Speltips Basket

På Bettingstugan hittar du de bästa speltipsen för Basket

Alla Basket speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
10 sep.
14:40
Tyskland - Serbien
Basket
Spel: Tyskland vinner
 
9 apr.
11:00
Pauian Archiland - Bank of Taiwan
Basket
Spel: Pauian DNB
 
24 mars
18:20
Stalingrad Volgograd - Matritsa Volgograd
Basket
Spel: Över 124.5 poäng
 
21 mars
02:30
Raptors - Thunder
NBA
Spel: Paul George gör över 28.5 poäng i matchen
 
21 mars
00:00
Celtics - 76ers
NBA
Spel: 76ers vinner matchen
 
20 mars
01:00
LA Lakers - Milwaukee Bucks
NBA
Spel: Lakers +12.5
 
20 mars
00:01
76ers - Hornets
NBA
Spel: 76ers vinner matchen
 
19 mars
01:00
Golden State Warriors - San Antonio Spurs
NBA
Spel: SA Spurs +3.5
 
19 mars
00:30
Denver Nuggets - Boston Celtics
NBA
Spel: Boston Celtics -2.5
 
12 mars
02:00
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz
NBA
Spel: Under 228.5 poäng i matchen
 

Kampanjer och nyheter för Basket

No Account Bet: Alla nya kunder får 200 kronor - helt utan omsättningskrav!

Golf 18 september 2019

NoAccountBet har äntligen lanserats i Sverige efter en lång väntetid! Spelbolaget drivs av Mandalorian Technologies Ltd, etablerat på Malta, och nu med svensk licens. Dessutom ... Läs mer

Veckosummering på Bettingstugan (v.7)

Övrigt 12 februari 2018

Vi går igenom vecka 7 och lyfter fram dom speltips som vi anser förtjänar mest uppmärksamhet dessutom utser vi Veckans Tipster! Läs mer

Förhöjt odds på Golden State

NBA 6 februari 2018

Betfair boostar oddset inför nattens NBA-match mellan Golden State Warriors och Dallas Mavericks. Alla nya kunder får 5.00 (ord. 1.09) på att Golden State vinner! Läs mer

Veckosummering på Bettingstugan v.4)

Övrigt 22 januari 2018

Förra veckan bjöds vi på mängder av speltips från våra Tipsters! Men vilka speltips förtjänar mest uppmärksamhet och vem blir Veckans Tipster? Läs mer

Flervalsbonus hos Bet365

NFL 11 oktober 2017 - 1 januari 2018

Tjäna mer på dina flervalsspel före match på amerikanska och kanadensiska sporter hos bet365. Inkluderar grundserien och slutspelet i amerikansk fotboll, basket, ishockey och ... Läs mer

Om Basket

Basket brukar inte räknas bland de allra största eller mest populära sporterna i Sverige, men med sina runt 400 miljoner registrerade utövare är basketen oerhört stor världen över. Allra störst är den i Nordamerika och NBA är också den mest prestigefyllda ligan. Basketen är också stor i Kina och stora delar av Europa. De mest populära nationella ligorna är:

  • NBA (Nordamerika)
  • Liga ACB (Spanien)
  • BSL (Turkiet)
  • VTB United League (Ryssland)
  • HEBA A1 (Grekland)
  • CBA (Kina)

Basketevenemang

Klubblagen tävlar i sina nationella ligor där nordamerikanska National Basketball Association, NBA, är den klart största och mest prestigefyllda ligan där 30 lag, 29 från USA och ett från Kanada, gör upp om titeln. I snitt är NBA-spelarna de mest välbetalda idrottarna i världen och det är den ligan som alla världens basketspelare strävar efter. Den svenska högsta serien heter Svenska Basketligan. Förutom de nationella ligorna finns även Euro League, basketens motsvarighet till fotbollens Champions League. I Euro League tävlar årligen 16 olika lag från Europas toppligor. När det kommer till landslagsbasket spelas VM, EM och OS med fyra års mellanrum.

Basket speltips

DeMarcus Cousins och Jonas Valanciunas under Basket-VM 2014

Spela på Basket

Basket är en av världens största sporter och alla spelbolag erbjuder en bred variation av spelformer, både inför och live, i allt från de allra största matcherna både för klubblag och landslag till mindre kända ligor. Mest populärt är det förstås att spela på NBA, samt när det vankas EM, VM eller OS men för bettaren som är redo att lägga ner researcharbete finns det alltid matcher världen över att betta på. I NBA är spelmöjligheterna i det närmaste oändliga och utbudet på vanliga spelformer, säsongsspel samt specialspel, både för lag och individuella spelare, är väldigt stort. Detsamma gäller collegeligan NCAA, och utbudet är minst sagt tillfredsställande även på alla de europeiska toppligorna, samt Svenska Basketligan. Det kan dock vara en god idé att ha konto hos flera olika spelbolag för att hitta specialspel och odds som faller just dig i smaken.

Hur bettar du på basket?

Basketen är en intensiv och actionfylld sport där det blir mängder av poäng och där matcherna kan svänga fram och tillbaka innan en vinnare kan utses. Precis som i så gott som alla andra lagsporter är det vinnarspel som är den vanligaste spelformen, men med tanke på de poängrika matcherna är handikappspel också oerhört populärt, precis som över- och underspel där man försöker förutspå hur många poäng matchen kommer att innehålla. På grund av basketens svängiga och böljande natur där en till synes säker seger snabbt kan vändas till förlust om momentum går förlorat är det en i det närmaste perfekt sport för livebetting och utbudet i den spelformen är också stort. Det är också populärt i basket att spela på individuella spelares prestationer.

Populäraste spelen i basket

Fulltidsresultat

Det vanligaste spelet på basket är att förutse vinnaren av en match. Beroende på om ett lag är favorit eller underdogs till att vinna matchen sätter spelbolagen sina odds och du spelar helt enkelt på vilket lag som går segrande ur striden.

1 - Hemmaseger
X - Oavgjort
2 - Bortaseger

Handikappsspel

I den poängrika basketen är handikappspel en mycket populär spelform för att förutse hur jämn eller ojämn en match kommer vara. Spelformen är särskilt användbar när ett lag på förhand är stor favorit, men där matchen kanske blir jämnare än vad som först förväntats.

Över / Under

Totaler, eller så kallade över- och underspel, är också väldigt omtyckt när det gäller betting på basket. Här går det helt enkelt ut på att spela på hur poängrik en match blir. Det kan exempelvis handla om att spela på huruvida de båda lagens samlade poängskörd kommer överstiga eller understiga 210,5 poäng.

Livebetting

En så svängig och oförutsägbar sport som basket passar utmärkt för den dynamiska livebettingen, där spelaren har möjligheten att försöka uttyda spelmönster och betta på hur återstoden av matchen kommer utspelas. Det finns ett stort utbud av olika livespel på basket.

Specialspel

I basketen är det också populärt att spela på individuella spelares prestationer i matcher. Det kan exempelvis handla om att spela på hur många poäng en viss spelare kommer göra under en match, eller ett head-to-head-spel där man spelar på vem av två spelare som gör flest poäng.