• Hem
 • Melodifestivalen 2019
Melodifestivalen 2018

Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen är en svensk musiktävling som arrangeras av Sveriges Television. Tävlingen går av stapeln i februari och avslutas i mars. Vinnaren av Melodifestivalen är kvalificerar sig till den Europeiska musiktävlingen Eurovision Song Contest.

Nyheter & kampanjer för Melodifestivalen

Vinnare av Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 9 januari 2019

I slutet av november presenterades samtliga artister till Melodifestivalen 2019 och startordningen är nu helt färdigställd, likaså oddsen för vem som den 59:e upplagan av ... Läs mer

Spela gratis på Melodifestivalen

På lördag kväll är det dags för final av Melodifestivalen 2018 och detta firar Unibet med ett Freebet till alla sina kunder. Spela på valfritt spel på Schlagerfinalen för 50kr utan ... Läs mer

Spela på Finalen av Melodifestivalen 2019

Favoriter till att vinna Melodifestivalen

Tittar vi på oddsen hos NordicBet så är det en före detta vinnare av melodifestivalen som har lägst odds. Anna Bergendahl vann Melodifestivalen 2010 med sin låt "This is My Life" och i skrivande stund har hon lägst odds inför att tävlingen ska starta. Hos NordicBet får du 5x pengarna på att Anna Bergendahl vinner Melodifestivalen 2019. Utmanare till Anna Bergendahl är Oscar Enestad som just nu har oddset 6x pengarna. Därefter följer tre kandidater som har 8x pengarna hos NordicBet i marknaden Melodifestivalen 2019: Vinnare.

Odds hämtat 2019-01-09

Vill du läsa på mer inför Melodifestivalen 2019 så rekommenderar vi att du läser "Vinnare av Melodifestivalen 2019?"

Bästa spelbolag för finalen av Melodifestivalen

Unibet

100% upp till 2500 SEK
+ 100 SEK Gratisspel

I vanlig ordning så är NordicBet ett spelbolag att räkna med när det kommer till svenska evenemang. Spelbolaget har gjort sig kända för deras utbud inom svensk sport och spel. I samband med årets upplaga av Melodifestivalen kommer du nu kunna betta på under hela tävlingen, från deltävling till final.


LeoVegas

100% upp till 2000 SEK

Precis som hos NordicBet så ger LeoVegas er möjligheten att spela på vinnare av Melodifestivalen, när deltävlingarna närmar sig så kommer du även kunna spela Head to Head. Du kan alltså t.ex. spel på vem som slutar på bäst placering mellan två deltagare.


Betsson

100% upp till 2500 SEK
+ 150 SEK Gratisspel

För tillfället erbjuder Betsson inte dig möjligheten att spela Head to Head, men spelbolaget ger dig dock chansen att spela på vem som vinner Melodifestivalen 2019. Deras snabba sida och simpla sida gör att Betsson är ett spelbolag som många vänder sig till, speciellt till dessa typer av event.


Melodifestivalen 2019

Den första lördagen i februari (2:a feb) startar årets upplaga av Melodifestivalen. Programledare för Mello 2019 är Marika Carlsson, Kodjo Akolor, Eric Saade och Sarah Dawn Finer. Detta år blir det alltså hela fyra stycken som kommer leda Melodifestivalen. Förra året var det David Lindgren som var programledare för Melodifestivalen. 

Melodifestivalen 2019 kommer i vanlig ordning att bestå av fyra deltävlingar samt andra chansen och slutligen finalen på Friends Arena. 

Deltävling 1 (Malmö)

 • 2:a februari
Startfält - Deltävling 1
ArtistLåt
Anna BergendahlAshes to Ashes
NanoChasing Rivers
MohombiHello
Zeana feat. Anis Don DeminaMina bränder
Arja SaijonmaaMina fyra årstider
High 15No Drama
WiktoriaNot With Me

Deltävling 2 (Göteborg)

 • 9:e februari
Startfält - Deltävling 2
ArtistLåt
Andreas JohnsonArmy of Us
Hanna Ferm & LIAMOOHold You
Malou PrytzI Do Me
Oscar EnestadI Love It
Jan MalmsjöLeva livet
Vlad ReiserNakna i regnet
MargaretTempo

Deltävling 3 (Leksand)

 • 16:e februari
Startfält - Deltävling 3
ArtistLåt
Dolly StyleHabibi
Martin StenmarckLåt skiten brinna
Jon Henrik FjällgrenNorrsken
Omar RudbergOm om och om igen
The Lovers of ValdaroSomebody Wants
Lina HedlundVictorious
Rebecka KarlssonWho I Am

Deltävling 4 (Lidköping)

 • 23:e februari
Startfält - Deltävling 4
ArtistLåt
ArvingarnaI Do
Anton HagmanKänner dig
Ann-Louise HanssonKärleken finns kvar
BisharaOn My Own
Pagan FuryStormbringer
John LundvikToo Late For Love
Lisa AjaxTorn

Andra Chansen (Nyköping)

 • 3:e mars

FINAL (Stockholm)

 • 9:e mars

Vinnaren i finalen på Friends Arena kommer ta sig till Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel. Eurovision arrangeras 14-18 maj 2019.

Vill du reda på mer information om dom olika momenten i Melodifestivalen, besök TV-tider. Där kan du dessutom läsa när artisterna uppträder och hur startordningen i Melodifestivalen ser ut.  

Odds på Melodifestivalen 2019

Eftersom Melodifestivalen lockar miljontals tittare varje år är det inte konstigt att spelbolagen fått upp ögonen för odds på Melodifestivalen. Spelbolagen öser på med odds och kampanjer inför varje tävling och det är något som blivit väldigt populärt hos folket. Att slänga in en mindre slant på sin favorit eller på en högoddsare som underhållningsspel är att mycket uppskattat för många. Är du intresserad av att spela på Melodifestivalen 2019? I så fall borde du läsa Odds - Melodifestivalen, där hittar du odds från varje deltävling samt vilka artister som är favoriter till att vinna hela tävlingen. 

Spela på Melodifestivalen 2019

Betting på Melodifestivalen för nybörjare

Likt sportsbetting finns det möjlighet att hitta fina spelvärden i Melodifestivalen, men då krävs det att du kan din sannolikhetslära samt har ett bra öra för musik. Oddsen sätts av spelbolagens oddssättare som ofta kan vara fel ute. Speciellt kan oddsen för de första deltävlingarna vara rejält fel ute eftersom oddssättarna inte har något att utgå ifrån. Oddsen rör sig snabbt efter hur spelarna placerar sina spel och är man tidigt finns goda möjligheter till otroliga odds.

Värt att nämna är dock att limiten för spel på Melodifestivalen brukar generellt sätt vara låga, speciellt i de första deltävlingar. Att förvänta sig att kunna göra stora summor pengar på Mello är alltså ingen ide. Men det hjälper till att öka spänningen i tävlingen ytterligare och visst går det ändå att tjäna en liten slant på den populära musiktävlingen. Dom vanligaste spelen på Melodifestivalen 2018 är: 

Spela på vinnare

Den vanligaste formen av spel på Melodifestivalen är spel på vinnare. Det innefattar alla tävlingar från deltävlingarna till andra chansen och finalen. Denna spelform är också den som spelbolagen erbjuder flest odds på.

Spelbolagen erbjuder vinnarodds på samtliga bidrag. Exempelvis när Robin Stjernberg vann år 2013 var det 8x på Stjernberg innan finalen. Oddsen på vinnare släpps innan tävlingarna ska starta men det går också bra att spela på live.

Spela på placering

En annan populär spelform på Melodifestivalen är att spela på placering för enskilda bidrag. Du kan bland annat välja mellan att ett bidrag ska komma på en topp 3 placering eller om bidraget ska sluta sist i tävlingen. Att spela på ett bidrag ska hamna på en topp 3 placering är säkrare än att spela på vinnare. Självklart är oddsen därefter och oddsen för placeringsspel är generellt sett låga om du jämför med vinnarodds.

Placeringsspel innebär också att du kan spela på vem som tar sig vidare till final från deltävlingarna. Eftersom en viss placering innebär att bidraget går vidare till finalen. För att få en uppfattning om hur det kan se ut visar vi oddsen för att gå vidare från en deltävling 2017.

Deltävling 2. 2017 - Att gå vidare

 • Mariette  - Odds: 1.15
 • Roger Pontare - Odds: 18.00
 • Etzia - Odds:16.00
 • Allyawan - Odds: 26.00
 • Dismissed - Odds: 5.50
 • Lisa Ajax - Odds: 2.25
 • Benjamin Ingrosso - Odds: 1.15

Spela Head to Head

Head to Head är en spelform som innebär att du ställer två bidrag mot varandra och spelar på det bidrag du tror får flest röster. Spelbolagen kommer erbjuda dig olika alternativ för att spela Head to Head. Oddsen för dessa typer av spel brukar generellt sätt inte var särskilt höga eftersom du ofta erbjuds möjligheten att spela mellan två bidrag som ses som jämna.

Exempel på Head to Head spel - Vem får flest röster

 • Benjamin Ingrosso 1.95
 • Mariette 1.85

Att tänka på vid spel på Melodifestivalen

 • Lyssna på alla låtar för att skapa en egen uppfattning
 • Ta hjälp av nyhetsflödet, forum och sociala medier för att få en uppfattning om vad folket tycker
 • Jämför spelbolagens odds eftersom de kan skilja sig mycket
 • Följ oddsrörelserna för att se på vilket bidrag pengarna rullar in på

Om Melodifestivalen

Melodifestivalen är en svensk musiktävling som arrangeras av Sveriges Television. Mello som det också kallas är även ett kval där vinnaren går till den Europeiska musiktävlingen Eurovision Song Contest. Melodifestivalen har blivit en stor folkfest och är ett av Sveriges mest populära TV-program med miljontals tittare varje år. Faktum är att Melodifestivalen är det underhållningsprogrammet med högsta tittarsiffrorna genom tiderna i Svensk television. Toppen nåddes i finalen 2006 med 4.24 miljoner tittare och året då Carola vann med låten “Evighet”.

Regerande vinnare i Melodifestivalen är Robin Bengtsson med låten “I Can’t Go On”. Det innebar att Robin Bengtsson tog sig vidare till Eurovision Song Contest i Ukraina där han slutade på en femte plats.

Melodifestivalen pågår varje år från februari till mars och sänds på SVT. Tävlingen består av fyra deltävlingar samt andra chansen och finalen. Många kända Svenska artister har fått sina genombrott genom Melodifestivalen, och en seger i tävlingen ger ofta en garanti för ett  skivbolagskontrakt med miljoner i potten. Nedanför listar vi några av många kända artister som vunnit Melodifestivalen genom åren.

 • Lill-Babs (1961)
 • ABBA (1974)
 • Ted Gärdestad (1979)
 • Carola Häggkvist (1983,1991,2006)
 • Charlotte Perrelli (1999, 2008)
 • Måns Zelmerlöw (2015)

Krav för att delta i Melodifestivalen

Melodifestivalen kommer som vanligt arrangeras från februari till mars. Förberedelserna har redan börjat och under hösten 2018 kommer vem som helst få möjligheten att skicka in ett bidrag till SVT. Juryn kommer därefter lyssna igenom bidragen som kommit in och slutligen bestämma sig för 28 bidrag som ska få delta i Melodifestivalen 2019. Det finns dock några krav för att delta i Melodifestivalen.

 • Artisten måste vara folkbokförd i Sverige
 • Artisten måste vara minst 16 år gammal
 • Bidragen måste vara nyskrivna och aldrig framförts offentligt tidigare
 • Bidraget måste vara minst 2 minuter långt och max 3 minuter. (Undantag kan ges)

FAQ Melodifestivalen 2019

När pågår Melodifestivalen 2018?

Melodifestivalen 2019 kommer likt tidigare upplagor pågå från februari till mars. Bidragen skickas in redan under hösten 2018, och den 2:a februari är det dags för den första deltävlingen. Därefter pågår Melodifestivalen i fem veckor framöver. Finalen är på Friends Arena den 9:e mars.

Var visas Melodifestivalen 2019?

Melodifestivalen 2019 direktsänds på SVT 1 och kommer finnas tillgänglig på webben via SVT Play. Du kan också räkna med att SVT kommer visa repriser av Melodifestivalen ifall du inte skulle ha möjligheten att följa direktsändningen.

När är Eurovision Song Contest?

Den stora finalen för Eurovision Song Contest, tävlingen som vinnaren från Melodifestivalen går vidare till kommer att hållas lördagen den 14-18 maj.

Hur många artister deltar i Melodifestivalen?

Totalt kommer 28 bidrag delta i Melodifestivalen 2019. Vilka dessa 28 bidrag blir bestäms genom två olika antagningar.

Antagning 1: En nationell antagning som bedöms av en urvalsjury. Härifrån kommer 14 bidrag.

Antagning 2: De resterande 14 artisterna som får delta bestäms av SVT. Det kan handla om speciella inbjudningar. Bland annat väljs en så kallad Joker in i tävlingen.

Hur många bidrag går vidare till final?

Totalt går 12 bidrag vidare till finalen för Melodifestivalen. De två bästa bidragen från varje deltävling direktkvalificerar sig till final och trean samt fyran går vidare till andra chansen. Från andra chansen går fyra bidrag vidare till finalen via utslagning.

Deltävling 1: Två bidrag till final

Deltävling 2: Två bidrag till final

Deltävling 3: Två bidrag till final

Deltävling 4: Två bidrag till final

Andra chansen: Fyra bidrag till final

"Gilla" sidan nu om du tycker den är bra.