Svenska Spel Challenge

Allt om Svenska Spels nya spelprodukt Challenge

Senaste tips på Challenge

SpelstoppTipsterTitelSystemPoolspel
14 mars
16:20
Challenge » Lördag 14/3
System: 360 rader Poolspel: Challenge
21 mars
16:20
Challenge » Lördag 21/3
System: 960 rader Poolspel: Challenge
25 mars
20:30
Challenge » Onsdag 25/3
System: 720 rader Poolspel: Challenge
28 mars
16:20
Challenge » Lördag 28/3
System: 360 rader Poolspel: Challenge

FAQ - Challenge

Spelformerna och andelsspelen hos Svenska Spel skiljer sig lite åt där alla har sin nisch av matcher och system. Här följer de vanligaste frågorna kring Challenge.

🤷‍♂️ Hur spelar jag Challenge med Bettingstugan?

Bettingstugan erbjuder analyser till samtliga poolspel hos Svenska Spel. Tyvärr finns det inte andelsspel att spela på ännu.

👨‍🏫 Hur fungerar Challenge?

Challenge går ut på att tippa utfallet av olika matcher eller tävlingar. Det kan vara allt från fotboll eller hockey till esport eller trav. Det skiljer sig också hur många matcher man tippar där det vanliga är 6-8 matcher/tävlingar med utfallet 1X2. Men ibland finns det bra två utgångar också som exempelvis när det är trav eller esport. Radinsatsen går att sätta på 10-20-30 eller 50 kronor.

🖊 Var kan jag rätta mitt tips på Challenge?

 1. Klicka här
 2. Tryck på fliken längst upp till vänster på Svenska Spels hemsida.
 3. Välj “Resultat”.
 4. Klicka på “Challenge”.
 5. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Challenge.

💯 Vilka är Bettingstugans experter för Challenge?

Svenska Spel erbjuder, varje vecka, alltid minst en omgång av Challenge men oftast fler. Bettingstugans ser till att leverera analyser för Challenge när vi har möjlighet genom våra experter:

💰 Vad kostar det att spela Challenge?

Priset på din Challenge-kupong bestäms utefter hur många tecken du väljer att använda. Väljer du endast att fylla i ett tecken per match kommer din rad kosta 1x antalet rader (10,20,30 eller 50). Väljer du däremot att addera halvgarderingar eller helgarderingar kommer priset att öka. För varje match du halvgarderar dubblas din radinsats. För varje match som du helgarderar så tripplas din radinsats.

💁‍♂️ Vad ska jag tänka på när jag spelar Challenge?

När du spelar Challenge gäller det att välja de rätta spikarna och skrällarna. Challenge oftast av sex till åtta matcher och har du inte med en eller ett par skrällar kommer du sannolikt inte få någon vidare utdelning. I våra analyser på hemsidan tar våra spelexperter t.ex. ut kupongens spik och skräll som ska bygga på spelvärdet snarare än vad som är mest troligt.

Challenge Svenska Spel

Challenge är ett poolspel som lanserades av Svenska Spel 2017 och har blivit populärt för sin variation av sporter och spel. Prickar du in alla rätt delar du på vinsten där Svenska Spel ibland kryddar omgången med extrapengar och jackpots.

Oddset Challenge speltips

🕵️‍♂️ Om Challenge

Challenge är en relativt ny spelform (2017) som spelas hos Svenska Spel. Spelformen är ett poolspel som till viss del liknar andra kända spelformer som Topptipset och Powerplay. Ett poolspel innebär att du spelar mot andra spelare och inte mot spelbolaget.

Det gäller alltså att hitta värde genom att exempelvis jämföra oddsen mot hur det svenska folket har spelat på kupongen. Challenge går ut på att Svenska Spel väljer ut sex till åtta matcher där du ska förutspå utfallet. Det som skiljer Challenge från andra poolspel på Svenska Spel är att kupongen kan innehålla matcher från olika sporter och på olika marknader som 1X2, Över/Under antal mål etc.

🏒 Så spelar du Challenge

 1. Logga in på Svenska Spel
 2. Klicka på ”Spela Challenge”.
 3. Tippa mellan 1, X eller 2 i de matcher eller lopp som ingår i kupongen (6-8 stycken).
 4. Välj radinsats. Lägsta insats är 10, högsta 50 kronor.
 5. Klicka på "Betala".
 6. Du hittar din Challenge-kupong under ''mina spel'' i huvudmenyn.

🤷‍♂️ Hur fungerar Challenge?

För alla som spelat andra poolspel hos Svenska Spel som Stryktipset, Topptipset eller Powerplay går det snabbt att lära sig spela Challenge. Svenska Spel väljer ut vanligtvis sex matcher där du ska tippa utfallet i en match. 

Kupongen kan vara blandad med matcher från olika sporter som exempelvis ishockey, fotboll och handboll. Challenge-kupongen är även blandad med olika marknader på matcher, exempelvis kan du behöva tippa 1X2 på match 1 medan på match 2 så ska du tippa antal mål.

Du kan välja att gardera varje match för ökad chans till vinst, men då får du också räkna med att betala en högre insats då din kostnad ökar för varje extrarad som du adderar.

Exempel på en Challenge-kupong

Så här kan en kupong på poolspelet Challenge se ut med sex matcher.

 1. England - Brasilien (fotboll): Tippa 1X2
 2. England - Brasilien (fotboll): Tippa över/under 2 mål
 3. HV71 - Frölunda (ishockey): Tippa 1X2
 4. HV71 - Frölunda (ishockey): Tippa över/under 5 mål
 5. Malmö - Göteborg (fotboll): Tippa 1X2
 6. Malmö - Göteborg (fotboll): Tippa över/under 2 mål
Svenska Spel Challenge tips

💰 Kostnad & utdelning på Challenge

Radinsatserna på Challenge kostar fem kronor, alltså är det billigaste alternativet att lägga en enkelrad som kostar totalt fem kronor. Det är en vinstgrupp som gäller vid alla rätt och återbetalningen på Challenge ligger på 70%, samma som Topptipset och Powerplay. Utdelningarna varierar och beräknas ligga mellan allt från några hundralappar upp till 50.000kr. Snittutdelningen beräknas ligga runt 2500kr och om ingen har alla rätt läggs potten till nästa kupong.

📕 Spela andelsspel på Challenge

Tyvärr har inte Svenska Spel öppnat upp Challenge för oss via ombudsspel men i framtiden kan det bli aktuellt. Det är roliga rader att följa och på Bettingstugan har vi samlat några av de bästa rekarna och spelläggarna som finns i Sverige. Medan ni väntar på att Svenska Spel ska lösa detta åt oss kan ni spana in våra andelar på de andra ombudssplen så som 

 • Stryktipset
 • Europatipset
 • Topptipset
 • Powerplay
 • Bomben
Challenge Svenska Spel Tips

💰Resultat för Challenge

Det finns flera olika sätt att rätta sitt spel på Challenge. Antingen kan du kolla upp match för match på nätet eller på olika resulatsidor där du kan klicka i exakt vilka matcher du vill få upp resultat på. Men det allra enklaste sättet är annars Svenska Spels hemsida eller app och gå till Challenge. Där förser Svenska spel dig med den aktuella ställningen på din kupong.

Smidigaste sättet att rätta din kupong på Challenge är via Svenska Spel:

 1. Klicka här
 2. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Challenge.

Så om du vill du ta reda på vad ditt resultat blev dagen efter att Challenge avgjordes är det alltså enklast att besöka Svenska Spels hemsida. Där går även att se hur många rätt du fick och vad utdelningen blev. Challenge är uppgjort på samma sätt som exempelvis Topptipset och Stryktipset där utdelningen är baserad på hur många som har rätt på sin kupong. Vi spelar inte mot ett bolag utan intäkterna delas på de spelare som har alla rätt på kupongen och ju fler som tippar bra desto mindre blir utdelningen. 

Vad händer om en match som är med på Challenge blir inställd?

Det sker att matcher blir inställda och när detta händer i 1 eller 2 av dom utvalda matcherna på Challenge så använder sig Svenska Spel av tendenslottning. Resultatet i den inställda matchen bestäms då bland annat efter Tio Tidningars Tips men för att göra det så rättvist som möjligt har Svenska Spel även bestämt att ha en fast tilldelning där varje tecken får två enheter med på det så kallade lottningshjulet där chansen att ett visst tecken går in bestäms med hur sträckningen på matchen fördelats. Ett resultat där 80% av svenska folket tippat på ett visst lag kommer också ha omkring 80% möjlighet att gå in även vid lottningen.

📺 Challenge live

Vill du följa ditt Challenge live går det att antingen se någon av matcherna på plats förstås eller alternativt på TV. Ett sätt att öka spänningen är att samtidigt sätta på aviseringar på de övriga matcherna på kupongen. Antingen via spelbolagen där många nu har ordnar så man kan sätta på aviseringar vid mål eller olika tjänster på nätet där man kan klicka i vilka matcher man vill få notiser från när det blir mål. Det allra enklaste är annars att gå in via Svenska Spel och deras resultat för Challenge. Där får du hela tiden reda på hur du ligger till i antal rätt och vad utdelningen ligger på. 

🐎 Trav på Challenge

ATG har länge haft monopol på andelsspel i Sverige på travsporten precis som Svenska Spel haft monopol på andelsspel på hockey och fotboll. Det här har sedan Svenska licensen slog in 2019 ändrats och numera ser vi hur ATG ger sig in i kampen om de som gillar övrig sport medan Svenska Spel även går in och satsar på olika travtävlingar. All konkurrens tror vi på Bettingstugan är bra och här får bolagen steppa upp för att ta andelar. Via Svenska Spel kan vi nu spela andellsspel på trav och det är just via Challenge som det sker. Sex eller åtta hästar där man ska pricka in alla rätt ger vinst och det kan vara allt från platsspel, vinnare till det vanligaste som är H2H-spel mellan två olika hästar. Ett roligt och spännande sätt att spela på om man gillar trav. Övriga sporter som dyker upp på Challenge är bland annat:

 • Fotboll
 • Ishockey
 • Esport
 • Tennis
 • Bandy
Trav spelbolag bonus poolspel

Gillar du trav kommer du gilla Challenge

✍️ Speltips på Challenge

Vi på Bettingstugan kommer vid vissa tillfällen lägga upp speltips med analyser och förslag för spel på Challenge med hjälp av våra experter. Där kan du följa deras tips och råd för att på det sättet gå vinnande i längden. 

Jämför spelvärde och sträckning 

Ett tips som alla seriösa spelare på poolspel använder sig av är att jämföra hur det svenska folket har streckat kupongen kontra oddset för matchen. Om exempelvis spelbolagen värderar en match 50/50 men svenska folket har streckat ett lag till 70% kan det vara bra spelvärde att spela på det andra laget. Generellt sett brukar spelbolagen och den stora marknaden vara bättre på att värdera matcher jämfört med det svenska folkets värderingar på en kupong. 

Framförallt ska spelformen Challenge ses som underhållning och kan vara ett roligt spel att spela med eller mot kompisar som ett socialt spel.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100