Shl Event

SHL 2023/24

Sveriges högsta division i ishockey heter SHL, förkortning för Svenska hockeyligan. SHL rankas som den tredje bästa ligan i världen, efter NHL och KHL. Totalt är det 14 lag i SHL och samtliga lag spelar 52 matcher vardera.

Speltips till SHL 2023/24

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
14 apr.
18:30
Skellefteå AIK - Frölunda HC
SHL
Spel: R. Hugg över 0,5 poäng
 
12 apr.
19:30
Frölunda - Skellefteå
SHL
Spel: Skellefteå vinner inkl. övertid
 
11 apr.
19:30
Rögle - Växjö
SHL
Spel: Växjö vinner ink. övertid
 
11 apr.
19:00
Rögle BK - Växjö Lakers
SHL
Spel: N. Östlund över 0,5 poäng
 
10 apr.
19:00
Frölunda - Skellefteå
SHL
Spel: Frölunda vinner ink. övertid
 

Allt inför SHL 2023/24

Vilket lag vinner SM-guld och vilka tar hem HockeyAllsvenskan-slutspelet?

8 november 2021

Seriespelet i SHL och HockeyAllsvenskan har pågått ett bra tag. Det finns fortfarande möjlighet att spela på vinnarna (SM-guld och segraren i HockeyAllsvenskan-slutspelet). Vi har ... Läs mer

Om SHL

Svenska Mästerskapet i ishockey har funnits sedan 1922 och kallades till en början Klass 1. IK Göta var klubben som vann SM-guld för första gången, klubben vann faktiskt SM i ishockey sju av dom nio första åren. 1975 bytte Sveriges bästa hockeydivision namn till Elitserien och inför säsongen 2014/15 så bytte man namn till SHL (Svenska hockeyligan). Om man räknar från 1922 så har Djurgården flest SM-guld i ishockey (16 stycken).  

Jakten på topp sex är lagens första delmål

Det är totalt 14 lag i SHL och totalt spelas det 52 omgångar i grundserien. Topp sex tar dig direkt till kvartsfinal. Lag 7-10 möts i åttondelsfinal i bäst av tre-matchserier. Lag 13-14 spelar mot varandra i en bäst av sju i jakten på att behålla SHL-platsen.

SHL anses idag vara världens tredje bästa liga, endast KHL och NHL rankas högre idag. Att SHL har så pass mycket kvalité har resulterat i ett stort publikintresse och idag är SHL Sveriges näst mest mediabevakade sportliga. En stor anledning till att SHL-lagen kan bibehålla en sådan hög nivå har att göra med TV-avtalet som hockeyligan har med C More. 2017 blev det klart att C More kommer vara samarbetspartner till SHL, något varje klubb kommer få 40 miljoner kronor för. Avtalet mellan SHL och C More sträcker sig till 2024. Det är dock inte bara positiva ord kring avtalet, utan många menar att med detta avtal så försvåras möjligheten för klubbarna i dom lägre divisionerna.

Att Sverige dessutom är i framkant i ungdomsutvecklingen är givetvis ytterligare en anledning till att det spelas så pass bra matcher i SHL.

Speltips SHL

Bettingstugan, Sveriges hem för spel, älskar hockey och framförallt svensk hockey. Att SHL prioriteras är en självklarhet och varje vecka erbjuder vi er möjligheten att läsa våra experters speltips på SHL. Våra Tipsters är pålästa inom både SHL och Betting, allt för att ge dig dom bästa tipsen på SHL. Förutom att leverera analyser kring speltips, så erbjuder våra Tipsters information om lagens form och skadeläge.

Våra Tipsters är pålästa inom både SHL och Betting, allt för att ge dig dom bästa tipsen på SHL.

Bettingstugans SHL-Tipsters har som uppgift att förmedla ett förtroende till er läsare, för att lyckas med detta krävs inte bara skarpa analyser utan även vinnande spel. Det som dock ska nämnas är att alla som väljer att rygga våra experters speltips, gör det på egen risk. Bettingstugan kan inte garantera er att våra experter levererar vinnande speltips.

Speltips på SHL

Bettingstugan har flera experter som erbjuder speltips i SHL

SHL 2023/24 - Spela på SHL

Betta på SHL

Det är enormt populärt att betta på hockey och SHL. Idag erbjuder spelbolagen sina kunder massvis med olika marknader och spel, både när det kommer till pregame och livespel. Är du intresserad av att lägga ett långtidsspel eller två så går det även bra, majoriteten av spelbolag ger sina spelare chansen att tippa vilka som vinner SM-guld, lag som åker ur SHL eller vilken spelare som gör flest poäng i SHL och som vinner poängligan.

Vill du spela på en specifik match så har du en uppsjö av möjligheter. Förutom att spela på klassiska resultatspel så kan du även spela på handikappspel, över- och underspel samt vilka spelare som gör poäng eller mål i matchen. Det du ska ha i åtanke är att utbudet av spel inom SHL varierar beroende på vilket spelbolag du spelar hos. Vissa spelbolag har helt enkelt ett bättre än andra bettingsidor.

Spela på SHL med Powerplay

En av dom populäraste poolspelen hos Svenska Spel är Powerplay. Powerplay går ut på att du ska tippa hur åtta utvalda matcher slutar, du tippar resultatet med hjälp av tre tecken. Tror du att matchen slutar med hemmaseger så kryssar du en 1:a, oavgjort är X och markera en 2:a för bortaseger.

På Bettingstugan har du möjlighet att både läsa tips och förslag för Powerplay men även vara med och spela bolagsspel.

Oddset powerplay kupong sportspel svenska spel

Bäst spelbolag för SHL

LeoVegas

Upp till 500 SEK gratisspel

Vill du spela på SHL rekommenderar vi LeoVegas. De erbjuder ett stort utbud på den svenska högstaligan och den svenska hockeyn överlag. Deras smidiga app är dessutom ett stort plus när du ska hitta matcher.

Ta del av mer information kring vilka spelbolag som Bettingstugan rekommenderar när du ska spela på SHL.

Hämta 500 kr bonus

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.


SHL 2022/2023 - Spelschema

Matcherna i SHL duggar tätt och för att du ska hålla koll på när TV:n ska paxas, se till att kolla in vårt spelschema för SHL-säsongen 2023/24. Vi ger dig samtliga matcher för grundserien och listar dom viktigaste datumen att hålla koll på.

SHL-säsongen 2023/24 startar den 17:e september med full omgång, dvs 7 matcher. Fem dagar senare så är det dags för en ny omgång då sju nya matcher spelas. Totalt kommer varje lag spela 52 matcher vardera, samtliga lag kommer möta varandra fyra gånger. 

17 september (säsongsstart)

 • Uppdateras snart
SHL 2022/2023 - Viktiga datum att hålla koll på!
Marcus Nilsson Farjestad

SHL 2022/2023 - TV-tider

Ska du titta på SHL-matcher på TV så gäller det att du skaffar C More. SHL kan då och då även sändas i TV4 och TV12 men det är mer oregelbundet. Har du konto hos C More så kommer du kunna se alla SHL-matcher live. C More och SHL har ett avtal som sträcker sig fram till 2023/2024.

SHL 2022/2023 CMore

SHL historia

Den högsta divisionen i svensk ishockey heter SHL, Svenska hockeyligan. Svenska Mästerskapet i ishockey har spelats sedan 1922 efter att sporten introducerats i Sverige av den amerikanske filmdirektören Raoul Le Mat. Säsongen 2013/14 bytte ligan namn från Elitserien till dess nuvarande benämning, det något mer internationellt gångbara SHL. Serien består av 14 lag som under 52 grundserieomgångar gör upp om en plats bland de åtta lag som tar sig till slutspel. De sex främst placerade lagen är direktkvalificerade till kvartsfinal i slutspelet och lag 7-10 i tabellen spelar åttondelsfinal i bäst av tre matcher. Kvarts- semi- samt SM-finalen spelas sedan i bäst av sju matcher. De lag som slutar på 13:e och 14:e plats i tabellen får göra upp om vilka som får kvala sig ner.

SHL idag

SHL har sedan den bytte namn säsongen 2013/14 har man växt en hel del som varumärke. Ligan är den näste mest bevakade i Sverige efter Fotbollsallsvenskan, sett till publikintresse och mediebevakning. Inför nästa säsong har SHL lyckats säkra ett enormt TV-avtal med Cmore som kommer ge ca 40 miljoner kronor per klubb. I takt med att ligan har växt sig större har ligor under halkat efter både intressemässigt och ekonomiskt. I och med det nya avtalet är det fler som anser att ligan är stängd, vilket innebär att det är näst intill omöjligt för andra lag att ta sig upp. SHL rankas som den tredje bästa ligan i världen, efter NHL och KHL.

SHL Resultat

Hur många lag har vunnit SHL?

 1. Färjestad BK (10)
 2. Djurgårdens IF (6)
 3. Brynäs IF (6)
 4. HV71 (5)
 5. Frölunda HC (4)
 6. Skellefteå AIK (3)
 7. Växjö Lakers (3)
 8. AIK (2)
 9. Malmö Redhawks (2)
 10. MODO (2)
 11. Luleå HC (1)
 12. IF Björklöven (1)
 13. Södertälje SK (1)

Vinnare av SHL 

Färjestad BK dominerar svensk ishockey om man utgår från antal SM-guld. Totalt har hockeyklubben från Karlstad vunnit SM-guld nio gånger, 2011 var senaste gången Färjestad BK fick lyfta bucklan. Laget har haft många duktiga hockeyspelare genom åren men det är framförallt två spelare som symboliserar klubben. Håkan Loob som spelade i klubben från 1989 till 1996 och Jörgen Jönsson som totalt gjorde 13 säsonger i klubben.

Djurgårdens IF placerar sig på delad andraplats med Brynäs IF när det kommer till lag som vunnit SHL och Elitserien. Senaste gången Djurgården vann SM-guld var 2001, efter att Hardy Nilsson coachat laget till sitt andra raka SM-guld. Förutom att leda Djurgården till SM-guld så blev Hardy Nilsson oerhört populär tack vare sin offensiva hockey som gick under namnet "Torpedhockey".

Ett annat lag som ska uppmärksammas för sina bedrifter i SHL är Skellefteå AIK. Klubben lyckades med bragden att vinna grundserien fyra säsonger i rad, vilket har resulterat i två SM-guld (2013 och 2014). Skellefteå AIK har tillsammans med Färjestad BK rekordet i att nå flest SM-finaler i rad (sex gånger).

Förra säsongen vann Växjö SM-guld efter att ha vunnit grundserien med fyra poäng före Rögle. I SM-finalen ställdes man mot just Rögle och vann med 4-1 i matcher.

Färjestad SM guld 2022

Färjestad BK har vunnit SHL flest gånger (10).

Tidigare vinnare av SHL

 • 2023 - Växjö Lakers
 • 2022 - Färjestad BK
 • 2021 - Växjö Lakers
 • 2020 - Ingen vinnare (pga Covid-19)
 • 2019 - Frölunda HC
 • 2018 - Växjö Lakers
 • 2017 - HV 71
 • 2016 - Frölunda HC
 • 2015 - Växjö Lakers
 • 2014 - Skellefteå AIK
 • 2013 - Skellefteå AIK
 • 2012 - Brynäs IF
 • 2011 - Färjestad BK
 • 2010 - HV 71
 • 2009 - Färjestad BK
 • 2008 - HV71
 • 2007 - MODO
 • 2006 - Färjestad BK
 • 2005 - Frölunda HC
 • 2004 - HV 71
 • 2003 - Västra Frölunda
 • 2002 - Färjestad BK
 • 2001 - Djurgårdens IF
 • 2000 - Djurgårdens IF
 • 1999 - Brynäs IF
 • 1998 - Färjestad BK
 • 1997 - Färjestad BK
 • 1996 - Luleå HC
 • 1995 - HV 71
 • 1994 - Malmö
 • 1993 - Brynäs IF
 • 1992 - Malmö 
 • 1991 - Djurgårdens IF
 • 1990 - Djurgårdens IF
 • 1989 - Djurgårdens IF
 • 1988 - Färjestad 
 • 1987 - Björklöven
 • 1986 - Färjestad BK
 • 1985 - Södertälje SK
 • 1984 - AIK 
 • 1983 - Djurgårdens IF
 • 1982 - AIK 
 • 1981 - Färjestad BK
 • 1980 - Brynäs IF
 • 1979 - MODO
 • 1978 - Skellefteå 
 • 1977 - Brynäs IF
 • 1976 - Brynäs IF