• Hem
 • Spelbolag med Bank ID

Spelbolag & bettingsidor med Bank ID

Så fungerar spelbolag med BankID

Bettingsidor med Bank-ID

BankID är en digital legitimation som idag används av tusentals olika företag och tjänster på nätet. Bank-ID gör det möjligt att identifiera sig online med en underskrift genom Bank ID-appen på mobilen. Att använda BankID för att betala räkningar eller logga in hos din bank har sedan några år tillbaka varit standard. Nu har även spelbolag och bettingsidor fått nys om lösningen och det är nu möjligt att registrera dig och spela online genom BankID för betalningar och identifiering. Bank ID kan användas genom mobilt Bank ID, Bank ID på kort och Bank ID på fil.

Så fungerar spelbolag med Bank-ID

Bank-ID är väldigt smidigt och fungerar enkelt genom att du signerar din betalning med din personliga kod på Bank-ID appen som är kopplat till din bank. För att komma igång med Bank-ID hos spelbolag behöver du alltså först ansluta dig till Bank-ID, vilket du gör hos din bank.

Registrering hos spelbolag med Bank-ID

Du kan välja att registrera dig hos ett spelbolag via BankID men du kan också att välja att göra en insättning hos ett spelbolag utan registrering via BankID. När du gör en insättning via BankID kan spelbolaget verifiera dig och du slipper skriva in alla personliga uppgifter. 

Logga in hos spelbolag med BankID

Med BankID slipper du ha en mailadress, användarnamn och lösenord kopplat till spelbolaget du vill spela hos. Du kan enkelt logga in via att skriva in ditt personnummer och bekräfta inloggningen via BankID-appen.

Insättningar och uttag hos spelbolag med Bank ID

BankID är inte endast ett sätt att verifiera sina personuppgifter. Precis som namnet tyder på är BankID också kopplat till ditt bankkonto vilket gör att du kan göra insättningar från ditt konto till spelbolaget via en snabb bekräftelse. Samma gäller uttag där du skriver in ditt personnummer och bekräftar som vanligt med din personliga kod och ditt uttagsbelopp kommer att trilla in på bankkontot.

Spelbolag som accepterar Bank-ID

Idag är det inte så många spelbolag som tillåter användning av BankID till fullo. De flesta spelbolag tillåter insättningar och uttag via Trustly som använder sig utav BankID för att bekräfta transaktioner. Men det finns även spelbolag där du kan göra allt via BankID, det vill säga registrering, inloggning och betalningar genom tjänsten. Det uppskattas av många kunder vilket gör att fler och fler spelbolag har börjat tillåta registrering via BankID. Vi på Bettingstugan kan rekommendera dessa fem spelbolag för betting med BankID. Hos dessa sex spelbolag kan du öppna ett konto och göra betalningar genom att enbart använda sig utav BankID.

 • LeoVegas
 • MrGreen
 • Speedybet
 • ComeOn
 • Unibet
 • CampoBet

Spelbolag som erbjuder inloggning med Bank-ID

LeoVegas med Bank-ID

100% upp till 2000 SEK

I september 2018 tog LeoVegas klivet och började erbjuda registrering och inloggning med bank-ID. Självfallet välkommet, eftersom det är den säkraste och snabbaste metoden att registrera sig med. Du kan också ta del av bonusen med en registrering via bank-ID. Sätt in pengar med Trustly och börja din resa hos LeoVegas.


Mr Green med Bank-ID

100% Oddsboost

Mr Green var en av pionjärerna när det gäller registrering med bank-ID och också ett av de bolagen som marknadsfört det hårdast. Hos Mr Green kan du ta del av bonusen via registrering med bank-ID.


Speedybet med Bank-ID

Sveriges Snabbaste betting med Bank-ID

Hos Speedybet räcker det med att göra en insättning med ditt mobila Bank-ID för att placera ett giltigt spel. Speedybet kräver inte att du fyller i dina uppgifter och registrerar ett konto.


Comeon med Bank-ID

400% upp till 400 SEK

Hos ComeOn kan du "spela som gäst", men bara via mobilen. Dessutom kan du inte ta del av Comeons bonus om du spelar som gäst. Dock är det en väldigt bra tjänst som gör att du kan komma igång snabbt, när både registrering, insättningar och uttag går på nolltid.


Unibet med Bank-ID

200% upp till 1000 SEK

Unibet började under hösten 2018 med registrering och inloggning via Bank-ID. I samband med det lät man också sina kunder göra uttag via Trustly.


CampoBet med Bank-ID

100% upp till 3000 SEK

CampoBet erbjuder sina kunder ett smidigt sätt att skapa konto på då dom nu är ett av spelbolagen som använder sig av Bank-ID.


FAQ - Bank ID

Är BankID hos spelbolag säkert?

Ja, BankID är en väldigt säker tjänst som är framtagen av ett flerårigt samarbete mellan Sveriges största banker. En signering via BankID innebär att din bank går i god för att din verifiering är korrekt.

Tar BankID några avgifter hos spelbolag?

Användning av BankID är avgiftsfritt då bankerna inte tar några avgifter för varken insättningar eller uttag via tjänsten. Däremot kan spelbolaget ta en generell avgift för betalningar, något du som kund får kolla upp innan insättning.

Vilka spelbolag tillåter BankID?

För insättningar tillåter de allra flesta spelbolag BankID som en del av betalningar via Trustly. Dock är det endast ett fåtal spelbolag som tillåter registrering eller spel utan konto via BankID.  Läs mer om vilka spelbolag som använder sig av Trustly.

Fördelar med BankID hos spelbolag?

Den största fördelen med att använda BankID hos spelbolag kontra andra metoder är det snabbheten. Både insättningar och uttag sker direkt och det enda som krävs är att du bekräftar transaktion på BankID-appen. Säkerheten är också ett stort plus.

Nackdelar med BankID hos spelbolag?

Den enda nackdelen med BankID hos spelbolag är att inte alla spelbolag tillåter tjänsten. Men själva tjänsten BankID finns det inga nackdelar med.

Vilka banker accepterar BankID?

BankID är en tjänst som drivs av ett samarbete mellan tio av Sveriges största banker. Dessa tio banker erbjuder tjänsten.

 • Danske Bank
 • Handelsbanken
 • ICA banken
 • Länsförsäkringar
 • Nordea
 • SEB
 • Skandia
 • Sparbanken Syd
 • Swedbank
 • Ålandsbanken