Stryktipset

Gratis Stryktipset speltips från våra experter och Bettingstugans community

Senaste stryktipsen

SpelstoppSpelbolag
18 aug
16:00
Stryktipset » Lördag 18/8
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader
11 aug
16:00
Stryktipset » Lördag 11/8
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader
14 jul
16:00
Stryktipset » Lördag 14/7
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader
7 jul
16:00
Stryktipset » Lördag 7/7
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader
30 jun
16:00
Stryktipset » Lördag 24/6
Poolspel: Stryktipset System: 192 rader
Stryktipset speltips

Om Stryktipset

Stryktipset introducerades i Sverige år 1934 av Tipstjänst och blev snabbt en succé då hela 675 000 kuponger distribuerades till 1 800 ombud under premiäromgången. En kupong innefattade då 12 rader och radinsatsen låg på 25 öre. Till skillnad från idag så var Stryktipset uppdelad så att kunden antingen kunde spela på 12 svenska matcher eller 12 engelska matcher.

Tipstjänsten bestämde sig år 1969 att ändra Stryktipset till 13 matcher och än idag är det 13 rätt kunderna strävar efter. År 1997 beslutades Tipstjänsten och Penninglotteriet för att samarbeta vilket ledde till en sammanslagning och att Svenska Spel bildades. Hos Svenska Spel har du möjlighet att spela mängder av olika typer avs spel utöver Stryktipset t.ex. Lotto, Oddset och Triss.  

Bettingstugans stryktipset tips

Stryktipset är en av de spelformer som lockar flest personer i Sverige. Känslan att lämna in kupongen på Lördagar är något alldeles extra. Fördelen med Stryktipset är att du som spelare själv kan bestämma insatsen och alla har samma möjlighet på de stora pengarna.

Vi värdesätter att skapa glädje i spelandet och att vinna tillsammans.

Eftersom vinster på stryktipset baseras på hur många som har den rätta raden (dvs fler vinnare mindre vinst och vice versa) är det inte så vanligt att man delar med sig av stryktipset förslag eller berättar hur man tänker inför stryktipset, eftersom man vill vara ensam med den rätta raden. Men vi på Bettingstugan delar varje vecka med oss av stryktipsförslag och analyser av veckans kupong. Vi värdesätter att skapa glädje i spelandet och att vinna tillsammans. Inför helgens kupong kan du alltid läsa stryktipset förslag och inför stryktipset analyser. Vår proffsrekare tar ut en rad med stort spelvärde och motiverar sitt val för varje match. Hos oss kan du få idéer och lite mer kött på benen till ditt stryktips system. Eller kanske får knivskarpa stryktipsförslag dig att rygga vår rekare?

Spela på Stryktipset - Bettingstugan lär dig

För att kunna spela Stryktipset krävs det att man har en spelkupong som kunden antingen skaffar via ett spelombud eller från Svenska Spels hemsida. När kupongen är införskaffad ska kunden tippa resultatet från de 13 matcher som Svenska Spel väljer ut för varje lördag. Till mestadels har Stryktipset matcher från engelsk fotboll samt svensk fotboll. Sedan år 2014 så är det ett måste att använda sig av id-handling för att spela hos ett ombud. Detta för att undvika uteblivna vinster.

Genom att använda sig av halvgarderingar och helgarderingar ökar du din chans till vinst

För att markera sina val så väljer kunden att markera ett eller flera tecken på de tre alternativen i samtliga 13 matcher. De tre alternativen innefattar 1, X och 2. Markering 1 betyder det att kunden gissar på att det blir en hemmavinst. Markering X tror kunden på att matchen slutar oavgjort. Markering 2 tror kunden att bortalaget vinner matchen. Om man är osäker på en eller flera matcher kan kunden välja att halvgardera och helgardera matcherna. Halvgardering innebär att du använder dig av två tecken dvs. antingen 1X, X2 eller 12, alltså att du spelar på två av tre resultat i en match. En helgardering innebär att du använder dig av samtliga tre tecken på en match dvs. 1X2, vilket betyder att du garanterat kommer få rätt resultat på just den matchen. Genom att använda sig av halvgarderingar och helgarderingar ökar du din chans till vinst och 13 rätt men du kommer även att få betala ett högre pris när du lämnar in kupongen. Maximal utdelning ges vid 13 rätt men vinst utbetalas även vid 10, 11 och 12 rätt.

Stryktipset - Vad kostar det?

På stryktipskupongen finns det 13 matcher och varje rad kostar 1 krona. Spelar kunden hos ett spelombud måste kunden minst spela två rader. Väljer kunden att spela sin kupong via Svenska Spels hemsida behövs det endast en rad.
Om kunden spelar ett av Stryktipsets system kommer det kosta mer än 1 kr per system. För varje halvgardering så dubblas radinsatsen dvs. priset. Alltså, om kunden använder sig av en halvgardering kostar det 2 kr, vid användning av två halvgarderingar 4 kr och för tre halvgarderingar 8 kr osv. Samma regel gäller om kunden ska helgardera en rad fast då är priset 3 kr per rad.

Spelstopp för Stryktipset

För att din stryktipsrad ska vara giltig krävs det att kunden lämnar in sin kupong senast lördag klockan 15:59 dvs. en minut innan den första matchen startar. Stryktipset har som tradition att genomföras på lördagar klockan 16:00 men det händer att Svenska Spel ändrar dag eller tid, vilket i så fall förmedlas ut.

Stryktipset System

När man spelar Stryktipset så väljer kunden att antingen spela enkelrader eller system. Väljer kunden att spela Stryktipset med endast enkelrader betyder det att man spelar med ett tecken på samtliga matcher dvs. antingen 1, X eller 2. Detta kallas att man spikar matcherna på Stryktips-kupongen.  

Så här tippar du ett M-system på Stryktipset

Matematiskt system förkortas oftast till M-system och innebär att man kryssar i mer än ett tecken på en rad. Kunden använder sig alltså av halvgarderingar och helgarderingar. Beroende på hur många halvgarderingar och helgarderingar kunden väljer ökar priset på kupongen. Radinsatsen har alltså stor betydelse men inte enbart pga. priset utan även vid utbetalning av vinst. Ju fler rader som kunden väljer att spela, desto mer pengar utbetalas vid vinst. För att förtydliga:

Kund 1 spelar Stryktipsets M-system för 64 kr till skillnad från kund 2 som spelar ett M-system för 128 kr. Båda missar på match 1 och får därför 12 av 13 rätt. Kund 1 valde att spela hemmavinst (1) och kund 2 tippade att det skulle bli hemmavinst eller oavgjort (1X). Vinstutbetalningen kommer då att skilja sig mellan dom två personerna i och med att kund 2 har spelat fler rader.

Så här tippar du ett R-system på Stryktipset

Reducerat system förkortas oftast till R-system och innebär att man reducerar antalet rader. Fördelen med ett R-system är att det är billigare att spela än ett M-system, men det betyder också att ens chanser till vinst är mindre. Svenska Spel räknar automatiskt ut ett antal nyckelrader som blir kundens reducerade system. Om du väljer att spela ett R-system bör du vara uppmärksam på vilket garanti ditt system erbjuder. Ett R-system erbjuder antingen 10, 11 eller 12 rätts garanti. Viktigt att påpeka är att R-system rättas med hjälp av en nyckeltabell vilket kan ses som tidskrävande och kan därför vara en av anledningarna till att R-system inte spelas lika frekvent som de andra spelformerna.

Så här tippar du ett U-system på Stryktipset

När du väljer att spela ett R-system kan du använda dig av ett U-system. Denna funktion gör det möjligt för dig att påverka teckenfördelningen på nyckelraderna då du kan markera ett utgångstecken på dina garderingar.

Stryktipset - Xperten

Xperten är ett snabbspel som är optimalt för dom som inte känner tillräckligt pålästa inför veckans kupong men som ändå vill vara med och spela veckans Stryktips. Du behöver nämligen inte förutse hur matcherna på den aktuella Stryktips-kupongen kommer att sluta då 10 stycken experter hos Svenska Spel samt “data” ger dig färdigtippade rader. Spelformen går att jämföras med ATG:s Harry Boy då kunden väljer insatsen och “datan” slumpar ditt spel.  

Stryktipset Joker - Delta i lottodragningen

När du spelar Stryktipset har du även möjlighet att vara med i en lottodragning. För att kunna delta i  denna lottodragning behöver du leta upp Joker-rutan och markera något av dom tre alternativen (10 kr, 20 kr och 30 kr). Din radinsats adderas då med det belopp som du väljer att kryssa i. Ju högre belopp du väljer desto mer pengar får du vid vinst. För att vinna storvinsten (10 miljoner) på Joker ska din sjusiffriga rad som finns på din kupong vara densamma som Jokerraden som lottas fram. Vinst utbetalas även om du har 6, 5, 4, 3 eller 2 siffror rätt. När du lämnar in din Jokerrad kan du själv bestämma dina sju siffror. Du kan även använda dig av HuxFlux som är en funktion som slumpar fram dina sju siffror.

Stryktipset kupong

Stryktipset resultat och utdelning

För optimal spänning rekommenderar vi att följa din stryktipsrad live genom att se på en av de 13 matcherna på TV. Viasat har de senaste åren ägt rättigheterna till Premier League och Championship och varje lördag redovisar dom liveuppdatering av resultaten för Stryktipset. Har du inte tillgång till detta utbud så finns det fortfarande flera sätt att följa din kupong live. Det mest enkla och traditionella sättet att ta reda på vad resultaten är i de 13 utvalda matcherna är att använda sig av SVTs text-tv sida 551. Idag finns det även flertalet Appar och hemsidor på internet som erbjuder detaljerad liveuppdatering på samtliga matcher.

Rättningsmall av stryktipset
Har du varken intresset eller möjligheten att följa stryktipset live går det givetvis bra att följa upp ditt resultat när samtliga 13 matcher är färdigspelade. Svenska Spels hemsida är en av många webbsidor som ger kunden all information som behövs för att rätta sin Stryktipskupong. Majoriteten av hemsidor och appar som erbjuder dig att följa resultaten live, erbjuder även information av din stryktipskupong efter matcherna är spelade, likaså SVTs text-tv sida 567.  Där kan kunden på enkelt sätt rätta sin kupong utifrån en rättningsmall och se samtliga resultat av de 13 matcherna. Har kunden valt att spela ett reducerat system så rekommenderas det att inte använda sig av SVTs text-tv sida då det är tidskrävande.

Utdelning Stryktipset
Fördelningen av Stryktipsets pott går till enligt följande: 65 % av insatserna fördelas ut som vinstmedel. 40 % går till spelare med 13 rätt, 15 % går till spelare med 12 rätt, 12 % går till spelare med 11 rätt, 25 % går till spelare med 10 rätt och 8 % av insatserna avsätts till Garantifonden.

Hur mycket kan man vinna på Stryktipset?

För att kunden ska kunna vinna pengar på Stryktipset krävs det minst 10 av 13 rätt. Det krävs även att vinstsumman är högre än 10 kr per person när den divideras med antal vinnare. Skulle det vara så att vinsten inte överstiger 10 kr per person kommer Svenska Spel inkassera vinstpengarna och fylla på vinstpotten för Stryktipsets nästa omgång (Jackpot). Det är inte ovanligt att detta sker och det finns även fall då Svenska Spel hållit inne utdelningen för 11 rätt för att vinsten varit lägre än 10 kr. Sedan augusti 2010 har Svenska spel beslutat att ensam vinnare av 13 rätt garanteras 10 miljoner kronor.

Vunnit på Stryktipset? Så hämtar du ut din vinst

Du kan hämta ut sin vinst upp till 20 000 kr hos ett spelombud. Det krävs då att kunden tar med sig sitt spelkvitto samt legitimation. Skulle vinsten vara högre än 20 000 kr men mindre än 5 000 000 kr så betalas vinsten ut till angivet bankkonto. I detta fall behöver kunden ta med spelkvitto, legitimation och kontonummer. Ifall kunden vinner 5 000 000 kr och uppåt behöver kunden besöka Svenska Spel för att möjlighet att ta del av sin vinst. Svenska Spel kommer då höra av sig till kunden för att upplysa hur utbetalning går till.

De största vinsterna på Stryktipset 2017

  1.  769 399 kronor - 4 februari 2017
  2.  766 512 kronor - 25 mars 2017
  3.  429 643 kronor - 11 mars 2017
  4.  338 082 kronor - 18 februari 2017
  5.  276 595 kronor - 22 april 2017
  6.  216 666 kronor - 1 april 2017
  7. 191 124 kronor - 11 februari 2017 
  8. 113 484 kronor – 14 januari 2017
  9. 87 962 kronor - 21 januari 2017 
  10. 77 050 kronor - 18 mars 2017 

Betsson 1X2

Betsson

1000 SEK Riskfritt spel

Svenska Spel är i stort sett ensamma på marknaden när det kommer till poolspel. Det enda bolaget som konkurrerar är Betsson med sitt 1X2. Det är liknande stryktipset och garanterar utdelning på 10,11,12 och 13 rätt.