Oddset Challenge » Poolspel hos Svenska Spel » Nu med Trav!

Svenska Spel Challenge

Allt om Svenska Spels nya spelprodukt Challenge

Oddset Challenge speltips

Om Challenge

Challenge är en relativt ny spelform som spelas hos Svenska Spel, spelformen är ett poolspel som till viss del liknar andra kända spelformer som Topptipset och Powerplay. Ett poolspel innebär att du spelar mot andra spelare och inte mot spelbolaget.

Det gäller alltså att hitta värde genom att exempelvis jämföra oddsen mot hur det svenska folket har spelat på kupongen. Challenge går ut på att Svenska Spel väljer ut sex till åtta matcher där du ska förutspå utfallet. Det som skiljer Challenge från andra poolspel på Svenska Spel är att kupongen kan innehålla matcher från olika sporter och på olika marknader som 1X2, Över/Under antal mål etc.

Hur fungerar Challenge?

För alla som spelat andra poolspel hos Svenska Spel som Stryktipset, Topptipset eller Powerplay går det snabbt att lära sig spela Challenge. Svenska Spel väljer ut vanligtvis sex matcher där du ska tippa utfallet i en match. 

Kupongen kan vara blandad med matcher från olika sporter som exempelvis ishockey, fotboll och handboll. Challenge-kupongen är även blandad med olika marknader på matcher, exempelvis kan du behöva tippa 1X2 på match 1 medan på match 2 så ska du tippa antal mål.

Du kan välja att gardera varje match för ökad chans till vinst, men då får du också räkna med att betala en högre insats då din kostnad ökar för varje extrarad som du adderar.

Exempel på en Challenge-kupong

Så här kan en kupong på poolspelet Challenge se ut med sex matcher.

  1. England - Brasilien (fotboll): Tippa 1X2
  2. England - Brasilien (fotboll): Tippa över/under 2 mål
  3. HV71 - Frölunda (ishockey): Tippa 1X2
  4. HV71 - Frölunda (ishockey): Tippa över/under 5 mål
  5. Malmö - Göteborg (fotboll): Tippa 1X2
  6. Malmö - Göteborg (fotboll): Tippa över/under 2 mål
Svenska Spel Challenge tips

Kostnad & utdelning på Challenge

Radinsatserna på Challenge kostar fem kronor, alltså är det billigaste alternativet att lägga en enkelrad som kostar totalt fem kronor. Det är en vinstgrupp som gäller vid alla rätt och återbetalningen på Challenge ligger på 70%, samma som Topptipset och Powerplay. Utdelningarna varierar och beräknas ligga mellan allt från några hundralappar upp till 50.000kr. Snittutdelningen beräknas ligga runt 2500kr och om ingen har alla rätt läggs potten till nästa kupong.

Speltips på Challenge

Vi på Bettingstugan kommer vid vissa tillfällen lägga upp speltips med analyser och förslag för spel på Challenge. Ett tips som alla seriösa spelare på poolspel använder sig av är att jämföra hur det svenska folket har streckat kupongen kontra oddset för matchen. 

Om exempelvis spelbolagen värderar en match 50/50 men svenska folket har streckat ett lag till 70% kan det vara bra spelvärde att spela på det andra laget. Generellt sett brukar spelbolagen och den stora marknaden vara bättre på att värdera matcher jämfört med det svenska folkets värderingar på en kupong. 

Framförallt ska spelformen Challenge ses som underhållning och kan vara ett roligt spel att spela med eller mot kompisar som ett socialt spel.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100