Superettan 2019 » Speltips, Odds, Fakta | Sveriges Bästa Guide

Superettan

Speltips & info om Superettan

Speltips till Superettan

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
28 juni
19:00
Jönköpings Södra - Örgryte IS
Superettan
Spel: Örgryte över 5.5 hörnor
 
27 juni
18:59
Dagens Trippel 27/6
Superettan
Spel: Trippel
 
23 maj
19:00
Halmstad - Brommapojkarna
Superettan
Spel: Båda lagen gör mål
 
7 aug.
17:00
IFK Värnamo - AFC Eskilstuna
Superettan
Spel: IFK Värnamo
 
31 juli
17:00
Trelleborgs FF - Helsingborgs IF
Superettan
Spel: Båda lagen gör mål (BLGM)
 
24 juli
17:00
Landskrona BoIS - GIF Sundsvall
Superettan
Spel: Över 1,5 mål (match) + Över 4,5 hörnor GIF Sundsvall
 

Om Superettan

Intresset för den svenska andradivisionen, Superettan, har ökat stadigt de senaste åren, både publikmässigt på arenorna runt om i landet och tittarmässigt i TV och allt fler har upptäckt charmen med ligan. Även om Superettan kvalitetsmässigt kanske inte alltid håller den högsta klassen så finns det en passion och äkthet som är omöjlig att inte fatta tycke för. Numera är Superettan dessutom oerhört lättillgänglig även när man inte har möjlighet att befinna sig på plats då samtliga Superettan-matcher finns att tillgå via tv eller livestreaming.

Superettan har funnits till sedan 2000, när den ersatte gamla Division I, som i sin tur tog över efter klassiska Division II, som var den svenska andradivisionen mellan 1928 och 1986. Superettan består av 16 lag från hela Sverige som möter varandra två gånger om under den 30 matcher långa säsongen som pågår mellan april och oktober. Ettan och tvåan flyttas direkt upp i Allsvenskan, samtidigt som trean får kvala mot det tredje sämsta laget i högstadivisionen. De två sämst placerade lagen åker direkt ner i Division 1, samtidigt som lag 13 och 14 får kvalspela från tvåorna i Division 1 för att hänga kvar.

Helsingborg Superettan

Helsingborgs IF vann Superettan 2018

Spela på Superettan

Superettan må inte vara mycket för världen sett ur ett internationellt perspektiv, men ur svensk synvinkel skattas förstås andradivisionen högt. Bettingmässigt är utbudet heller inte oävet och de allra vanligaste spelen finns att hitta hos alla stora spelbolag. Utbudets variation kan dock skilja en hel del från bettingsajt till bettingsajt, så det kan vara en god idé att sondera terrängen ordentligt för att hitta sidan som har spelformer som faller i smaken. Det finns dock en hel del långtidsspel - allt från traditionella spel på slutsegrare och skyttekung till head-to-head-spel om vilket av två lag som placerar sig överst - och inför matcherna i varje omgång finns de vanligaste spelformerna att tillgå. Detsamma gäller även livebetting.

Fulltidsresultat

Det populäraste spelet inom La Liga är att spela på vilket lag som vinner matchen. Att spela på slutresultat är simpelt - du tippar helt enkelt hur matchen kommer att sluta: 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger).

Head to Head i Superettan

Head to Head är en typ av säsongsspel där du bettar på vilket av två utvalda lag som har den bästa slutplacering när säsongen är färdigspelad. I vissa utvalda matcher kan du även spela på en match i matchen, vilket innebär att du t.ex. ska förutse om Christoffer Carlsson gör mer mål än Johan Elmander.

För att få en mer detaljerad beskrivning av dessa speltyper eller hur du spelar andra spel, klicka här.