Svenska spelbolag

Vi listar och rankar de bästa spelbolagen som är aktiva i Sverige

Spelbolag i Sverige

 
1

Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

Omsättningskrav: Inga krav

Lägsta odds:

Få bonus
2

200% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 5x Bonussumma

Lägsta odds: 1.40

Få bonus
3

1000 SEK Riskfritt spel

Omsättningskrav: 1x Bonussumma

Lägsta odds: 1.50

Få bonus
4

100% upp till 1000 SEK
+ 250 SEK Riskfritt spel

Omsättningskrav: 6x Bonussumma

Lägsta odds: 1.80

Få bonus
5

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 8x Bonussumma

Lägsta odds: 1.60

Få bonus
6

100% upp till 1250 SEK

Omsättningskrav: 6x Bonussumma

Lägsta odds: 1.75

Få bonus
7

100% upp till 2000 SEK

Omsättningskrav: 8x Bonussumma

Lägsta odds: 1.80

Få bonus
8

400% upp till 400 SEK

Omsättningskrav: 10x Bonussumma

Lägsta odds: 2.00

Få bonus
9

1000 SEK Gratisspel

Omsättningskrav: Inga krav

Lägsta odds: 1.50

Få bonus
10

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 6x Bonussumma

Lägsta odds: 1.50

Få bonus

10 bästa spelbolagen i Sverige

Som svensk spelare har du ett stort utbud av spelbolag att välja mellan. Djungeln av spelbolag gör att det inte är helt enkelt att veta vilka spelbolag som bäst. Är dom kändaste spelbolagen dom bästa eller finns det något spelbolag som erbjuder ännu bättre odds eller utbud? För att du ska undvika detta letande av vilket spelbolag som är rätt för dig, guidar vi dig igenom dom olika spelbolagen.

Djungeln av spelbolag gör att det inte är helt enkelt att veta vilka spelbolag som bäst. 

Nedan kommer vi lista dom 10 spelbolag som anses vara dom mest populära i Sverige. Samtliga av dessa spelbolag riktar sig på ett eller annat sätt mot den svenska marknaden. Det innebär att alla följande spelbolag är översatta till svenska och har en svensktalande kundservice. Dessutom erbjuder spelbolagen nedan även ett stort utbud för just den svenska marknaden. Här kan du spela på allt från Allsvenskan i fotboll till lägre divisioner i sporter som ishockey och handboll.

Populära Spelbolag i Sverige

Motivering:

1. Bet365

 • Världens största spelbolag
 • Störst på livebetting
 • Tusentals direktsända evenemang

Besök Bet365

2. Unibet

 • Fräsch och lättnavigerad hemsida
 • Konkurrenskraftiga odds
 • Överlägsna på sociala medier

Besök Unibet

3. Betsson

 • Ny mobil oddsavdelning i toppklass
 • Exklusiva kampanjer för svenska kunder
 • Generös välkomstbonus

Besök Betsson

4. NordicBet

 • Störst utbud för spel på nordiska matcher
 • Ny mobilanpassad hemsida
 • Schyssta tävlingar och kampanjer

Besök NordicBet

5. Betfair

 • Bäst odds på de stora ligorna
 • Betta mot andra spelare på spelbörsen
 • Tar emot höga insatser

Besök Betfair

6. Bethard

 • Högsta oddsen på svensk fotboll
 • Tar emot stora insatser
 • Smidig Cash-out funktion

Besök Bethard

7. LeoVegas

 • Generös välkomstbonus
 • Stort utbud av odds på nordiska matcher
 • En App som håller hög kvalité

Besök LeoVegas

8. ComeOn

 • Roliga och generösa kampanjer
 • Lättillgänglig Cash-out funktion
 • Odds på udda sporter

Besök ComeOn

9. William Hill

 • Ett av Storbritanniens största spelbolag
 • Bäst utbud & odds på de största ligorna
 • Stort utbud av odds på enskilda matcher

Besök William Hill

10. Coolbet

 • Bäst på transparens
 • Exklusiva tävlingar för nordiska kunder
 • Stort utbud på lägre divisioner

Besök Coolbet

Bettingstugans favoriter

Unibet

200% upp till 1000 SEK

Det största svenska spelbolaget är Unibet, de har varit verksamma och haft spellicens sedan 1998. Unibet är ett populärt spelbolag med spelare över hela världen. Det som utmärker Unibet är att de förutom konkurrenskraftiga odds har möjligheten att spela på både politik och underhållning. Unibet är ett av de bästa spelbolaget om du vill spela på svenska marknader då de ofta erbjuder ett stort antal spel på svenska matcher lite längre ner i seriesystemen. Ett stort plus är Unibets lättnavigerade app där du lätt kan söka dig fram till de spel du vill spela på.


LeoVegas

100% upp till 2000 SEK

LeoVegas är ett annat svensk spelbolag som har vuxit sig stora snabbt på den svenska spelmarknaden. Bolaget grundades 2011 och har sedan dess tagit över en stor del av den svenska marknaden. En stor bidragande faktor till att LeoVegas vuxit så snabbt är att de har lagt sitt fokus på mobilen. Där de likt Unibet erbjuder en mycket smidig och användarvänlig mobil-app. LeoVegas är även ett av de bolag som ofta erbjuder förhöjda odds och bonusar. Dessa hittar du såklart hos bettingstugan.


Nya Spelbolag i Sverige 2018

I Sverige idag dyker det upp nya spelbolag hela tiden. I sin kamp att slå sig in på marknaden försöker de nya spelbolagen att hitta sin unika nisch för att locka spelare. De flesta nya spelbolagen som dyker upp på marknaden idag vänder sig till casinomarknaden. Många försvinner snabbt och några lyckas etablera sig på riktigt på marknaden. Nya spelbolag brukar oftast försöka erbjuda något som konkurrenterna inte har och fylla deras brister. Det kan vara allt från snabba utbetalningar till “cash out”-funktioner.

Fördelaktigt att välja nya spelbolag

Som spelare kan det vara fördelaktigt att välja nya spelbolag då de ofta erbjuder generösa bonusar och låga omsättningskrav i sitt försök att locka nya kunder. Det gör att du kan få extra klirr i kassan att spela för när du tecknar upp för ett nytt spelbolag. Dessutom brukar de även erbjuda en modern och innovativ lösning för ditt spelande. Däremot kan nya spelbolag ibland ha lägre odds för att snabbare tjäna in sina pengar eller inte erbjuda samma utbud som de stora spelbolagen. Som med allting annat finns det alltså både för- och nackdelar med nya spelbolag.

Nya spelbolag i Sverige

 1. 100% upp till 2000 SEK

 2. 100% upp till 1000 SEK

 3. Få 10 € när du lagt ditt första spel för 20 €

Bästa betting sidor för svenska kunder

Eftersom det råder monopol på spelmarknaden i sverige, hittar du förutom Svenska Spel och ATG övriga svenska spelbolag på nätet. Det är plattformen som spelbolag använder sig av för att nå ut till svenska kunder och här finns ett enormt utbud. Men vilka är de bästa bettingsidorna för svenska kunder?

Spelsajter som erbjuder ett bättre utbud

Att säga vilken som är den bästa bettingsidan är svårt, eftersom spelare är ute efter olika saker. En del vill spela på live spel medan andra helst spelar på lägre divisioner i svensk fotboll. Detta gör att det bästa spelbolaget varierar beroende på vem du frågar. Däremot finns det många spelsajter som erbjuder ett bättre utbud än andra inom vissa områden. Exempel på detta är Nordicbet som erbjuder odds på lägre divisioner i Svenska fotboll och legolas.bet som har inriktat sig på trav.

Så vilket som är den bästa bettingsidan för svenska kunder går inte riktigt. Det beror på vad du vill spela på och vad du är ute efter.

Bra spelbolag för svenska kunder

 1. 200% upp till 1000 SEK

 2. 100% upp till 2000 SEK

 3. 100% upp till 1000 SEK
  + 250 SEK Riskfritt spel

 4. 100% upp till 1250 SEK

Svenska spelbolag med högst odds

Vilket spelbolag som har det högsta oddset varierar såklart, eftersom det är genom sina odds som spelbolagen konkurrerar. Skulle det finnas ett bolag som alltid erbjöd ett högre odds skulle såklart samtliga spela hos denne. Oftast ligger spelbolagen väldigt lika i odds vilket gör att oddsen inte gör någon nämnvärd skillnad. Det är till och med så att många svenska spelbolag erbjuder samma odds. Detta beror att flera olika spelbolag använder sig av samma oddsleverantör. Bland annat finns en svensk oddsleverantör i form av Kambi, som levererar odds till de flesta svenska spelbolagen, bl.a. Unibet, LeoVegas och Mr Green. Ett spelbolag som utmärker sig när det kommer till oddssättning är det Engelska spelbolaget Bet365 som är helt självständiga och sätter sina egna odds.

Hitta bästa odds - Betbrain

Om du inte är en spelare på proffsnivå, spelar odds skillnaderna ingen större roll i längden. Om du vill veta vilket bolag som erbjuder det bästa oddset på en specifik match eller ett specifikt spel finns det dock tjänster för detta. Ett exempel är Betbrain, där du lätt får en överskådlig bild av vilket odds bolagen erbjuder på vilket spel.

Spelbolag i Sverige

I Sverige har staten monopol på spel med pengar. Vilket innebär att det endast finns två bolag som har licens för spel med pengar, ATG och Svenska Spel. Svenska Spel erbjuder lottospel och spel på sport och ATG erbjuder spel på trav och galopp. Däremot finns det spelbolag som är svenskgrundade men på grund av monopolet inte är baserade i Sverige och har sin spellicens i ett annat land. I och med att den största delen av spel med pengar bedrivs på nätet kan spelbolagen ändå erbjuda speltjänster i Sverige trots att de inte har sin licens här.

Förslag på reglerad spelmarknad

Under våren 2017 kom svenska staten med ett förslag om att slopa monopolet på spel med pengar i Sverige. Detta skulle innebära att spelbolag skulle behöva ansöka om spellicens i Sverige samt betala skatt (18%) för att kunna bedriva sin verksamhet här. Förslaget förväntas införas tidigast 2019.

Största spelbolagen i Sverige

De största spelbolagen i Sverige är Svenska spel och ATG som i teorin har monopol på den svenska marknaden. De är därför också ensamma om att ha rätt till spelbutiker i landet, vilket är en stor bidragande faktor till deras storlek. Förutom dessa två är det svenskgrundade spelbolaget Unibet ledande på den svenska marknaden. Bolaget grundades redan 1997 och har sedan dess vuxit till att ha över 10 miljoner spelare världen över. Ett annat stort svenskt spelbolag är Betsson som har funnits på marknaden sedan 2001. Betsson och Unibet är båda noterade på stockholmsbörsen.

Reglering av svenska spelbolag 2019

Svenska spel och ATG

Som tidigare nämnt råder det Monopol på den svenska spelmarknaden, vilket gör att Svenska Spel och ATG har ensamrätt på spelmarknaden i Sverige. Detta har gjort att spelformer som Stryktipset, Lotto, Keno, V75 mfl är bland de mest spelade i landet och kan nästintill anses som nationalklenoder.

Trots detta har spelbolagen med säten i andra länder hittat ett sätt att komma förbi detta. Anledningen är att EU-domstolen meddelat att spel ska ses som en tjänst vilket har gjort att svenska staten varit tvungna att backa lite eftersom det skall råda fri rörlighet av varor och tjänster inom EU.

Spelbolag på Malta

Eftersom spelbolagen inte kan ha sin bas i Sverige, har många valt att lägga den på Malta. Anledningen till detta är att man har ett väldigt liberalt regelverk när det kommer till spel om pengar, det är lätt att få spellicens och skatten är låg. Att landet dessutom ligger i EU gör inte situationen sämre.Svenska spelmonopolet är dock på väg att slopas. Under våren 2017 meddelade staten att man lagt fram ett förslag på att slopa spelmonopolet. Det skulle innebära att fler bolag skulle få direkt tillgång till den svenska marknaden. Det som krävs är dock att man ansöker och får spellicens i Sverige. Dessutom kommer Spelbolagen vara tvungna att betala en bolagsskatt på 18%.

Engelska spelbolag

När det kommer till vadslagning om pengar är England ofta det land som först kommer upp i tanken. Anledningen till det är att man har en väldigt liberalt regelverk i landet, men framförallt för att många av de största spelbolagen kommer från just England. Dessutom var landet bland de första att öppna upp för spel med pengar och erbjuda en så kallad spellicens, det har gjort att många spelbolag har sin licens i England. Ett av världens största spelbolag Bet365 har sitt kontor baserat i England och har gjort sig ett namn genom att erbjuda live streamingtjänster och en enorm möjlighet till att livebetta.

Engelska vs svenska spelbolag

Engelska spelbolag skiljer sig inte speciellt mycket från de svenska. Upplägget och oddsen är ofta de samma. Det som kan skilja är utbudet på marknader att spela på. Svenska spelbolag erbjuder ofta ett större utbud på svenska marknader och vice versa.

Vill du vet mer om Engelska spelbolag med recensioner av varje enskilt bolag, kan du göra det här.

Engelska spelbolag

 1. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

 2. 100% upp till 1000 SEK

 3. Ingen bonus för tillfället

 4. 1000 SEK Gratisspel

Online Betting - Sverige

Alla spelbolag som nämns i listan ovanför finns tillgängliga att betta på online. Online betting har blivit allt mer populärt, framförallt gällande livebetting. Eftersom det endast är Svenska spel som har möjligheten att erbjuda spelbutiker är online betting ett måste för alla spelbolag som vill nå ut till svenska spelare.

Fördelar med Online Betting

 • Spela oavsett var du befinner dig
 • Spela oavsett tid på dygnet
 • Bättre odds
 • Stort utbud för livebetting
 • Placera ett bet på några sekunder

Svenskgrundade spelbolag - lista

I Sverige har staten monopol på spel om pengar. Men i samband med internets framfart har betydligt fler spelbolag nått den svenska spelmarknaden. Sverige är ett av världens främsta länder inom spelbranschen och idag kan vi hitta flera svenska spelbolag på börsen, trots att de har sin bas utanför landets gränser. Nedan finns det en lista över spelbolag som är grundade i Sverige.

Svenska spelbolag - lista

 1. 200% upp till 1000 SEK

 2. 100% upp till 2000 SEK

 3. 1000 SEK Riskfritt spel

 4. 100% upp till 1000 SEK

 5. 100% upp till 1000 SEK
  + 250 SEK Riskfritt spel

 6. 100% Oddsboost

 7. 500% upp till 500 SEK

 8. 100% upp till 1250 SEK

 9. 400% upp till 400 SEK

 10. 300% upp till 600 SEK

Varför väljer spelbolag Malta?

Att många svenska spelbolag valt att ha sin verksamhet på just Malta är ingen slump. Malta är ett paradis för spelbolagen eftersom landet har ett väldigt liberalt regelverk gällande vadslagning om pengar. Att landet också ligger i Europa och tillhör EU gör situationen ännu bättre. På Malta finns över 250 olika spelbolag, utöver det finns hundratals företag som är verksamma inom spelbranschen på ett eller annat sätt.

Den lätta möjligheten för spelbolag att få spellicens tillsammans med den låga skatten gör Malta optimalt för att bedriva sin spelverksamhet. Spelbranschens intåg på Malta har även tagit fart på Maltas ekonomi och idag utgör spelindustrin cirka 12% av landets BNP.

FAQ Svenska Spelbolag

Vilka svenska spelbolag finns på börsen?

Idag finns det sexton bolag på den svenska börsen som är kopplade till spel. Vissa av bolagen är inriktade på olika områden med allt från utveckling av spelplattformar till kompletta spelbolag. Unibet, Betsson, LeoVegas, Cherry, Mr Green är fem kompletta spelbolag som är börsnoterade i Sverige.

Vilka nya svenska spelbolag finns det?

Flera gånger om året kommer det nya spelbolag från Sverige varav de flesta riktar in sig på casinomarknaden. Vissa av dessa försvinner medan andra etablerar sig på marknaden. LeoVegas är ett exempel på ett nytt svenskt spelbolag som verkligen har tagit snabba kliv och etablerat sig på marknaden. Legolas.bet är ett annat ambitiöst spelbolag, dom riktar främst in sig på trav.

Vilket är sveriges största spelbolag?

Förutom Svenska Spel och ATG som teoretiskt sätt har monopol på den svenska spelmarknaden är Unibet sveriges största spelbolag. Med nästan tio miljoner kunder från hela världen är Unibet ett av världens ledande spelbolag.

Vilket är det bästa svenska spelbolaget?

Vilket som är det bästa svenska spelbolaget är såklart en bedömningsfråga då olika spelbolag riktar in sig till olika kunder. Gillar du att livebetta eller gillar du endast spel på exempelvis innebandy kan två olika spelbolag passa just dig. Men det finns många svenska spelbolag som håller hög klass. Spelbolag som Unibet, Betsson/NordicBet och LeoVegas några som brukar nämnas som de bästa svenska spelbolagen.