio matcher och totalt fem val per match. Förutom 1X2 även över och under. Du kan gardera matcherna samt sätta ut ett valfritt wild card till kupongen. Detta wild card ger dig rätt oavsett utgång. Spelet Big 9 går att köpas via ATG:s hemsida och varje rad kommer kosta 50 öre.

Spela andelsspel på Big 9

Glädjande nyheter är även att Big 9 kommer kunna spelas som andelsspel vilket ökar chanserna till vinst och gör även spelet mer socialt. Det är enligt oss alltid roligare att vinna tillsammans!

Fakta Big 9 hos ATG

Sporter: Fotboll
Länder:
Alla toppligor i Europa
Kostnad per rad: 50 öre
Antal matcher:
9 st
Antal rätt att träffa: 9 st
Antal rätt för vinst:
7-9
Andelsspel genom: Bettingstugan och Travstugan

Frågor och svar om Big 9

✅ När är det premiär av Big 9?

Den första omgången av Big 9 öppnas 20 oktober och avgörs lördag 23 oktober.

Spela andelsspel på Big 9 här

✅ När är spelstopp på Big 9?

16:00 på lördagar varje vecka är det spelstopp för Big 9.

Spela andelsspel på Big 9 här

✅ Vad kostar det att spela Big 9?

Radpriset på Big 9 är 50 öre.

Spela andelsspel på Big 9 här

✅ Hur många rätt måste man ha för att vinna på Big 9?

Vinster på Big 9 delas ut för 9, 8 och 7 rätt.

Spela andelsspel på Big 9 här

✅ Vilka matcher är det på Big 9?

Hos Big 9 är tanken att ha med nio av de hetaste matcherna i Europa.

Spela andelsspel på Big 9 här

✅ Hur spelar man andelsspel på Big 9?

Andelsspel på Big 9 kan man spela hos oss tillsammans med ATG Tillsammans. Vi har valt ut några av Sveriges bästa spelläggare som analyserar sina rader efter statistik, erfarenhet och magkänsla.

Ni hittar våra andelar på Big 9 här

Så spelar du Big 9

Big 9 är ett poolspel på fotboll från ATG.

Här lär vi dig grunderna till Big 9 samt att vi går igenom det du behöver veta för att komma igång med dina spel!

1280 sa spelar du big9
1

Spela 1X2

I varje match finns alternativen 1, X eller 2. Du kan klicka i ett, två eller tre tecken beroende på hur många rader du vill spela. Att sätta ut ett tecken är billigast medan det blir dyrare att göra en helgardeing och sätta ut tre tecken.

1280 sa spelar du big9
2

Spela Över eller Under

Till varje match ska man även välja över eller under. Du måste välja en av dem men kan även välja att spela på båda alternativen.

 • Över = 3 eller fler mål i matchen.
 • Under = Inte mer än 2 mål i matchen.
1280 sa spelar du big9
3

Sätt ut ett wild card

När du spelar Big 9 får du sätta ut ett wild card varje omgång. Det är en helgardering som ingår i systemet och inte kostar något extra.

En av matcherna är du därmed helt garderad att träffa rätt på!

1280 sa spelar du big9

🏠 Andelsspel Big 9

Att spela på poolspel är väldigt roligt men det kan även vara svårt att hitta både fina spikar och skrällar och även ge kupongen en ordentlig chans att vinna pengar. Din chans ökar naturligtvis desto större kassa du har när du gör din rad, vilket är en av anledningarna till att andelsspel har blivit så pass populärt.

Alltid roligare att vinna tillsammans!

En annan anledning är att det är mycket mer socialt och roligt att vinna tillsammans. Att vara del av en grupp som vinner gör det hela så mycket roligare.

Därför ska du spela andelsspel med Bettingstugan

Jonas Weimer

Jonas Weimer

Spelläggare och bettingexpert

Jag har spelat på poolspel både hos Svenska Spel och ATG ända sedan jag hade åldern inne. Det är extremt roligt och höjer spänningen på helgerna. Jag ser det som mycket nöje för pengarna också samtidigt som det även kan ge bra pengar i plånboken när det slår till. Att jag gillar andelsspel handlar mycket om att vi verkligen får chansen att sätta alla rätt där vi dels kan få med många av de favoriter man måste ta med, men även kan hitta de tecknen som också ger pengar.

In it for the long run

All den kunskapen har våra tipsters på Bettingstugan. De är handplockade just för att de är duktiga på betting och kan vinna pengar sett över tid. För det är just i långa loppet man ska ha som tidsreferens här. Svängningar kommer komma och ibland kan det gå sämre. Men gör man bra matematiska rader som vi på Bettingstugan gör - då blir också belöningen bra!

Bettingstugans spelläggare

Bettingstugan siktar på att ha den bästa uppsättningen spelläggare som finns när det kommer till andelsspel på Big 9 via ATG. Det vi kräver är hårt jobb, resultat men även spelglädje. Det är så vi rekryterar våra experter.

1

JONAS WEIMER

Jonas Weimer har gjort succé med sina andelar hos Svenska Spel där både 3.1 miljoner och 2.7 miljoner spelats in under 2021. Och eftersom Big 9 passar alla som älskar statistik och toppfotboll från Europa är det en match made in heaven! Dessutom har Jonas betting som yrke och kan lägga ner hela sin tid och själ i att få fram rätt tecken.

Köp andelar av Jonas Weimer här

2

ANDERS LIMPAR

Anders Limpar är inte bara bronshjälte från VM 1994 utan han har även drivit en spelbutik i Stockholm. Sedan han blev rekryterad av Bettingstugan har det blivit många vinster genom åren. Big 9 är något som kommer passa Limpan perfekt då han älskar att spela på toppmatcher och även har mycket kontakter runt om i Europa.

Köp en andel av Anders Limpar här

3

DAVID DABESKOVIC

David Dabeskovic är spelaren som älskar både trav och fotboll. Rekryterad som tipster under 2021 visade David genast framfötterna och har sedan dess börjat sälja andelsspel både hos Bettingstugan och Travstugan med stor framgång. Hans pooltips-analyser läses av tusentals medlemmar varje vecka.

Köp en andel av David Dabeskovic här

🔍 Big 9 tips från Bettingstugan

Big 9 är ett nytt poolspel från ATG men vi hårdsatsar förstås för att ge er läsare det ni önskar när det kommer till analyser och tips för spelformen. På vår hemsida kommer ni till varje omgång kunna läsa en analys av raden som väntar. Framtagen av våra experter hos Bettingstugan med sikte på fina pengar i utdelning.

Spela med allt från 50 öre till flera tusen - du bestämmer

Fördelen med poolspel är att man kan spela tillsammans eller ensam och man kan även välja exakt hur mycket man vill spela för. Allt från endast 50 öre till flera tusenlappar. Chanserna till att få alla rätt ökar förstås med kunskap men även med radantal. 

Big 9 tips kupong

Big 9 tips - Att tänka på när du spelar Big 9 hos ATG:

 1. Läs på ordentligt inför matcherna som väntar
 2. Snåla inte med tecken
 3. Ta hjälp av spelexperter
 4. Jämför odds mot hur strecken hamnar
 5. Tänk outside the box med vissa matcher
 6. Ha tålamod!

1. Läs på ordentligt inför matcherna som väntar på Big 9

Chanserna till vinster ökar alltid ju mer kunskap man har. Lagen kommer med olika förutsättningar och olika mentaliteter. Kanske har lagen matchats tätt eller saknar man lagets skyttekung? All information spelar roll och ju mer man vet om en match ökar chanserna till att landa tecknen rätt. På vår hemsida kommer vi ha många speltips som kommer vara samma som raden på Big 9 att läsa.

Big 9 atg

Hos Bettingstugan kan du få inspiration i ditt tippande

2. Snåla inte med tecken på Big 9

Det kan kännas dumt att lägga stora rader men för att kunna ge raden möjlighet att få full pott kan det krävas fler tecken. Du behöver ibland spika en match som känns osäker men på samma sätt behöver du jaga tecken som kan ge pengar. Sanningen är att de som vinner mest på poolspel är oftast de som har en större kassa. Dock ska man tänka på att spela efter vad du har råd att förlora och då kan en utväg vara att spela andelsspel istället. Här får man en del av ett större system.

3. Ta hjälp av spelexperter till Big 9

Det är alltid bra att ta hjälp. Här finns det en mängd experter man kan lyssna på och ta del av information kring matchena om. Tänk bara på vilka ni följer tips från så det är någon som tar spelet seriöst. Hos oss har vi flera andelsläggare och pooltipsexperter som har information och tid att lägga ner för att hitta rätt tecken. Spana in våra pooltipsanalyser till varje omgång.

4. Jämför odds mot hur strecken på Big 9 hamnar

Allting har ett pris brukar man säga och det gäller även när du spelar Big 9. Du kan ha en jättefin känsla i en match där du verkligen tror på ett lag. Men går procenten upp för mycket på det laget kan man ändå tvingas ta med fler tecken, just för att spelvärdet har ändrats så mycket. 

Kort om spelvärde Big 9
Jonas Weimer

Jonas Weimer

När det kommer till poolspel som Big 9 spelar vi mot andra spelare, inget spelbolag. Därför blir det så viktigt vad övriga spelare spelar i en match. Spelvärde kan du enkelt räkna ut med din miniräknare genom att ta 100% delat på oddset. Står ett lag i 2.00 i odds ska en match streckas upp till 50% med andra ord. Kryper dock procenten hos Big 9 (hur spelarna spelar) upp mot 55-60% kan det vara bra spelvärde att gå rakt emot favoriten alternativt lägga in fler tecken.

5. Tänk outside the box med vissa matcher

Ska man bli ensam vinnare eller i alla fall få de riktigt stora pengarna krävs rader som ingen annan har tänkt på. När det kommer till Big 9 ska vi inte bara sätta 1X2 utan även över och under. Detta gör det svårare att sätta alla rätt men enklarare att bli ensam vinnare. Leta tecken som ingen vill ha är vårt tips här.

Tabell Big 9 spelvärde
ODDSPROCENT
1,1090,91%
1,3076,92%
1,5066,67%
1,7058,82%
1,9052,63%
2,0050%
2,2045,45%
2,4041,67%
2,6038,46%
2,8035,71%
3,0033,33%

6. Ha tålamod när du spelar Big 9!

Tåladmod är viktigt vad gäller många saker i livet, men inte minst när du spelar poolspel som Big 9. Gör du förhandsjobbet grundligt och lägger matematiskt bra rader ska du så småningom vinna stora pengar. Men det kan ta tid och det kan bli frustrerande. Analysera dina rader efter och se om det bara var slumpen som förstörde eller om du kunde gjort något annorlunda. Över tid kommer du bli en vinnare!

H2a4lldmlfy8u7z91vcw

📺 Big 9 Live

Ett klassikt sett att följa matcher har sedan länge varit 377 på vår text-tv. Detta har förändrats senaste åren när fler och fler sidor på internet och i appen ger oss möjlighet att följa matcherna på ett helt annat sätt. Med aviseringar hänger du snabbt med i vad som händer i matcherna och kan ha koll på nya skeenden.

Du kan följa Big 9 på ATG:s plattform och se resultat via deras poolspelssida. Varje mål uppdaterar utdelningar och antal rätt för spelarna. Denna sida går bra att nå både via dator, mobil eller surfplatta.

Big 9 live resultat

Vill man följa Big 9 live är vårt tips att följa huvudmatchen på TV. Eftersom spelstopp är 16:00 på lördagar kommer det oftast vara en match som sänds från England och genom Viasat sport. Här får vi pling på matcherna och kan hänga med i vad som händer. Men ha ATG:s app redo för att få exakta målpling och andra aviseringar.

Big 9 liverättning

Vill du liverätta din kupong är det säkrast att gå via ATG och deras pooltipssida. Där uppdateras mål när det blivit godkänt och du kan följa exakt hur mycket rätt din rad har och vad det ger i utdelning.

🤺 Poolspel Big 9 vs Svenska Spel Stryktipset

ATG och Svenska Spel är våra största spelbolag i Sverige. Mycket tack vare deras rika utbud av poolspel. Länge har det varit så att ATG riktat in sig på trav medan Svenska Spel riktat in sig på sport i olika former. Dessa linjer och gränser har de senaste åren suddats ut.

Svenska spel startade med High Five - ATG kontrade med Big 9

Svenska spel har gett sig in i Travsporten genom sin satsning på High Five. Ett spel från Svenska Spel där det handlar om att träffa fem hästar i ordning på ett franskt travlopp. Det är svårt att träffa rätt men utdelingarna kan bli riktigt höga.

ATG i sin tur har valt att utöka sitt rika utbud av travspel genom att erbjuda andelsspel till Big 9 - sportspelet där du inte bara ska sätta 1X2 på 9 matcher från Europas bästa fobtollsligor - utan även förutspå över eller under i dessa matcher.

ATG vs Svenska Spel - Bettingstugan summerar
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Jag vet att folk älskar Stryktipset på lördagar där lördag 16:00 förknippas med spelformen. Det som dock gör satsningen från ATG på Big 9 så spännande är ett par saker där jag tycker man har en edge.

 1. Plattformen. ATG har en smidigare sida där spelläggare även får betyg efter hur duktig man är. Något sådant har inte Svenska Spel ännu.
 2. Utbudet. Jag vet att vissa gillar att det bara är engelska matcher på Stryktipset men jag har hellre med en toppmatch från Italien eller Spanien än en match från Championship exempelvis.
 3. Jobba mål! Det är väldigt kul att jobba mål vare sig det är att hålla nollan eller att ösa in ett överspel. Att höra plingen landa rätt är fantastiskt. Här tycker jag ATG gör rätt som blandar in mål i kupongen.
Poolspel: ATG vs Svenska SpelATGSvenska Spel Sport & Casino
Spelutbud8/108/10
Mobilupplevelse9/109/10
Payment Options8/109/10
Spelupplevelse8/109/10
Kundtjänst9/109/10
Helhetsbetyg8/108/10