Spela tillsammans med oss

High Five

High Five är ett poolspel från Svenska Spel där det handlar om att pricka in rätt tecken på 5 hästar i rätt följ i det franska travet. Våra experter ger gratis spelförslag på High Five, tips samt sina rader man kan köpa in sig i via vår ombudssida hos Svenska Spel Tillsammans.

High Five Svenska Spel

Ett lopp - fem hästar

Med Svenska Spels spelform High Five satsar man på allvar på att utmana ATG som är störst på trav. Fördelen med High Five är att det körs via det franska travet där omsättningen blir stor. Man kan alltså bli rikligt belönad om man kan pricka in de fem hästarna som man ska sätta. En annan rolig aspekt med spelformen är att andelsspelet alltid går samma tid varje dag - 13:55.

FAQ - High Five

Spelformerna och andelsspelen hos Svenska Spel skiljer sig lite åt där alla har sin nisch av matcher och system. Här följer de vanligaste frågorna kring High Five.

🐎 Vad är high Five?

Svenska spel lanserade High Five under 2020. Här handlar det om att sätta fem hästar i rätt ordningsföljd på det franska travet.

🤷‍♂️ Hur spelar jag High Five med Bettingstugan?

Bettingstugan erbjuder system till samtliga poolspel hos Svenska Spel. För att köpa andelar till High Five - Gå med i vårt Ombudslag.

🖊 Vad är högsta vinsten på High Five?

Den högsta vinsten på High Five är på 109 913 526 kronor vilket är betydligt högre än största vinsten på V75 som är 67 312 633 kronor.

💰 Vad kostar det att spela High Five?

Radpriset för High Five ligger på 20 kronor.

💁‍♂️ Vad ska jag tänka på när jag spelar High Five?

Precis som alla poolspel så handlar det om att slå de övriga spelarna på High Five. Du kan alltså inte bara välja de fem största favoriterna utan behöver hitta skrällarna på kupongen och de tecken som ger bra värde. Att vara påläst är som vanligt nyckeln för att gå vinnande i längden.

💯 Vilka är Bettingstugans experter för High Five?

Svenska Spel erbjuder, varje vecka, alltid High Five kl 13:50 varje dag. Våra experter är:

Köp en andel till deras system

🏠 Bettingstugans Tips för High Five

Förutom populära spel som Europatipset och Stryktipset, kan du varje vecka hitta andelar till High Five hos oss på Bettingstugan. Vi är glada att ATG får konkurrens och att Svenska Spel vågar satsa på Travet som är en  mycket populär sport i Sverige. Med tanke på omsättningen som blir på det franska travet kan det inte bli annat än succé på lång sikt.

High Five Svenska Spel

High Five Experttips - Förslag på hur du ska spela på High Five

1. Gör hemläxan

Precis som med alla spelformer handlar det om att läsa på och göra hemläxan. Det som vet mest vinner mest brukar man säga och det kan stämma på High Five. Samtidigt kan man också genom att vara duktig på matematik även satsa på rena statistikspel där man går på värde på kupongerna. Det bästa är förstås en kombination av de båda.

2. Hitta skrällarna

Att enbart satsa på favoriterna på kupongen kan visserligen ge många rätt men det ger sällan vinst över tid. Vinner de största favoriterna loppen så kommer det inte bli mycket pengar i utdelning. Istället handlar det om att hitta en outsider man tror på och satsa på denna häst. Då kan vinsterna bli riktigt stora.

3. Spela tillsammans på High Five

Det är alltid roligare att spela tillsammans och vinna med kompisar, vänner eller i sociala grupper på nätet. Det ger även en fördel då flera personer gör att man kan lämna in en större rad och för mindre pengar kunna ge sig själv chansen på de större pengarna.

4. Jämför streckfördelningen mot oddsen

Precis som med Stryktipset så kan hästar på High Five bli överstreckade eller understreckade. En häst som ingen vill spela på kan bli en guldgruva om den springer in 1-5 samtidigt som en klar favorit kanske streckas för lågt. Hitta dessa guldkorn så blir du en vinnare i längden.

5. Ta hjälp av spelexperter

Visst är det roligast att lägga sin egna rad och göra sin egna analys. Men ibland består Topptipset av matcher mellan lag som de flesta aldrig har hört talas om. Då kan det vara värt att ta hjälp av spelexperter som förhoppningsvis har koll på detta och kan ge dig användbar information.

Vi på Bettingstugan hoppas du vill spela med oss och om du inte gör det - stort lycka till i alla fall!

Svenska spel high five mockup
Pix! Färdiga spel

Det går även att spela på Svenska Spels färdiga spel. Jämförbart med ATG som säljer sina Harry Boy. Det man ska vara medveten om är att dessa system tas fram lite slumpvis av en dator, även om sannolikheten för de högre streckade hästarna är högre. Det kan vara ett enkelt sätt att spela om man inte har tid att lägga en egen rad eller vill dela med andra genom andelar.

Spana in Pix! på High Five här

High Five Andelar

Är du sugen på att spela tillsammans på High Five med andra travälskare och på det sättet öka vinstchanserna? Då har du kommit rätt. Bettingstugan säljer andelar via Direkten Ryd och vårt ombud som vi driver och som prisats som bästa digitala ombud bland annat. 

Fördelen med andelsspel är att man kan få till större rader. Det är även mer socialt och du får ett gäng att fira in vinsten med. Vi vinner och förlorar tillsammans med andra ord. Våra tipsters är rekryterade till High Five på grund av deras fina resultat och vi vågar lova att inget annat ombud i Sverige kan mäta sig med oss.

Andelsspel Stryktips Topptipset Svenska Spel

High Five Resultat

Förstås vill man se på loppet live och få resultatet direkt i rutan. Men har man inte tid med det går det att titta i efterhand med förstås. För High Five görs det enklast genom att gå via Svenska Spels resultat för High Five. Här rättas loppen inom minuter efter målgång.

Rätta High Five

Smidigaste sättet att rätta din kupong på High Five är via Svenska Spel:

  1. Klicka här
  2. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på High Five.

High Five ombud

High Five går bra att spela både på nätet hos Svenska Spel samt i fysiska ombud runt om i landet. Fördelen med fysiska butiker är att du kan titta på loppen hos många av dessa ombud, kanske tillsammans med andra travälskare, vilket gör spelet ännu mer spännande och socialt. Vi har vårt ombud i Linköping hos Direkten Ryd, kom in på en kaffe och snacka trav med oss! 

Utdelning för High Five - Återbetalningsprocent

Återbetalningsprocenten för High Five ligger på 65.3% vilket är något högre än Stryktipset (65%) men lägre än Topptipset (70%). Varför man valt att göra så kan bara Svenska Spel svara på men klart är i alla fall att det finns % i återbetalning som gör mödan värt att kämpa för. Vinsterna kan bli stora och det går att göra sig en rejäl hacka om turen är framme.

Största vinsten på High Five

Den största vinsten som delats ut är 2011 då en spelare vann över 10 miljoner euro på Quinté. Alltså över 100 miljoner svenska kronor. En sån vinst är möjlig tack vare att det franska travet har så pass stor omsättning om man jämför med vårt svenska trav.