Topptipset Tips » Analys, Förslag & Experttips från Bettingstugan

Topptipset

Gratis Topptipset speltips från våra experter och Bettingstugans community

Senaste Topptipsen

SpelstoppTipsterTitelPoolspelSpelbolagSystem
13 mars
20:29
Topptipset » Fredag 13/3
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
12 mars
18:54
Topptipset » Torsdag 12/3
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
11 mars
20:45
Topptipset » Onsdag 11/3
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
10 mars
20:44
Topptipset » Tisdag 10/3
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
9 mars
18:59
Topptipset » Måndag 9/3
Poolspel: Topptipset System: 108 rader

Se senaste analysen inför Topptipset

Topptipset speltips

Topptipset hos Bettingstugan

🤷‍♂️ Hur spelar jag Topptipset med Bettingstugan?

Bettingstugan erbjuder system till samtliga poolspel hos Svenska Spel. För att köpa andelar till Topptipset - Gå med i vårt Ombudslag.

👨‍🏫 Hur fungerar Topptipset?

Topptipset går ut på att tippa utfallet av åtta fotbollsmatcher. Du markerar dina val med att kryssa 1, X eller 2.

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Om du enbart använder dig av ett tecken per match kommer din rad kosta en krona. Om du däremot adderar ytterligare tecken på en match eller flera så kommer priset för din Topptips-kupong öka.

🖊 Var kan jag rätta mitt Topptips?

 1. Klicka här
 2. Tryck på fliken längst upp till vänster på Svenska Spels hemsida.
 3. Välj “Resultat”.
 4. Klicka på “Topptipset”.
 5. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Topptipset.

💁‍♂️ Vad ska jag tänka på när jag spelar Topptipset?

När du spelar Topptipset gäller det att välja de rätta spikarna och skrällarna. Topptipset består endast av åtta matcher och har du inte med en eller ett par skrällar kommer du sannolikt inte få någon vidare utdelning. På Bettingstugan tar våra spelexperter t.ex. ut kupongens spik och skräll som ska bygga på spelvärdet snarare än vad som är mest troligt.

Bettingstugans Topptipset tips

Förutom Europatipset och Stryktipset, kan du varje vecka hitta speltips till Topptipset hos oss på Bettingstugan. Här får du kupong tips och analyser för alla matcher på kupongen. Våra experter har knivskarpa analyser och prickar ofta rätt i sina analyser. Vårt mål är att ge dig det bästa topptipset-förslaget du kan hitta bland alla experter och tyckare. 

Topptipset idag handlar mycket om att hitta matcher där det finns ett stort spelvärde. Det gör du genom att hitta spelvärde i lag som de flesta inte har spelat, förutsatt att laget har en potentiell chans att vinna. Detta gör man för att topptipset utdelning är baserad på antal spelare som har 8 rätt, prickar du då lag som de flesta inte har spelat är chansen för en högre utdelning större. Våra tips är ofta baserade på matcher som ger din kupong en högre utdelning vid vinst. Det bästa topptipset är ofta det som har några skrällar för att stärka chansen till en hög utdelning.

Våra tips är ofta baserade på matcher som ger din kupong en högre utdelning vid vinst.

Vill du följa Topptipset live finns det många alternativ. Det vanligaste är att man följer någon av matcherna live på tv medan man håller koll på de andra matcherna genom de notiser som kommer under sändningen. Har du inte möjlighet till detta kan du alltid kolla text-tv eller Svenska Spels app. I appen kan du live följa både resultat och den aktuella utdelningen på kupongen. Har du ingen möjlighet att följa topptipset resultat live kan du alltid se resultat på topptipset hos oss på Bettingstugan.

Topptipset Experttips - Förslag på hur du ska spela Topptipset

1. Gör hemläxan

En självklarhet för de flesta men desto mer du läser på om en match och en kupong desto större spelvärde kan du ge dig själv. Om du verkligen vill maximera din kupong bör du sätta dig in i varje match och istället för att endast kolla på tabellen bör du ta reda på lagens motivation inför matchen, skadeläget och allt som kan påverka matchens utfall.

2. Reducerat system

För större chans till vinst och utan att behöva spränga din plånbok är det väldigt effektivt att köra ett reducerat system. Det gör att du kan få med fler tecken till en mindre summa. Det finns mängder av olika varianter hur man ska reducera system och det är något man får klura ut själv. Det finns även gratis reduceringsverktyg online att ta hjälp av.

3. Spela tillsammans

Gå ihop med vänner eller kollegor och lägg en (eller flera) rader tillsammans. Det innebär att ni kan lägga ett större system och med det sagt har större chans till vinst. Förvisso innebär det också att vinsten delas upp men delad glädje är dubbel glädje. Är ni ute efter större vinst kan ni höja insatsen per rad. 

4. Jämför streckfördelningen mot oddsen

Ett väldigt enkelt sätt att hitta spelvärde på en match på Topptipset är att jämföra hur svenska folket har streckat en match mot oddsen hos spelbolagen. Har svenska folket streckat en favorit till 80% när spelbolagen ger laget 50% chans till seger kan det vara läge att gå emot favoriterna.

5. Ta hjälp av spelexperter

Visst är det roligast att lägga sin egna rad och göra sin egna analys. Men ibland består Topptipset av matcher mellan lag som de flesta aldrig har hört talas om. Då kan det vara värt att ta hjälp av spelexperter som förhoppningsvis har koll på detta och kan ge dig användbar information.

Vi på Bettingstugan levererar dagliga tips inför Topptipset!

Topptipset experttips - Bettingstugans förslag

Hos Bettingstugan hittar du experttips inför Topptipset dagligen från våra spelexperter. Vi har flera experter som är inriktade på fotboll och har sin expertis på ligor runt om Europa. Våra förslag förmedlas i både text och videoformat varje vecka med ambitionen att hjälpa dig att få till den perfekta raden. Förvisso levererar vi en rad på 108-kronor med tanken är inte att den ska följas blint utan vi rekommenderar alla att göra sin egna analys och kunna ta hjälp av våra spelexperter i de lurigaste matcherna.

Något som är viktig på Topptipset är att hitta de rätta spikarna och skrällarna. Eftersom Topptipset endast består av åtta matcher ger det sällan någon bra utdelning om man inte tar med skrällar och spikar den största favoriten. Våra spelexperter väljer alltid ut kupongens spik och skräll som ska bygga på spelvärdet snarare än vad som är mest troligt.

Våra förslag och experttips inför Topptipset kommer vanligtvis ut kvällen innan eller under förmiddagen samma dag som spelstopp. Det bästa är att vänta till så nära spelstopp som möjligt innan man lägger sin rad för att se hur både oddsen och streckfördelningen har rört sig. Strecken kan skilja sig rejält från dagen innan till spelstopp då den stora delen av omsättningen sker timmarna innan spelstopp på Topptipset.

Spela Topptipset tillsammans med Bettingstugan

Topptipset är precis som andra poolspel hos Svenska Spel en social spelform som är roligast att spela tillsammans. Att tillsammans diskutera matcherna och framförallt att kunna vinna tillsammans är något som är svårslaget.

Hos Bettingstugan kan du spela tillsammans med våra spelexperter för en roligare spelupplevelse och större chans till vinst. Förutom att spela tillsammans med våra spelexperter finns det också möjlighet att spela med andra Topptips-fantaster i vår speltips-grupp på Facebook.

Den nya spelregleringen har även fått effekt på Svenska Spel som verkligen har växlat upp. Senare under 2019 kommer det vara möjligt att köpa andelar i system gällande Topptipset, något som vi på Bettingstugan självklart kommer att erbjuda.

Om Topptipset

I Topptipset ska du tippa utfallet av 8 matcher till skillnad från på Stryktipset och Europatipset som har 13 matcher att utgå ifrån. För att markera dina val använder du dig av samma typ av tecken som när du spelar Stryktipset och Europatipset. Så för varje match som du tror slutar med hemmavinst ska du markera för rutan 1, för varje match som du tror slutar oavgjort markerar du för rutan X och för varje match som du tror slutar med en bortavinst markerar du för rutan 2.

Spela Topptipset

I Topptipset har du möjlighet att välja 1, 2, 5 eller 10 kr per rad till skillnad från Stryktipset och Europatipset där radinsatsen är 1 kr. Detta innebär att om du bestämmer dig för att ha en radinsats på 10 kr och lyckas få 8 rätt, så multipliceras utdelningen med 10. Du bör ha i åtanke att när du spelar ett system med en radinsats på 10 kr så kommer din insats även att multipliceras med 10.

Vid spelinlämning hos ett spelombud får din kupong inte understiga 2 kr. På Svenska Spels hemsida har du däremot möjlighet att endast spela en rad. Din sammanlagda insats på Topptipset får inte vara högre än 20 000 kr.

Topptipset system - Enkelrad

Om du bestämmer dig för att spika varje match på din kupong i Topptipset innebär det att du spelar ett enkelspel och att du endast använder av 1 tecken för varje match. När du spelar en enkelrad ska du endast markera 1 utav dom 3 resultaten (1, X eller 2).

Du kan då välja om din radinsats ska vara 1, 2, 5 eller 10 kr. Din utdelningen kommer då att multipliceras utefter vad du bestämde att din radinsats skulle vara.

Exempel:

Vinstutdelningen för den aktuella omgången av Topptipset är 3 463 kr. Du lyckas med bedriften att få 8 rätt med en radinsats på 5 kr. Din totala vinstutdelning kommer då att bli 17 315 kr. 3 463 kr x 5 = 17 315

Gardera ditt spel på Topptipset

Väljer du att använda dig utav mer än 1 tecken på någon av dom 8 matcherna i Topptipset så innebär det att du använder dig av en så kallad gardering och att du spelar ett system. Din insats kommer då att automatiskt bli högre än 1 kr och därefter regleras utefter hur många garderingar du använder samt vad du väljer för radinsats.

Topptipset - Halvgardering

Använder du dig av 2 tecken på åtminstone en av dom 8 matcherna så betyder det att du halvgarderar en match. När du halvgarderar en eller flera matcher så fyller du alltså i 2 utav dom 3 resultaten (1X, X2, 12). En halvgardering är ett perfekt sätt för dig som kanske är osäker på hur du tror en eller flera matcher ska sluta. Det som är viktigt att ha i åtanke är att din totala insats kommer att dubblas för varje halvgardering du gör.

Topptipset - Helgardering

Du har även möjlighet att fylla i samtliga 3 tecken på upp till 7 matcher på Topptipset. Detta kallas för en helgardering och innebär att du kommer definitivt få rätt resultat på den eller dom matcher som du väljer att helgardera. Du kommer däremot upptäcka att din insats kommer bli dyrare. Din totala insats kommer nämligen att tripplas för varje helgardering du gör.

Topptipset - Xperten

Xperten är ett utmärkt alternativ för dig som inte anser sig vara tillräckligt påläst eller kunnig av dom aktuella matcherna på Topptipset. Detta snabbspel hos Svenska Spel erbjuder kunden färdigtippade rader på Topptipset som skapas av “data” och 10 stycken experter hos Svenska Spel.

Spela Topptipset idag

Topptipsets matcher bestäms efter dom första 8 matcherna på Europatipsets och Stryktipsets kupong. Speldagarna för Topptipset är därför satte på samma dagar som Stryktipset och Europatipset. Dessa dagar är onsdagar, lördagar och söndagar. Det är däremot inte ovanligt att Svenska Spel väljer att utöka extra speltillfällen i veckan och att kupongen består av mindre kända ligor.

Champions League & Europa League

Under Champions Leagues och Europa Leagues gruppspelsmatcher finns Topptipset tillgängligt med enbart matcher från dessa turneringar, tisdag, onsdag och torsdag. Något som självklart är väldigt uppskattat bland Topptipsets trogna kunder. Normalt sett är det annars blandad kompott, bortsett från lördagar, med matcher från flera olika ligor. 

Topptipset - Spelstopp

Det är endast på lördagar som det finns ett bestämt klockslag för spelstopp (15:59) i Topptipset. Ska du spela Topptipset på någon av dom andra veckodagarna är det viktigt att du tar reda på när den första matchen spelas på den aktuella kupongen. Svenska Spel har bestämt att spelstopp för Topptipset är 1 minut innan den första matchen startar.

Resultat och utdelning

Topptipsets Vinstutdelning & Rullpott

Topptipset har en vinstgrupp där 70 % av insatserna går till vinstmedel. För att du ska kunna ha rätt till utdelning krävs det att du får 8 rätt på din Topptips-kupong. Du är inte berättigad vinst om du får mindre än 8 rätt. Det finns flertalet fall då den beräknade vinsten per rad inte uppgår till 10 kr. När detta sker bortfaller vinstgruppen och en rullpott skapas. Vanligtvis blir summan av rullpotten tillgänglig till nästa omgång av Topptipset.

Topptipset - Vinstutbetalning

Vid uthämtning av vinst hos ett spelombud behöver du ta med dig id-handling. Spelombuden har möjlighet till att betala ut vinstsummor som inte överstiger 20 000 kr. Har du vunnit en större summa än 20 000 kr men mindre än 5 000 000 kr så kommer du får utbetalningen till angivet bankkonto. Lyckas du vinna mer än 5 000 000 kr kommer Svenska Spel kontakta dig för att förklara hur utbetalningen går till.

Topptipset utdelning och resultat

För att följa upp din kupong på Topptipset kan du idag använda dig av flera olika tillvägagångssätt. Vill du följa Topptipset live kan du antingen använda dig av SVTs text-tv sida 553 eller utav en av dom många webbsidorna som erbjuder information om Topptipset live. Svenska Spel är en av dessa hemsidor som förser dig med den aktuella ställningen på din kupong.  

Vill du ta reda på vad ditt resultat blev dagen efter att Topptipset avgjordes kan du antingen knappa in 567 på SVTs text-tv sida eller besöka Svenska Spels hemsida som hjälper dig att rätta din kupong.

På Svenska Spels hemsida kan du även enkelt se utdelningen på topptipset. Topptipset är upplagt på samma sätt som både Stryktipset och Europatipset d.v.s att utdelningen är baserad på hur många som har rätt kupong. Desto fler som har alla rätt, desto mindre blir utdelningen och vice versa. 

Vad händer när en match blir inställd på Topptipset?

Det sker att matcher blir inställda och när detta händer i 1 eller 2 av dom utvalda matcherna på Topptipset så använder sig Svenska Spel av tendenslottning. Resultatet i den inställda matchen bestäms då bland annat efter Tio Tidningars Tips men för att göra det så rättvist som möjligt har Svenska Spel även bestämt att ha en fast tilldelning där varje tecken får två enheter med på det så kallade lottningshjulet.

Topptipsets utdelningarna 2018

 1. 78 264 kronor - 31 augusti 2018
 2. 52 869 kronor - 25 juni 2018
 3. 46 740 kronor - 16 september 2018
 4. 39 919 kronor - 19 maj 2018
 5. 39 086 kronor - 5 februari 2018
 6. 35 226 kronor - 17 augusti 2018
 7. 34 381 kronor - 22 februari 2018
 8. 21 855 kronor - 27 januari 2018
 9. 20 815 kronor - 31 januari 2018
 10. 19 848 kronor - 9 april 2018

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100