Nybörjare

Så fungerar en välkomstbonus

Välkomstbonus delas ut av spelbolagen i samband med att du registrerar ett konto hos spelbolaget. Om du söker efter välkomstbonusar på internet så kommer du bli erbjuden mängder av olika välkomstbonusar och oddsbonusar. För att du ska få en förståelse för hur bonusen fungerar, läs detta avsnitt.

9 Sa Fungerar En Valkomstbonus

Så fungerar en välkomstbonus

I stort sett alla spelbolag erbjuder idag sina nya kunder någon typ av välkomstbonus i samband med att man registrerar ett konto. Dessa typer av oddsbonusar tenderar att vara många och i vissa fall även aningen komplicerade. Spelbolagen kan anses vara väldigt generösa med vad dom erbjuder för typ av välkomstbonus, men dom gör det av en anledning. Konkurrensen bland spelbolagen är idag gigantisk och för att rekrytera och behålla kunder går spelbolagen ut med massvis av välkomstbonusar och bonusar. Givetvis är detta något positivt för dig som spelare men för att du ska gynnas av alla dessa erbjudanden så är det viktigt att du är medveten om dom olika kraven som medföljer.

För att du ska kunna utnyttja en välkomstbonus är det viktigt att du vet vad som gäller för just den bonusen. Välkomstbonusar och andra bonusar har i majoriteten av fall olika krav som måste följas. Det är därför viktigt att du som spelare läser den finstilta texten för att ta reda på vad du måste göra för att vara berättigad att plocka ut dina vinstmedel. Nedanför följer de viktigaste villkoren du bör ha koll på. 

Omsättningskrav

Ett av dom vanligaste kraven med välkomstbonusar är omsättningskrav. Ett omsättningskrav innebär att du behöver omsätta din bonus ex antal gånger innan du kan ta ut dina vinstpengar. Omsättningskraven tenderar att skilja sig beroende på vilken typ av bonus du nyttjar. För procentuella bonusar på din insättning brukar bonussumman ligga mellan 5-15 gånger. För gratisspel med omsättningskrav brukar omsättningskraven vara aningen lägre, någonstans mellan 1-3 gånger.

Vanligtvis brukar omsättningskraven se ut enligt följande;

 • 5x bonusbeloppet
 • 10x bonusbeloppet
 • 1x bonusbeloppet
 • Inget krav

Minimum odds

Ett minimum odds innebär att det finns ett lägst accepterande odds som du behöver följa för att din bonus ska gälla. Alltså, för att du ska vara berättigad att hämta ut din vinst från din välkomstbonus så måste du spela på matcher eller tävlingar som har ett odds som är högre än minimumoddset.

Exempel på minimumodds;

 • 1.40
 • 1.60
 • 2.00
 • Inget krav

Giltighetstid

En annan viktig del som du bör vara medveten om är att välkomstbonusar oftast har en giltighetstid, vilket innebär att du måste uppfylla dom olika omsättningskraven innan ett visst datum. Skulle du inte lyckas med att uppfylla omsättningskravet innan giltighetstiden löper ut så resulterar det oftast i att din bonus och dina vinster förloras.

Vad finns det för olika typer av välkomstbonusar?

För att du som spelare ska ha möjlighet att använda dig av en välkomstbonus är det extremt viktigt att du vet hur dom fungerar och vad det finns för olika typer av välkomstbonusar. Nedan har vi skrivit en kort beskrivning av alla olika typer av välkomstbonusar som spelbolagen erbjuder.

Gratisspel

Ett gratisspel innebär att du får ta del av en summa pengar som du kan använda när du placerar ett spel. Vinner du på ditt bet så får du behålla vinstsumman men spelbolaget tar tillbaka den ursprungliga summan/välkomstbonusen. Vissa spelbolag kräver även ett omsättningskrav när du använder dig av gratisspel.

Exempel på ett gratisspel:

 1. Du tar del av en välkomstbonus och får 100 kr i gratisspel.
 2. Du satsar 100 kr på en match där du tror att hemmalaget vinner. Oddset på att hemmalaget vinner är 2.00 pengarna, vilket innebär att du totalt kan vinna 200 kr.
 3. Hemmalaget vinner = du får tillbaka 100 kr / Hemmalaget vinner inte = du får 0 kr tillbaka

Riskfria spel

En av dom populäraste varianterna av välkomstbonusar är riskfria spel. Ett riskfritt spel är precis vad det låter. Du kan lägga ett spel utan att riskera att förlora pengar.  Alltså, förlorar du ditt spel så får du ändå tillbaka din insats. Skulle du vinn på ditt riskfria spel får du behålla din vinst. En viktig aspekt med det riskfria spelet är dock att du är medveten om vad det är för omsättningskrav som gäller.

Exempel på ett riskfritt spel

 1. Du tar del av en riskfri bonus och får ett 100% riskfritt spel upp till 350 kr.
 2. Du satsar 350 kr på en match där du tror att hemmalaget vinner. Oddset på att hemmalaget vinner är 2.00 pengarna, vilket innebär att du totalt kan vinna 700 kr.
 3. Hemmalaget vinner = du får tillbaka 700 kr / Hemmalaget vinner inte = du får tillbaka 350 kr.

Gratisspel utan insättning

Att ta del av ett gratisspel utan insättning innebär att du får en viss summa att spela för, helt gratis. Alltså, spelbolaget ger ut ett startbelopp som du kan spela för. Det enda du behöver göra är alltså att skapa ett konto. Summan på dessa välkomstbonusar brukar vara 50-100 kr.  

Exempel på ett gratisspel utan insättning

 1. Du tar del av ett gratisspel utan insättning och får 100 kr att spela för.
 2. Du satsar 100 kr på en match där du tror att hemmalaget vinner. Oddset på att hemmalaget vinner är 2.00 pengarna, vilket innebär att du totalt kan vinna 200 kr.
 3. Hemmalaget vinner = du får tillbaka 200 kr / Hemmalaget vinner inte = du får 0 kr tillbaka

Bästa Välkomstbonusarna 2019

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. 100% upp till 500 SEK
  + 100 freespins

  18+ år, Regler och villkor gäller - Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Sweet Bonanza | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se

 2. 500 kr gratisspel i ett kombinationsspel

  18+, regler och vilkor gäller, stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

 3. 100% upp till 100 kr bonus

 4. 150 SEK utan insättning!

 5. 100% upp till 500 SEK