Topptipset

Gratis Topptipset speltips från våra experter och Bettingstugans community

Senaste Topptipsen

SpelstoppSpelbolag
9 dec
15:00
Topptipset » Söndag 9/12
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
8 dec
16:00
Topptipset » Lördag 8/12
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
7 dec
20:30
Topptipset » Fredag 7/12
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
5 dec
19:00
Topptipset » Onsdag 5/12
Poolspel: Topptipset System: 108 rader
4 dec
19:00
Topptipset » Tisdag 4/12
Poolspel: Topptipset System: 108 rader

Se Wiking & Sanels analys av Topptipset

Topptipset speltips

Om Topptipset

I Topptipset ska du tippa utfallet av 8 matcher till skillnad från på Stryktipset och Europatipset som har 13 matcher att utgå ifrån. För att markera dina val använder du dig av samma typ av tecken som när du spelar Stryktipset och Europatipset. Så för varje match som du tror slutar med hemmavinst ska du markera för rutan 1, för varje match som du tror slutar oavgjort markerar du för rutan X och för varje match som du tror slutar med en bortavinst markerar du för rutan 2.

Bettingstugans topptipset tips

Förutom europatipset och stryktipset, kan du varje vecka hitta speltips till topptipset hos oss på Bettingstugan. Här får du kupong tips och analyser för alla matcher på kupongen. Våra experter har knivskarpa analyser och prickar ofta rätt i sina analyser. Vårt mål är att ge dig det bästa topptipset-förslaget du kan hitta bland alla experter och tyckare. 

Topptipset idag handlar mycket om att hitta matcher där det finns ett stort spelvärde. Det gör du genom att hitta spelvärde i lag som de flesta inte har spelat, förutsatt att laget har en potentiell chans att vinna. Detta gör man för att topptipset utdelning är baserad på antal spelare som har 8 rätt, prickar du då lag som de flesta inte har spelat är chansen för en högre utdelning större. Våra tips är ofta baserade på matcher som ger din kupong en högre utdelning vid vinst. Det bästa topptipset är ofta det som har några skrällar för att stärka chansen till en hög utdelning.

Våra tips är ofta baserade på matcher som ger din kupong en högre utdelning vid vinst.

Vill du följa Topptipset live finns det många alternativ. Det vanligaste är att man följer någon av matcherna live på tv medan man håller koll på de andra matcherna genom de notiser som kommer under sändningen. Har du inte möjlighet till detta kan du alltid kolla text-tv eller Svenska Spels app. I appen kan du live följa både resultat och den aktuella utdelningen på kupongen. Har du ingen möjlighet att följa topptipset resultat live kan du alltid se resultat på topptipset hos oss på Bettingstugan.

Spela Topptipset

I Topptipset har du möjlighet att välja 1, 2, 5 eller 10 kr per rad till skillnad från Stryktipset och Europatipset där radinsatsen är 1 kr. Detta innebär att om du bestämmer dig för att ha en radinsats på 10 kr och lyckas få 8 rätt, så multipliceras utdelningen med 10. Du bör ha i åtanke att när du spelar ett system med en radinsats på 10 kr så kommer din insats även att multipliceras med 10.

Vid spelinlämning hos ett spelombud får din kupong inte understiga 2 kr. På Svenska Spels hemsida har du däremot möjlighet att endast spela en rad. Din sammanlagda insats på Topptipset får inte vara högre än 20 000 kr.

Topptipset system - Enkelrad

Om du bestämmer dig för att spika varje match på din kupong i Topptipset innebär det att du spelar ett enkelspel och att du endast använder av 1 tecken för varje match. När du spelar en enkelrad ska du endast markera 1 utav dom 3 resultaten (1, X eller 2).

Du kan då välja om din radinsats ska vara 1, 2, 5 eller 10 kr. Din utdelningen kommer då att multipliceras utefter vad du bestämde att din radinsats skulle vara.

Exempel:

Vinstutdelningen för den aktuella omgången av Topptipset är 3 463 kr. Du lyckas med bedriften att få 8 rätt med en radinsats på 5 kr. Din totala vinstutdelning kommer då att bli 17 315 kr. 3 463 kr x 5 = 17 315

Gardera ditt spel på Topptipset

Väljer du att använda dig utav mer än 1 tecken på någon av dom 8 matcherna i Topptipset så innebär det att du använder dig av en så kallad gardering och att du spelar ett system. Din insats kommer då att automatiskt bli högre än 1 kr och därefter regleras utefter hur många garderingar du använder samt vad du väljer för radinsats.

Topptipset - Halvgardering

Använder du dig av 2 tecken på åtminstone en av dom 8 matcherna så betyder det att du halvgarderar en match. När du halvgarderar en eller flera matcher så fyller du alltså i 2 utav dom 3 resultaten (1X, X2, 12). En halvgardering är ett perfekt sätt för dig som kanske är osäker på hur du tror en eller flera matcher ska sluta. Det som är viktigt att ha i åtanke är att din totala insats kommer att dubblas för varje halvgardering du gör.

Topptipset - Helgardering

Du har även möjlighet att fylla i samtliga 3 tecken på upp till 7 matcher på Topptipset. Detta kallas för en helgardering och innebär att du kommer definitivt få rätt resultat på den eller dom matcher som du väljer att helgardera. Du kommer däremot upptäcka att din insats kommer bli dyrare. Din totala insats kommer nämligen att tripplas för varje helgardering du gör.

Topptipset - Xperten

Xperten är ett utmärkt alternativ för dig som inte anser sig vara tillräckligt påläst eller kunnig av dom aktuella matcherna på Topptipset. Detta snabbspel hos Svenska Spel erbjuder kunden färdigtippade rader på Topptipset som skapas av “data” och 10 stycken experter hos Svenska Spel.

Spela Topptipset idag

Topptipsets matcher bestäms efter dom första 8 matcherna på Europatipsets och Stryktipsets kupong. Speldagarna för Topptipset är därför satte på samma dagar som Stryktipset och Europatipset. Dessa dagar är onsdagar, lördagar och söndagar. Det är däremot inte ovanligt att Svenska Spel väljer att utöka extra speltillfällen i veckan och att kupongen består av mindre kända ligor.

Champions League & Europa League

Under Champions Leagues och Europa Leagues gruppspelsmatcher finns Topptipset tillgängligt med enbart matcher från dessa turneringar, tisdag, onsdag och torsdag. Något som självklart är väldigt uppskattat bland Topptipsets trogna kunder. Normalt sett är det annars blandad kompott, bortsett från lördagar, med matcher från flera olika ligor. 

Topptipset - Spelstopp

Det är endast på lördagar som det finns ett bestämt klockslag för spelstopp (15:59) i Topptipset. Ska du spela Topptipset på någon av dom andra veckodagarna är det viktigt att du tar reda på när den första matchen spelas på den aktuella kupongen. Svenska Spel har bestämt att spelstopp för Topptipset är 1 minut innan den första matchen startar.

Resultat och utdelning

Topptipsets Vinstutdelning & Rullpott

Topptipset har en vinstgrupp där 70 % av insatserna går till vinstmedel. För att du ska kunna ha rätt till utdelning krävs det att du får 8 rätt på din Topptips-kupong. Du är inte berättigad vinst om du får mindre än 8 rätt. Det finns flertalet fall då den beräknade vinsten per rad inte uppgår till 10 kr. När detta sker bortfaller vinstgruppen och en rullpott skapas. Vanligtvis blir summan av rullpotten tillgänglig till nästa omgång av Topptipset.

Topptipset - Vinstutbetalning

Vid uthämtning av vinst hos ett spelombud behöver du ta med dig id-handling. Spelombuden har möjlighet till att betala ut vinstsummor som inte överstiger 20 000 kr. Har du vunnit en större summa än 20 000 kr men mindre än 5 000 000 kr så kommer du får utbetalningen till angivet bankkonto. Lyckas du vinna mer än 5 000 000 kr kommer Svenska Spel kontakta dig för att förklara hur utbetalningen går till.

Topptipset utdelning och resultat

För att följa upp din kupong på Topptipset kan du idag använda dig av flera olika tillvägagångssätt. Vill du följa Topptipset live kan du antingen använda dig av SVTs text-tv sida 553 eller utav en av dom många webbsidorna som erbjuder information om Topptipset live. Svenska Spel är en av dessa hemsidor som förser dig med den aktuella ställningen på din kupong.  

Vill du ta reda på vad ditt resultat blev dagen efter att Topptipset avgjordes kan du antingen knappa in 567 på SVTs text-tv sida eller besöka Svenska Spels hemsida som hjälper dig att rätta din kupong.

På Svenska Spels hemsida kan du även enkelt se utdelningen på topptipset. Topptipset är upplagt på samma sätt som både Stryktipset och Europatipset d.v.s att utdelningen är baserad på hur många som har rätt kupong. Desto fler som har alla rätt, desto mindre blir utdelningen och vice versa. 

Vad händer när en match blir inställd på Topptipset?

Det sker att matcher blir inställda och när detta händer i 1 eller 2 av dom utvalda matcherna på Topptipset så använder sig Svenska Spel av tendenslottning. Resultatet i den inställda matchen bestäms då bland annat efter Tio Tidningars Tips men för att göra det så rättvist som möjligt har Svenska Spel även bestämt att ha en fast tilldelning där varje tecken får två enheter med på det så kallade lottningshjulet.

Topptipsets utdelningarna 2018

  1. 78 264 kronor - 31 augusti 2018
  2. 52 869 kronor - 25 juni 2018
  3. 46 740 kronor - 16 september 2018
  4. 39 919 kronor - 19 maj 2018
  5. 39 086 kronor - 5 februari 2018
  6. 35 226 kronor - 17 augusti 2018
  7. 34 381 kronor - 22 februari 2018
  8. 21 855 kronor - 27 januari 2018
  9. 20 815 kronor - 31 januari 2018
  10. 19 848 kronor - 9 april 2018