• Hem
 • Bet365 vs Unibet - vilka är bäst i Sverige!
Bet365 vs unibet artikel
Artikel

Bet365 vs Unibet - vilka är bäst i Sverige!

3 november 2020

Det är dags att ta tempen på två av de största spelbolagen i Sverige sett till antal kunder - Unibet och Bet365. I detta test rankar vi spelbolagen i kategorier som exempelvis välkomstbonusar, utbud och odds. Ett stort test som lyfter fram styrkor och svagheter hos våra två giganter inom betting.

Om spelbolagen i testet

Bet365

Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

Bet365 grundades 2006 och är en jätte inom bettingvärlden. Det brittiska spelbolaget är en av de allra största och driver på utvecklingen kring hur man levererar sport och odds i en snygg förpackning. Man har sitt huvudsäte i Stoke.

Hämta 1600 kr bonus

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.


Unibet

1000 SEK gratisspel under EM

Unibet grundades redan 1997 och är ett av dom ledande spelbolagen i världen. Man ägs av Kindred Group plc, som är noterat på Stockholmsbörsen. Huvudsätet finns på Malta.


Så gick testet till

Vi har jämfört varje kategori noggrant och räknat, undersökt och dessutom använt den expertis vi besitter när det gäller betting. Våra krav är höga men det ska de vara också när vi jämför två av de största bolagen sett till antal kunder i Sverige. Vi undersökte kategorierna och gav dem betyget 1-10 inom varje område.

  Kategorier vi undersökt

  Följande kategorier har vi undersökt i vårat test av de två spelbolagen.

  1. Välkomstbonus
  2. Odds
  3. Utbud
  4. Service
  5. Mobil

  Summering av Bet365 vs Unibet i videoformat:

  1. Vem har bäst välkomstbonus?

  Det vi börjar med att jämföra är spelbolagens välkomstbonus. En välkomstbonus är ett sätt för spelbolagen att locka in nya kunder genom att ge en unik bonus som varje ny kund är berättigad till. Svenska staten har satt en gräns här på 100 kronor i välkomstbonus på casinon men regeln är lite mer godtycklig vad gäller sport. De allra flesta spelbolagen har även dragit ner sin bonus till 100 kronor på sin bettingsektion med vilket är att göra det lite för enkelt för sig. Så, låt oss jämföra våra kombattanter.

  Resultat:

  Bet365 vs Unibet bonus

  Unibets välkomstbonus 

  Unibet har valt att minska ner sin bonus till 100 kronor. Det finns inga omsättningskrav utan sätter man in 100 kronor har man 200 kronor att spela för. En låg bonus alltså men med bra villkor.

  Bet365 välkomstbonus

  Bet365 matchar sina nya kunders första insättning med upp till 1250 spelkrediter. Spelkrediterna går att användas som vanliga pengar där all vinst de genererar blir till pengar. Det här är en bonus som är i särklass den bästa på marknaden just nu.

  Bästa på marknaden just nu

  Välkomstbonusar

  18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. Upp till 1250 spelkrediter!

   Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

  2. 100 kronor utan omsättning!

  Bettingstugan analyserar resultatet
  Jonas Weimer

  Jonas Weimer

  Det är lite trist att Unibet väljer att dra ner sin bonus till 100 kronor vilket gör välkomstbonusen ganska liten. Ska man dock ge ut en bonus i denna storlek är det väldigt trevligt att inte få några omsättningskrav på den. Det är i det närmaste att ses som gratispengar vilket gör det till en bra bonus och som drar upp betyget en del.

  De kan dock inte mäta sig med Bet365 som vinner denna kategori. Här får vi upp till 1250 spelkrediter som vi kan använda oss av till att spela för innan vi använder våra riktiga pengar. Ett bra sätt att kunna boosta vår start hos spelbolaget.

  Rond 1 går till Bet365!

  2. Vem har bäst odds?

  En väldigt viktig parameter när man bettar är förstås höga odds. Det är ändå oddsen vi vill åt när vi bettar. Ett odds som skiljer 0.05 kan ses som löjligt att jämföras men kan i långa loppet generera rätt stora skillnader. Vi går vidare i vår jämförelse och jämför spelbolagens odds.

  Resultat:

  Bet365 vs unibet odds betting

  Unibet odds

  Unibet har länge profilerat sig som en sida med höga odds och när vi jämför är utdelningsprocenten riktigt bra. Överlag ligger Kambi väldigt högt när vi jämför de stora ligorna som Champions League, Premier League, Serie A och La Liga.

  Oddsen i närmast så bra man kan få

  De når inte riktigt upp till Spelbörser eller vissa asiatiska sidor men oddsen är i de närmaste så bra man kan få.

  Bet365 odds

  Oddsen på Bet365 är bra men inte i topp. Ofta skiljer det 0.05 eller liknande i matcherna och ligorna vi jämför med mot Unibet. Ibland har man totalt sett högre odds men i de allra flesta fall drar man en knapp förlust mot Unibet. Tittar vi på asian handicap drar man oftast det längsta strået, där är oddsen riktigt bra hos Bet365.

  Bettingstugan analyserar resultatet
  Jonas Weimer

  Jonas Weimer

  Jag är inte förvånad att Unibet hamnar något bättre än Bet365 i våra mätningar. I de stora ligorna satsar Unibet hårt och profilerar sig som en sida som har höga odds. Bet365 äger de flesta områden men just på pre-game odds på lite större ligor blir man faktiskt slagen av en del konkurrenter. Lite kuriosa är att jag ofta spelar på Unibet när jag lägger halvtidsspel där skillnaderna är ännu större.

  3. Vem har bäst utbud?

  Att ha en bra välkomstbonus eller höga odds är inte mycket värt utan ett bra utbud. Det är här man märker om spelbolagen kan erbjuda det vi vill att de ska kunna erbjuda. I denna kategori har vi vägt in dels hur mycket matcher man erbjuder sina kunder men även spelvariation och utbud i matcherna.

  Resultat:

  Bet365 vs unibet utbud

  Unibet utbud

  Unibet är ett av de största spelbolagen och här förväntar vi oss ett massivt utbud. Och visst har man mycket både inom fotboll, hockey, tennis och övriga sporter. Alla de stora ligorna finns representerade och i matcherna har vi mycket olika val. Tittar man på en Champions League-match finns nästan 100 olika spelarmarknader och här hittar vi det mesta man vill se hos ett spelblag. Lägg till en spelbyggarfunktion som är väldigt bra. Det som drar ner Unibets betyg för oss är utbudet på de lite lägre marknaderna. En vanlig vardag ligger man på förvånansvärt få matcher att välja på jämfört med många andra sidor och än värre blir det på helgen. Här borde man ha resurser att bevaka ännu mer!

  Bet365 utbud

  Bet365 har ett gigantiskt utbud av matcher och sporter. Vare sig du vill följa toppmatcher som ses av flera miljoner tittare eller om du vill följa en liten pingismatch i nån obskyr liga. Här finns allt och det är just det som gör Bet365 så pass stora.

  Ingen kan mäta sig med utbudet hos Bet365

  När man tittar på deras utbud när många sporter är igång finns det ingen annan sida som kan mäta sig. Här finns även mycket spel i många populära kategorier som asianspel, hörnspel eller kortspel även om det här kanske finns ett litet förbättringsområde inom kortmarknader.

  BETTINGSTUGAN ANALYSERAR RESULTATET
  Jonas Weimer

  Jonas Weimer

  Inte heller dessa resultat är förvånande. Här har vi två av Sveriges största spelbolag och alla som spelar på dem vet att man oftast hittar det man vill hitta. Min känsla är dock att Bet365 har betydligt fler matcher inom framförallt fotbollssektionen där man har bevakning på mycket av de här mindre ligorna. Vaknar du en lördagmorgon och vill lägga ett spel i Filippinerna eller kolla en livestream från Japanska div 2 - ja då går det!

  4. Vem har bäst kundtjänst & support?

  Något som förstås är viktigt när man spelar är att spelar är att det känns tryggt och säkert. Och att man får den hjälp man vill när man behöver den. Här är vårt test av deras support och kundtjänst.

  Resultat:

  Bet365 vs Unibet support

  Unibet kundtjänst och support

  Hos Unibet finns ett hjälpcenter som ger svar på mycket av de funderingar man kan ha. Allt från tidsgränser, frågor om insättning och uttag, frågor till skapande av konto och så vidare. I denna sektion hittar vi även frågan "behöver du mer hjälp" och där kan vi både använda oss av email eller livechat. Livechatten är öppen 8-00 vilket är hyggliga tider. Vi möts dock ofta av meddelandet att många försöker använda livechatten de gånger vi testar den. Väntetiden är ibland över 10 min vilket inte ger den snabba service vi vill ha. Det exakta väntetiden är ca 5 minuter i snitt och vi möts av svensk support. Skickar vi mail får vi ett automatsvar direkt att någon tittar på vår fråga och vi får svar inom efter ett par timmar vilket är väldigt bra!

  Bet365 kundtjänst och support

  Även här finns en stor hjälpsektion som svarar på många av de funderingar man som spelare kan ha utan att för den skull behöva ytterligare hjälp. Men krävs det finns möjlighet till både mejl och livechatt. Chatten är öppen dygnet runt vilket är ett stort plus. De gånger vi testar den får vi blixtsnabb hjälp av svensk support. Mejlen tar längre tid, i snitt närmare 24h.

  Bettingstugan analyserar resultatet
  Jonas Weimer

  Jonas Weimer

  Inget förvånande med dessa resultat. Är man störst i Sverige ska man också ge en god service. Det är mycket det som bygger image och jag vet att det är något som båda satsar mycket på. Allt handlar om trygghet för spelarna och ett spelbolag som hela tiden försöker hjälpa är förstås något som bygger just det. Allt som är bra kan dock förstås alltid bli bättre.

  5. Vem har bäst sida för mobilen?

  Det går inte att komma ifrån att vi numera inte sitter stationärt och bettar alla våra spel. Numera har vi oddsen i mobilen och det är även viktigt med att ha en sida som fungerar för det ändamålet. I denna kategori kollar vi på hur mobilvänlig spelbolaget är och även hur snabb sidan är när vi surfar med mobilen.

  Resultat:

  Bet365 vs Unibet mobil

  Unibet mobil

  Unibet har både en app och möjlighet att betta genom webbläsaren på sin sportsektion. Här finns tydliga menyer med vita och gröna knappar och fält, precis som de färger som Unibet använder sig av överlag. Här är man riktigt bra. De olika valen tar dock rätt stor plats på skärmen vilket gör att man får skrolla en hel del för att hitta det spel man söker. Stort plus även till den mätare man kan dra för att ändra över och under. Det är något som funkar väldigt bra med mobilen. Stort plus att man både kan logga in med Bank ID eller användarnamn.

  Bet365 mobil

  Användarvänligheten är slående när vi går in på Bet365 mobilsida. Både appen och webbläsaren flyter på väldigt bra. Man har en rätt mörk layout men den är tilltalande med ljus text och siffror. Här finns möjlighet att stjärnmarkera de val man oftast spelar för att få upp dem högst upp. Det man slås av är även hur snabb sidan är. Att växla mellan sporter, specifika matcher och spel har aldrig gått snabbare. De har även en tydlig och bra radar eller livestream som förhöjer användandet. Här finns inget Bank ID.

  Bet365 Unibet mobil app surfplatta
  Bettingstugan analyserar resultatet
  Jonas Weimer

  Jonas Weimer

  Lite förvånande att Unibet klarar sig så pass bra i detta test. Jag tycker Bet365 har varit överlägsna en lång tid vad gäller mobilanpassad sida men det är tydligt att konkurrenterna satsat stort. Jag minns bara för några år sedan när Unibets sida laddade väldigt mycket och hade man inte bra nät var det nästan hopplöst om man ville vara snabb. Nu mera flyter det på väldigt bra och det är något tilltalande med deras val av färger. Bet365 är så pass bra man kan tänka sig tycker jag och jag rankar de fortfarande som nummer ett men roligt att se att andra tar mark.

  Slutgiltig vinnare

  Det blev ett jämt test där bolagen vinner inom olika kategorier. Såhär blir slutställningen i vårt test.

  Resultat:

  Bet365 vs Unibet bäst spelbolag

  Vinnare: Bet365

  Bet365 vinnare av testet

  Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

  Testet vi genomförde var väldigt jämt. I slutändan vann Bet365 med 2 poäng men i det stora hela är det två giganter som levererar en väldigt fin produkt till oss och som överlag får toppbetyg! Det är inte konstigt att dessa två är de mest populära på marknaden i Sverige.

  Hämta 1600 kr bonus

  Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.


  Så vilket spelbolag ska man välja?
  Jonas Weimer

  Jonas Weimer

  Båda spelbolagen levererar på topp i det vi granskar. Även när det gäller spelfunktioner som Betbuilder, livestream och cash out-funktioner. I slutändan handlar mer om personliga uppfattningar samt på vilket sätt man spelar. Är man enbart ute efter höga odds på höga ligor är kanske Unibet det bästa valet medan nån som vill ha en djupare upplevelse av sin betting kanske ska välja Bet365. Här finns fler ligor, en i mitt tycke en snabbare sida med bättre funktioner samt livestreams på fler events.

  Skapa konto hos spelbolagen

  18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. 1000 SEK gratisspel under EM

  2. Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

   Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

  Frågor och svar om Bet365 och Unibet

  ✅ Vilket spelbolag av Bet365 och Unibet bör man välja?

  Även om Bet365 får ett något högre testresultat är det alltid bättre att ha konto på båda. Då kan man jämföra sånt som är viktigast och i slutändan handlar det ändå om att hitta bäst odds - där är Unibet starkare. Sen finns det mycket att väga in och det har vi gjort.

  🤔 Vilka har bäst välkomstbonus?

  Vill man åt en större bonus är Bet365 bonus bättre. Här får vi upp till 1250 spelkrediter när vi startar vårt konto. Men även Unibet har en bra bonus där man ger ut 100 kronor praktiskt taget gratis.

  🥇 Vilka vann Bettingstugans test av Bet365 och Unibet?

  I vårt test gav vi 45 poäng till Bet365 och 43 poäng till Unibet. En jämn match med knapp fördel Bet365.

  🤓 Är det säkert att spela på Bet365 och Unibet?

  Svar ja! Båda spelbolagen har en seriös och bra produkt för Sverige. Dessutom har man svensk licens och agerar under svensk lagstiftning. Här finns svensk support, live-chatt och hjälp dynget runt. 

  Läs mer om spelbolag med svensk licens