Champions League 2019/20 » Speltips, TV-tider, Odds & Kampanjer för CL
 • Hem
 • Champions League
Championsleague Small

Champions League

Champions League är fotbollseuropas allra mest prestigefyllda klubblagsturnering. Turneringen grundades 1992 när den ersatte Europacupen. Idag är det 78 lag som kvalificerar sig till turneringen, varav 32 st når gruppspelet.

Vanliga frågor till Champions League 2019/20

Champions League-säsongen 2019/20 drar igång 9:e juli och avslutas i Turkiet på Atatürk Olympic Stadium den 30:e maj 2020. Nedan följer vanliga frågor till Champions League 2019/20.

När är Champions League-kvalet?

Champions League-kvalet har kommit fram till play off och inleds den 20 augusti. Den 27 och 28 augusti spelas returerna.

20:e augusti

 • Cluj - Slavia Prag = 0-1
 • APOEL - Ajax = 0-0
 • LASK - Club Brugge = 0-1

21:a augusti

 • Dinamo Zagreb - Rosenborg
 • Young Boys - Crvena Zvezda
 • Olympiakos Piraeus - Krasnodar

27:e augusti

 • Rosenborg - Dinamo Zagreb
 • Crvena Zvezda - Young Boys
 • Krasnodar - Olympiakos Piraeus

28:e augusti

 • Slavia Prag - Cluj
 • Ajax - APOEL
 • Club Brugge - LASK

Här hitta du hela spelschemat: https://bettingstugan.se/champ...

När börjar gruppspelet i Champions League 2019/20?

Lottningen för gruppspelet av Champions League-gruppspelet är 29:e augusti. Första gruppspelsmatcherna i Champions League är 17/18 september.

När är Champions League-finalen?

Champions League-finalen kommer att spelas den 30:e maj 2020 i Turkiet. Finalen spelas på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul.

Vilka lag spelar i Champions League 2019/20?

För tillfället har följande lag kvalificerat sig till Champions League-gruppspelet 2019/20:

 1. Barcelona
 2. Atlético Madrid
 3. Real Madrid
 4. Valencia
 5. Manchester City
 6. Liverpool
 7. Chelsea
 8. Tottenham Hotspur
 9. Juventus
 10. Napoli
 11. Atalanta
 12. Inter
 13. Bayern München
 14. Borussia Dortmund
 15. RB Leipzig
 16. Bayer Leverkusen
 17. Paris Saint-Germain
 18. LOSC Lille
 19. Lyon
 20. Zenit
 21. Lokomotiv Moskva
 22. Benfica
 23. Shakhtar Donetsk
 24. Genk
 25. Galatasaray
 26. Salzburg

Vilka är favoriter till att vinna Champions League 2019/20?

 1. Manchester City - 4.95
 2. Barcelona - 7.50
 3. Liverpool - 8.00
 4. Paris Saint-Germain - 9.00
 5. Real Madrid - 9.00
 6. Juventus - 11.00
 7. Bayern München - 11.50
 8. Tottenham Hotspur - 21.00
 9. Atlético Madrid - 21.00
 10. Borussia Dortmund - 25.50

Odds hämtat 2019-07-03

Vilken kanal sänder Champions League 2019/20?

Vill du vara garanterad att kunna se alla TV-sända matcher i Champions League så ska du skaffa Viaplay. Med Viaplay streamar du matcherna antingen i mobil eller surfplatta. Har du rätt tekniska verktyg så kan du även koppla Viaplay till din TV.

Speltips till Champions League

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 sep.
21:00
Chelsea vs Valencia
Champions League
Spel: 1X + Över 2 mål
 
17 sep.
21:00
Chelsea - Valencia
Champions League
Spel: Över 1 (asian) innan HT
 
17 sep.
21:00
Ajax vs Lille
Champions League
Spel: Ajax -1 AH
 

Spela på Champions League

Betta på Champions League

Att betta på Champions League är oerhört populärt och det är spelbolagen väl medvetna om. Det är därför ingen överraskning att du som spelare har mängder med olika marknader och spel i samband med att det vankas Champions League. Inför turneringen kan du betta på långtidsspel som exempelvis vilka lag som tar sig vidare från gruppspelet, vem som vinner skytteligan och såklart vilket lag som vinner Champions League.

Ni vet väl att Bettingstugan alltid erbjuder er möjligheten att ta del av speltips i Champions League? Inför varje ny omgång av världens bästa klubblagsturnering kommer våra experter skriva speltips i dom matcher av Champions League som har bäst spelvärde.

Ta del av speltips till Champions League

Kval till Champions League - så går det till

Kvalomgångar

Kvalspelet är indelat i flera omgångar där lagen kliver in lite olika beroende på Uefas rankingpoäng. Är man lågt rankad, som tillexempel Andorrras mästare Santa Coloma, får man spela förkval som är som en liten miniturnering. Där hittar vi även mästarna från San Marino, Kosovo och Gibraltar. Annars startar första kvalomgången i Juli. Det är i den rundan vi just nu kastar in vår svenska mästare. Går man vidare från kvalomgång 1 väntar kvalomgång 2 i slutet av juli och kvalomgång 3 i början på augusti. Här har flera av de större nationernas mästare klivit in. Riktigt svettigt blir det i play off i augusti där vi hittar representanter från de flesta större nationer i Europa.

Förkval - 25 Juni
Första kvalomgången: 9 Juli
Andra kvalomgången: 23 Juli
Tredje kvalomgången: 7 Augusti
Play off:
21 Augusti

Gruppspelet

De främsta länderna som till exempel England, Spanien, Tyskland och Italien skickar lag direkt till gruppspelet. Tillsammans med lag som överlevt kvalet, totalt 32 lag, delas man nu in i 8 grupper med fyra lag i varje. De två bästa lagen går till slutspel. Trean går till Europa League och fyran åker ut.

Champions League 2019/2020 inleds i vanlig ordning med ett kvalspel för ta ut 32 lag som skulle kvalificera sig in i gruppspelet som startar i mitten av september.

Nytt för säsongen 2018/19 av Champions League var att ligorna Premier League, Serie A, La Liga och Bundesliga hade sina fyra bästa lag till Champions League, utan att behöva kvala. Detsamma gäller för i år.

Så fort gruppspelet är lottat kan du följa spelschemat här:

Fullständigt spelschema av Champions League 2019/2020.

Svenska lag

Sverige representerades i år av AIK som vann allsvenskan 2018. Man lottades i första rundan mot Ararat från Armenien och tog sig vidare med totalt 4-3 efter två möten. I andra rundan ställdes AIK mot Maribor och åkte ut efter att ha spelat 5-5 men släppt in fler bortamål. Istället fick man satsa på Europa League där våra svenska mästare skickade ut Sheriff från Moldavien. Nu väntar Celtic i play off om en plats i Europa League-slutspel.

Aik Jublar

AIK lyckades inte kvala in till säsongens upplaga av Champions League

Champions League TV-tider

Champions League direktsänds både på TV och online vilket innebär att du kan följa turneringen antingen från din mobil, surfplatta eller via en TV. I Sverige är det MTG som äger rättigheterna för Champions League fram till 2021 vilket innebär att turneringen sänds på Viasat, TV3 och TV6. Den viktigaste kanalen att ha om du ska se Champions League på TV:n är Viasat. MTG visar nämligen inte alltid matcher från Champions League på TV3 eller TV6. 

Viasat & Viaplay visar Champions League 

Vill du vara garanterad att kunna se alla TV-sända matcher i Champions League så ska du skaffa Viaplay. Med Viaplay streamar du matcherna antingen i mobil eller surfplatta. Har du rätt tekniska verktyg så kan du även koppla Viaplay till din TV. 

Till skillnad från tidigare år där i princip samtliga matcher startat klockan 20:45 på tisdagar och onsdagar kommer det vara nya tider denna säsong. Varje matchdag i gruppspelet kommer två av matcherna spelas klockan 18:55 och resterande klockan 19:00.

TV-tider för Champions League omgång 1 nedan:

TV-tider för Omgång 1 2019/2020

 • Inga tider fastställda ännu
Premier League Viasat

Viasat har rättigheterna till Champions League

Om Champions League

För de europeiska fotbollslagen finns det ingen turnering som är så prestigefylld som Champions League och det laget som i slutet av maj får äran att lyfta den storörade pokalen kan också titulera sig Europas bästa fotbollslag. Champions League grundades 1992, när den ersatte klassiska Europacupen för mästarlag som funnits sedan 1955. 

Turneringen pågår från juni till maj i tre olika faser: Kvalspel, gruppspel och slutspel. De europeiska fotbollsligorna har beroende på ranking på UEFA-koefficienten olika antal Champions League-platser, antingen direkt till gruppspelet eller till kvalet som inleds i juni. Av 78 Champions League-platser gallras lagen sedan via playoff-spel i dubbelmöten ner till 32 stycken uppdelade på åtta grupper, med fyra lag i varje. Gruppspelet pågår i sex matcher, där alla lag möter varandra både på hemma- och bortaplan, och de två främst placerade lagen går vidare till slutspel, som också utspelas i form av dubbelmöten. Trean i varje grupp skickas vidare till slutspel i Europa League.

Vinnare Champions League

Mesta mästare i Champions League är Real Madrid med 13 titlar

Champions League resultat

Real Madrid hade vunnit Champions League tre år i rad men fick lämna ifrån sig titeln till Liverpool senast. Bland favoriterna till att knipa titeln hittar vi förstås de spanska giganterna Barcelona och Real Madrid även i år. Dock var det en helengelsk final förra säsongen och England är en liga som är på frammarsch. Framförallt Manchester City och mästarna Liverpool kommer garanterat vara med i racet. Vi kan heller inte räkna bort storlagen Bayern München och Juventus som ofta tar sig långt i turneringen. 

Vinnare Champions League 201819

Liverpool vann Champions League 2018/19 efter att ha besegrat Tottenham i finalen med 2-0.

Hur många lag har vunnit Champions League?

Sedan UEFA tog bort Europacupen och införde Champions League till säsongen 92/93 är det 13 lag som har vunnit titeln.

 • Marseille
 • Milan
 • Ajax
 • Juventus
 • Dortmund
 • Real Madrid
 • Man Utd
 • Bayern München
 • Porto
 • Liverpool
 • Barcelona
 • Inter
 • Chelsea

Vill du ta reda på vilka lag som är favoriter till att vinna Champions League denna säsong? Klicka här.