• Hem
  • Championship

Championship

Speltips & Fakta om Championship 2019/20

Speltips till Championship

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
26 maj
16:00
Leeds - Southampton
Championship
Spel: BLGM
 
17 maj
21:00
Southampton - West Bromwich
Championship
Spel: Southampton
 
16 maj
21:00
Leeds - Norwich
Championship
Spel: BLGM
 
12 maj
13:00
Norwich - Leeds
Championship
Spel: BLGM
 
4 maj
13:30
Birmingham - Norwich
Championship
Spel: Över 1,5 mål + över 2,5 kort
 
1 maj
21:00
Dortmund - PSG
Championship
Spel: Dortmund DNB
 

Speltips Championship

Englands näst högsta division i fotboll heter Championship, en serie som är välkänd för många. Inte bara för att kvalitén i Championship är mycket högre än i många andra andraligor runtom i världen utan även pga. att flertalet matcher från Championship ofta finns med på Stryktips-kupongen. Dom senaste åren har även flertalet svenska spelare skrivit på för olika klubbar i Championship, vilket är en ytterligare anledning till att serien idag är så välkänd. 

På Bettingstugan har vi flertalet experter som följer och skriver speltips till Championship. Dessa speltips i Championship är noggrant framtagna med ambitionen att både förse er läsare med nödvändig information om dom olika lagen men även spaningar till hur ni ska spela på matchen.

Championship speltips

På Bettingstugan kan du ta del av speltips på Championship

Betta på Championship

Trots att Championship inte är en högstadivision så är det en liga som åtnjuter stort fokus hos de stora spelbolagen. Inför säsongen kan du spela på en stor variation av långtidsspel på allt från segrare, vilket lag som tar sig till playoff eller hela vägen till Premier League och vilka lag som åker ur. Men det finns också specialspel som exempelvis bästa lag i Midlands- eller Yorkshire-regionen. Till varje match i de 46 omgångarna finns det också ett brett utbud. Detsamma gäller även liveodds.

Spela fulltidsresultat på matcher i Championship

Det populäraste spelet inom Championship är att spela på vilket lag som vinner matchen. Att spela på slutresultat är simpelt - du tippar helt enkelt hur matchen kommer att sluta: 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger).

Draw no Bet

Ett annan populär spelform är den som kallas Draw no Bet, eller ”Oavgjort inget spel”. Den spelformen går ut på att du spelar på hemma- eller bortaseger och helt enkelt får insatsen tillbaka ifall matchen skulle sluta oavgjort.

För att få en mer detaljerad beskrivning av dessa speltyper eller hur du spelar andra spel, klicka här.

Om Championship

English Football League Championship, eller Championship som den vanligtvis kallas, är den högsta ligan i English Football League och den näst högsta ligan, efter Premier League, i den engelska seriepyramiden. På grund av den svenska kopplingen till engelsk fotboll, även i de lägre divisionerna, som gått hand i hand med den stora utbredningen och populariteten av Stryktipset finns det sedan länge ett stort intresse för Championship i Sverige. Bara tyska 2. Bundesliga slår Championship på fingrarna när det gäller publiksnitt för icke högstaligor, och trots att Championship är en andradivision så rankas den som den sjunde rikaste fotbollsligan i Europa.

Även om stämpeln av de lägre divisionerna i den engelska seriepyramiden som bensparkarligor har tvättats bort på senare år så råder det ingen tvekan om att Championship är en benhård liga på alla sätt. Med 24 deltagande lag pågår Championship-säsongen i hela 46 matcher, vilket ställer stora krav på lagen. Ettan och tvåan tar klivet direkt upp i Premier League, samtidigt som lag tre till sex i tabellen spelar playoff om den återstående platsen. De tre sämst placerade lagen åker ner till League One.