• Hem
  • Europa League

Europa League

Speltips till Europa League 2019/20

Speltips till Europa League

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
21 sep.
21:00
Ajax - Marseille
Europa League
Spel: Över 39.5 Varningspoäng & Båda lagen över 9.5 varningspoäng
 
21 sep.
18:45
Bayer Leverkusen - BK Häcken
Europa League
Spel: Leverkusen gör mål i båda halvlekarna+ö3.5 mål i matchen
 
21 sep.
18:45
Lask Linz - Liverpool
Europa League
Spel: Darwin Nunez över 3.5 skott
 
31 aug.
20:45
Aberdeen FC - BK Häcken
Europa League
Spel: Över 1,25 mål första halvlek
 
31 aug.
20:45
Aberdeen – Häcken
Europa League
Spel: Båda lagen gör mål
 
31 aug.
19:00
Sparta Prague - Dinamo Zagreb
Europa League
Spel: BLGM
 

Om Europa League

Europa League är den näst största UEFA-turneringen för de europeiska klubbarna, övertrumfad enbart av Champions League. Turneringen har anor som sträcker sig tillbaka till början av 1970-talet, när UEFA-cupen ersatte Mässcupen. Sedan säsongen 2009/10 går turneringen under namnet Europa League. Segraren av Europa League kvalificerar sig för titelmatchen UEFA Super Cup, där man ställs mot segraren i Champions League. Europa League-vinnaren kvalificerar sig dessutom för nästa års upplaga av Champions League.

Turneringen pågår från slutet av juni, när kvalspelet inleds, till slutet av maj, när finalen spelas. Beroende på de olika europeiska fotbollsligornas ranking på UEFA-koefficienten får länderna olika antal platser till Europa League och efter kvalspelet gallras klubbarna ner till 48 lag som delas upp i tolv grupper om fyra lag i vardera. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till slutspelet, där de får sällskap av de åtta grupptreorna från Champions League. Slutspelet pågår sedan i form av dubbelmöten, där lagen spelar en match på hemmaplan och en match på bortaplan, fram till finalen som avgörs i enkelmöte på en arena som bestämts innan turneringens start.

Europa League speltips

Spela på Europa League

Europa League är en populär turnering, även om den inte kan mäta sig med storebror Champions League i form av status. Det spelas dock mängder av matcher och spelbolagen erbjuder ett stort utbud oavsett om det är lag från ligor som Premier League och La Liga, eller om det är lag från mindre prominenta nationer som spelar. Inför turneringen finns det mängder av långtidsspel, även om det kan vara svårtippat eftersom Champions League-treorna ansluter först till slutspelet vilket kan förändra förutsättningarna rejält. Till enskilda matcher finns det dock gott om spelformer att välja och vraka från och det finns dessutom en stor mängd liveodds att spela på genom hela turneringen.

Fulltidsresultat och Draw no Bet

Det vanligaste spelet på Europa League-matcher är att spela på vilket lag som vinner matchen. De två populäraste spelformerna när det kommer till resultatspel är att antingen tippa slutresultatet (1, X eller 2) eller att spela ett så kallat Asian Handicap-spel. Ett annan populär spelform är den som kallas Draw no Bet, eller ”Oavgjort inget spel”. Den spelformen går ut på att du spelar på hemma- eller bortaseger och helt enkelt får insatsen tillbaka ifall matchen skulle sluta oavgjort.

För att få en mer detaljerad beskrivning av dessa speltyper eller hur du spelar andra spel, klicka här.