Stryktipset Tips » Analys, Förslag & Andelsspel | Bettingstugan

Stryktipset

Gratis förslag till Stryktipset från våra experter

Senaste stryktipsen

SpelstoppTipsterTitelPoolspelSpelbolagSystem
31 okt.
16:00
Stryktipset » Lördag 31/10
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader
31 okt.
15:59
Stryktipset » Lördag 31/10
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader
24 okt.
16:00
Stryktipset » Lördag 24/10
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader
24 okt.
15:59
Stryktipset » Lördag 24/10
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader

Se senaste analysen inför helgens Stryktipset

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.44)

Premier League 27 oktober 2020

Under lördagen är det en ny omgång av Stryktipset och även denna helg plockar Mattias Folkesson & Anders Limpar ut sina bästa spikar & skrällar. Läs mer

Bettingstugans Stryktipstabell

2 stryktips v44

Våra experters val inför lördagens omgång av Stryktipset!

Stryktipset speltips

Spela Stryktipset med Anders Limpar!

Stryktipset tips förslag Limpar Wiking

Varje fredag på Facebook kan du ta del av Anders Limpars tankar inför lördagens Stryktipset

Stryktipset med Anders Limpar

Bettingstugans mest kända och rutinerade Tipster är ingen mindre än det före detta fotbollsproffset Anders “Limpan” Limpar. Limpan debuterade som spelexpert för Bettingstugan i samband med Fotbolls-VM i Ryssland och han gjorde det då med bravur. Totalt blev det 18 spel och en ROI på 133%, väldigt imponerande med tanke på antalet skrällar som skedde under mästerskapet. Samtliga speltips delade Limpar med sig av i Morgonstugan som sändes live i Bettingstugans Speltipsgrupp.

Landslagsfotboll i all ära men hemmaplan för Anders Limpar är utan tvekan klubblagsfotbollen och framförallt Premier League. Totalt spenderade Limpar sju säsonger i England och det resulterade i mängder av troféer, eller vad sägs om följande facit: Ligamästare (1991), FA-Cup-vinnare (1993, 1995), ligacupvinnare (1993) och Guldbollen-vinnare (1991).

Att Anders Limpar har kunskap om England går därför inte att ifrågasätta. Men hur är han på betting då? Jo även där har Limpan hävdat sig. Anders Limpar har nämligen tidigare ägt en spelbutik i Stockholm, en spelbutik som blev utsedd till Sveriges främsta. Under denna period lyckades Limpan med bedriften att få 13 rätt hela 19 gånger!

Det som kännetecknar Anders Limpars spelsätt inom betting är känsla. Kombinationen av erfarenhet inom sporten samt kunskap inom betting gör att Limpan har ett försprång gentemot oss andra tippare. Limpan är dock en lagspelare och ser därför till att ge alla chansen att vinna tillsammans med honom.

Alla som vill kan nu spela Stryktipset med Bettingstugan och Anders Limpar. På vår ombudssida kan man varje vecka när det erbjuds andelar på Stryktipset eller Europatipset köpa in sig i Limpars system.

Stryktipset med Bettingstugans spelexperter

Hos Bettingstugan finns det flera spelexperter som har sin spetsförmåga gällande den brittiska fotbollen. Inte minst har Mattias Folkesson visat upp det genom att pricka 13 rätt på Stryktipset sex (!) gånger sedan 2018.

Våra spelexperter kommer alltid att erbjuda sina tankar inför Stryktipset i både text och videoformat tillsammans med Anders Limpar. Textanalysen brukar släppas på torsdagen eller fredagen innan helgens Stryktipset. Våra spelexperter kan förvisso inte skryta med att ha samma erfarenhet i Premier League som Anders Limpar, men vi kan garantera att kunskapen om de brittiska lagen finns där.

Till skillnad från Anders Limpar som ofta går på sin känsla (som inte ska underskattas) så gör våra spelexperter mer djupgående analyser kring matcherna. Vi försöker hitta spelvärde genom att hålla stenhård koll på lagnyheter, form och odds.

Alla våra spelexperter finns samlade i vår Facebook-grupp där sändningarna inför Stryktipset sänds live och du som tittare får chansen att ställa frågor om lördagens kupong. Gå med i Bettingstugans Facebookgrupp och spana in samtliga spelläggare andelar på ombudssidan.

Image From I Os 9

Anders Limpar och Mattias Folkesson har prickat in 13 rätt flera gånger tillsammans med sina andelssköpare

Stryktipset andelsspel med Bettingstugan

Att spela andelsspel är idag en mycket uppskattad tjänst hos Svenska Spel och något vi på Bettingstugan verkligen rekommenderar att ni prövar. Inte bara för att du får en ökad chans till vinst utan även pga. av det faktum att du spelar tillsammans med andra spelare. Charmen med att du både kan skapa ett andelslag tillsammans med dina vänner eller med personer som du faktiskt aldrig träffat är stor.

Som vi nämnde ovan så kan du till exempel spela Stryktipset med Anders Limpar eller någon annan expert på Bettingstugan, för att göra det behöver du gå med i vårt Spela Tillsammans-lag hos Svenska Spel. Förutom att spela Stryktipset så erbjuder vi även andelsspel till Powerplay, Topptipset och Bomben.

Bettingstugan har rekryterat några av Sveriges bästa spelläggare

Hos Bettingstugan har vi satt ihop några av Sveriges bästa spelläggare när det kommer till Stryktipset. Varje vecka ger vi dig analyserade system i både text och video samt andelar att ta del av i alla olika prisklasser. Här finns något för alla och förhoppningsvis delas nästa storvinst tillsammans med dig.

Andelsspel Poolspel Svenska Spel

Stryktipset hos Bettingstugan

🤷‍♂️Hur spelar jag Stryktipset med Bettingstugan?

Bettingstugan erbjuder system till samtliga poolspel hos Svenska Spel. För att köpa andelar till Stryktipset - Gå med i vårt Ombudslag.

Läs mer om Stryktipset

👨‍🏫 Hur fungerar Stryktipset?

Stryktipset går ut på att tippa 13 matcher som Svenska Spel valt ut. Dessa matcher tenderar att vara engelska ligamatcher men det kan även tillkomma andra ligor eller landslagsmatcher på kupongen. Du skapar din kupong genom att markera dina val för hur dom olika matcherna slutar. Det gör du genom att använda följande tecken:

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Du kan välja hur många tecken du vill ha på din kupong. Ditt pris kommer dock att öka om du använder dig av mer än ett tecken per match.

Läs mer om Stryktipset

🖊 Hur rättar jag Stryktipset?

För att hitta rätt resultat för Stryktipset gör du enligt följande:

 1. Klicka här
 2. Tryck på fliken längst upp till vänster på Svenska Spels hemsida.
 3. Välj “Resultat”.
 4. Klicka på “Stryktipset”.
 5. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Stryktipset. 

Läs mer om Stryktipset

💁‍♂️ Vad ska jag tänka på när jag spelar Stryktipset?

 • Snåla inte på tecken
 • Reducera system
 • Ta hjälp av spelexperter
 • Jämför odds mot strecken
 • Ha tålamod

Läs mer om Stryktipset

💰 Vad kostar Stryktipset?

Det finns totalt 13 matcher på Stryktipset. Väljer du att endast ha ett tecken per match kommer din Stryktipskupong endast kosta dig en (1) krona. Väljer du däremot att använda dig av halvgardering eller helgardering så kommer kostnaden för din kupong att öka.

Varje gång du halvgarderar en match så kommer din radinsats dubblas. Använder du dig alltså av en halvgardering kommer din rad kosta två kronor, två halvgarderingar blir priset 4kr och vid tre halvgarderingar 8 kronor osv. Du kan halvgardera så många matcher som du vill, men det kommer alltså bli dyrt.

Ska du helgardera en match (kryssa i samtliga tecken) så fungerar det på samma sätt som en halvgardering, bortsett från att varje rad kostar 3 kronor.

Läs mer om Stryktipset

💯 Vilka är Bettingstugans experter för Stryktipset?

Bettingstugan är stora supporters till Stryktipset och ser därför till att erbjuda tips och förslag till varje omgång. Våra experter är:

Köp en andel till deras system

Om Stryktipset

Stryktipset introducerades i Sverige år 1934 av Tipstjänst och blev snabbt en succé då hela 675 000 kuponger distribuerades till 1 800 ombud under premiäromgången. En kupong innefattade då 12 rader och radinsatsen låg på 25 öre. Till skillnad från idag så var Stryktipset uppdelad så att kunden antingen kunde spela på 12 svenska matcher eller 12 engelska matcher.

Tipstjänsten bestämde sig år 1969 att ändra Stryktipset till 13 matcher och än idag är det 13 rätt kunderna strävar efter. År 1997 beslutades Tipstjänsten och Penninglotteriet för att samarbeta vilket ledde till en sammanslagning och att Svenska Spel bildades. Hos Svenska Spel har du möjlighet att spela mängder av olika typer avs spel utöver Stryktipset t.ex. Lotto, Oddset och Triss.  

Bettingstugans stryktipset tips

Stryktipset är en av de spelformer som lockar flest personer i Sverige. Känslan att lämna in kupongen på lördagar är något alldeles extra. Fördelen med Stryktipset är att du som spelare själv kan bestämma insatsen och alla har samma möjlighet på de stora pengarna.

Vi värdesätter att skapa glädje i spelandet och att vinna tillsammans.

Eftersom vinster på stryktipset baseras på hur många som har den rätta raden (dvs fler vinnare = mindre vinst och vice versa) är det inte så vanligt att man delar med sig av stryktipset förslag eller berättar hur man tänker inför stryktipset, eftersom man vill vara ensam med den rätta raden. Men vi på Bettingstugan delar varje vecka med oss av stryktipsförslag och analyser av veckans kupong. Vi värdesätter att skapa glädje i spelandet och att vinna tillsammans. Inför helgens kupong kan du alltid läsa förslag och analyser inför stryktipset. Vår proffsrekare tar ut en rad med stort spelvärde och motiverar sitt val för varje match. Hos oss kan du få idéer och lite mer kött på benen till ditt stryktips system. Eller kanske får knivskarpa stryktipsförslag dig att rygga vår rekare?

Stryktipset tips - Att tänka på när du spelar

 • Snåla inte på tecken
 • Reducera system
 • Ta hjälp av spelexperter
 • Jämför odds mot strecken
 • Ha tålamod

Snåla inte på tecken

Du ska spela efter vad du har råd att förlora. Har du däremot möjligheten att addera extra tecken på din rad så är det något vi rekommenderar. Desto fler tecken ju större chans till 13 rätt, enkel matematik. Ett tips är att du spelar med kompisar i ett bolagsspel, då har du råd med en större kupong.

Reducera system

Idag finns det smarta reduceringsverktyg att använda när du ska spela Stryktipset. många av dessa reduceringsverktyg är dessutom helt gratis. Med ett reduceringsverktyg optimerar du din kupong vilket i slutändan kommer göra din plånbok gladare. 

Ta hjälp av spelexperter

Självfallet ska du skapa din rad utefter hur du tror att matcherna slutar. I vissa fall dyker det dock upp matcher som du inte har särskilt bred kunskap inom och då är det ett utmärkt tillfälle att ta hjälp av en spelexpert. Se bara till att du väljer en expert som gör sin läxa ordentligt. 

Jämför odds mot strecken

Ett enkelt sätt att hitta spelvärde på kupongen är att jämföra streckfördelningen mot oddsen. Har svenska folket streckat ett lag till favorit som är underdogs enligt oddsen kan det vara läget att gå emot streckfavoriten. 

Ha tålamod

Ett av dom allra viktigaste tipsen när du spelar Stryktipset är att du har tålamod. Stryktipset är en spelform där du inte kan förvänta dig att få utdelning varje vecka. Faktum är att det kan räcka med att du prickar in 13 rätt en gång per år för att gå plus. Se därför till att ha tålamod och att du tar med tillräckligt många skrällar för att du ska få bra betalt när du väl vinner. 

Spela på Stryktipset - Bettingstugan lär dig!

För att kunna spela Stryktipset krävs det att man har en spelkupong som kunden antingen skaffar via ett spelombud eller från Svenska Spels hemsida. När kupongen är införskaffad ska kunden tippa resultatet från de 13 matcher som Svenska Spel väljer ut för varje lördag. Till mestadels har Stryktipset matcher från engelsk fotboll samt svensk fotboll. Sedan år 2014 så är det ett måste att använda sig av id-handling för att spela hos ett ombud. Detta för att undvika uteblivna vinster.

Genom att använda sig av halvgarderingar och helgarderingar ökar du din chans till vinst

För att markera sina val så väljer spelaren att markera ett eller flera tecken på de tre alternativen i samtliga 13 matcher. De tre alternativen innefattar 1, X och 2. Markering 1 betyder det att spelaren gissar på att det blir en hemmavinst. Markering X tror spelaren på att matchen slutar oavgjort. Markering 2 tror spelaren att bortalaget vinner matchen. Om man är osäker på en eller flera matcher kan man välja att halvgardera och helgardera matcherna. Halvgardering innebär att du använder dig av två tecken dvs. antingen 1X, X2 eller 12, alltså att du spelar på två av tre resultat i en match. En helgardering innebär att du använder dig av samtliga tre tecken på en match dvs. 1X2, vilket betyder att du garanterat kommer få rätt resultat på just den matchen. Genom att använda sig av halvgarderingar och helgarderingar ökar du din chans till vinst och 13 rätt men du kommer även att få betala ett högre pris när du lämnar in kupongen. Maximal utdelning ges vid 13 rätt men vinst utbetalas även vid 10, 11 och 12 rätt.

Stryktipset - Vad kostar det?

På stryktipskupongen finns det 13 matcher och varje rad kostar 1 krona. Spelar kunden hos ett spelombud måste kunden minst spela två rader. Väljer kunden att spela sin kupong via Svenska Spels hemsida behövs det endast en rad.
Om kunden spelar ett av Stryktipsets system kommer det kosta mer än 1 kr per system. För varje halvgardering så dubblas radinsatsen dvs. priset. Alltså, om kunden använder sig av en halvgardering kostar det 2 kr, vid användning av två halvgarderingar 4 kr och för tre halvgarderingar 8 kr osv. Samma regel gäller om kunden ska helgardera en rad fast då är priset 3 kr per rad.

Spelstopp för Stryktipset

För att din stryktipsrad ska vara giltig krävs det att kunden lämnar in sin kupong senast lördag klockan 15:59 dvs. en minut innan den första matchen startar. Stryktipset har som tradition att genomföras på lördagar klockan 16:00 men det händer att Svenska Spel ändrar dag eller tid, vilket i så fall förmedlas ut.

Stryktipset live 

Genom åren har de allra flesta av oss följt och rättat våra stryktipsrader via text-tv och sida 377. I dag är det mycket enklare att följa sin rad med hjälp av modern teknik. Du kan antingen följa den på datorn eller via mobilens webbläsare eller app. Det finns också en funktion där du kan följa hur många rätt du hade vid ett visst tillfälle, bara för göra det lite extra surt när du inser att du hade 13 rätt vid någon tidpunkt, men slutade på 8. 

Stryktipset live resultat

Vill man följa Stryktipset live är det allra bästa sättet att titta på matcher på TV där man oftast även får "pling" när det sker något i de övriga matcherna på kupongen. Annars funkar det att ha Svenska Spels hemsida uppe och gå in på Stryktipset. Där uppdateras raden och utdelningen hela tiden i takt med att målen faller.

Stryktipset tips förslag

Stryktipset System

När man spelar Stryktipset så väljer kunden att antingen spela enkelrader eller system. Väljer kunden att spela Stryktipset med endast enkelrader betyder det att man spelar med ett tecken på samtliga matcher dvs. antingen 1, X eller 2. Detta kallas att man spikar matcherna på Stryktips-kupongen.

Så här tippar du ett M-system på Stryktipset

Matematiskt system förkortas oftast till M-system och innebär att man kryssar i mer än ett tecken på en rad. Kunden använder sig alltså av halvgarderingar och helgarderingar. Beroende på hur många halvgarderingar och helgarderingar kunden väljer ökar priset på kupongen. Radinsatsen har alltså stor betydelse men inte enbart pga. priset utan även vid utbetalning av vinst. Ju fler rader som kunden väljer att spela, desto mer pengar utbetalas vid vinst. För att förtydliga:

Kund 1 spelar Stryktipsets M-system för 64 kr till skillnad från kund 2 som spelar ett M-system för 128 kr. Båda missar på match 1 och får därför 12 av 13 rätt. Kund 1 valde att spela hemmavinst (1) och kund 2 tippade att det skulle bli hemmavinst eller oavgjort (1X). Vinstutbetalningen kommer då att skilja sig mellan dom två personerna i och med att kund 2 har spelat fler rader.

Så här tippar du ett R-system på Stryktipset

Reducerat system förkortas oftast till R-system och innebär att man reducerar antalet rader. Fördelen med ett R-system är att det är billigare att spela än ett M-system, men det betyder också att ens chanser till vinst är mindre. Svenska Spel räknar automatiskt ut ett antal nyckelrader som blir kundens reducerade system. Om du väljer att spela ett R-system bör du vara uppmärksam på vilket garanti ditt system erbjuder. Ett R-system erbjuder antingen 10, 11 eller 12 rätts garanti. Viktigt att påpeka är att R-system rättas med hjälp av en nyckeltabell vilket kan ses som tidskrävande och kan därför vara en av anledningarna till att R-system inte spelas lika frekvent som de andra spelformerna.

Så här tippar du ett U-system på Stryktipset

När du väljer att spela ett R-system kan du använda dig av ett U-system. Denna funktion gör det möjligt för dig att påverka teckenfördelningen på nyckelraderna då du kan markera ett utgångstecken på dina garderingar.

Stryktipset - Xperten

Xperten är ett snabbspel som är optimalt för dom som inte känner tillräckligt pålästa inför veckans kupong men som ändå vill vara med och spela veckans Stryktips. Du behöver nämligen inte förutse hur matcherna på den aktuella Stryktips-kupongen kommer att sluta då 10 stycken experter hos Svenska Spel samt “data” ger dig färdigtippade rader. Spelformen går att jämföras med ATG:s Harry Boy då kunden väljer insatsen och “datan” slumpar ditt spel.

Stryktipset Joker - Delta i lottodragningen

När du spelar Stryktipset har du även möjlighet att vara med i en lottodragning. För att kunna delta i denna lottodragning behöver du leta upp Joker-rutan och markera något av dom tre alternativen (10 kr, 20 kr och 30 kr). Din radinsats adderas då med det belopp som du väljer att kryssa i. Ju högre belopp du väljer desto mer pengar får du vid vinst. För att vinna storvinsten (10 miljoner) på Joker ska din sjusiffriga rad som finns på din kupong vara densamma som Jokerraden som lottas fram. Vinst utbetalas även om du har 6, 5, 4, 3 eller 2 siffror rätt. När du lämnar in din Jokerrad kan du själv bestämma dina sju siffror. Du kan även använda dig av HuxFlux som är en funktion som slumpar fram dina sju siffror.

Spelvärde på Stryktipset - Hur fungerar det?

Ofta när man pratar om Stryktipset så diskuterar man spelvärde. Men vad innebär det egentligen? I grunden handlar det om att man i Stryktipset inte spelar mot Svenska Spel, utan egentligen mot de andra som spelar Stryktipset. Ju färre spelare som har 13 rätt, desto mer pengar vinner du.

Därmed spelar streckfördelningen på matcher större roll. Alltså vilka tecken de övriga spelarna har streckat. Om ett tecken är streckat till 1% innebär det att en procent av spelarna har med det tecknet på sin kupong. Alltså är det många färre som delar på en eventuell vinst om en sådan kupong går in. Alltså blir vinsten högre, för att färre spelare delar på pengarna.

Därför kan du som spelare utnyttja jämförelsen mellan spelbolagen och streckfördelningen för att hitta det som kallas spelvärde.

Därför handlar Stryktipset i mångt och mycket om att hitta de där matcherna med låg procent som ändå går in.

De som är bäst på att värdera vilka lag som är favoriter och hur matchen kommer att gå är spelbolagen. Därför kan du som spelare utnyttja jämförelsen mellan spelbolagen och streckfördelningen för att hitta det som kallas spelvärde.

Ett exempel.

En hypotetisk match mellan Arsenal och Manchester United. Oddsen och streckfördelningen ser ut på följande sätt.

Odds från ett spelbolag:

Arsenal: 3.20 Oavgjort: 3.10 Manchester United: 2.40

Streckfördelningen på Stryktipset:

Arsenal: 22% Oavgjort: 29% Manchester United: 49%

Nu kan vi jämföra favoritskapet hos spelbolaget och bland spelarna. Enligt spelbolaget har Arsenal med odds 3.20 ungefär 31% sannolikhet att vinna (1/3.20=31,25%), oavgjort ungefär 32% och Manchester United ungefär 42%.

Om vi antar att spelbolagen är korrekt ute innebär det att den procenten kan ställas mot streckfördelningen i Stryktipset för att hitta spelvärde.

En snabb titt visar att alternativet oavgjort ligger på ungefär rätt nivå (32% mot 29%). Däremot är Arsenal något understreckade (31% mot 22%), medan Manchester United är något överstreckade (42% mot 49%). Det innebär att spelvärdet i detta fall ligger hos Arsenal.

Varför?

Det handlar om att vi antar att spelbolagen har rätt i sina odds. Om denna match spelas 100 gånger tror spelbolagen att den slutar med Arsenal-seger ungefär 30 gånger (om vi räknar bort bolagets marginal), oavgjort ungefär 30 gånger och Manchester United-seger ungefär 40 gånger.

Samtidigt tror Stryktipsets deltagare att Arsenal vinner 22 gånger, oavgjort 29 gånger och att Man United vinner 49 gånger.

Du spelar alltså med de rådande experternas odds, mot andra deltagare som generellt sett gått emot expertisen, om en gemensam pott. Därför finns spelvärde på Arsenal i förhållande till Manchester United.

Stryktipset resultat

För optimal spänning rekommenderar vi att följa din stryktipsrad live genom att se på en av de 13 matcherna på TV. Viasat har de senaste åren ägt rättigheterna till Premier League och Championship och varje lördag redovisar dom liveuppdatering av resultaten för Stryktipset. Har du inte tillgång till detta utbud så finns det fortfarande flera sätt att följa din kupong live. Dom enklaste och mest traditionella sätten att ta reda på resultat i Stryktipset har varit att använda sig av Svenska Spels hemsida och surfa in på Stryktipset

Spelbolagens appar är snabba

Du kan även använda dig av de appar som finns till spelbolag exempelvis Bet365 eller LeoVegas som har en app där man kan slå på aviseringar på matcherna. Då kommer du ligga steget före Svenska Spel dessutom. Ytterligare sätt att följa Stryktipset är att surfa in på nån av alla de webbsidor som ger oss notiser och uppdaterade resultat på matcherna. Här kan man allt som oftast välja exakt de matcher man vill få uppdateringar i.

Svenska Spel Stryktipset Resultat Live

Rättningsmall av stryktipset
Har du varken intresset eller möjligheten att följa stryktipset live går det givetvis bra att följa upp ditt resultat när samtliga 13 matcher är färdigspelade. Svenska Spels hemsida är en av många webbsidor som ger kunden all information som behövs för att rätta sin Stryktipskupong. Majoriteten av hemsidor och appar som erbjuder dig att följa resultaten live, erbjuder även information av din stryktipskupong efter matcherna är spelade. Där kan kunden på enkelt sätt rätta sin kupong utifrån en rättningsmall och se samtliga resultat av de 13 matcherna. Har kunden valt att spela ett reducerat system så rekommenderas det att inte använda sig av SVTs text-tv sida då det är tidskrävande.

Rätta Stryktipset

Smidigaste sättet att rätta din kupong på Stryktipset är via Svenska Spel:

 1. Klicka här
 2. Välj vilket datum du vill läsa resultatet på Stryktipset.

Alltså, vill du ta reda på vad ditt resultat blev dagen efter att Stryktipset avgjordes är det alltså enklast att besöka Svenska Spels hemsida.

På Svenska Spels hemsida kan du även enkelt se utdelningen på Stryktipset. Stryktipset samt de övriga poolspelen hos Svenska Spel som Europatipset, Topptipset, Bomben osv är upplagt likadant d.v.s att utdelningen är baserad på hur många som har rätt kupong. Desto fler som har alla rätt, desto mindre blir utdelningen och vice versa.

Stryktipset utdelning

Fördelningen av Stryktipsets pott går till enligt följande: 65 % av insatserna fördelas ut som vinstmedel. 40 % går till spelare med 13 rätt, 15 % går till spelare med 12 rätt, 12 % går till spelare med 11 rätt, 25 % går till spelare med 10 rätt och 8 % av insatserna avsätts till Garantifonden.

Hur mycket kan man vinna på Stryktipset?

För att kunden ska kunna vinna pengar på Stryktipset krävs det minst 10 av 13 rätt. Det krävs även att vinstsumman är högre än 10 kr per person när den divideras med antal vinnare. Skulle det vara så att vinsten inte överstiger 10 kr per person kommer Svenska Spel inkassera vinstpengarna och fylla på vinstpotten för Stryktipsets nästa omgång (Jackpot). Det är inte ovanligt att detta sker och det finns även fall då Svenska Spel hållit inne utdelningen för 11 rätt för att vinsten varit lägre än 10 kr. Sedan augusti 2010 har Svenska spel beslutat att ensam vinnare av 13 rätt garanteras 10 miljoner kronor.

Vunnit på Stryktipset? Så hämtar du ut din vinst

Du kan hämta ut sin vinst upp till 20 000 kr hos ett spelombud. Det krävs då att kunden tar med sig sitt spelkvitto samt legitimation. Skulle vinsten vara högre än 20 000 kr men mindre än 5 000 000 kr så betalas vinsten ut till angivet bankkonto. I detta fall behöver kunden ta med spelkvitto, legitimation och kontonummer. Ifall kunden vinner 5 000 000 kr och uppåt behöver kunden besöka Svenska Spel för att möjlighet att ta del av sin vinst. Svenska Spel kommer då höra av sig till kunden för att upplysa hur utbetalning går till.

De största vinsterna på Stryktipset

De största vinsterna på Stryktipset 2017

 1. 2 800 000 kronor - 26 augusti 2017
 2. 2 780 075 kronor - 12 augusti 2017
 3. 2 102 681 kronor - 29 juli 2017
 4. 1 874 427 kronor - 6 maj 2017
 5. 1 300 000 kronor - 30 december 2017
 6. 1 264 461 kronor - 11 november 2017
 7. 1 226 110 kronor - 4 november 2017
 8. 1 063 342 kronor - 5 augusti 2017
 9. 891 902 kronor - 1 juli 2017
 10. 769 399 kronor - 4 februari 2017

De största vinsterna på Stryktipset 2018

 1. 10 000 000 kronor - 16 juni 2018
 2. 3 250 000 kronor - 13 januari 2018
 3. 2 834 022 kronor - 24 februari 2018
 4. 909 090 kronor - 24 juni 2018
 5. 842 255 kronor - 27 januari 2018

De största vinsterna på Stryktipset 2020

Uppdaterad 30/4 - 2020

 1. 4 305 737 - 29 februari 2020
 2. 1 613 884 - 15 februari 2020
 3. 333 333 - 1 februari 2020
 4. 266 666 - 7 mars 2020
 5. 172 490 - 4 januari 2020

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se