• Hem
 • Oddset Powerplay
Spela tillsammans med oss

Oddset Powerplay

Powerplay är ett poolspel från Svenska Spel där det handlar om att pricka in 8 heta hockeymatcher. Våra experter ger gratis spelförslag på Powerplay, tips samt sina rader man kan köpa in sig i via vår ombudssida hos Svenska Spel Tillsammans.

Senaste tips på Powerplay

SpelstoppTipsterTitelSystemPoolspel
25 maj
14:19
Powerplay » Lördag 25/5
System: 108 rader Poolspel: Powerplay
25 maj
00:59
Powerplay » Lördag 25/5
System: 108 rader Poolspel: Powerplay
23 maj
16:19
Powerplay » Torsdag 23/5
System: 108 rader Poolspel: Powerplay
23 maj
00:59
Powerplay » Torsdag 23/5
System: 108 rader Poolspel: Powerplay

FAQ - Powerplay

Spelformerna och andelsspelen hos Svenska Spel skiljer sig lite åt där alla har sin nisch av matcher och system. Här följer de vanligaste frågorna kring Powerplay.

🤷‍♂️Hur spelar jag Powerplay med Bettingstugan?

Bettingstugan erbjuder system till samtliga poolspel hos Svenska Spel. För att köpa andelar till Stryktipset - Gå med i vårt Ombudslag.

🖊 Var kan jag rätta mitt Powerplay?

För att hitta rätt resultat för Powerplay gör du enligt följande:

 1. Klicka här
 2. Tryck på fliken längst upp till vänster på Svenska Spels hemsida.
 3. Välj “Resultat”.
 4. Klicka på “Powerplay”.
 5. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Powerplay.

👨‍🏫 Hur fungerar Powerplay?

Powerplay går ut på att tippa utfallet i åtta stycken utvalda hockeymatcher som Svenska Spel valt ut. Powerplay erbjuds dagligen under hockeysäsongen och är idag ansett som en av dom mest populära poolspelen hos Svenska Spel.

För att skapa din kupong behöver du antingen spela via ett spelombud eller på Svenska Spels hemsida. Därefter tippar du hur du tror matcherna kommer sluta på den aktuella kupongen. Det gör du genom att använda följande tecken:

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Väljer du att endast använda ett tecken per match kommer din rad kosta en krona. Väljer du att använda fler tecken (halv- och helgarderingar) så kommer du få betala ett högre pris. För varje halvgardering du lägger till dubblas din radinsats, för varje helgardering du använder tripplas din radinsats.

💰Vad kostar Powerplay?

Priset för att spela Powerplay varierar utefter hur många tecken du använder på din kupong. Väljer du att endast använda ett tecken per match kommer din rad kosta en krona. Skulle du däremot addera fler än ett tecken per match kommer priset att bli dyrare. För varje halvgardering så dubblas priset, för varje helgardering så tripplas priset på din kupong.

💁‍♂️ Vad ska jag tänka på när jag spelar Powerplay?

Då det endast är åtta matcher på Powerplay och för att du ska kunna få en bra utdelning på ditt spel så rekommenderar vi att du har med en eller flera skrällar.

Läs mer om Powerplay

💁‍♂️ Vad ska jag tänka på när jag spelar Powerplay?

Powerplay Svenska Spel

Med Svenska Spels spelform Powerplay riktar man sig till alla spelare som gillar ishockey. Man kan säga att det är som fotbollens Topptips men för hockey och hockey från hela världens största ligor!

Spela på Oddset Powerplay

🏒 Powerplay tips från Bettingstugan

Oddset Powerplay är en av de mest populära spelformerna hos Svenska Spel och det omsätts upp till hundratusentals kronor varje dag. Powerplay är en väldigt enkel spelform där det handlar om att pricka in 8/8 rätt på den aktuella Powerplay-kupongen. 

Att lyckas pricka in alla matcher är inte helt enkelt och speciellt inte om man jagar en fin utdelning. Genom att endast spela på favoriterna på Powerplay så brukar det sällan ge någon hög utdelning, men i ishockey löper skrällarna på rullande band och lyckas du hitta skrällarna på Powerplay-kupongen kan det ge fin utdelning. Något som är en bidragande anledning till att Svenska Spels Powerplay är så populärt. 

Vi på Bettingstugan kan inte garantera vinnande Powerplay tips. Vi kan däremot hjälpa till att hitta spelvärde och hjälpa dig att få ut maximalt av din Powerplay-kupong.

Våra Powerplay tips på Bettingstugan är noggrant analyserade av spelexperter inom ishockey som kan varje lag in och ut samt följer oddsmarknaden dagligen. Att lyckas hitta spelvärde på en spelform som tar väldigt stora marginaler är otroligt svårt och vissa dagar finns det helt enkelt inget spelvärde på Powerplay. Men med stor kunskap inom ishockey och odds samt framförallt hårt jobb går det ibland att hitta fina spelvärden. 

Vi på Bettingstugan kan inte garantera vinnande Powerplay tips men vi kan förklara när det finns spelvärde och inte samt hjälpa dig att få ut maximalt av din Powerplay-kupong.

Speltips och betting

Powerplay tips - Förslag på hur du ska spela Powerplay

1. Gör hemläxan

Ska du ha chans att vinna pengar på Powerplay idag krävs det att du är ordentligt påläst. Du måste plugga på för att hitta dom avgörande delarna inför matcherna och för att ta reda på vilka matcher det finns värde i. Några tips från oss är att du kollar lagens formkurva, truppstatus samt tabelläge.

2. Reducerat system

Ska du åt storvinsterna på Powerplay idag utan att lägga ner pengar så bör du titta på alternativet att spela ett reducerat system. Med ett reducerat system får du nämligen in fler tecken till en billigare peng. Ska du spela ett reducerat system på Powerplay idag finns det olika reduceringsverktyg att använda sig av. Du kan även klura ut ett reducerat system själv.

3. Spela tillsammans

Att spela Powerplay tillsammans med dina vänner eller bekanta ska inte underskattas. Gemenskapen vid vinst är underbar och när du spelar med andra får du dessutom möjligheten att spela större system på Powerplay. För ju fler personer ni är som spelar Powerplay desto mer tecken kan ni ha på ert system. Skulle du vinna på Powerplay tillsammans med dina vänner så delar ni självklart på vinsten. Om ni är ute efter större vinst kan ni alltid höja insatsen per rad.

4. Jämför streckfördelningen mot oddsen

Ett av dom simplaste sätten att hitta spelvärde på Powerplay är att helt enkelt se hur resten av det svenska folket tippar. När du skapar ditt system för Powerplay hos Svenska Spel så kan du se procentsatsen för hur det svenska folket tippar och på så sätt se vilka som anses vara favoriter. Är till exempel ett lag streckat till 85% samtidigt som spelbolagen ger laget 50% chans till vinst, så bör du fundera på att spela emot favoriten.

5. Ta hjälp av spelexperter

Har du inte tid att göra läxan och läsa på inför Powerplay idag så kan du alltid använda dig av experternas hjälp. I vissa fall är det matcher i Powerplay med lag som du inte hört talas om och då är det ytterligare en anledning att använda dig av utomstående hjälp. Vi på Bettingstugan står gärna för analysen och hjälper dig att få en klarare bild över matcherna på Powerplay.

💰 Spela Powerplay med Bettingstugan

Varje vecka finns det möjligheten att ta del av speltips på hockey hos Bettingstugan eller analyser på Powerplay från våra duktiga analytiker. Vi kan inte lova tips varje dag, men när hockeysäsongerna är igång är stugan allt som oftast full med hockeytips och analyserade rader. Besöker du dessutom vår Facebookgrupp eller andelsgrupp finns ännu mer information och tips att ta del av.

Bettingstugan har en stark elva

Våra tipsters och skribenter är rekryterade för deras fina resultat på sina speltips och vi är trygga med att kunna säga att vi har ett av Sveriges bästa startfält när det kommer till spelläggare hos Bettingstugan. Flera av våra rekare har själva spelat och en del väldigt högt upp som i exempelvis elitserien och draftade av NHL-klubbar. Den kunskapen går inte att läsa sig till.

Andelsspel Poolspel Svenska Spel
Powerplay tips från Kulan

Kulan blev en del av Bettingstugans team under 2017 och har sedan dess bjudit på mängder av vassa speltips. Under säsongen 2017/18 var han t.ex. en av Bettingstugans främsta experter med en imponerande ROI på 119,87%. Förutom att dela med sig av speltips så bjuder Kulan även på Powerplay tips, både i form av text och video.

För er som följt Kulans Powerplay tips vet att han besitter en enorm kunskap inom SHL och att han tack vare det har en god förmåga att ta fram vilka matcher som det finns spelvärde i Powerplay idag. Kulans främsta förmåga som expert är nämligen att slå oddssättarna på fingrarna och utnyttja deras misstag, något som gör honom perfekt till att ta fram kuponger till Svenska Spels Powerplay.

Powerplay från Åkesson

Med över 12 års erfarenhet som professionell hockeyspelare och över 300 spelade matcher i HockeyAllsvenskan så har Bettingstugans Tipster Åkersson goda förutsättningar till att vara lyckosam på Svenska Spels Powerplay. Åkesson har sitt fokus främst i SHL och bjuder inför varje omgång på speltips till Sveriges främsta hockeyliga. Vid vissa utvalda tillfällen kommer Åkesson även dela med sig av Powerplay tips, antingen via video eller textformat.

Ett Powerplay tips från Åkesson

"Kolla hur formen är hos lagen. Jag har själv spelat både säsonger när man varit topplag och bottenlag. I ett topplag som vunnit många matcher i rad brukar man ofta hitta ett sätt att vinna och man har ofta den där lilla extra turen då pucken studsar rätt. I ett bottenlag som förlorat många matcher i rad har man inget självförtroende och hur än matcherna ser ut så förlorar man."

📕 Andelsspel Powerplay med Bettingstugan

Något som har gjort att Powerplay och de övriga poolspelen hos Svenska Spel blivit så populära är möjligheten att spela tillsammans och dela glädje och sorg. Det finns många fördelar med att spela på Powerplay  tillsammans med exempelvis kompiar, arbetskollegor eller med oss spelexperter. Förutom att det blir bra mycket roligare så ökar även chanserna till vinst. Med fler personer inblandade har vi råd med en större rad och en större rad innebär större chans till vinst.

Andelsspelen är hjärtat i verksamheten eftersom spel ska vara roligt, och det är det när vi vinner tillsammans!

Bettingstugan säljer sina andelar via sitt samarbete med Direkten Ryd. Där har vi samlat några av Sveriges bästa spelläggare och några av dem ser ni även leverera speltips och analyser på hemsidan. Tillsammans gör de ett minutiöst jobb inför varje Powerplay. Det är även därför som vi kan stoltsera med fina resultat. Vår rekrytering av spelläggare handlar mycket om resultat och genom det kunna ge er tips och andelar som går vinnande i längden. Andelsspelen är lite hjärtat av vår verksamhet då det ska vara roligt med spel, och det är det när man vinner tillsammans. 

📖 Om Oddset Powerplay

Oddset Powerplay är en av Svenska Spels nyaste spel. Denna variant lanserades år 2009 och riktar sig enbart till er som vill spela på ishockeymatcher. I Oddset Powerplay ska du förutse resultat i dom 8 hockeymatcher som Svenska Spel listar varje torsdag. I majoriteten av fall väljer Svenska Spel SHL-matcher men det händer även att Oddset Powerplay kan innefatta matcher från NHL, KHL och olika mästerskap i hockey. 

I Oddset Powerplay bestäms din vinstutdelning utefter hur många rader du spelar och vad ditt totalodds är.

Denna spelform påminner mycket om Svenska Spels Stryktipset då du ska markera dina val med hjälp av 1X2. Du kan precis som i Stryktipset även gardera dina spel med olika system, halvgarderingar och helgarderingar. Utdelningen i Oddset Powerplay skiljer sig dock från Stryktipset. I Oddset Powerplay bestäms din vinstutdelning utefter hur många rader du spelar och vad ditt totalodds är. Antalet rader multipliceras då, precis som i Oddset Bomben, med ditt totalodds. Radinsatsen för Oddset Powerplay är 1 till 10 kr.

🕵️‍♂️ Så spelar du Oddset Powerplay

När du spelar Oddset Powerplay ska du med hjälp av tre tecken bestämma om matcherna slutar med hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Svenska Spel har bestämt att om du tror att matchen slutar med hemmavinst så ska du kryssa i rutan 1. Tror du att matchen slutar oavgjort ska du markera i rutan X. Vill du tippa på att bortalaget vinner ska du fylla i rutan 2.

Oddset Powerplay - Enkelrad

Om du endast använder dig av ett tecken för alla 8 matcher så betyder det att du spelar ett enkelspel. Du får då alltså enbart gissa på ett utfall för varje match (1, X eller 2), detta brukar kallas att du spikar matcherna. Din radinsats kan antingen vara 1 kr, 2 kr, 5 kr eller 10 kr.

 Större chans till utdelning - Spela ett M-system på Bomben

För att spela ett M-system så behöver du markera mer än ett tecken i åtminstone 1 av dom 8 matcherna. Du kan då välja på att antingen halvgardera eller helgardera olika matcher. Om du halvgarderar en match så får du markera två tecken på en eller flera matcher. Du kan då välja att markera 1X, X2 eller 12. Genom att använda sig av olika halvgarderingar så ökar du din chans till vinst men påföljden blir att du måste betala en högre insats. För varje halvgardering du gör dubblas din radinsats.

Exempel - Så prissätts ditt M-System

Du bestämmer att din kupong på Oddset Powerplay ska ha en radinsats på 1 kr. Du spikar 4 matcher och halvgardera 4 matcher. Din kupong kommer i detta fall kosta 16kr.

4 spikar = 1 kr
4 halvgarderingar = 16 kr (1x2 = 2, 2x2 = 4, 4x2 = 8, 8x2 = 16)

Är du riktigt osäker på en match på Oddset Powerplay kan du alltid använda dig av en helgardering. Du kan helgardera upp till 7 matcher på Oddset Powerplay men påföljden blir att du kommer få betala ett högre pris när du lämnar in din kupong. Din radinsats tripplas för varje helgardering du gör.

Exempel: Du bestämmer att din kupong på Oddset Powerplay ska ha en radinsats på 1 kr. Du väljer att spika 3 matcher, halvgardera 1 match och helgardera 4 matcher. Din kupong kommer i detta fall kosta 162 kr.

3 spikar = 1 kr
1 halvgardering = 2 kr (1x2 = 2)
4 helgarderingar = 162 kr (2x3 = 6, 6x3 = 18, 18x3 = 54, 54x3 = 162)

Oddset Powerplay - Löpande Odds

Ditt odds är löpande i Oddset Powerplay vilket innebär att ditt odds kan komma att förändras innan spelstopp. Det spelar av den anledning ingen roll om du lägger ditt speltips flera dagar innan matcherna spelas eller en minut innan spelstopp då du kommer få samma odds som alla andra personer som tippar på samma utfall.

Resultat i Oddset Powerplay

I Stryktipset får du en vinstutdelning även om du inte får 13 rätt men om du ska vinna på Oddset Powerplay krävs det att du prickar in rätt resultat på samtliga 8 matcher. Detta innebär att i vissa omgångar av Oddset Powerplay finns det ingen vinnare, då ingen har lyckats få 8 rätt. Vid dessa tillfällen bestämmer Svenska Spel att fylla på vinstpotten för nästa omgång. Detta kallas att för Rullpott. En rullpott skapas även vid tillfällen då vinnare av 8 rätt får en vinst som inte är högre än 10 kr. På Oddset Powerplay anslås 70 % av insatserna till vinstmedel.

💲Oddset Powerplay Resultat

Att följa sin Powerplay-kupong live samtidigt som man kollar på en eller flera matcher är en stor del av underhållningen. Enklaste sättet att följa resultaten på raden och få koll på vad utdelningen ger är hos Svenska Spel. Har du lagt en kupong hos Svenska Spel kan du enkelt följa resultaten och utdelningen live på hemsidan/appen under "Mina spel". 

Smidigaste sättet att rätta din kupong på Powerplay är via Svenska Spel:

 1. Klicka här
 2. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Powerplay.

Så om du vill du ta reda på vad ditt resultat blev dagen efter att Powerplay avgjordes är det alltså enklast att besöka Svenska Spels hemsida där du även kan se utdelningen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Oddset Powerplay Utdelning

Till skillnad från spelformer som Stryktipset, Europatipset och Topptipset är Powerplay inget poolspel där du spelar mot andra spelare. Du spelar mot Svenska Spels odds och din utdelning vid eventuella åtta rätt baseras på oddsen för utfallen i matcherna. Du kan enkelt räkna ut utdelningen genom att multiplicera de åtta olika oddsen i alla matcher med din insats. För att få utdelning krävs att du prickar alla rätt och ibland kan din utdelning vara lägre än din insats beroende hur många rader du kör.

De största vinsterna på Powerplay 2018
 1. 24 720 (20/9 2018)
 2. 22 524 (28/9 2018)
 3. 15 744 (18/10 2018)
 4. 14 640 (21/10 2018)
 5. 13 237 (4/9 2018)
 6. 12 261 (30/8 2018)
 7. 11 505 (14/10 2018)
 8. 11 335 (1/9 2018)
 9. 11 053 (22/9 2018)
 10. 9 446 (13/9 2018)