• Hem
 • Betfair Exchange

Betfair Exchange recension:

Betfair Exchange

Testa gratis - 500 kr tillbaka i kontanter

Betfair Exchange Rank

 • Högst odds på marknaden
 • Höga limits på stora matcher
 • Möjlighet att båda köpa & sälja odds
 • Lite färre marknader
Bonuserbjudande
7/10
Spelutbud
6/10
Mobilupplevelse
9/10
Betalningsmetoder
8/10
Spelupplevelse
7/10
Kundtjänst
8/10
Helhetsbetyg
9/10
Betfair Exchange Snabbfakta
Webbsida betfair.com
ProdukterOdds, spelbörs
InsättningsmetoderVISA, MasterCard, Trustly (banköverföring), Skrill, Neteller, Paypal, Paysafecard, Zimpler
UttagsmetoderVISA, MasterCard, Trustly (banköverföring), Skrill, Neteller, Paypal, Paysafecard, Zimpler
OddsleverantörEgna odds
BettingfunktionerBacka, boka, cash out, bet builder
AppiPhone, Android
KundtjänstLivechatt, email, telefon
ÄgareBetfair International Plc
Grundat1999
HuvudkvarterLondon

Fördelar med Betfair Exchange

Betfair Exchange

Testa gratis - 500 kr tillbaka i kontanter

 • + Högst odds
 • + Höga limits på stora matcher
 • + Roligt att kunna lägga ut (boka) odds
 • + Bra support
 • + Inga limiteringar

Analys av Bettingstugans expert Jonas Weimer.


Betfair Exchange

Testa gratis - 500 kr tillbaka i kontanter

Betfair Exchange är för många hobbyspelare ett okänt spelalternativ. Men alla som är insatta inom spelbranschen vet vilka fördelar som finns hos Betfair Exchange, bland annat för att få högsta möjliga odds för dina spel.

Idag är det relativt få spelbolag som erbjuder betting Exchange sett till hur många spelbolag som finns. Troligen beror det på att spelbolaget Betfair fullständigt dominerar den här marknaden och som nästintill har monopol på betting Exchange. Spelbolaget var först ut med en på svenska kallad spelbörs och har idag överlägset störst utbud samt den smidigaste användningen för betting Exchange.

Läs om välkomstbonusen hos Betfairs Spelbörs

Välkomstbonus

Vill du testa Spelbörsen via Bettingstugan får du ett riskfritt spel på upp till 100 kronor när du startar ditt konto. Det går snabbt, det är enkelt och framförallt - riskfritt! ... Läs mer

Så funkar Betfair Spelbörsen

På Betfair Exchange spelar du mot andra spelare istället för mot spelbolagen. Marknaden får styra sig själv och det enda Betfair gör att att agera mellanhand samt att hålla i pengarna tills spelen är avgjorda. 

Du spelar mot andra spelare

Det innebär att du spelar på odds som andra spelare har satt och på samma sätt kan du sätta egna odds för matcher som andra spelare kan betta på. Majoriteten av spelbolag tjänar pengar på att sätta odds som motsvarar lägre sannolikhet jämfört med vad som är korrekt. De balanserar oddsen upp och ner för att få in lika stora insatser kontra oddset på båda sidor av en match. På det sättet går spelbolaget inte i förlust, oavsett utfall, eftersom oddsen inte motsvarar den korrekta sannolikheten.

Marknadsledande odds

Hos Betfair Exchange får du däremot alltid de marknadsledande oddsen eftersom spelbolaget slipper skära ned på oddsen för att tjäna pengar. Spelarna bettar mot varandra och vid förlust är det en spelare som förlorar och inte Betfair.

Att man inte spelar mot ett bolag ger en del fördelar som kan vara tillexempel höga odds, höga limits och framförallt inget bolag som limiterar sina spelare vilket tilltalar de som spelar ett fåtal gånger i månaden samt de som spelar väldigt mycket.

Vanliga frågor om Betfair Exchange

🤷‍♂️ Vad betyder att "backa" ett spel?

Att "Backa" ett spel hos Betfair Exchange är i princip samma sak som att spela ett vanligt bet hos ett spelbolag. Det enda som egentligen skiljer sig är att du kommer få ett bättre odds hos Betfair Exchange. För att "Backa" ett spel väljer du den blåa knappen.

Se Betfairs instruktionsvideo för hur man backar ett spel.

👁 Vad betyder att "boka" ett spel?

Hos Betfair Exchange erbjuds du möjligheten att själv agera spelbolag, detta kallas att "Boka" ett spel. För att "Boka" ett spel klickar du dig fram till matchen som du är intresserad av och väljer därefter ett scenario som du inte tror kommer ske, t.ex. att ett lag vinner matchen. Vinst delas ut om laget du bokat förlorar eller spelar oavgjort. Spelen som du bokar är markerad med rosa färg.

Se Betfairs instruktionsvideo för hur man bokar ett spel.

👍 Vad är fördelen med Betfair Exchange?

Fördelarna med Betfair Exchange är många. Framförallt har spelbolaget uppskattats av professionella spelare då Betfair erbjuder en att spela till stora summor utan risk för att limiteras. Ytterligare en avgörande faktor till att Bettingstugan rekommenderar Betfair Exchange är pga. att dom erbjuder marknadens högsta odds.

Se Bettingstugans expert berätta om för- och nackdelar med Betfair Exchange

💰 Hur tjänar Betfair Exchange pengar om de inte har samma låga utdelningsprocent som andra?

När ditt spel är placerat hos Betfair Exchange visas en gul ruta som erbjuder Cash Out. Summan som presenteras under texten "Cash Out" är avgiften som Betfair tar om ditt spel resulterar i vinst. Bra att veta är att avgiften kommer minska ju mer du spelar.

Om Betfair Exchange

Betfair Exchange skapades runt milleniumskiftet av två brittiska entreprenörer Andrew Black och Edward Wray. Andrew Black var mannen som kom på idén efter ett stort intresse för både vadslagning och aktier vilket skapade iden om en fri marknad för vadslagning.

Andrew Black är son till den brittiska politikern Cyril Black som komiskt nog var emot vadslagning. Andrew Black lät sig inte påverkas av sin far utan år 2000 så slog man upp portarna för Betfair Exchange, och spelbolaget blev snabbt en succe inom bettingvärlden, med spelare från hela världen.

Idag är Betfair ett av världens absolut ledande spelbolag och det har man mycket att tacka sin spelbörs för.

Idag är Betfair ett av världens absolut ledande spelbolag och det har man mycket att tacka sin spelbörs för. På Betfair Exchange finns de allra skarpaste spelarna men det passar även nya spelare som är ute efter marknadens högsta odds.

🤷‍♂️ Hur spelar man på Betfair Exchange?

Som nybörjare kan Betfair Exchange verka krångligt men faktum är att det är väldigt simpelt och likt vanlig betting. Spelar du på Betfair Exchange har du två olika alternativ att välja mellan.

What Is The Betfair Exchange

Backa ett spel på Betfair Exchange

Om du vill spela på att ett lag vinner så trycker du på den blåa knappen som kallas för att backa. Det innebär exakt samma sak som att du placerar ett vanligt spel på vinst hos något spelbolag, det enda som skiljer sig är att du får ett bättre odds.

  Här förklarar Bettingstugans expert hur man backar ett spel:

  Hur man backar ett spel på Betfair Exchange

  Backa spel

  I denna guide går vi igenom hur man backar ett spel - alltså att agera spelare i jakten på ett så bra odds som möjligt. Läs mer

  Boka ett spel på Betfair Exchange

  Motsatsen till backa är boka och innebär att du spelar på att ett lag förlorar matchen. Detta görs genom att klicka på den rosa knappen. I detta skede agerar du som ett spelbolag och tar emot spel från spelarna som backar. Du vinner alltså om ditt lag som du har bokat inte lyckas vinna.

   Här förklarar Bettingstugans expert hur man bokar ett spel:

   Hur man bokar ett spel på Betfair Exchange

   Boka spel

   I denna guide går vi igenom hur man bokar ett spel - alltså att agera spelbolag och lägga ut odds som andra kan lägga. Läs mer

   Betfair Exchange avgift/kommission

   Eftersom Betfair inte skär ner på oddsen och låter spelarna betta mot varandra tjänar Betfair inga pengar på hur oddsen är satta likt vanliga spelbolag. Men för att Betfair ska kunna tjäna pengar tar spelbolaget istället en liten avgift kallad kommission för varje nettovinst på sin spelbörs.

   Sänkt kommission just nu

   För alla nya kunder hos Betfair brukar 5% gälla som kommission men just nu får man 2%. Den kan även snabbt minska om du blir en aktiv spelare på Betfair Exchange. Ju mer du spelar desto större rabatt blir det på denna avgift. Den exakta fördelningen för vad som krävs för att minska kommissionen går lättast att hitta på Betfairs hemsida. Notera dock att Betfairs kommission endast gäller för vinstbelopp och du behöver alltså inte betala en avgift för dina insatser och förluster.

   Lär dig mer om kommissionen hos Betfairs Spelbörs

   Kommission

   Betfairs Spelbörs drivs och hålls igång av spelare. De vinnande spelarna får vara med och betala för att sidan finns tillgänglig för oss och att den fungerar som det ska. I ... Läs mer

   Betfair Exchange Cash Out

   Cash Out är idag en välkänd funktion som många spelbolag använder sig av. Det många inte vet är att vi har Betfair att tacka gällande Cash Out, då spelbolaget var först ut med att introducera funktionen. Cash Out ger dig möjligheten att säkra en vinst eller minimera en förlust utan att behöva vänta tills matchen är slut.

   Betfair var först med att erbjuda tjänsten Cash Out till sina kunder.

   Betfair är fortfarande marknadsledande gällande funktionen Cash Out och på Betfair Exchange kan du enkelt se hur mycket dina livespel är värda samt sälja av till den summa du vill. För att använda Cash Out behöver du bara trycka på den gula knappen och justera hur mycket av ditt spel du vill sälja av.

   Exempel på Cash Out med Betfair Exchange
   Om du exempelvis har spelat 1000 kr på Arsenal seger till 2.00 innan matchstart och Arsenal snabbt tar ledningen till 2-0 kan du sälja dina 1000 kr till oddset 1.20. Det innebär att om Arsenal vinner får du 800 kr i vinst, skulle laget därefter tappa sin ledning så har du gjort ett smart drag, då du inte riskerar att förlora några pengar.

   Lär dig mer om Cash Out-funktionen hos Betfairs Spelbörs

   Cash Out

   Betfairs Spelbörs har tagit fram en världsledande Cash Out-funktion åt oss där vi kan hämta hem hela summan i relation till oddset, ta delvis Cash Out eller använda den nya ... Läs mer

   För- & nackdelar med Betfair Exchange

   Fördelar med Betfair Exchange

   Fördelarna med att spela på Betfair Exchange kontra vanliga spelbolag är många. Som vi har nämnt får du dels högre odds här jämfört med andra spelbolag. Det beror på att du spelar mot andra spelare istället för mot spelbolaget. Det betyder att Betfair slipper oroa sig för att förlora pengar och behöver inte skära ner på oddsen för att tjäna pengar. På Betfair Exchange får du alltid marknadens bäst odds.

   Om du trots allt inte skulle vara nöjd med oddsen på spelbörsen får du även möjlighet att sätta dina egna odds och själv agera som ett spelbolag. Det ger dig som spelare grymma möjligheter och något som inte är tillgängligt hos normala spelbolag. Sist men inte minst kan du spela för stora insatser på Betfair Exchange utan att behöva oroa dig för att bli limiterad.

   1. Inga limiteringar
   2. Större vinster
   3. Inga insatsgränser
   4. Spela mot andra spelare

    Nackdelar med Betfair Exchange

    Det finns även nackdelar på Betfair Exchange som man bör vara medveten om. En sak är att Betfair tar 5% i avgift på alla nettovinster som görs på spelbörsen. Avgiften eller kommissionen som den kallas tas endast på vinster och alltså inte på dina insatser samt förluster. En annan sak som kan uppfattas problematiskt med att spela på Betfair Exchange är att kunna spela på mindre marknader.

    Det behövs en motspelare hela tiden

    För att du ska kunna boka spel på Betfair Exchange krävs det att en annan spelare ska betta emot dig. Om du exempelvis vill spela på en fotbollsmatch i en lägre division kan det vara svårt att hitta någon som vill matcha din insats och betta emot dig. Det problemet slipper du hos normala spelbolag.

    Läs mer om fördelar och nackdelar med Betfairs Spelbörs

    Välkänd ambassadör i Clive Owen

    Brittiska skådespelare Clive Owen var en gång i tiden beskriven som en framtida James Bond efter att ha debuterat i casinofilmen "Croupier" 1998.

    Ingen bond men tillbaka i samma tema

    Två årtionden senare - Det blev inget Bond men Owen är återigen aktuell med temat "gambling" efter att ha ställt upp som varumärke för Betfair Exchange där han får förklara fördelarna och möjligheterna med Betfairs plattform.

    Kampanjens kreatur Leo Burnett använder sig av erfarna producenten Martin Werner och valde troligtvis Owen för hans charm, karisma samt hans sätt att avmystifiera betting. Totalt spelades 40 individuella onlinefilmer in med Owen. Chaka Sobhani, Betfair Exchange kommenterade nyförvärvet såhär:

    “The Betfair Exchange is a much smarter way to bet, but can be tricky to understand. We’re excited to work with Clive Owen to come up with a simple and smart way to explain the Exchange whilst entertaining along the way.”

    Se coola Clive Owen i en av filmerna nedan:

    Guide - Betfair Spelbörs

    Bettingstugan har skapat en komplett guide till Betfairs Spelbörs där vi går igenom områden som:

    • Hur man bokar spel
    • Hur man backar spel
    • Komissionen
    • Välkomstbonusen
    • Cash out
    • Användarvänlighet
    • Spelfunktioner
    • Mobilappen

    Läs guiden om Spelbörsen

    Betfairs Spelbörs Spelfunktioner

    Betfairs Spelbörs har en hel del spelfunktioner som vi ser hos andra spelbolag, och även funktioner som andra saknar. Här hittar vi bland annat:

    • Livebetting
    • Cash out
    • Sökfunktion
    • Placera spel (Backa)
    • Lägga ut egna odds (Boka)
    • Möjligheten att ändra odds till din fördel

    Lär dig mer om spelfunktioner

    Spelfunktioner

    För att kunna få ut maximalt av en spelsida handlar det om att förstå och använda de olika spelfunktioner som finns tillgängliga för oss. Hos Betfairs Spelbörs finns en rad ... Läs mer

    Betfair Exchange i mobilen

    Betfair har tagit fram en seperat app till sin Spelbörs och där finns hela världens sporter samlat i en enda app.

    All trejding av odds görs problemfritt

    Betfairs Spelbörs har en snabb, enkel och smidig app som gör det smiddigt för oss. Här behöver vi inte en stor stationär dator med dubbla skärmar för att göra vår trading utan här har vi allt slimmat med precision på bara några få tum - och det fungerar klockrent.

    Läs om Betfairs Spelbörs mobilapp

    Mobilapp

    Betting sker numera mestadels i mobilen och det ställs höga krav på att spelbolagen får fram sajter som faktiskt fungerar. För att en spelsida ska vara bra krävs oftast en app och ... Läs mer

    FAQ

    💰 Vad betyder Backa på Betfair Exchange?

    Att backa ett spel innebär att du spelar på att ett lag eller en person ska vinna matchen. Om du exempelvis backar att Manchester United vinner Premier League kommande säsong innebär det att du spelar på att dem ska vinna. Insatsen placeras mot någon som tror att laget inte kommer vinna.

    Vad betyder Boka på Betfair Exchange?

    Boka ett spel är motsatsen till att backa ett spel, vilket innebär att du spelar på att något inte kommer inträffa. Du kan exempelvis boka att Manchester United ska vinna ligan, det innebär att du spelar på att Manchester United inte kommer vinna ligan. Samma gäller för enstaka matcher, om du bokar en Chelsea vinst så vinner du om laget spelar oavgjort eller förlorar. Skulle Chelsea vinna matchen förlorar du ditt spel.

    Vad innebär Cash out på Betfair Exchange?

    Cash out är en funktion som många spelbolag använder sig av idag. Betfair Exchange var dock först med funktionen och det som skiljer sig från Betfairs cash out funktion kontra andras är att du själv får bestämma hur stor del av ditt spel du vill stänga. På Betfair Exchange får du alltså full kontroll på ditt spel och kan välja att säkra en vinst eller minimera en förlust innan matchen är slut genom cash out funktionen.

    Finns det någon kommission eller avgift på Betfair Exchange?

    Eftersom Betfair inte tjänar pengar på hur oddsen är prissatta tar spelbolaget istället en liten avgift eller kommission som den kallas för att agera mellanhand för kunderna. Det enda Betfair gör är egentligen att hålla på kundernas pengar tills dess att spelet är avgjort och låter marknaden styra oddsen.

    Betfair tar en standardavgift på 5% för alla vinster som görs på spelbörsen. Avgiften kan dock komma att sänkas om du är en aktiv kund på Betfair Exchange. Notera också att avgiften endast gäller vinster. Betfair tar alltså ingen avgift för insatser och förlorade spel.

    Kan man spela på Betfair Exchange i mobilen?

    Betfair Exchange fungerar utmärkt att spela från mobilen. Dels kan du välja att spela från den mobilanpassade webbsidan som har ett gränssnitt som passar både mobil och surfplatta. För ännu smidigare åtkomst till Betfair exchange kan du ladda ner appen som finns tillgänglig både för Iphone och android enheter.

    Betfair Exchange recension

    Betfair Exchange sportbonus

    Testa gratis - 500 kr tillbaka i kontanter