Oddset Lången Tips » Lär dig allt om Oddset Lången | Bettingstugan

Oddset Lången

Oddset Lången speltips från våra experter

Senaste speltipsen

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
7 juni
13:30
Stuttgart - Osnabrück
Fotboll
Spel: Båda lagen gör mål
 
6 juni
18:42
V75 7 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Campo Bahia placering 1-3
 
6 juni
18:20
V75 6 Östersund Platsspel
Trav
Spel: From The Mine placering 1-3
 
6 juni
17:05
V75 3 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Hossiana Boko placering 1-3
 

Lången

Lången introducerades första gången 1986 och blev omedelbart ett populärt inslag i det stora utbud som Svenska Spel tillhandahåller för oss. Lången är ett sätt att spela kombinationsspel på matcher över hela Europa och världen, antingen via ett fysiskt ombud eller på nätet. Spelar man på Lången online kan man antingen spela live eller pre-games och spelmöjligheterna är många som exempelvis 1X2, över/under eller handikapp.

Spela på Oddset Lången

Om Oddset Lången

Oddset Lången infördes 1986 och är idag en av dom mest uppskattade spelformerna hos Svenska Spel. En av dom främsta anledningarna till att spelformen är så pass populär är pga. att kunden själv kan välja vilka matcher han eller hon vill spela på. 

Inför varje vecka listar Svenska Spel en mängd olika matcher från flertalet olika sporter och kunden skapar därefter sin egna kupong till skillnad från Stryktipset och Europatipset där matcherna redan är utvalda.

Dessa sporter kan du bland annat tippa på Lången:

 • Ishockey
 • Fotboll
 • Formel 1
 • Basket
 • Golf
 • Tennis
 • Handboll
 • Innebandy
 • Speedway
 • Boxning

Spela på Lången - vi hjälper dig

För att spela Oddset Lången måste du minst tippa för 10 kr för att din kupong ska bli godkänd men du får inte ha en insats högre än 500 kr. Du kan välja att som mest spela på upp till 10 matcher per kupong och ju fler matcher du väljer desto högre odds kommer du att få. Varje resultat som du väljer att tippa på har ett odds, det oddset multipliceras med oddset för nästa match som du väljer att ha med på din kupong.

Exempel:

Match 1. Djurgårdens IF - IFK Göteborg 1, 2.00, X, 3.40, 2. 3.75

Match 2. Norrby IF - Gefle IF 1. 2.62, X. 3.40, 2. 2.55

Du väljer att spela en 1:a på match 1 (Djurgårdens IF vinner) och en 2:a på match 2 (Gefle IF vinner) vilket innebär att Svenska Spel multiplicerar 2.00 med 2.55. Ditt odds blir då 5.1 och din möjliga vinstsumma blir då 5.1 x din insats.

Singelspel

Spelar du Oddset Lången hos ett spelombud krävs det att du spelar minst två matcher för att din kupong ska bli inlämnad, bortsett från om du spelar på en match som är markerad med bokstaven S. Detta innebär att du har möjlighet att spela ett singelspel. Spelar du via din mobil eller Svenska Spels hemsida går det bra att lämna in en kupong med endast en match.

Fyll i din Långenkupong - Bettingstugan hjälper dig

Du kan antingen utforma din kupong hos ett spelombud, via din mobil eller på internet på Svenska Spels hemsida. Precis som i Stryktipset och Europatipset ska du markera ruta 1 om du tror att hemmalaget vinner, ruta X om du tror att matchen slutar oavgjort eller ruta 2 om du tror att bortalaget vinner matchen. I vissa fall kan det förekomma matcher med speltyperna Handicap, Över/Under och Head-to-Head.

Handicap

Denna spelform används av Oddset Lången när det är för stor skillnad kvalitetsmässigt på lagen som möts vilket genererar i för låga/höga odds. Svenska Spel ser då till att införa handikapp till dom olika lagen. Vi förklarar med ett exempel:

Malmö FF möter Real Madrid i Champions League. Real Madrid är storfavoriter till att vinna matchen, Svenska Spel bestämmer av den anledningen att det ska vara ett Handicap i matchen. Malmö får då börja matchen med t.ex. 3.5 mål. Tror du att Malmö inte förlorar med mer än 3 mål ska du i detta fall tippa på Malmö + 3.5. I samma match har Svenska Spel bestämt att det ska finnas ett Handicap-spel på Real Madrid. Real Madrid får börja matchen med att ligga under med 3.5 mål. Tror du då att Real Madrid lyckas att vinna matchen med mer än 3 mål ska du i detta fall tippa på Real Madrid - 3.5.

Över/Under

När Oddset Lången väljer att ha ett Över/Under spel i en match så ska kunden gissa om matchen slutar över eller under ett visst antal mål/poäng. Ett exempel på detta kan vara att du spelar på Under 2.5 mål vilket innebär att det inte får bli mer än två mål i matchen för att ditt spel ska gå in. Tror du att det blir ett målantal över 2 mål ska du välja att spela Över 2.5 mål.

Head-to-Head

Denna spelform används främst i spel inom ishockey men även i sporter som Formel 1. När du spelar Head-to-Head i hockey ska du gissa vem som gör flest mål utav dom två utvalda spelarna som Svenska Spel bestämmer att lista. I Formel 1 är det samma princip som gäller dvs. vem som kommer först i mål av dom två utvalda förarna som Svenska Spel väljer att lista. T.ex. Hamilton kommer att passera mållinjen före Vettel.

Semi-fasta odds

I Oddset Lången är oddsen semi-fasta. Detta betyder att oddsen är fasta till en början men kan kommas att ändras innan spelstopp. Exempel: Matchen mellan AIK och Malmö FF spelas på fredag. På måndag är oddset för hemmavinst 2.00 men på torsdag har oddset för att hemmalaget vinner sjunkit till 1.60. Denna förändring kan bero på flera anledningar. 

En anledning kan vara att t.ex. att flera spelare i Malmös lag har blivit sjuka eller att AIK får tillbaka en nyckelspelare från skada. En annan anledning kan också vara att Svenska Spel väljer att sänka/höja oddset pga. att dom anser det nödvändigt. När du väl har lämnat in din kupong så kommer ditt odds inte att förändras. Så om du spelade på måndagen att AIK vinner matchen kommer ditt odds fortfarande vara 2.00 och inte 1.60 som det senare ändrades till.

Oddset Lången - Kombo

När du skapar din spelkupong på Oddset Lången kan du som tidigare nämnt spela på fler än en match. Detta kallas i så fall att du spelar en kombo. Spelar du på två matcher kallas det för Dubbel, tre matcher en Trippel, fyra matcher en Fyrling osv.

Oddset Lången- System

Du kan använda dig av tre olika system när du spelar Oddset Lången;

 1. Dubbelsystem går att spela då du tippar på minst tre matcher och högst sex matcher. Om du t.ex. spelar ett dubbelsystem med tre matcher så kommer du ha tre stycken olika dubblar. Väljer du att ha en insats på 50 kr blir din kostnad 150 kr (50 x 3 = 150). Spelar du på fyra matcher med insats på 50 kr kommer ditt spela att kosta 300 kr (50 x 6 = 300) och din kupong kommer då att ha sex dubblar.
 2. Trippelsystem går att spela när du tippar minst fyra matcher och högst sex matcher. Om du t.ex. spelar ett trippelsystem med fyra matcher så kommer du ha fyra olika tripplar. Väljer du att ha en insats på 50 kr kommer ditt spel att kosta 200 kr (50 x 4 = 200).
 3. Fyrlingsystem går att spela då du tippar minst fem matcher och högst sex matcher. Om du t.ex. spelar ett fyrlingsystem med fem matcher så kommer du ha fem olika fyrlingar. Väljer du att ha en insats på 50 kr kommer ditt spel att kosta 250 kr (50 x 5 = 250).

Varför är system så populärt?

Att spela ett system på Oddset Lången innebär att du förbättrar dina chanser till vinst. Din insats kommer förvisso bli högre än om du undviker system men du ges möjligheten till vinstutdelning även om du har fel på en match.

Resultat och utdelning

Oddset Lången - Hur mycket vinner du? 

För att du ska vinna på Lången krävs det att du har rätt på samtliga spel så länge du inte använder dig av ett system. Din vinstsumma bestäms utefter ditt odds och din insats. Insatsen som du bestämmer att satsa multipliceras med det odds du får vilket därefter visar din möjliga vinst. Svenska Spel har bestämt att du inte kan vinna mer än 300 000 kr på Oddset Lången per spel och att utdelningsprocenten varierar och ligger runt 75-97%.

Oddset Lången - SVT Text-TV 554 - 556

När dina matcher på din kupong är färdigspelade så kan du gå in på SVT Text-Tv 554 - 556 för att ta reda på om du vunnit och i så fall hur mycket din utdelning är. Denna information kan du givetvis även ta del av på Svenska Spels hemsida eller på någon av hemsidorna som erbjuder information om resultat från Oddset Lången.

Lången XL

På Oddset Lången finns som tidigare nämnt ett stort utbud av matcher och sporter att spela på. Svenska Spel har av den anledningen även skapat Oddset Lången XL. Tanken från Svenska Spel är att kunden ska nu kunna hitta sina spelobjekt på ett lättare sätt. Dom mest spelade matcherna hittar du oftast på Oddset Lången. På Lången XL hittar du matcher från matchnummer 199 och uppåt. Vill du spela Lången XL krävs det att du besöker ett spelombud för att lämna in din kupong.

Speltips Oddset Lången

Just nu har vi inga specifika speltips till Lången. Men titta gärna i listan nedanför för att hitta inspiration till dina spel på Lången.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100