Smarkets recension:

Smarkets

100 SEK tillbaka vid förlust

Smarkets Översikt

Jonas Weimer

Bettingsidan Smarkets lanserades 2008 och är en spelbörs vilket betyder att du spelar mot andra spelare och inte ett spelbolag. Här kan man både placera spel och lägga ut spel och det är oftast till marknadens högsta odds! Smarkets har allt från fotboll och ishockey till politk och trav. En trevlig ny spelsida till den svenska marknaden som lyfter bettingen till en ny nivå.

Smarkets Rank

 • Inga limiteringar
 • Höga odds
 • Snabb support
 • Sämre på lägre divisioner
Bonuserbjudande
7/10
Spelutbud
7/10
Mobilupplevelse
8/10
Betalningsmetoder
8/10
Spelupplevelse
8/10
Kundtjänst
8/10
Helhetsbetyg
7/10
Smarkets Snabbfakta
Webbsida smarkets.com
ProdukterOdds, Spelbörs, Placera spel, lägg ut spel
InsättningsmetoderVISA, Mastercard, Trustly, Skrill, Neteller
UttagsmetoderVISA, Mastercard, Trustly, Skrill, Neteller
OddsleverantörEgna odds
BettingfunktionerLivebetting, cash out,
CasinospelBetting
AppJa
KundtjänstLive chatt, Email, Telefon
ÄgareSmarkets Limited
Grundat2008
HuvudkvarterLondon

Fördelar med Smarkets

Smarkets

100 SEK tillbaka vid förlust

 • + Högst odds
 • + Låg komission
 • + Höga limits på stora matcher
 • + Inga limiteringar
 • + Agera både spelare och spelbolag
 • + Använder Bank ID

Analys av Bettingstugans expert Jonas Weimer.


Bettingstugans expert analyserar bonusen
Jonas Weimer

Jonas Weimer

I och med den nya reglerade spelmarknaden är bonusarna neddragna till 100 kronor. Dock är ju 100 kronor i ett gratisbet en riktigt bra deal. Inga omsättningskrav eller tidsgränser att fundera på. Bara att testa och köra!

Om Smarkets

Smarkets skapades 2008 av amerikanarna Jason Trost och Hunter Morris som ville skapa en mer avancerad plattform för betting där spelarna inte bara kunde placera spel utan även lägga ut spel. Och det är just så sidan fungerar idag - något som kallas för en spelbörs. Smarkets har sedan starten vuxit och räknas idag som en av de stora. Under 2020 fick de svensk licens och bland spelarna är det framförallt detta som lyfts fram:

 1. Fokus på betting
 2. Lägg upp egna odds
 3. Höga odds
 4. Stor sportmarknad

Smarkets - så funkar det

Hos Smarkets och deras Spelbörs kan man gå in på valfritt sportevenemang och agera både spelbolag eller spelare. Här kan vi alltså både "köpa" spel eller "lägga ut" spel. Fördelen med det är att du kan lära dig att bemästra fler verktyg i din betting för att bli en vinnare i längden.

Betta mot spelare från hela världen

Vi spelar mot folk från hela världen som även de vill spela på samma evenemang. På en spelbörs är det således inget spelbolag som tar vinster på spelen vilket gör att Smarkets kan erbjuda marknadens högsta odds. Just höga odds är det som verkligen kännetecknar Smarkets.

Marknaden lägsta kommission

Höga odds ger en fina vinster men ett spelbolag kan inte överleva utan pengar. Här kommer deras kommission in som är en avgift på spelen. Smarkets tar ca 2% i avgift på varje vinst vilket driver utvecklingen av sidan framåt. Smarkets kommission är lägst i branschen.

Smarkets har även tänkt lite nytt och implementerat något som de kallar för "Multispel". Det betyder att de som enda Spelbörs tillåter att man kombinerar flera val från deras sportevenemang i ett enskilt spel - både som köp eller sälj. Det är annars inte möjligt med en Spelbörs.

Här finns även en svensk licens och med Bank ID blir spelandet tryggt, säkert och framförallt - utan krångel.

Artikel Smarkets

Hur spelar man Smarkets i Sverige?

29 september 2020

Smarkets är en smidig Spelbörs där du agerar med andra spelare och där du både kan köpa och sälja spel. I den här artikeln går vi igenom hur du köper spel på sidan. Läs mer

Smarkets bonus

100 SEK tillbaka vid förlust

Smarkets ger oss ett riskfritt spel när vi testar deras sajt. Gör en insättning på 200 kronor och få 100 kronor i ett freebet.

För att ta del av bonusen:

 1. Klicka på "Hämta bonus"
 2. Skapa ett konto hos Smarkets via Bank ID.
 3. Gör en insättning på minst 200 kr via kort eller Trustly
 4. De 100 första kronorna du förlorar får du tillbaka i kontanter

Frågor och svar om Smarkets bonus

💰 Finns det någon minsta insättning?

Ja, du behöver sätta in 200 kronor för att få bonusen hos Smarkets.

🎁 Har Smarkets någon bonus?

Ja, hos Smarkets får du 100 kronor i ett riskfritt spel.

📆 Hur många dagar har jag på mig att placera det riskfria spelet?

60 dagar

🎊 Finns det något minimiodds på Smarkets bonus?

Nej, ditt riskfria spel kan du lägga på valfritt spel i deras Spelbörs.

Smarkets - spelmarknader

Smarkets har helt valt att fokusera på sin sportsbetting och valt att lyfta in mycket olika sporter och utbud. När det handlar om Spelbörser är det även så att de sporter som har mycket spelare som är intresserade av får också högst utbud. Det gör även att populära event inom exempelvis politik eller musik kan lyftas fram.

Exempel på sporter hos Smarkets

 • Fotboll
 • Ishockey
 • Basket
 • Tennis
 • Golf
 • Dart
 • E-sport
 • Handboll
 • Cykling
 • Motorsporter
 • Volleyboll
 • Politik

Spela på fotboll hos Smarkets

Det som är intressant med spelbörser är just att där intresset är störst blir också marknaderna störst. Och hos Smarkets Spelbörsen har man överlägset störst utbud under kategorin fotboll vilket inte är så konstigt. Det är helt enkelt den sport som flest vill betta på och framförallt både köpa och sälja spel. 

Spelare bestämmer vad som kan bettas på

Fotbollssektionen är stor och här är man verkligen i topp vad gäller odds. Alla stora ligor finns representerade men marknaden kliver även ner lite i divisionerna och även om man inte får in lika mycket så kan man betta på såväl Engelska Premier League som division 1 Norra. Matcherna läggs upp av Smarkets men det är spelarna själva som bestämmer vilka spel som ska kunna spelas på. Sitter du inne på bra information kring en match i Division 1 kan du förstås hugga de spel som kommer ut men även själv vara med och sätta ut oddsen till matchen.

Odds i topp

Att det är spelarna och inte spelbolaget som sätter oddsen gör också att oddsen blir i topp. Här går det ofta att hitta odds som bara skiljer 0.01 på de vad spelarna vill köpa mot vad de vill sälja spelen för. Alltså har vi en marginal som är väldigt fin.

Smarkets fotboll

Smarkets kommission

Kommission syftar till den avgift som Smarkets tar när du vinner ett spel. När man spelar på ett "vanligt" spelbolag tar spelbolaget vinsterna i form av oddsglappet på de olika spelalternativen. 

Komissionen gör att sidan utvecklas

Eftersom man hos Smarkets spelar mot andra spelare får vi höga odds och spelbolaget får ingen vinst. Men en sida kostar förstås pengar att driva och utvedkla. Därav en komission som dock är marknadens bästa för spelarna.

Hur Smarkets provisionsstruktur ser ut

Den ursprungliga provisionen på spelbörsen är 2% och provisionen på standardnivån är endast 2% av nettovinsten per marknad.

Utöver det har Smarkets två nivåer för de mest aktiva och lönsamma av sidans användare.

 • En 1% Proffsnivå. Alla som placerar 1 500 spel eller mer alternativt satsar 12 000 000 kr på en månad måste välja Proffsnivån för att fortsätta handla på Smarkets.
 • En 3% Utvald Nivå som gäller för ett litet antal av Smarkets mest framgångsrika användare, dvs. de som har en nettovinst på mer än 300 000 kr under de senaste 12 månaderna.

Smarkets - Spelfunktioner

Inget spelbolag är komplett utan bra spelfunktioner. Hos Smarkets finns det en rad funktioner vi kan ta del av.

Smarkets Live

Här har vi en livemarknad som är stor och är bra och har höga odds. Det är naturligtvis inte samma stora utbud som vissa konkurrenter eftersom vi jobbar med spel som spelare själva lägger ut, men det finns en hel del att välja mellan.

Bevakningslista

Här har du möjlighet att sätta bevakning på matcher, odds och annat du vill ha information om. Du kan även välja vilka sporter som ska synas bland dina snabblänkar.

Smarkets bonus mobil betting

Smarkets cash out

Det går även bra att ta ut pengarna innan en match är klar. Detta är populärt då man vill hämta hem en vinst innan slutsingnal eller kanske minimera en förlust I en annan match. När Cash Out funktionen går att använda ser man en grön Cash Out ruta bredvid marknaden du vill spela på.

Smarkets livestream

Än så länge har inte Smarkets någon livestream till sina spelare. Men med tanke på storleken och den fortsatt växande trenden med Spelbörser så kommer de säkerligen snart införa det på sin sida.

Smarkets oddsrörelser

Hos Smarkets kan du väldigt enkelt följa oddsrörelserna på olika spel. Detta kan man lära sig att läsa och förstå hur och varför oddset rör sig på olika sätt. På de flesta större matcherna får du upp en detaljerad graf kring hur oddset har skiftat sedan matchen lades ut.

Lär dig läsa av oddsrörelserna och på det sättet öka dina vinster!

Det kan även vara en signal när det är dags att köpa eller sälja spel, ungefär som på en aktiemarknad när en aktie blivit väldigt "billig" eller om det är läge att hämta hem en vinst.

Smarkets mobil

Smarkets fungerar bra i webbläsaren men ännu bättre i mobilen. Appen är snabb, enkel och lättnavigerad och passar ännu bättre in till storleken på skräm som är hos mobilen Den finns tillgänglig både för iOs och Android då dessa kan laddas ner från AppStore, eller Android APK. Appen är gratis.

Smarkets bonus mobil app

FAQ - Smarkets

🇸🇪 Har Smarkets Svensk licens och vad betyder det?

Ja, Smarkets fick sin svenska licens under 2020. Det betyder att man får verka på den svenska marknaden med marknadsföring. Spelarna slipper betala skatt och spelandet är tryggt och säkert.

🎁 Har Smarkets en bonus?

Ja, hos Smarkets får alla nya spelare 100 kronor riskfritt spel efter att ha gjort en insättning på 200 kronor eller mer.

💰 Betalningsmetoder hos Smarkets?

Hos Smarkets kan du använda följande betalningsmetoder:

 • VISA
 • Maestro
 • Mastercard
 • Neteller
 • Skrill
 • Trustly

📱 Har Smarkets en app?

Ja, Smarkets har en mycket bra app för sin produkt.

🙋‍♂️ Varför ska man välja Smarkets

Framförallt på grund av fyra kategorier som man är bra på:

 1. Fokus på betting och inget annat
 2. Möjlighet att lägga upp egna odds
 3. Höga odds som få kan konkurrera med
 4. Stor sportmarknad med fokus på populära sporter

Smarkets recension

Smarkets sportbonus

100 SEK tillbaka vid förlust