• Hem
 • Sommarspelen 2024
Os 2021 Tokyo

Sommarspelen 2024 Paris

Sommarspelen 2024 äger rum i Paris, Frankrike mellan den 26 juli 2024 – 11 aug. Totalt kommer spelen 2024 innehålla 32 sporter med totalt 329 olika grenar.

Sommarspelen 2024

Sommarspelen 2024 kommer att ta plats i Frankrike, närmaste bestämt i Paris. Detta är den 33:e upplagan av sommarspelen som inledes den 26 juli och som sedan avslutas den 11 augusti 2024. Det är totalt tredje gången i historian som Frankrikes huvudstad är värd för ett OS och på Bettingstugan.se kommer ni kunna ta del av allt från nyheter till odds och inte minst kampanjer under tävlingarna.

 • Plats: Paris, Frankrike
 • Tid: 26 juli 2024 - 11 augusti 2024
 • Huvudarena: Stade de France, Paris
 • Antal nationer: 207 (förväntade)
 • Antal grenar och sporter: 329 grenar i 32 sporter
 • Antal deltagande: 10 500 (5250 damer & 5250 herrar)
 • Klimat: Juli & augusti är håller en genomsnittstemperaturer kring 24 grader

Förutom att ni kan ta del av all väsentlig information om Sommarspelen 2024 så hittar ni även få speltips serverade från oss under hela perioden från några av Sveriges främsta tipsters!

Speltips och betting

I och med vår expertis inom betting så kommer vi även dela med oss av våra kunskaper till Sommarspelen 2024. På Bettingstugan kan ni se vilka bettingsidor som är bäst för Sommarspelen samt vad som är viktigt att tänka på när man spelar på nätet.

Vanliga frågor till Sommarspelen 2024

Sommarspelen 2024 äger rum i Paris, Frankrike mellan den 26 juli 2024 – 11 augusti. Nedan följer vanliga frågor till Sommarspelen 2024.

🤷‍♂️ När är Sommarspelen 2024?

Sommarspelen 2024 äger rum i Paris, Frankrike mellan den 26 juli 2024 – 11 augusti.

Här finns ett komplett schema över tävlingarna!

📺 Vilket tv-bolag och hur ser schemat ut för Sommarspelen 2024?

Discovery Networks Sweden. Vilket betyder att det kommer att gå att ses i Kanal 5, 9 och 11 samt Eurosport och Eurosport 2.

Här kan du få mer information om tv-tider och schema

🌏 Hur många atleter deltar i Sommarspelen 2024?

För första gången någonsin i OS-historien kommer det att vara lika många damer som herrar på plats i Paris för att delta i sommarspelen. Totalt är det 10 500 olympier som ställer upp i de olika grenarna. 5250 damer och 5250 herrar.

🤔 Hur tar jag del av speltips på Sommarspelen 2024?

Speltips kommer levereras genom våra suveräna tipsters som vi har jobbandes för oss. Så fort ett speltips kommer ut kommer du kunna ta del av det dels på vår hemsida, men även här i sektionen Speltips.

👨‍🏫 Vilka spelbolag rekommenderar ni till Sommarspelen 2024?

Vi uppdaterar hela tiden vår syn på spelbolagen vad gäller att spela på Sommarspelen 2024. Gå in på vår sida om Spelbolag och Sommarspelen så får ni exakt information om vilka vi rekommenderar till detta event!

🥇 Vilka i Sverige har bäst medaljchanser i Sommarspelen 2024?

Armand Duplantis i stavhopp, Daniel Ståhl i diskus och Sarah Sjöström i simning är de deltagare som målas upp som störst guldfavorit. Förutom den trion finns det även hopp för ett första OS-guld på herrsidan i handboll samt att hopplandslaget ska kunna försvara sitt OS-guld från OS i Tokyo.

Läs mer om våra svenska medaljhopp

Sommarspelen 2024 Paris

Anläggningar och arenor

Sommarspelen 2024 kommer att utföras i på arenor i centrala Paris, tätt intill bland annat Triumfbågen, slottet Versailles och Eiffeltornet. 

Stade de France är huvudarena, men ingen arena för OS-invigningen 

Arenan som det talas mest om och som också kommer vara huvudarenan under sommarspelen i Paris är Stade de France. Den här arenan kommer dock inte vara någon invignings arena för de olympiska spelen 2024, utan istället ska ceremonin ta plats längs med floden Seine som rinner genom Paris

Fler arenor som kommer stå i fokus i sommar är bland annat dessa där de kommer spelas OS-fotboll. Här nedanför listar vi några städer med tillhörande arenor som man bör känna till inför OS 2024.

 • Paris (Parc des Princes – 47 929 åskådare)
 • Marseille (Stade Vélodrome – 67 394 åskådare)
 • Bordeaux (Nouveau Stade de Bordeaux– 42 115 åskådare)
 • Saint-Étienne (Stade Geoffroy-Guichard – 41 965 åskådare)
 • Décines-Charpieu, Lyon (Parc Olympique Lyonnais – 59 189 åskådare)
 • Nantes (La Beaujoire – 35 322 åskådare)
 • Nice (Allianz Riviera – 36 178 åskådare)
PS Gs hemmaarena Parc Des Princes OS 2024

PSG's hemmaarena Parc Des Princes är en av fotbollsarenorna under sommar-OS 2024.

TV-kanaler för Sommar-OS

Sändningarna kommer ske på Discoverys kanaler, det vill säga Kanal 5, 9, 11 samt Eurosport och man kommer även kunna streama OS-tävlingarna på Discovery+. 

OS 2024 Guldmedalj

Kampen om guldmedaljer från Sommarspelen 2024 i Paris, Frankrike kommer kunna följas hos Discovery och deras kanaler.

Spela på Sommarspelen 2024

Eftersom det Sommarspelen är världens största idrottsevenemang och världens näst största publiksport efter fotbolls-VM vet spelbolagen att detta är ett ypperligt tillfälle att locka tills sig nya kunder. 

Bettingsidor kommer erbjuda mängder med erbjudanden, kampanjer och massor av odds för både nya och gamla kunder. 

  Sarah Sjostrom OS 2024

  Sarah Sjöström är ett svenskt medaljhopp i sommar-OS 2024.

  Vi på Bettingstugan kommer guida er i den djungeln av kampanjer. Dessutom kommer vi sätta flera av våra tipsters i arbeta under dessa veckor och förhoppningsvis bjuda på fina rekar till Sommarspelen.

  Sverige i Sommarspelen

  Sveriges Sommarspelen-trupp väljs ut av SOK tillsammans med landslagsledningarna i alla de olika idrotterna. Det är svårt att kvala in. För att en aktiv ska kunna bli uttagen ska man klara både internationella kvalreglerna och de svenska kriterierna för uttagning. 

  Jim Gottfridsson OS 2024

  Kan Jim Gottfridsson föra svenska handbollslandslaget till ett historiskt första OS-guld i Paris?

  Så spelar du på Sverige i Sommarspelen 2024

  odds på sverige under sommarspelen 2021

  Odds på Sverige under Sommarspelen 2021

  Sommarspelen 2020 21 juni 2021

  Sommarspelen 2021 i Tokyo närmar sig och med det även våra förhoppningar om ett svenskt medaljregn. Det finns flera bra medaljchanser för vårt svenska landslag och här tar vi ... Läs mer

  Om Sommarspelen

  De olympiska sommarspelen är idag det överlägset största idrottsevenemanget i hela världen. I spelen deltar världens främsta atleter i över 300 olika grenar. Sommarspelen startades redan i antikens Grekland för cirka 2700 år sedan och efter en längre paus återupptogs spelen år 1896 i Aten. De arrangeras nu var fjärde år och pågår under sommaren vilket passar oss svenskar perfekt under ledigheten.

  Numera uppdelat i två olika arrangemang, vinterspelen och sommarspelen. Sommarspelen är och kommer alltid vara det största evenemanget och denna text kommer endast fokusera på det evenemanget. 

  Den ultimata tävlingen

  Totalt kommer spelen innehålla 33 sporter med totalt 324 olika grenar. De olympiska sommarspelen kommer alltså tillhandahålla världens alla stora sporter med deltagare från hela världen. Oavsett om du följer badminton eller endast sprintfinalen, är sommarspelen den ultimata tävlingen och det största man kan vinna för samtliga atleter.

  Upplev Sommarspelen på plats

  Att uppleva spelen på plats är något alla bör ha på sin bucket list. Visst är det trevligt att följa spelen från tv-soffan, men att åka och uppleva evenemanget på plats är något alldeles extra. Att åka till Paris 2024 är ingen omöjlighet även om det kan kännas långt borta. Biljetter kommer finnas för svenskar och säljs via SOK:s partner CoSport.

  Köp paket med biljetter, boende och mat inkluderat.

  Biljettförsäljningen är uppdelat i två olika faser, en intressefas och en live sales-fas. Förutom att köpa enskilda biljetter kommer det finnas möjlighet att köpa paket med biljetter, boende och mat inkluderat. Viktigt är att vara ute i god tid då efterfrågan till de olympiska sommarspelen är extremt stor.

  Nya sporter Sommarspelen 2024

  Fyra nya sporter gör entré till Sommarspelen 2024 i Paris.

  1. Breakdance

  Sommaren 2024 kommer bjuda på fest i hela Frankrike och en ny tävlingsgren vi kommer få följa här är breakdance. Totalt får vi se 32 kvalificerade atleter fördelat på 16 tjejer och 16 herrar som kommer att tävla i en duell den 9 och 10 augusti på torget Place de la Concorde som är ett mäktiga 84 000 kvadratmeter stort torg i den franska huvudstaden Paris.

  2. Skateboardåkning

  Skateboard sägs ha ursprung i Californien under 1940-talet då man började sätta metallhjul på träplankor för att åka på. Idag är det en bedömningssport där åkaren försöker göra så spektakulära och svåra trick som möjligt. Under Sommarspelen i Paris tävlas det den 27 och 28 juli 2024 under Street-evenemanget och sedan den 6 och 7 augusti på Park-evenemanget på Place de la Concorde.

  Tokyo 2021 sommarspelen nya sporter

  Skateboard får äntligen Sommarspelsstatus!

  3. Surfing

  Surfing påstås ha förekommit för första gången på Hawaii och Tahiti redan så tidigt som under 400-talet. Hur tävlar man i den här sporten? Det som gäller är att få få högst poäng genom att surfa på en våg, svårare än så är det inte! Sporten surfing gjorde debut som olympisk idrott vid OS-programmet i Tokyo 2020 och finns även med vid sommarspelen i Paris 2024 som ett av värdlandets val.

  4. Klättring

  Klättring dök upp på Sommarspelen-programmet i Tokyo 2020. och den här sporten blev kvar på programmet även i Paris! På 1940-talet började man tävla i att klättra så fort som möjligt på naturliga klippväggar i Ryssland. I dag tävlar man både i svårighet (lead) och boulder samt i hastighet på artificiellt uppbyggda väggar. Aktuella grenar under sommarspelen är boulder/lead och speed.

  OS i Japan Tokyo 2021

  Klättring tog plats under Sommarspelen 2020 och gör så även i Paris 2024.

  Om Sommarspelen 2024 i Paris

  Paris arrangerar den  33:e upplagan av sommarspelen mellan 26 juli - 11 augusti 2024. Tidigare har spelen tagit plats här vid två tillfällen, så det här är tredje gången som Frankrikes huvudstad är värd för de olympiska spelen.

  Historiskt ögonblick att vänta

  En nyhet inför sommarspelen i Paris 2024 är att det är första spelen någonsin i OS-historien där det blir lika många damer och herrar som tävlar. Vi kommer totalt kunna följa 329 medaljtävlingar där en ny idrott som gör sin olympiska debut är danssporten breaking.

  Staden Paris har tidigare arrangerat OS redan 1900 samt 1924, och nu även 2024!

  OS 2024 Breakdance Kareem Gwinn

  Breakdance är en av sporterna vi kommer kunna följa under sommarspelen i Paris.

  Spelbolag till Sommarspelen 2024

  Spelbolagen slåss om att få dig som kund och det kommer finna många fina bonusar, kampanjer, gratisspel eller oddsboostar att ta del av. Vi komma ranka de olika bolagens utbud, odds samt användarvänlighet och ta fram ett bra utbud för dig som vill testa andra sidor under spelens gång.

  Maskotar i Sommarspelen 2024

  Phyrges är spelens maskot

  Spelens maskot heter Phyrges och detta är en röd mössa som är en stark symbol för frihet, med kopplingar till den franska revolutionen.

  – Nu har de återvänt för detta stora evenemang i Frankrike för att leda ett uppdrag om revolution genom idrott. Målet är att visa att sport kan ändra på vad som helst i dagens samhälle. Vi vill visa att idrottens värderingar kan åstadkomma stora saker, säger Julie Matikhine, som är marknadsansvarig för OS i Paris 2024.