• Hem
  • Oddset Matchen

Oddset Matchen

Gratis Oddset Matchen speltips från våra experter och Bettingstugans community

Oddset Matchen

Om Oddset Matchen

I Oddset Matchen ska du välja en eller flera matcher och förutse hur många mål hemmalaget samt bortalaget gör. Din uppgift är alltså att du ska tippa rätt slutresultat i Oddset matchen. Denna enkla spelform erbjuder dig att spela för minst 10 kr men inte för mer än 500 kr. 

Du kan välja att spela på endast 1 match och som mest 12 matcher, din eventuella utdelning på Oddset Matchen anpassas efter hur många matcher du välja att spela på. För varje match du väljer att ha med i din kupong ökar din eventuella vinstutbetalning. Oddsen multipliceras med varandra vilket innebär att ju mer matcher du spelar på desto högre utdelning kommer du att få.

Spela Oddset Matchen

Vilka sporter kan du spela på?

Svenska Spel erbjuder dig chansen att spela på 5 olika sporter när du ska spela Oddset Matchen. Vill du hålla dig till en och samma sport går det utmärkt men du kan även välja att lämna in din kupong som innefattar matcher från olika sporter. Dom sporter du kan välja på är:

  • Hockey
  • Fotboll
  • Handboll
  • Bandy
  • Innebandy

Utdelningen på Oddset Matchen

En av anledning till att många väljer att spela Oddset Matchen är pga. att Svenska Spel erbjuder en högre utdelningsprocent än t.ex. Stryktipset och Europatipset. Oddset Matchen har en utdelning på 70 % vilket är 5 % högre än Stryktipset och Europatipset.

Hur mycket vinner du på Oddset Matchen?

Din vinstsumma på Oddset Matchen baseras utefter din insats och det odds som Svenska Spel bestämmer. Ditt odds kan förändras under veckans gång då Svenska Spel har bestämt att det ska vara löpande odds i Oddset Matchen. Löpande odds betyder att alla som spelar på samma resultat får samma odds, oavsett när man lämnar in sitt spel. Svenska Spel fastställer det slutgiltiga oddset kort innan spelstopp. Många väljer av den anledningen att avvakta med att lämna in sin kupong till så nära inpå spelstopp som möjligt.   

Förbättra din chans till vinst på Oddset Matchen - Tippa på fler resultat

För att du ska ha möjlighet till att vinna på Oddset Matchen krävs det alltså att du tippar på rätt slutresultat. Att lyckas med detta är inte alltid helt lätt och vill du förbättra din chans till utdelning så kan du välja att tippa på mer än ett resultat. Du kan t.ex. spela på att hemmalaget gör 2 eller 3 mål och att bortalaget antingen gör 1 eller 2 mål. I detta fall betyder det  att du har tippat på fyra olika resultat: 2-1, 2-2, 3-1 eller 3-2.

Fördelen att spela på fler rader är att du har en större chans till vinst men du kommer däremot få betala ett högre pris. Spelar du för 20 kr och endast tippar på ett slutresultat så kommer din insats bli 20 kr. Om du väljer att spela på fler resultat så kommer din insats att öka med 20 kr för varje extra rad du väljer att addera.

Xperten

Oddset Matchen har även snabbspelet Xperten tillgängligt. Detta snabbspel kräver endast att du bestämmer hur många rader du vill spela, resten sköter Xperten. 10 stycken experter slumpar ut en kupong åt dig efter deras rekommendationer. Detta är ett perfekt sätt för er som vill spela Oddset Matchen men som inte är insatt i matchen.

Rätta ditt resultat

När du ska rätta din kupong för att se om du vunnit några pengar så kan du gå in på Svenska Spels hemsida eller t.ex. Text-TV. För att rätta din kupong med hjälp av SVTs Text-TV sida så behöver du knappa in 557-559. Du kan även använda dig av olika hemsidor som erbjuder information om dom matcher som du spelat på.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100