• Hem
 • Europatipset
Spela tillsammans med oss

Europatipset

Europatipset är ett poolspel från Svenska Spel där det handlar om att pricka in 13 matcher med stort fokus på matcher i Europa. Våra experter ger gratis spelförslag på Europatipset, tips samt sina rader man kan köpa in sig i via vår ombudssida hos Svenska Spel Tillsammans.

Senaste Europatipsen

SpelstoppTipsterTitelSystemPoolspel
29 maj
18:59
Europatipset » Onsdag 29/5
System: 216 rader Poolspel: Europatipset
26 maj
14:59
Europatipset » Söndag 26/5
System: 192 rader Poolspel: Europatipset
26 maj
14:59
Europatipset » Söndag 26/5
System: 216 rader Poolspel: Europatipset
22 maj
18:59
Europatipset » Onsdag 22/5
System: 216 rader Poolspel: Europatipset

Jackpot: 2 000 000 kr

FAQ - Europatipset

Spelformerna och andelsspelen hos Svenska Spel skiljer sig lite åt där alla har sin nisch av matcher och system. Här följer de vanligaste frågorna kring Europatipset.

🤷‍♂️ Hur spelar jag Europatipset med Bettingstugan?

Bettingstugan erbjuder system till samtliga poolspel hos Svenska Spel. För att köpa andelar till Europatipset - Gå med i vårt Ombudslag.

👨‍🏫 Hur fungerar Europatipset?

Europatipset går till på samma sätt som Stryktipset, då du ska tippa utfallet av 13 utvalda matcher. Dessa matcher tenderar att vara från toppligorna i Europa men i vissa fall kan det även vara ligor utanför Europas kontinent samt landslagsmatcher.

För att skapa din rad markerar du varje rad utefter hur du tror matchen kommer sluta. Det gör du genom att markera 1, X eller 2.

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

🖊 Var kan jag rätta mitt Europatips?

För att hitta rätt resultat för din kupong på Europatipset gör enligt följande:

 1. Klicka här
 2. Tryck på fliken längst upp till vänster på Svenska Spels hemsida.
 3. Välj “Resultat”.
 4. Klicka på “Europatipset”.
 5. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Europatipset.

💰 Vad kostar Europatipset?

Priset på din Europatips-kupong bestäms utefter hur många tecken du väljer att använda. Väljer du endast att fylla i ett tecken per match kommer din rad kosta 1 krona. Väljer du däremot att addera halvgarderingar eller helgarderingar kommer priset att öka. För varje match du halvgarderar dubblas din radinsats. För varje match som du helgarderar så tripplas din radinsats.

Spana in samtliga prisklasser på ombudssidan

💯 Vilka är Bettingstugans experter för Europatipset?

Svenska Spel erbjuder, varje vecka, alltid minst en omgång av Europatipset. Relativt ofta bjuds det även på en veckoomgång av Europatipset. Bettingstugans experter för Europatipset är bland annat:

Köp en andel till deras system

🤝 Hur spelar jag andelsspel på Europatipset?

Genom att gå med i vårt ombudslag har du chansen att köpa andelar till någon av våra olika system för Europatipset. Vi erbjuder system i alla olika prisklasser för att samtliga intresserade ska hitta en prisnivå som passar.

Europatipset

Med Svenska Spels spelform Europatipset riktar man sig till alla spelare som gillar europeisk toppfotboll. Man kan säga att det är en variant av Stryktipset men med skillnaden att man tar in matcher från hela Europa och då framförallt de största ligorna!

Lägre omsättning kan ändå ge högre vinster

Omsättningen blir sällan lika hög som anrika Stryktipset men däremot upplevs matcherna som roligare av många spelare samt att utdelningarna ofta slår Stryktipsets utdelningar.

Bettingstugan gör succé på Europatipset:

Vi på Bettingstugan satsar hårt på Europatipset och har rekryterat några av Sveriges absolut bästa tipsters när det kommer till spelformen. Det har även märkts bland våra vinster där vi fått en hel del fina 13 rätt sedan vi började.

🇪🇺 Bettingstugans Europatips

Likt Stryktipset spelas Europatipset varje vecka, oftast två gånger per vecka. Att pricka 13 är svårare än man kan tro och många har spelat i många år utan att lyckas. Vi på Bettingstugan vill ge dig de bästa möjligheterna att lyckas pricka in alla rätt och erbjuder därför varje vecka förslag till Europatipset.

Ta del av Bettingstugans analyser varje vecka

Inför varje omgång ger vår europatipset tipper sina analyser och tips till europatipset. Hos oss kan du få idéer och spel tips till din kupong eller till och med ett helt europatipsförslag.

Weimers vinst på Europatipset

Bettingstugan blir ensamma med 13 rätt när Jonas Weimer träffar 13 rätt på sitt andelsspel. Varje andel gav 519.000:- kronor.

Europatipset idag handlar mycket om att hitta lag och matcher där det finns ett stort spelvärde, eftersom vinsten är baserat på hur många som har 13 rätt. 

Det kan därför vara smart att spela lag som är så kallat “understreckade”.

Det kan därför vara smart att spela lag som är så kallat “understreckade”. Med andra ord att andelen av de som har spelat laget, inte speglar lagets faktiska procentuella chans att vinna. Vilket kan göra att det finns värde i att spela detta laget.

Allt detta och lite till kan du hitta hos oss på Bettingstugan inför varje europatips. Våra speltips och experttips europatipset är mycket populära och vår experters analyser prickar ofta rätt. Håll utkik på Bettingstugan för tips på Europatipset. Dessutom kan du efter varje omgång se resultat för vårt Europatipset-tips.

Europatipset experttips - Bettingstugans förslag

Hos Bettingstugan får du alltid analyser, tips och förslag inför varje kupong på Europatipset. Våra ambitioner är att göra djupgående analyser kring alla 13 matcher och försöka snappa upp information som inte endast kan hittas genom att kolla på tabellen.

Våra experter följer den europeiska fotbollen stenhårt och kan rabbla upp skadeläget i toppklubbarna i sömnen. Våra förslag inför Europatipset kommer vanligtvis upp dagen innan spelstopp och då är det viktigt att ha i åtanke att mycket kan ha förändrats framtill spelstopp. Lagnyheter, streckfördelningen och oddsen kan ha förändrats och vår rekommendation är att vänta så nära intill spelstopp som möjligt för att ha den bästa informationen vid inlämning av sin kupong.

Våra tips och förslag inför Europatipset innehåller vanligtvis en grundgrad och dessutom ett förslag på ett större system. Men som tidigare nämnt rekommenderar vi alla att göra sin egna analys men att kunna ta hjälp från våra spelexperter för att hitta den bästa spiken eller skrällen.

📕 Andelsspel på Europatipset med Bettingstugan

Något som har gjort att poolspelen hos Svenska Spel blivit så oerhört populära är möjligheten att spela tillsammans och Europatipset är inget undantag. Det finns många fördelar med att spela Europatipset tillsammans med vänner, kollegor eller spelexperter och förutom att det blir roligare så ökar det chanserna till vinst. Med fler personer inblandade har ni råd med en större rad och en större rad innebär större chans till vinst.

Bettingstugan har rekryterat spelläggare med fokus på Europatipset

Hos Bettingstugan har vi satt ihop några av Sveriges bästa spelläggare när det kommer till Europatipset. Varje vecka ger vi dig analyserade system att ta del av i alla olika prisklasser. Här finns något för alla och förhoppningsvis delas nästa storvinst tillsammans med dig.

Andelsspel Poolspel Svenska Spel

✍️ Europatipset Experttips - Förslag på hur du ska spela

1. Lägg ned tid

För de flesta är de roligaste med Europatipset att sätta sig ned och analysera de 13 matcherna som ska spelas. Vissa gör det enkelt för sig och kollar endast tabellen, senaste fem matcherna och väger in hemmafördelen. Men om du lägger ned lite extra tid och verkligen tar reda på hur laget har sett ut spelmässigt de senaste omgångarna samt om det finns något anmärkningsvärt bland skador och avstängningar kan du ge dig själv en fördel mot de flesta spelarna på Europatipset.

2. Ta hjälp av spelbolagen

Spelbolagen har allt som oftast stenkoll på de flesta matcherna och ger ofta ett odds som ligger väldigt nära den korrekta sannolikheten för utfallet i en match. Är det några som har koll på form, motivation, skador etc så är det spelbolagen. Med det sagt bör du ta en titt på hur spelbolagen värderar en match och jämför det med hur svenska folket har streckat matchen på Europatipset. Ett enkelt sätt att hitta felstreckade matcher.

3. Reducera ditt system

Desto fler rader du tar med på din kupong desto större chans till vinst. Om du däremot använder dig av reduceringsverktyg som går att hitta online kan du lägga ett större system utan att det rinner iväg på kostnaden. Något som vi verkligen rekommenderar den seriösa spelaren att göra.

Speltips och betting

4. Ha tålamod

Precis som med andra poolspel är Europatipset en spelform med väldigt hög varians. Med det menar vi att trots att du lägger en perfekt rad som det finns gott om värde i är det ändå troligast att du inte prickar 13 rätt. Om du däremot spelar varje vecka och om du är övertygad om att du har en fördel så finns det möjlighet att vinna långsiktigt på Europatipset. Det handlar om att ta betalt när man väl prickar 13 rätt.

5. Spela tillsammans

Europatipset till skillnad från många andra spelformer en social spelform som verkligen lämpas till att spela med vänner, kollegor eller familj. Det gör inte endast spelupplevelsen roligare utan det ökar också sannolikheterna till vinst då ni har råd med en större kupong i jämförelse med om du spelar för dig själv.

📖 Om Europatipset

Europatipset lanserades år 1993 gick då under namnet Italienska Stryktipset, i och med att utbudet av matcher endast gällde från Italien. Svenska Spel bestämde sig år 2004 att byta namn till Europatipset och då även ta med andra toppligor i Europa. Detta gjorde att Svenska Spel kunde erbjuda fler intressanta matcher på kupongerna och ett år senare bestämde man sig även att införa en extra omgång av Europatipset. Idag har du alltså möjlighet till att spela Europatipset minst två gånger i veckan och kupongerna består oftast av matcher från de europeiska toppligorna.

📚 Spela Europatipset - Bettingstugan lär dig

I Europatipset ska kunden tippa utfallet av de 13 europeiska matcher som Svenska Spel väljer ut inför varje omgång. Detta gör du genom att markera dina val på Europatipsets kupong som du antingen skaffar via ett spelombud eller via Svenska Spels hemsida. På kupongen kommer du se att varje match har tre alternativa utfall; 

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Förslag på hur du fyller i din Europatips-kupong

När du ska fylla i din Europatips-kupong så kan du välja om du vill använda dig av enkelspel eller ett av dom olika systemen. Ditt val kommer att påverka dina chanser till vinst men även ditt pris när du lämnar in din kupong. Svenska Spel har som regel att du inte får lämna in tips för mer än 20 000 kr per omgång.

Skapa en enkelrad med Europatipset

Väljer du att spela endast med ett tecken för varje match så kallas det att du spikar matcherna och att du spelar en enkelrad. Detta innebär att du enbart får tippa ett resultat för varje match och att din radinsats kommer att vara 1 kr. Väljer du att lämna in din kupong hos ett spelombud kommer det att krävas att du minst spelar två enkelrader och ditt pris kommer då att minst vara 2 kr. Om du spelar via Svenska spels hemsida räcker det med 1 enkelrad.

Halvgardera din kupong med Europatipset

För att förbättra din chans till vinst har du även möjlighet till att gardera dina spel vilket betyder att du kan välja ett antal matcher där du markerar mer än ett tecken. Detta kallas för halvgardering och helgardering. Genom att halvgardera en match så markerar du två tecken - 1X, X2 eller 12. Detta ökar givetvis dina chanser till vinst men du kommer samtidigt att få betala ett högre insats när du lämnar in din kupong. För varje gång du halvgarderar en match så dubblas din radinsats.

Helgardera din kupong med Europatipset

När du helgarderar en match så tippar du på samtliga resultat vilket innebär att du markerar 1X2. Detta garanterar dig rätt resultat men din insats kommer att bli dyrare. För varje helgardering du gör tripplas din radinsats.

Riskfritt Gratisspel Regler och villkor

Vi hjälper dig att hitta det perfekta systemet på Europatipset

Beslutar du dig för att använda mer än ett tecken på någon av dom 13 matcherna så innebär det att du använder dig av ett system. Det system som anses vara mest simpelt och som även är populärast i Europatipset är M-system.

Europatipset - Vad är ett M-system?

Att fylla i ett M-system är enkelt och skiljer sig inte mycket från att spela en enkelrad. Du fyller i din kupong på samma sätt som om du skulle spela ett enkelspel men du har med ett M-system möjlighet att gardera matcher på din aktuella Europatips-kupong och på så sätt förbättra dina chanser till 13 rätt. Nackdelen med att spela ett M-system är att radinsatsen på din Europatips-kupong kommer bli dyrare.

Exempel på ett M-system

Du spelar ett system med 8 spikar, 3 halvgarderingar och 2 halvgarderingar och din radinsats är 1 kr. Detta system kommer då att innehålla totalt 72 rader, vilket betyder att din insats blir 72 kr.

8 spikar = 1 kr
3 halvgarderingar = 8 kr (1x2=2, 2x2 = 4, 4x2 = 8)
2 helgarderingar = 72 kr (8x3 = 24, 24x3 = 72)

Enkelt förklarat kan man säga att för varje halvgardering du lägger till dubblas den totala insatsen och för varje helgardering du lägger till tripplas den totala insatsen.

Europatipset - Vad är ett R-system?

När du väljer att spela ett R-system så räknar Svenska Spel automatiskt ut ett antal nyckelrader som du måste förhålla dig till. Ett R-system kan t.ex. heta R-0-7-16 vilket innebär att din radinsats kommer vara 16 kr och att du får använda dig av 7 stycken halvgarderingar. Det kan anses komplicerat att rätta ett R-system vilket har gjort att R-system inte är ett lika populärt system som M-system. För att rätta ditt R-system krävs det att du använder dig av en nyckeltabell.

Europatipset - Vad är ett U-system?

Ett U-system påminner om ett R-system men skiljer sig på så sätt att du kan påverka teckenfördelningen på nyckelraderna genom att sätta ett utgångstecken på dina garderingar. T.ex. kan du välja ett U-system som heter U-3-6-20 och som betyder att du får helgardera 3 matcher och halvgardera sex matcher i ett system med 20 rader. Därefter ska du markera ett utgångstecken för dom 9 matcher som du har garderat.

Xperten - Ett snabbspel perfekt för nybörjare av Europatipset

Xperten är ett snabbspel hos Svenska Spel som erbjuder kunden färdigtippade rader på bl.a. Europatipset. Det är 10 stycken experter kombinerat med “data” som då sätter ihop dina rader. Detta snabbspel används oftast av kunder som inte känner sig tillräckligt insatta i Europatipset men som ändå vill lägga en spelkupong. Denna spelform är identisk med ATG:s Harry Boy.

Europatipset spelstopp

Europatipset arrangeras varje vecka men skiljer sig från Stryktipset på så sätt att det inte finns några bestämda speldagar. Till mestadels spelas Europatipset på onsdagar och söndagar men det gäller att vara vaksam då Svenska Spel kan välja att ha en omgång Europatipset på någon av de andra veckodagarna. Av denna anledning finns det därför inget bestämt Europatipset spelstopp. Det som däremot är bestämt är att kupongen måste vara inlämnad minst en minut innan den första matchen på Europatipset startar.

Europatipset live

Normalt sett brukar de flesta följa Europatipset live efter att man placerat sin rad eller köpt en andel. Det ger lite extra spänning att välja ut en match att titta på och sedan följa de andra via notiserna som kommer under matcherna. Har du inte möjlighet att titta på någon av matcherna men ändå vill följa resultatet live, rekommenderas Svenska Spels app. Där kan du lätt se liveresultatet i matcherna, se vad du har spelat och hur många rätt du har just nu.

Att följa matcherna ger extra spänning - och utnyttja spelbolagens gratistjänster

Ett annat sätt är förstås att använda andra livetjänster som finns på nätet eller spelbolagens egna notiser som ofta är snabbast med att rapportera mål. Där kan man även hitta streams till matcherna.

Europatipset live app svenska spel

✅ Europatipset Resultat och utdelning

För att få maximal utdelning på din Europatips-kupong krävs det att du tippar rätt på samtliga 13 matcher. Utdelning betalas även ut till dom som får 10, 11 eller 12 rätt men vinstsumman kommer inte vara i samma utsträckning som om du får 13 rätt. På Europatipset anslås 65 % av insatserna till vinstmedel resterande belopp fördelas enligt följande:

Vinstgrupper för Europatipset:

13 rätt 40 %
12 rätt 23 %
11 rätt 12 %
10 rätt 25 %
Garantifonden 8 %

Jackpot på Europatipset

Svenska Spel har utformat en regel som säger att vinstsumman måste vara högre än 15 kr per person när den divideras med antal vinnare. Det innebär att om du får 10, eller även i vissa fall 11 rätt, och din vinstplan understiger 15 kr så inkasserar Svenska spel vinstpengarna och fyller på vinstpotten för nästa omgång av Europatipset. Detta kallas för Jackpot.

Europatipset - Vad behöver jag göra vid vinst?

För att undvika uteblivna vinster har Svenska Spel en regel som säger att kunden måste använda sig av id-handling för att spela Europatipset. Det krävs även att du tar med dig id-handling när du ska hämta ut din vinst. Du kan hämta ut din vinst hos ett spelombud om din vinst understiger 20 000 kr. Är summan högre än 20 000 men mindre än 5 000 000 så kommer utbetalningen ske till angivet bankkonto. Är vinstsumman högre än 5 000 000 krävs det att kunden kontaktar Svenska Spel som då redogör hur du tar del av pengarna.

Europatipset resultat vinstutdelning jackpot
De största vinsterna på Europatipset 2017 & 2018
 1. 3 169 051 kronor - 21 februari 2017
 2. 3 111 153 kronor - 13 augusti 2017
 3. 2 912 906 kronor - 21 maj 2017
 4. 2 791 014 kronor - 14 november 2017
 5. 2 641 332 kronor - 10 maj 2017
 6. 2 356 370 kronor - 29 oktober 2017
 7. 2 244 205 kronor - 23 april 2017
 8. 2 243 124 kronor - 22 juni 2017
 9. 2 142 883 kronor - 19 november 2017
 10. 1 926 417 kronor - 24 september 2017
 11. 1 910 029 kronor - 31 januari 2017
 12. 1 840 521 kronor - 28 juni 2017
 13. 1 252 552 kronor - 27 augusti 2017
 14. 1 171 060 kronor - 1 mars 2017
 15. 1 152 788 kronor - 1 mars 2017
 16. 1 124 666 kronor - 19 april 2017
 1. 3 068 336 kronor - 19 augusti 2018
 2. 2 739 925 kronor - 13 maj 2018
 3. 1 938 405 kronor - 15 juli 2018
 4. 1 879 998 kronor - 11 februari 2018
 5. 1 857 785 kronor - 31 januari 2018
 6. 1 500 291 kronor - 25 mars 2018
 7. 1 490 214 kronor - 1 juli 2018
 8. 1 390 587 kronor - 24 april 2018
 9. 1 222 424 kronor - 21 januari 2018
 10. 1 055 027 kronor - 22 februari 2018

Europatipset - Resultat och utdelning

Det finns flera olika sätt att följa upp din Europatips-kupong på. Många föredrar att följa Europatipset live och se en av dom 13 matcherna på tv. Föredelen med Europatipset är att matcherna ofta spelas under hela dagen eller ibland även under flera dagar. Det gör att man har möjlighet att följa flera matcher på TV på samma kupong.

Europatipsets fördel är att matcherna är mer utspridda vilket ger större möjlighet att följa dem och se många av matcherna live.

Men det fungerar även bra att följa utvecklingen av din kupong på text-tv eller via internet. Det finns även flera detaljerade hemsidor på internet och appar på mobilen som uppdaterar resultaten på din Europatips-kupong. Svenska Spels hemsida erbjuder även all information som du behöver för att rätta Europatipset live eller efter att sista matchen är spelad under "mina spel".

Rättningsmall av Europatipset
Har du varken intresset eller någon möjligheten att följa Europatipset live går det förstås bra att följa upp ditt resultat när samtliga 13 matcher på kupongen är färdigspelade. Svenska Spels hemsida är en av många webbsidor som ger dig som kund all information som behövs för att rätta din Europatipskupong men det går även bra att följa matcherna via andra hemsidor som ger liveuppdateringar om matcherna. Har du valt att spela olika system så som R-system eller liknande är det bäst att gå via rättningen inne i Svenska Spels hemsida och app. Antingen direkt på mina spel eller via resultatsidan.

Europatipset - Vad är Tendenslottning?

Tendenslottning sker när matcher på din Europatips-kupong är inställda. Svenska Spel ser till att direkt efter spelstopp ta fram ett resultat ifall en av dom 13 matcherna blir inställda som då blir slutresultatet. Tio Tidningars Tips har en betydande roll i hur den inställda matchen ska sluta då 10 förhandstips sammanställs i ett protokoll. Svenska Spel har däremot bestämt att slutresultatet för den inställda matchen inte enbarts ska bestämmas av Tio Tidningars Tips. Svenska Spel har därför bestämt att den inställda matchen får en fast tilldelning där varje tecken får två enheter med lottningshjulet.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB. Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

🎁 Svenska Spel stödjer svenska föreningar

Ytterligare en orsak till att spela hos Svenska Spel är att de stödjer svenska föreningar där framförallt ungdomsidrotter står i fokus. Spelar du via Svenska Spel har du alltså inte bara chans att vinna pengar själv utan du stödjer även sociala aktiviter för Svensk idrott.