• Hem
 • Melodifestivalen 2018
Melodifestivalen 2018

Melodifestivalen 2018

Melodifestivalen är en svensk musiktävling som arrangeras av Sveriges Television. Tävlingen går av stapeln i februari och avslutas i mars. Vinnaren av Melodifestivalen är kvalificerar sig till den Europeiska musiktävlingen Eurovision Song Contest.

Nyheter & kampanjer för Melodifestivalen

Spela gratis på Melodifestivalen

På lördag kväll är det dags för final av Melodifestivalen 2018 och detta firar Unibet med ett Freebet till alla sina kunder. Spela på valfritt spel på Schlagerfinalen för 50kr utan ... Läs mer

Melodifestivalen 2018 - Betting & Odds inför Finalen

Melodifestivalen 5 mars 2018

Klockan 20:00 på lördag kväll är det äntligen dags för final i Melodifestivalen 2018. Ta reda på vilket bidrag som kommer vinna årets tävling och få chansen att representera ... Läs mer

Spela på Finalen av Melodifestivalen 2018

Favoriter till att vinna Melodifestivalen

Benjamin Ingrosso är för tillfället den största favoriten till att vinna Melodifestivalen 2018. Om vi utgår från Unibets odds så är det 61% chans att han vinner vilket är överlägset bäst. På Felix Sandman (som är näst störst favorit) är oddset 4.75 på att han vinner. Därefter kommer John Lundvik, LIAMOO och Mariette, på dom är 10.00 pengarna att dom vinner. 

Melodifestivalen 2018 Final

Unibets odds inför finalen av Melodifestivalen

Vill du läsa på mer inför finalen av Melodifestivalen 2018 så rekommenderar vi att du läser "Melodifestivalen 2018 - Betting & Odds inför Finalen"

Bästa spelbolag för finalen av Melodifestivalen

Unibet

200% upp till 1000 SEK

På Unibet har du haft möjligheten till att betta på Melodifestivalen under hela tävlingen. Spelbolaget är snabba på att ta fram odds och bjuder dessutom på fler än spel. Förutom att betta på vem som vinner Melodifestivalen kan du även tippa slutplaceringar och Head to Head.


LeoVegas

100% upp till 2000 SEK

Precis som hos Unibet så ger LeoVegas er möjligheten att spela på vinnare av Melodifestivalen och även Head to Head. Du kan alltså t.ex. spel på vem som slutar på bäst placering mellan två deltagare. Inför finalen på lördag så har LeoVegas bland annat följande duell: 

Vem slutar på bäst slutplacering?

 • Benjamin Ingrosso - 1.25
 • Felix Sandman - 3.50

Betsson

1000 SEK Riskfritt spel

För tillfället erbjuder Betsson inte dig möjligheten att spela Head to Head, men spelbolaget ger dig dock chansen att spela på vem som vinner lördagens final. Deras snabba sida och simpla sida gör att många tycker om deras sida.


Melodifestivalen 2018

Den första lördagen i februari (3:e feb) startar årets upplaga av Melodifestivalen. Programledare för Mello 2018 är återigen David Lindgren, den 35-årige artisten ledde nämligen tävlingen även förra året, då med Haase Andersson och Clara Henry. 

Melodifestivalen 2018 kommer att bestå av fyra deltävlingar samt andra chansen och slutligen finalen på Friends Arena. 

Deltävling 1 (Karlstad)

 • 3:e februari

Deltävling 2 (Göteborg)

 • 10:e februari

Deltävling 3 (Malmö)

 • 17:e februari

Deltävling 4 (Örnsköldsvik)

 • 24:e februari

Andra Chansen (Kristianstad)

 • 4:e mars

FINAL (Stockholm)

 • 10:e mars

Vinnaren i finalen på Friends Arena kommer ta sig till Eurovision Song Contest i huvudstaden Lissabon i Portugal och som arrangeras i Maj 2018.

Vill du reda på mer information om dom olika momenten i Melodifestivalen, besök TV-tider. Där kan du dessutom läsa när artisterna uppträder och hur startordningen i Melodifestivalen ser ut.  

Odds på Melodifestivalen 2018

Eftersom Melodifestivalen lockar miljontals tittare varje år är det inte konstigt att spelbolagen fått upp ögonen för odds på Melodifestivalen. Spelbolagen öser på med odds och kampanjer inför varje tävling och det är något som blivit väldigt populärt hos folket. Att slänga in en mindre slant på sin favorit eller på en högoddsare som underhållningsspel är att mycket uppskattat för många. Är du intresserad av att spela på Melodifestivalen 2018? I så fall borde du läsa Odds - Melodifestivalen, där hittar du odds från varje deltävling samt vilka artister som är favoriter till att vinna hela tävlingen. 

Just nu är det två gamla Idol-deltagare som är favoriter till att vinna Melodifestivalen, kan du gissa vilka?

Spela på Melodifestivalen 2018

Betting på Melodifestivalen för nybörjare

Likt sportsbetting finns det möjlighet att hitta fina spelvärden i Melodifestivalen, men då krävs det att du kan din sannolikhetslära samt har ett bra öra för musik. Oddsen sätts av spelbolagens oddssättare som ofta kan vara fel ute. Speciellt kan oddsen för de första deltävlingarna vara rejält fel ute eftersom oddssättarna inte har något att utgå ifrån. Oddsen rör sig snabbt efter hur spelarna placerar sina spel och är man tidigt finns goda möjligheter till otroliga odds.

Värt att nämna är dock att limiten för spel på Melodifestivalen brukar generellt sätt vara låga, speciellt i de första deltävlingar. Att förvänta sig att kunna göra stora summor pengar på Mello är alltså ingen ide. Men det hjälper till att öka spänningen i tävlingen ytterligare och visst går det ändå att tjäna en liten slant på den populära musiktävlingen. Dom vanligaste spelen på Melodifestivalen 2018 är: 

Spela på vinnare

Den vanligaste formen av spel på Melodifestivalen är spel på vinnare. Det innefattar alla tävlingar från deltävlingarna till andra chansen och finalen. Denna spelform är också den som spelbolagen erbjuder flest odds på.

Spelbolagen erbjuder vinnarodds på samtliga bidrag. Exempelvis när Robin Stjernberg vann år 2013 var det 8x på Stjernberg innan finalen. Oddsen på vinnare släpps innan tävlingarna ska starta men det går också bra att spela på live.

Spela på placering

En annan populär spelform på Melodifestivalen är att spela på placering för enskilda bidrag. Du kan bland annat välja mellan att ett bidrag ska komma på en topp 3 placering eller om bidraget ska sluta sist i tävlingen. Att spela på ett bidrag ska hamna på en topp 3 placering är säkrare än att spela på vinnare. Självklart är oddsen därefter och oddsen för placeringsspel är generellt sett låga om du jämför med vinnarodds.

Placeringsspel innebär också att du kan spela på vem som tar sig vidare till final från deltävlingarna. Eftersom en viss placering innebär att bidraget går vidare till finalen. För att få en uppfattning om hur det kan se ut visar vi oddsen för att gå vidare från en deltävling 2017.

Deltävling 2. 2017 - Att gå vidare

 • Mariette  - Odds: 1.15
 • Roger Pontare - Odds: 18.00
 • Etzia - Odds:16.00
 • Allyawan - Odds: 26.00
 • Dismissed - Odds: 5.50
 • Lisa Ajax - Odds: 2.25
 • Benjamin Ingrosso - Odds: 1.15

Spela Head to Head

Head to Head är en spelform som innebär att du ställer två bidrag mot varandra och spelar på det bidrag du tror får flest röster. Spelbolagen kommer erbjuda dig olika alternativ för att spela Head to Head. Oddsen för dessa typer av spel brukar generellt sätt inte var särskilt höga eftersom du ofta erbjuds möjligheten att spela mellan två bidrag som ses som jämna.

Exempel på Head to Head spel - Vem får flest röster

 • Benjamin Ingrosso 1.95
 • Mariette 1.85

Att tänka på vid spel på Melodifestivalen

 • Lyssna på alla låtar för att skapa en egen uppfattning
 • Ta hjälp av nyhetsflödet, forum och sociala medier för att få en uppfattning om vad folket tycker
 • Jämför spelbolagens odds eftersom de kan skilja sig mycket
 • Följ oddsrörelserna för att se på vilket bidrag pengarna rullar in på

Om Melodifestivalen

Melodifestivalen är en svensk musiktävling som arrangeras av Sveriges Television. Mello som det också kallas är även ett kval där vinnaren går till den Europeiska musiktävlingen Eurovision Song Contest. Melodifestivalen har blivit en stor folkfest och är ett av Sveriges mest populära TV-program med miljontals tittare varje år. Faktum är att Melodifestivalen är det underhållningsprogrammet med högsta tittarsiffrorna genom tiderna i Svensk television. Toppen nåddes i finalen 2006 med 4.24 miljoner tittare och året då Carola vann med låten “Evighet”.

Regerande vinnare i Melodifestivalen är Robin Bengtsson med låten “I Can’t Go On”. Det innebar att Robin Bengtsson tog sig vidare till Eurovision Song Contest i Ukraina där han slutade på en femte plats.

Melodifestivalen pågår varje år från februari till mars och sänds på SVT. Tävlingen består av fyra deltävlingar samt andra chansen och finalen. Många kända Svenska artister har fått sina genombrott genom Melodifestivalen, och en seger i tävlingen ger ofta en garanti för ett  skivbolagskontrakt med miljoner i potten. Nedanför listar vi några av många kända artister som vunnit Melodifestivalen genom åren.

 • Lill-Babs (1961)
 • ABBA (1974)
 • Ted Gärdestad (1979)
 • Carola Häggkvist (1983,1991,2006)
 • Charlotte Perrelli (1999, 2008)
 • Måns Zelmerlöw (2015)

Krav för att delta i Melodifestivalen

Melodifestivalen kommer som vanligt arrangeras från februari till mars. Förberedelserna har redan börjat och under hösten 2017 kommer vem som helst få möjligheten att skicka in ett bidrag till SVT. Juryn kommer därefter lyssna igenom bidragen som kommit in och slutligen bestämma sig för 28 bidrag som ska få delta i Melodifestivalen 2018. Det finns dock några krav för att delta i Melodifestivalen.

 • Artisten måste vara folkbokförd i Sverige
 • Artisten måste vara minst 16 år gammal
 • Bidragen måste vara nyskrivna och aldrig framförts offentligt tidigare
 • Bidraget måste vara minst 2 minuter långt och max 3 minuter. (Undantag kan ges)

FAQ Melodifestivalen 2018

När pågår Melodifestivalen 2018?

Melodifestivalen 2018 kommer likt tidigare upplagor pågå från februari till mars. Bidragen skickas in redan under hösten 2017, och den 3:e februari är det dags för den första deltävlingen. Därefter pågår Melodifestivalen i fem veckor framöver. Finalen är på Friends Arena den 10:e mars.

Var visas Melodifestivalen 2018?

Melodifestivalen 2018 direktsänds på SVT 1 och kommer finnas tillgänglig på webben via SVT Play. Du kan också räkna med att SVT kommer visa repriser av Melodifestivalen ifall du inte skulle ha möjligheten att följa direktsändningen.

När är Eurovision Song Contest?

Den stora finalen för Eurovision Song Contest, tävlingen som vinnaren från Melodifestivalen går vidare till kommer att hållas lördagen den 12 maj.

Hur många artister deltar i Melodifestivalen?

Totalt kommer 28 bidrag delta i Melodifestivalen 2018. Vilka dessa 28 bidrag blir bestäms genom två olika antagningar.

Antagning 1: En nationell antagning som bedöms av en urvalsjury. Härifrån kommer 14 bidrag.

Antagning 2: De resterande 14 artisterna som får delta bestäms av SVT. Det kan handla om speciella inbjudningar. Bland annat väljs en så kallad Joker in i tävlingen.

Hur många bidrag går vidare till final?

Totalt går 12 bidrag vidare till finalen för Melodifestivalen. De två bästa bidragen från varje deltävling direktkvalificerar sig till final och trean samt fyran går vidare till andra chansen. Från andra chansen går fyra bidrag vidare till finalen via utslagning.

Deltävling 1: Två bidrag till final

Deltävling 2: Två bidrag till final

Deltävling 3: Två bidrag till final

Deltävling 4: Två bidrag till final

Andra chansen: Fyra bidrag till final

"Gilla" sidan nu om du tycker den är bra.