Spela tillsammans med oss

Topptipset

Topptipset är ett poolspel från Svenska Spel där det handlar om att pricka in rätt tecken på 8 heta matcher. Våra experter ger gratis spelförslag på Topptipset, tips samt sina rader man kan köpa in sig i via vår ombudssida hos Svenska Spel Tillsammans.

Topptipset tips

SpelstoppTipsterTitelSystemPoolspel
24 maj
18:59
Topptipset » Fredag 24/5
System: 108 rader Poolspel: Topptipset
24 maj
18:59
Topptipset » Fredag 24/5
System: 108 rader Poolspel: Topptipset
23 maj
18:59
Topptipset » Torsdag 23/5
System: 108 rader Poolspel: Topptipset
23 maj
18:59
Topptipset » Torsdag 23/5
System: 108 rader Poolspel: Topptipset

FAQ - Topptipset

Spelformerna och andelsspelen hos Svenska Spel skiljer sig lite åt där alla har sin nisch av matcher och system. Här följer de vanligaste frågorna kring Topptipset.

🤷‍♂️ Hur spelar jag Topptipset med Bettingstugan?

Bettingstugan erbjuder system till samtliga poolspel hos Svenska Spel. För att köpa andelar till Topptipset - Gå med i vårt Ombudslag.

👨‍🏫 Hur fungerar Topptipset?

Topptipset går ut på att tippa utfallet av åtta fotbollsmatcher. Du markerar dina val med att kryssa 1, X eller 2.

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Om du enbart använder dig av ett tecken per match kommer din rad kosta en krona. Om du däremot adderar ytterligare tecken på en match eller flera så kommer priset för din Topptips-kupong öka.

🖊 Var kan jag rätta mitt Topptips?

 1. Klicka här
 2. Tryck på fliken längst upp till vänster på Svenska Spels hemsida.
 3. Välj “Resultat”.
 4. Klicka på “Topptipset”.
 5. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Topptipset.

💁‍♂️ Vad ska jag tänka på när jag spelar Topptipset?

När du spelar Topptipset gäller det att välja de rätta spikarna och skrällarna. Topptipset består endast av åtta matcher och har du inte med en eller ett par skrällar kommer du sannolikt inte få någon vidare utdelning. På Bettingstugan tar våra spelexperter t.ex. ut kupongens spik och skräll som ska bygga på spelvärdet snarare än vad som är mest troligt.

💯 Vilka är Bettingstugans experter för Topptipset?

Svenska Spel erbjuder, varje vecka, alltid minst en omgång av Topptipset men oftast fler. Bettingstugans experter för Europatipset är bland annat:

Köp en andel till deras system

💰 Vad kostar det att spela på Topptipset?

Priset på din Topptips-kupong bestäms utefter hur många tecken du väljer att använda. Väljer du endast att fylla i ett tecken per match kommer din rad kosta 1 krona. Väljer du däremot att addera halvgarderingar eller helgarderingar kommer priset att öka. För varje match du halvgarderar dubblas din radinsats. För varje match som du helgarderar så tripplas din radinsats. På topptipset kan du även välja att lägga mer en 1 krona per rad (1-2-3-5-10). Då multipliceras alltså din insats med antalet kronor per rad du valt.

Spana in samtliga prisklasser på ombudssidan

Topptipset Svenska Spel

Med Svenska Spels spelform Topptipset riktar man sig till alla spelare som gillar fotboll i största allmänhet. Man kan säga att det är en variant av Europatipset & Stryktipset men med skillnaden att man tar in åtta matcher istället för 13 och matcherna kan vara hämtade över hela jordklotet även om de flesta förstås är från Europa. Ibland är de utvalda åtta matcherna en del av Stryktipset eller Europatipset dessutom.

🏠 Bettingstugans Tips för Topptipset

Förutom Europatipset och Stryktipset, kan du varje vecka hitta speltips till Topptipset hos oss på Bettingstugan. Här får du tips och analys i alla matcher på kupongen. Våra experter har knivskarpa analyser och prickar ofta rätt i sina tankar inför matcherna. Vårt mål är att ge dig det bästa topptipset-förslaget du kan hitta bland alla experter och rekare. Vi har verktygen att gräva djupt och möjlighet att lägga ner mycket tid på att pricka rätt i våra analyser.

Våra tips är ofta baserade på matcher som ger din kupong en högre utdelning vid vinst.

Topptipset idag handlar mycket om att hitta matcher där det finns ett stort spelvärde. Det gör du genom att hitta spelvärde i lag som de flesta inte har spelat, förutsatt att laget har en potentiell chans att vinna. Detta gör man för att topptipset utdelning är baserad på antal spelare som har 8 rätt, prickar du då lag som de flesta inte har spelat är chansen för en högre utdelning större. Våra tips är ofta baserade på matcher som ger din kupong en högre utdelning vid vinst. Det bästa topptipset är ofta det som har några skrällar för att stärka chansen till en hög utdelning men samtidigt kan hitta de säkra spikarna.

Topptipset Tips Idag

Topptipset Experttips - Förslag på hur du ska spela Topptipset

1. Gör hemläxan

En självklarhet för de flesta men desto mer du läser på om en match och en kupong desto större spelvärde kan du ge dig själv. Om du verkligen vill maximera din kupong bör du sätta dig in i varje match och istället för att endast kolla på tabellen bör du ta reda på lagens motivation inför matchen, skadeläget och allt som kan påverka matchens utfall.

2. Reducerat system

För större chans till vinst och utan att behöva spränga din plånbok är det väldigt effektivt att köra ett reducerat system. Det gör att du kan få med fler tecken till en mindre summa. Det finns mängder av olika varianter hur man ska reducera system och det är något man får klura ut själv. Det finns även gratis reduceringsverktyg online att ta hjälp av.

3. Spela tillsammans

Gå ihop med vänner eller kollegor och lägg en (eller flera) rader tillsammans. Det innebär att ni kan lägga ett större system och med det sagt har större chans till vinst. Förvisso innebär det också att vinsten delas upp men delad glädje är dubbel glädje. Är ni ute efter större vinst kan ni höja insatsen per rad. 

4. Jämför streckfördelningen mot oddsen

Ett väldigt enkelt sätt att hitta spelvärde på en match på Topptipset är att jämföra hur svenska folket har streckat en match mot oddsen hos spelbolagen. Har svenska folket streckat en favorit till 80% när spelbolagen ger laget 50% chans till seger kan det vara läge att gå emot favoriterna.

5. Ta hjälp av spelexperter

Visst är det roligast att lägga sin egna rad och göra sin egna analys. Men ibland består Topptipset av matcher mellan lag som de flesta aldrig har hört talas om. Då kan det vara värt att ta hjälp av spelexperter som förhoppningsvis har koll på detta och kan ge dig användbar information.

Vi på Bettingstugan levererar dagliga tips inför Topptipset!

Speltips och betting
Topptipset experttips - Bettingstugans förslag

Hos Bettingstugan hittar du experttips inför Topptipset dagligen från våra spelexperter. Vi har flera experter som är inriktade på fotboll och har sin expertis på ligor runt om Europa. Våra förslag förmedlas i både text och videoformat varje vecka med ambitionen att hjälpa dig att få till den perfekta raden. Förvisso levererar vi en rad på 108-kronor med tanken är inte att den ska följas blint utan vi rekommenderar alla att göra sin egna analys och kunna ta hjälp av våra spelexperter i de lurigaste matcherna.

Något som är viktig på Topptipset är att hitta de rätta spikarna och skrällarna. Eftersom Topptipset endast består av åtta matcher ger det sällan någon bra utdelning om man inte tar med skrällar och spikar den största favoriten. Våra spelexperter väljer alltid ut kupongens spik och skräll som ska bygga på spelvärdet snarare än vad som är mest troligt.

Våra förslag och experttips inför Topptipset kommer vanligtvis ut kvällen innan eller under förmiddagen samma dag som spelstopp. Det bästa är att vänta till så nära spelstopp som möjligt innan man lägger sin rad för att se hur både oddsen och streckfördelningen har rört sig. Strecken kan skilja sig rejält från dagen innan till spelstopp då den stora delen av omsättningen sker timmarna innan spelstopp på Topptipset.

📕 Spela andelsspel på Topptipset

Något som har gjort att poolspelen hos Svenska Spel blivit så oerhört populära är möjligheten att spela tillsammans och Topptipset är inget undantag. Det finns många fördelar med att spela Topptispset tillsammans med vänner, kollegor eller spelexperter och förutom att det blir roligare så ökar det chanserna till vinst. Med fler personer inblandade har ni råd med en större rad och en större rad innebär större chans till vinst.

Andelsspelen är hjärtat i verksamheten eftersom spel ska vara roligt, och det är det när vi vinner tillsammans!

Vi på Bettingstugan säljer våra andelar via vårt samarbete med Direkten Ryd. Där har vi samlat några av Sveriges bästa spelläggare och tillsammans gör de ett minutiöst jobb inför varje spelomgång. Det är även därför som vi kan stoltsera med väldigt fina resultat. Vår rekrytering av spelläggare handlar mycket om resultat och genom det kunna ge er tips och andelar som går vinnande i längden. Andelsspelen är lite hjärtat av vår verksamhet då det ska vara roligt med spel, och det är det när man vinner tillsammans. 

Andelsspel Stryktips Topptipset Svenska Spel

💰Resultat för Topptipset

För att följa upp din kupong på Topptipset kan du idag använda dig av flera olika tillvägagångssätt. Vill du följa Topptipset live kan du exempelvis använda dig av aviseringar hos spelbolagen på de utvalda matcherna, eller använda någon av alla de tjänster på nätet där man kan sätta avisering på matcherna. Det allra enklaste sättet är annars Svenska Spels hemsida eller app och gå till Topptipset. Där förser Svenska spel dig med den aktuella ställningen på din kupong.

Smidigaste sättet att rätta din kupong på Topptipset är via Svenska Spel:

 1. Klicka här
 2. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Topptipset.

Så om du vill du ta reda på vad ditt resultat blev dagen efter att Topptipset avgjordes är det alltså enklast att besöka Svenska Spels hemsida.

På Svenska Spels hemsida kan du även enkelt se utdelningen på Topptipset. Topptipset är upplagt på samma sätt som både Stryktipset och Europatipset d.v.s att utdelningen är baserad på hur många som har rätt kupong. Desto fler som har alla rätt, desto mindre blir utdelningen och vice versa.

Vad händer när en match blir inställd på Topptipset?

Det sker att matcher blir inställda och när detta händer i 1 eller 2 av dom utvalda matcherna på Topptipset så använder sig Svenska Spel av tendenslottning. Resultatet i den inställda matchen bestäms då bland annat efter Tio Tidningars Tips men för att göra det så rättvist som möjligt har Svenska Spel även bestämt att ha en fast tilldelning där varje tecken får två enheter med på det så kallade lottningshjulet.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

💰Utdelning för Topptipset

Topptipsets Vinstutdelning & Rullpott

Topptipset har en vinstgrupp där 70 % av insatserna går till vinstmedel. För att du ska kunna ha rätt till utdelning krävs det att du får 8 rätt på din Topptips-kupong. Du är inte berättigad vinst om du får mindre än 8 rätt. Det finns flertalet fall då den beräknade vinsten per rad inte uppgår till 10 kr. När detta sker bortfaller vinstgruppen och en rullpott skapas. Vanligtvis blir summan av rullpotten tillgänglig till nästa omgång av Topptipset.

Topptipsets största utdelningar 2018
 • 78 264 kronor - 31 augusti 2018
 • 52 869 kronor - 25 juni 2018
 • 46 740 kronor - 16 september 2018
 • 39 919 kronor - 19 maj 2018
 • 39 086 kronor - 5 februari 2018
 • 35 226 kronor - 17 augusti 2018
 • 34 381 kronor - 22 februari 2018
 • 21 855 kronor - 27 januari 2018
 • 20 815 kronor - 31 januari 2018
 • 19 848 kronor - 9 april 2018

Topptipset - Vinstutbetalning

Vid uthämtning av vinst hos ett spelombud behöver du ta med dig id-handling. Spelombuden har möjlighet till att betala ut vinstsummor som inte överstiger 20 000 kr. Har du vunnit en större summa än 20 000 kr men mindre än 5 000 000 kr så kommer du får utbetalningen till angivet bankkonto. Lyckas du vinna mer än 5 000 000 kr kommer Svenska Spel kontakta dig för att förklara hur utbetalningen går till.

Dooder pengar

📖 Om Topptipset hos Svenska Spel

I Topptipset ska du tippa utfallet av 8 matcher till skillnad från på Stryktipset och Europatipset som har 13 matcher att utgå ifrån. För att markera dina val använder du dig av samma typ av tecken som när du spelar Stryktipset och Europatipset. Så för varje match som du tror slutar med hemmavinst ska du markera för rutan 1, för varje match som du tror slutar oavgjort markerar du för rutan X och för varje match som du tror slutar med en bortavinst markerar du för rutan 2.

⚽️ Spela Topptipset

I Topptipset har du möjlighet att välja 1, 2, 5 eller 10 kr per rad till skillnad från Stryktipset och Europatipset där radinsatsen är 1 kr. Detta innebär att om du bestämmer dig för att ha en radinsats på 10 kr och lyckas få 8 rätt, så multipliceras utdelningen med 10. Du bör ha i åtanke att när du spelar ett system med en radinsats på 10 kr så kommer din insats även att multipliceras med 10.

Vid spelinlämning hos ett spelombud får din kupong inte understiga 2 kr. På Svenska Spels hemsida har du däremot möjlighet att endast spela en rad. Din sammanlagda insats på Topptipset får inte vara högre än 20 000 kr.

Topptipset system - Enkelrad

Om du bestämmer dig för att spika varje match på din kupong i Topptipset innebär det att du spelar ett enkelspel och att du endast använder av 1 tecken för varje match. När du spelar en enkelrad ska du endast markera 1 utav dom 3 resultaten (1, X eller 2).

Du kan då välja om din radinsats ska vara 1, 2, 5 eller 10 kr. Din utdelningen kommer då att multipliceras utefter vad du bestämde att din radinsats skulle vara.

Exempel:

Vinstutdelningen för den aktuella omgången av Topptipset är 3 463 kr. Du lyckas med bedriften att få 8 rätt med en radinsats på 5 kr. Din totala vinstutdelning kommer då att bli 17 315 kr. 3 463 kr x 5 = 17 315

Gardera ditt spel på Topptipset

Väljer du att använda dig utav mer än 1 tecken på någon av dom 8 matcherna i Topptipset så innebär det att du använder dig av en så kallad gardering och att du spelar ett system. Din insats kommer då att automatiskt bli högre än 1 kr och därefter regleras utefter hur många garderingar du använder samt vad du väljer för radinsats.

Topptipset - Halvgardering

Använder du dig av 2 tecken på åtminstone en av dom 8 matcherna så betyder det att du halvgarderar en match. När du halvgarderar en eller flera matcher så fyller du alltså i 2 utav dom 3 resultaten (1X, X2, 12). En halvgardering är ett perfekt sätt för dig som kanske är osäker på hur du tror en eller flera matcher ska sluta. Det som är viktigt att ha i åtanke är att din totala insats kommer att dubblas för varje halvgardering du gör.

Topptipset - Helgardering

Du har även möjlighet att fylla i samtliga 3 tecken på upp till 7 matcher på Topptipset. Detta kallas för en helgardering och innebär att du kommer definitivt få rätt resultat på den eller dom matcher som du väljer att helgardera. Du kommer däremot upptäcka att din insats kommer bli dyrare. Din totala insats kommer nämligen att tripplas för varje helgardering du gör.

Topptipset analys och forslag

Hos Bettingstugan får du analyser av varje spelomång

Topptipset - Xperten

Xperten är ett utmärkt alternativ för dig som inte anser sig vara tillräckligt påläst eller kunnig av dom aktuella matcherna på Topptipset. Detta snabbspel hos Svenska Spel erbjuder kunden färdigtippade rader på Topptipset som skapas av “data” och 10 stycken experter hos Svenska Spel.

Spela Topptipset idag

Topptipsets matcher bestäms efter dom första 8 matcherna på Europatipsets och Stryktipsets kupong. Speldagarna för Topptipset är därför satte på samma dagar som Stryktipset och Europatipset. Dessa dagar är onsdagar, lördagar och söndagar. Det är däremot inte ovanligt att Svenska Spel väljer att utöka extra speltillfällen i veckan och att kupongen består av mindre kända ligor.

Champions League & Europa League

Under Champions Leagues och Europa Leagues gruppspelsmatcher finns Topptipset tillgängligt med enbart matcher från dessa turneringar, tisdag, onsdag och torsdag. Något som självklart är väldigt uppskattat bland Topptipsets trogna kunder. Normalt sett är det annars blandad kompott, bortsett från lördagar, med matcher från flera olika ligor.

Topptipset - Spelstopp

Det är endast på lördagar som det finns ett bestämt klockslag för spelstopp (15:59) i Topptipset. Ska du spela Topptipset på någon av dom andra veckodagarna är det viktigt att du tar reda på när den första matchen spelas på den aktuella kupongen. Svenska Spel har bestämt att spelstopp för Topptipset är 1 minut innan den första matchen startar.

🔔 Topptipset Live

Att lägga och följa ett spel live är förstås det allra bästa sättet att uppleva Topptipset. Eftersom det ofta är stora matcher som väljs ut till Topptipset går de också på TV eller streamingtjänster. Ett annat sätt att uppleva och följa sina matcher på kupongen är givetvis Svenska Spel där man får rapportering om varje mål och hur utdelningen för hela raden är och förstås för hela Sverige. Ytterligare sätt att följa live är förstås via spelbolag med aviseringar eller via sidor på nätet med liverapportering.

📅 Topptipset idag

Topptipset är till skillnad från Stryktipset och Europatipset något som erbjuds flera gånger i veckan, ibland varje dag. Det går att följa hos oss på Bettingstugan med våra analyser och våra andelsspel eller i våra olika grupper. Vi rekommenderar även att följa oss via vår ombudssida genom att stjärnmarkera dig för nyhetsbrev. Där går vi ut med information när det är extrapengar inne på Topptipset.

🎁 Spela hos Svenska Spel - Stöd svenska föreningar

Spelar du Topptipset hos Svenska Spel har du inte bara chans att vinna egna pengar. Varje krona stödjer även Svenska föreningar där framförallt ungdomsidrotten hålls levande med de pengar man får in via Svenska Spel. Varje år delas det ut stöd till föreningar runt hela vårt avlånga land och där är alla spelare en viktig del för att få svensk idrott att gå framåt.