Speltips Challenge » Lördag 21/3

Bild från Bildbyrån

Överraskningar på skrällbanan?

Svenska Spel ger ut 50 000 kr extra på Challenge, det nyper vi. Här kommer en motivering till mina val på morgondagens Challenge.

Lopp 1:

Vem tar ledningen av 1 HADRIANOS och 6 PAYET? Väl i ledningen bör PAYET ha en fin chans tillsammans med Robert Bergh. Däremot blir det nog tufft för Hadrianos att lyckas hålla undan för de mer härdade hästarna som står på tillägg. Han är orutinerad och trots seger i det senaste loppet känns det tveksamt om han verkligen räcker till när motståndet ser betydligt värre ut på förhand? 12 ANGEL OVEA skulle kunna hamna bra på det trots att hon står på tillägg. Springspåret kan göra att hon får en fin resa innan det är dags att sätta in slutspurten. Därbakom ser det vidöppet ut.

Lopp 2:

Ytterligare ett öppet lopp väntar! Mest intressant på förhand verkar Jörgen Westholms bidrag 7 BÖRGE KOSING, trots spåret. Han är van vid att tävla mot bättre hästar och lyckas ekipaget bara slinka ner någonstans i starten så kan vi nog få se en fin slutspurt. Rekommenderas även ett streck för ”kajan” Widell och 2 UNLEASH THE STEAL som troligtvis är den tidiga ledaren. Sedan får vi absolut inte glömma bort bröderna Djuse som verkligen är stekheta för dagen. Magnus vann till exempel hela fyra segrar på Boden igår kväll i samband med V64 och kör här 8 MAKE SOMEONE HAPPY. När det gäller 1 YOUHADMEATHELLO är hästen förmodligen inte kvick nog för att hålla upp ledningen, och då blir det hela mycket chansartat.

Lopp 3

Den stora favoriten 2 LOVE NO PAIN verkar vara en mycket fin märr, men läget kan ställa till det nu när nummer 1 DAYSOFOURLIVES blivit sent struken. Hon har även en hel del galopper i raden och är långt ifrån en säker vinnare. Dessutom låter det som att 7 DIGITAL DOMINANCE kommer till start väl förberedd och kan absolut visa sig riktigt bra direkt här, trots att det handlar om årsdebut för hans del. Långt fram bör även Erik Adielsson och 6 BETTING ACE vara, som verkar uppåt i form och övertygade vid vinst i det senaste loppet. Lång distans även då och första barfota på länge gjorde verkligen susen.

Lopp 4

Öppet kallblodslopp på menyn! Lika roligt och svårlöst som vanligt. Det är verkligen hugget som stucket vem som kommer vara först i mål och här gäller det att ta sig en ordentlig funderare över hur loppet kommer att köras? 3 GNISTAS FILUR är stark och ser ut att hamna bra till direkt, frågan är bara vart han hamnar? 5 HÖSTBO ELIS är ett formkort som avgjorde enkelt trots en resa utvändigt om ledaren senast och kanske testar ett offensivt upplägg igen? 6 ÄNGSPILEN är den förmodade ledaren och därifrån kan det räcka långt, kanske hela vägen. 9 BACKEGUBBEN kan mycket men har ett lurigt läge och risken är att han blir fast på innerspåret. Finns även ett par riktigt vassa kallblod på tillägg som skulle kunna runda hela fältet med lite flyt längs vägen.

Lopp 5

Kan bli bra här för Daniel Wäjersten och favoriten 9 MERRIT som startar från ett i normala fall, krångligt bakspår över distansen 1640 meter. Upploppet på Bergsåker är dock långt och visst ser det ut att kunna lösa sig ändå? Bör nog bli en viss spetskörning mellan främst 2 GORDON MEARAS, 4 IMAGINE BOKO och 6 KARISSA BO. Vilket skulle vara gynnsamt för Merrit som kanske egentligen är lite bättre över längre distanser? Med lite tempo på loppet bör det dock gå vägen här ändå och singelstrecket är givet!

Lopp 6

1 COOGAN från stall Daniel Redén var fullkomligen lysande i sin årsdebut och bör knappast vara sämre till den här starten. Har fått ett perfekt läge för att kunna leda loppet runt om. 8 QUEER FISH är dock ingen enkel motståndare, trots att han står på tillägg. Hästen var snuskigt fin när han vann finalen i Sweden Cup år 2019 och har verkligen utvecklats med åren där han nu även visat att han kan avsluta loppet sylvasst. Men framför allt är han stark och riktigt tuff, så här vilar man nog inte på hanen och kommer att försöka syna den stora favoriten tidigt. Kan bli en mycket sevärd duell över upploppet!

Lopp 7

6 LÖVDALA SYMPHONIE verkar allt bra med för dagen enligt stallet. Men tränare Jessica Simpson är även tydlig med att hästen inte ska få ett tufft lopp den här gången och säger att hon mycket hellre vill att det blir en fin smygresa. Om hon inte kommer till ledningen direkt. Robert Bergh försöker säkerligen att svara upp ledningen med 1 USIANA FACE i starten, som inte får räknas bort trots årsdebut. Bästa hästen är dock 14 LYX HÅLERYD om vi ska se till vad hästarna presterat på tävlingsbanan hittills i karriären. Men hon har samtidigt varit ojämn på slutet och det känns som ett litet frågetecken för formen? Läget är dock ok med springspår på andra volten och duktige Rikard N Skoglund kanske redan har en plan klar i huvudet för hur de ska lyckas ta sig först över mållinjen? I den här typen av lopp är det dock inte helt ovanligt att någon mindre betrodd tjej plötsligt ”tänder till på alla cylindrar” och därför avrundar vi Challenge-omgången med en helgardering. Så kan vi jobba in en fin vinst utan att behöva hetsa upp oss allt för mycket, när sista starten för den här omgången går iväg.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
6 dec.
03:00
Calgary Flames - Arizona Coyotes
NHL
Spel: Calgary Flames -1,5
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spanien över 5.5 hörnor
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spelbyggare: Spanien vinner, Spanien U13.5 fouls, Marocko Ö1.5 kort & Amallah över 1.5 fouls
 
6 dec.
20:00
Portugal - Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: BLGM + över 6.5 hörnor
 
6 dec.
20:00
Portugal–Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: Oavgjort halvtid – Portugal fulltid
 
6 dec.
20:45
Dagens Trippel 6/12
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer