Challenge Lördag 21 mars » Analys & Tips | Bettingstugan
Speltips Challenge » Lördag 21/3

Bild från Bildbyrån

Överraskningar på skrällbanan?

Svenska Spel ger ut 50 000 kr extra på Challenge, det nyper vi. Här kommer en motivering till mina val på morgondagens Challenge.

Lopp 1:

Vem tar ledningen av 1 HADRIANOS och 6 PAYET? Väl i ledningen bör PAYET ha en fin chans tillsammans med Robert Bergh. Däremot blir det nog tufft för Hadrianos att lyckas hålla undan för de mer härdade hästarna som står på tillägg. Han är orutinerad och trots seger i det senaste loppet känns det tveksamt om han verkligen räcker till när motståndet ser betydligt värre ut på förhand? 12 ANGEL OVEA skulle kunna hamna bra på det trots att hon står på tillägg. Springspåret kan göra att hon får en fin resa innan det är dags att sätta in slutspurten. Därbakom ser det vidöppet ut.

Lopp 2:

Ytterligare ett öppet lopp väntar! Mest intressant på förhand verkar Jörgen Westholms bidrag 7 BÖRGE KOSING, trots spåret. Han är van vid att tävla mot bättre hästar och lyckas ekipaget bara slinka ner någonstans i starten så kan vi nog få se en fin slutspurt. Rekommenderas även ett streck för ”kajan” Widell och 2 UNLEASH THE STEAL som troligtvis är den tidiga ledaren. Sedan får vi absolut inte glömma bort bröderna Djuse som verkligen är stekheta för dagen. Magnus vann till exempel hela fyra segrar på Boden igår kväll i samband med V64 och kör här 8 MAKE SOMEONE HAPPY. När det gäller 1 YOUHADMEATHELLO är hästen förmodligen inte kvick nog för att hålla upp ledningen, och då blir det hela mycket chansartat.

Lopp 3

Den stora favoriten 2 LOVE NO PAIN verkar vara en mycket fin märr, men läget kan ställa till det nu när nummer 1 DAYSOFOURLIVES blivit sent struken. Hon har även en hel del galopper i raden och är långt ifrån en säker vinnare. Dessutom låter det som att 7 DIGITAL DOMINANCE kommer till start väl förberedd och kan absolut visa sig riktigt bra direkt här, trots att det handlar om årsdebut för hans del. Långt fram bör även Erik Adielsson och 6 BETTING ACE vara, som verkar uppåt i form och övertygade vid vinst i det senaste loppet. Lång distans även då och första barfota på länge gjorde verkligen susen.

Lopp 4

Öppet kallblodslopp på menyn! Lika roligt och svårlöst som vanligt. Det är verkligen hugget som stucket vem som kommer vara först i mål och här gäller det att ta sig en ordentlig funderare över hur loppet kommer att köras? 3 GNISTAS FILUR är stark och ser ut att hamna bra till direkt, frågan är bara vart han hamnar? 5 HÖSTBO ELIS är ett formkort som avgjorde enkelt trots en resa utvändigt om ledaren senast och kanske testar ett offensivt upplägg igen? 6 ÄNGSPILEN är den förmodade ledaren och därifrån kan det räcka långt, kanske hela vägen. 9 BACKEGUBBEN kan mycket men har ett lurigt läge och risken är att han blir fast på innerspåret. Finns även ett par riktigt vassa kallblod på tillägg som skulle kunna runda hela fältet med lite flyt längs vägen.

Lopp 5

Kan bli bra här för Daniel Wäjersten och favoriten 9 MERRIT som startar från ett i normala fall, krångligt bakspår över distansen 1640 meter. Upploppet på Bergsåker är dock långt och visst ser det ut att kunna lösa sig ändå? Bör nog bli en viss spetskörning mellan främst 2 GORDON MEARAS, 4 IMAGINE BOKO och 6 KARISSA BO. Vilket skulle vara gynnsamt för Merrit som kanske egentligen är lite bättre över längre distanser? Med lite tempo på loppet bör det dock gå vägen här ändå och singelstrecket är givet!

Lopp 6

1 COOGAN från stall Daniel Redén var fullkomligen lysande i sin årsdebut och bör knappast vara sämre till den här starten. Har fått ett perfekt läge för att kunna leda loppet runt om. 8 QUEER FISH är dock ingen enkel motståndare, trots att han står på tillägg. Hästen var snuskigt fin när han vann finalen i Sweden Cup år 2019 och har verkligen utvecklats med åren där han nu även visat att han kan avsluta loppet sylvasst. Men framför allt är han stark och riktigt tuff, så här vilar man nog inte på hanen och kommer att försöka syna den stora favoriten tidigt. Kan bli en mycket sevärd duell över upploppet!

Lopp 7

6 LÖVDALA SYMPHONIE verkar allt bra med för dagen enligt stallet. Men tränare Jessica Simpson är även tydlig med att hästen inte ska få ett tufft lopp den här gången och säger att hon mycket hellre vill att det blir en fin smygresa. Om hon inte kommer till ledningen direkt. Robert Bergh försöker säkerligen att svara upp ledningen med 1 USIANA FACE i starten, som inte får räknas bort trots årsdebut. Bästa hästen är dock 14 LYX HÅLERYD om vi ska se till vad hästarna presterat på tävlingsbanan hittills i karriären. Men hon har samtidigt varit ojämn på slutet och det känns som ett litet frågetecken för formen? Läget är dock ok med springspår på andra volten och duktige Rikard N Skoglund kanske redan har en plan klar i huvudet för hur de ska lyckas ta sig först över mållinjen? I den här typen av lopp är det dock inte helt ovanligt att någon mindre betrodd tjej plötsligt ”tänder till på alla cylindrar” och därför avrundar vi Challenge-omgången med en helgardering. Så kan vi jobba in en fin vinst utan att behöva hetsa upp oss allt för mycket, när sista starten för den här omgången går iväg.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
7 aug.
14:59
Dagens Trippel 7/8
Fotboll
Spel: Trippel
 
7 aug.
15:00
Hammarby IF - GIF Sundsvall
Allsvenskan
Spel: Hammarby -1,5 hcp & Hammarby att göra mål i båda halvlekarna
 
7 aug.
15:00
Leicester - Brentford
Premier League
Spel: båda lagen att göra mål & över 2,5 mål i matchen
 
7 aug.
15:00
Manchester United - Brighton
Premier League
Spel: Manchester United vinner
 
7 aug.
17:30
Mjällby AIF - IF Elfsborg
Allsvenskan
Spel: Över 10,5 hörnor i matchen
 
7 aug.
19:00
Braga - Sporting
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
8 aug.
18:00
Sandnes - Skeid
Premier League
Spel: Sandnes -1 AH
 
8 aug.
19:00
Varberg - IFK Göteborg
Allsvenskan
Spel: Över 2,5 mål
 
9 aug.
20:45
Rangers - Union Saint Gilloise
Champions League
Spel: Rangers -1.5
 
11 aug.
20:00
FK Shkëndija - AIK
Fotboll
Spel: FK Shkëndija DNB
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
6 maj
16:00
The Championship
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

4 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

28 juli 2022

Erik Johansson fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC, som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

19 juli 2022

Erik Johansson bjuder på veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer

Spela på Sverige hos Lyllo Sport - Få 100 kr riskfritt spel!

Dam-EM 2022 12 juli 2022

EM 2022 är i full gång och så även Lyllo som nu öppnar sin sportsbook! I sitt välkomsterbjudande bjuder de på 100 kronor i ett riskfritt spel när du spelar på Sverige i EM! Ta del ... Läs mer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer