• Hem
 • Hur spelar man Smarkets i Sverige?
SMARKETS BONUS RECENSION
Artikel

Hur spelar man Smarkets i Sverige?

29 september 2020

Smarkets är en smidig Spelbörs där du agerar med andra spelare och där du både kan köpa och sälja spel. I den här artikeln går vi igenom hur du köper spel på sidan.

Skapa konto hos Smarkets

Smarkets

100 SEK tillbaka vid förlust

Hos Smarkets får du en spelbörs som erbjuder de högsta oddsen samt den lägsta avgiften jämfört med alla konkurenter. Bli en mästare på att "köpa" och "sälja" spel och öka dina chanser till vinster. Just nu får du även en trevlig välkomstbonus.


Smarkets - att köpa spel

När det gäller Smarkets spelbörs och spelbörser i allmänhet så brukar man inte prata om att placera spel. Hos Smarkets kallas det att köpa spel och är alltså när du agerar spelare och vill lägga spel som andra användare "säljer". Egentligen kan man säga att det är som en vanligt spelbolag med den skillnaden att det är just andra spelare som lagt ut spelen som vi kan placera. Här har vi inget spelbolag som tar några vinster på oddsen och således är även marginalerna oftast de högsta på marknaden.

Så köper du ett spel

För att köpa ett spel behöver du först gå till den match du vill spela på. Menyerna hos Smarkets är enkla och ifall du har problem att hitta den match du söker finns det även en smidig sökfunktion. När du väl valt en match och ett spel du vill placera är det de gröna oddsen du ska titta på. Det är odds som spelarna lagt ut och som du kan välja att placera.

Praktikst exempel:

  Du vill placera att spel i matchen Real Madrid mot Real Valladolid och på att Real Madrid ska vinna matchen. De spel som folk lagt ut och som går att köpa är markerade med grön färg och de spel som folk vill placera är markerat med blå färg. Vill vi placera spelet Real Madrid att vinna är det alltså det gröna oddset som vi ska välja.

  Skarmavbild 2020 09 29 kl 14 50 24

  Leta efter grön markering när du vill köpa ett spel

  Klicka på det val du vill lägga, alltså i det här fallet hemmaseger för Real Madrid. Nu kan du välja insats och odds. Det odds som är market med grön färg är det högsta oddset som någon lagt ut. Under den gröna rutan står det även hur mycket man kan placera till det oddset. Vill man få in mer än vad spelare lagt ut på det oddset har man två val.

  1. Köpa till lite lägre odds vilket oftast finns utlagt
  2. Köpa till det odds man vill ha och hoppas att någon "säljer" det oddset till dig.
  Smarkets Sverige Betting

  1.27 finns utlagt på Real Madrid och är det högsta oddset för stunden

  Att lägga omatchade spel

  Hos Smarkets behöver man inte nöja sig med dåliga odds!

  Hos Smarkets kan du faktiskt välja att inte vara nöjd med de oddsen som finns utlagda. Du kan lägga en "köporder" på ett odds som inte finns. Du klickar helt enkelt in på det val du vill spela på och sätter det odds och den insats du vill ha och klickar på "köp". Spelet kommer ligga vilandes och om någon annan spelare väljer att sälja det oddset till dig får du ett meddelande om det. Det är med andra ord slut med att nöja sig med dåliga odds!

  Så fungerar Smarkets - ett exempel på köp

  Följande exempel är mellan två personer som känner varandra. Men på en spelbörs finns flera miljoner användare och oftast är det förstås spelare man inte känner man spelar emot:

  1. Du och din kompis tittar på Liverpool mot Arsenal. Du tror att Liverpool kommer att vinna medan din vän tror att Arsenal kommer att vinna. Han erbjuder dig oddset 1.60 på att Liverpool vinner.
  2. Ni går båda med på att spela 200 kronor. Om Liverpool vinner får din kompis betala 200 x1.60 till dig. Men om Arsenal vinner eller spelar oavgjort förlorar du och får betala 200 till din kompis.

  Det är i huvudsak så här en spelbörs fungerar: Man matchar spelare med olika åsikter om ett givet resultat via spelbörsen och gör en överenskommelse om både insatsen och oddset. Möjligheten att både köpa eller sälja ett spel är bland det som är mest tilltalande med spelbörsmodellen eftersom spelarna får en flexibilitet att agera som antingen spelare eller ”bookmaker”. Det liknar en aktiebörs där handlare köper och säljer delar av ett evenemangsresultat istället för innehav.

  Instant match

  Instant Match är en funktion som matchar livespel omedelbart till ditt önskade pris. Istället för att du placerar ett spel och får hoppas på att priset fortfarande är tillgängligt efter att nedräkningen har löpt ut matchas du direkt vid önskat pris.

  Det finns en liten fördröjning från det att spelet har matchats tills det bekräftas. Om inget särskilt inträffar under denna fördröjning bekräftas spelet. För matcher i franska eller spanska ligor eller matcher i Champions League och Europa League är fördröjningen 12 sekunder. För matcher i alla andra ligor är fördröjningen 8 sekunder.

  Om vi i flöden från våra scouter kan se att en viktig händelse (ett mål, ett rött kort eller en straff) eller en fast situation (hörna eller farlig frispark) kan ha inträffat förlängs fördröjningen tills vi har fått en bekräftelse. Om det i kommande meddelanden bekräftas att en viktig händelse har inträffat annullerar vi alla spel som har matchats under fördröjningen. Detta gör vi för att skydda användare mot courtsiding och snabbare flöden.

  Status ”väntande” för ditt spel visas i avsnittet Dina spel och försvinner direkt när spelet har bekräftats.

  Bonus Smarkets

  Smarkets bonus är ett riskfritt spel på 100 kronor helt omsättningsfritt.

  För att ta del av bonusen:

  1. Klicka här
  2. Skapa ett konto hos Smarkets
  3. Gör en insättning på minst 200 kr via kort eller Trustly
  4. De 100 första kronorna du förlorar får du tillbaka i kontanter

  FAQ - Placera spel på Smarkets

  🎁 Har Smarkets någon välkomstbonus?

  Ja, skapar du ett konto hos Smarkets får du 100 kronor i ett riskfritt spel.

  Läs mer om riskfria spel

  💰 Hur placerar man spel hos Smarkets?

  Egentligen kan man säga att placeringen av spel går till som hos alla andra spelbolag. Fast med den skillnaden att det är andra spelare man spelar mot. Det går också att placera spel som ännu inte någon lagt ut, i väntan på att matchas.

  Läs mer om Smarkets

  💰 Varför ska man välja att placera spel med Smarkets?

  Det är få spelbolag som kan konkurrera med de som har spelbörser och hos Smarkets får du marknadens högsta odds.

  Läs mer om Smarkets