• Hem
 • Oddset Powerplay

Oddset Powerplay

Gratis Oddset Powerplay speltips från våra experter och Bettingstugans community

Senaste tips på Powerplay

SpelstoppSpelbolag
11 jan
19:00
Powerplay » Fredag 11/1
Poolspel: Powerplay System: 108 rader
10 jan
19:00
Powerplay » Torsdag 10/1
Poolspel: Powerplay System: 108 rader
9 jan
19:00
Powerplay » Onsdag 9/1
Poolspel: Powerplay System: 108 rader
26 dec
15:15
Powerplay » Onsdag 26/12
Poolspel: Powerplay System: 108 rader
20 dec
19:00
Powerplay » Torsdag 20/12
Poolspel: Powerplay System: 108 rader

Se Wiking och Kulans analys av Powerplay

Spela på Oddset Powerplay

Spela Powerplay med Bettingstugan

Spela Powerplay med Bettingstugan

Varje vecka finns det möjligheten att ta del av analyser och speltips för Powerplay-kupongerna. Vi kan inte lova tips varje dag, men när det vankas en fin kupong med exempelvis full omgång i SHL kommer vi hjälpa till. I Bettingstugan finns det spelexperter med bra kunskaper om ishockey och framförallt betting på ishockey.

Oddset Powerplay är en oerhört populär spelform vilket också gör att det är något vi vill kunna erbjuda i vårat community. Förutom text- och videoanalyser av Powerplay finns det också möjlighet att spela Powerplay tillsammans med oss på Bettingstugan. I vår Facebook-grupp diskuterar vi kupongerna och erbjuder möjligheten att köpa en andel i någon av våra spelexperters Powerplay-kupong.

Om Oddset Powerplay

Oddset Powerplay är en av Svenska Spels nyaste spel. Denna variant lanserades år 2009 och riktar sig enbart till er som vill spela på ishockeymatcher. I Oddset Powerplay ska du förutse resultat i dom 8 hockeymatcher som Svenska Spel listar varje torsdag. I majoriteten av fall väljer Svenska Spel SHL-matcher men det händer även att Oddset Powerplay kan innefatta matcher från NHL, KHL och olika mästerskap i hockey. Denna spelform påminner mycket om Svenska Spels Stryktipset då du ska markera dina val med hjälp av 1X2. Du kan precis som i Stryktipset även gardera dina spel med olika system, halvgarderingar och helgarderingar. Utdelningen i Oddset Powerplay skiljer sig dock från Stryktipset. I Oddset Powerplay bestäms din vinstutdelning utefter hur många rader du spelar och vad ditt totalodds är. Antalet rader multipliceras då, precis som i Oddset Bomben, med ditt totalodds. Radinsatsen för Oddset Powerplay är 1 till 10 kr.

Powerplay tips från Bettingstugan

Oddset Powerplay är en av de mest populära spelformerna hos Svenska Spel där det omsätts hundratusentals kronor varje dag. Det är en väldigt enkel spelform där det handlar om att pricka 8/8 rätt. Att lyckas pricka alla matcher är väldigt svårt och desto svårare är det om man jagar utdelning. Genom att endast spela på favoriterna brukar det sällan ge någon hög utdelning. Men i ishockey löper skrällarna på rullande band och lyckas du hitta skrällarna på Powerplay-kupongen kan det ge fin utdelning.

Vi på Bettingstugan kan inte garantera vinnande Powerplay tips. Vi kan däremot hjälpa till att hitta spelvärde och hjälpa dig att få ut maximalt av din Powerplay-kupong.

Våra Powerplay tips på Bettingstugan är noggrant analyserade av spelexperter inom ishockey som kan varje lag in och ut samt följer oddsmarknaden dagligen. Att lyckas hitta spelvärde på en spelform som tar väldigt stora marginaler är otroligt svårt och vissa dagar finns det helt enkelt inget spelvärde på Powerplay. Men med stor kunskap inom ishockey och odds samt framförallt hårt jobb går det ibland att hitta fina spelvärden. Vi på Bettingstugan kan inte garantera vinnande Powerplay tips men vi kan förklara när det finns spelvärde och inte samt hjälpa dig att få ut maximalt av din Powerplay-kupong.

Så spelar du Oddset Powerplay

När du spelar Oddset Powerplay ska du med hjälp av tre tecken bestämma om matcherna slutar med hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Svenska Spel har bestämt att om du tror att matchen slutar med hemmavinst så ska du kryssa i rutan 1. Tror du att matchen slutar oavgjort ska du markera i rutan X. Vill du tippa på att bortalaget vinner ska du fylla i rutan 2.

Oddset Powerplay - Enkelrad

Om du endast använder dig av ett tecken för alla 8 matcher så betyder det att du spelar ett enkelspel. Du får då alltså enbart gissa på ett utfall för varje match (1, X eller 2), detta brukar kallas att du spikar matcherna. Din radinsats kan antingen vara 1 kr, 2 kr, 5 kr eller 10 kr.

Större chans till utdelning - Spela ett M-system på Bomben

För att spela ett M-system så behöver du markera mer än ett tecken i åtminstone 1 av dom 8 matcherna. Du kan då välja på att antingen halvgardera eller helgardera olika matcher. Om du halvgarderar en match så får du markera två tecken på en eller flera matcher. Du kan då välja att markera 1X, X2 eller 12. Genom att använda sig av olika halvgarderingar så ökar du din chans till vinst men påföljden blir att du måste betala en högre insats. För varje halvgardering du gör dubblas din radinsats.

Så prissätts ditt M-System

Exempel: Du bestämmer att din kupong på Oddset Powerplay ska ha en radinsats på 1 kr. Du spikar 4 matcher och halvgardera 4 matcher. Din kupong kommer i detta fall kosta 16kr.

4 spikar = 1 kr
4 halvgarderingar = 16 kr (1x2 = 2, 2x2 = 4, 4x2 = 8, 8x2 = 16)

Är du riktigt osäker på en match på Oddset Powerplay kan du alltid använda dig av en helgardering. Du kan helgardera upp till 7 matcher på Oddset Powerplay men påföljden blir att du kommer få betala ett högre pris när du lämnar in din kupong. Din radinsats tripplas för varje helgardering du gör.

Exempel: Du bestämmer att din kupong på Oddset Powerplay ska ha en radinsats på 1 kr. Du väljer att spika 3 matcher, halvgardera 1 match och helgardera 4 matcher. Din kupong  kommer i detta fall kosta 162 kr.

3 spikar = 1 kr
1 halvgardering = 2 kr (1x2 = 2)
4 helgarderingar = 162 kr (2x3 = 6, 6x3 = 18, 18x3 = 54, 54x3 = 162)

Oddset Powerplay - Löpande Odds

Ditt odds är löpande i Oddset Powerplay vilket innebär att ditt odds kan komma att förändras innan spelstopp. Det spelar av den anledning ingen roll om du lägger ditt speltips flera dagar innan matcherna spelas eller en minut innan spelstopp då du kommer få samma odds som alla andra personer som tippar på samma utfall.

Resultat i Oddset Powerplay

I Stryktipset får du en vinstutdelning även om du inte får 13 rätt men om du ska vinna på Oddset Powerplay krävs det att du prickar in rätt resultat på samtliga 8 matcher. Detta innebär att i vissa omgångar av Oddset Powerplay finns det ingen vinnare, då ingen har lyckats få 8 rätt. Vid dessa tillfällen bestämmer Svenska Spel att fylla på vinstpotten för nästa omgång. Detta kallas att för Rullpott. En rullpott skapas även vid tillfällen då vinnare av 8 rätt får en vinst som inte är högre än 10 kr. På Oddset Powerplay anslås 70 % av insatserna till vinstmedel.

Oddset Powerplay - SVT Text-TV

När den aktuella kupongen på Oddset Powerplay är färdigspelad så kan du rätta din kupong genom att gå in på SVTs Text-TV sida 562. Du kan även rätta din kupong på Svenska Spels hemsida eller på någon av dom andra hemsidorna som erbjuder information av sportresultat.

Oddset Powerplay » Resultat och utdelning

Att följa sin Powerplay-kupong live samtidigt som man kollar på en eller flera matcher är en stor del av underhållningen. Enklaste sättet att följa resultaten på raden och få koll på vad utdelningen ger är hos Svenska Spel. Har du lagt en kupong hos Svenska Spel kan du enkelt följa resultaten och utdelningen live på hemsidan/appen under "Mina spel". Svenska spel har även en avdelning för resultat för alla olika spelformer där du kan klicka dig in på Powerplay för att se resultat och utdelningar både live och för tidigare kuponger. För den nostalgiska spelaren går det också att följa resultaten via SVT Text-TV: sid. 562.

Utdelning Oddset Powerplay

Till skillnad från spelformer som Stryktipset, Europatipset och Topptipset är Powerplay inget poolspel där du spelar mot andra spelare. Du spelar mot Svenska Spels odds och din utdelning vid eventuella åtta rätt baseras på oddsen för utfallen i matcherna. Du kan enkelt räkna ut utdelningen genom att multiplicera de åtta olika oddsen i alla matcher med din insats. För att få utdelning krävs att du prickar alla rätt och ibland kan din utdelning vara lägre än din insats beroende hur många rader du kör.

De största vinsterna på Powerplay 2018

 1. 24 720 (20/9 2018)
 2. 22 524 (28/9 2018)
 3. 15 744 (18/10 2018)
 4. 14 640 (21/10 2018)
 5. 13 237 (4/9 2018)
 6. 12 261 (30/8 2018)
 7. 11 505 (14/10 2018)
 8. 11 335 (1/9 2018)
 9. 11 053 (22/9 2018)
 10. 9 446 (13/9 2018)