Speltips Handboll

På Bettingstugan hittar du de bästa speltipsen för Handboll

Alla Handboll speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
11 jan.
20:30
Sverige - Bosnien-Hercegovina
Handboll
Spel: Sverige över 34.5 mål
 
15 okt.
16:30
SG Flensburg-Handewitt - HBW Balingen-Weilstetten
Handboll
Spel: HBW Balingen-Weilstetten under 25,5 mål
 
6 sep.
18:30
Bjerringbro-Silkeborg - Nordsjælland Håndbold
Handboll
Spel: Bjerringbro-Silkeborg -4,5 mål (asian hcp)
 
24 maj
20:15
Skjern Håndbold - GOG Håndbold
Handboll
Spel: Över 60,5 mål
 
30 jan.
18:00
Sverige - Spanien
Handboll
Spel: Sverige att vinna under ordinarie tid (draw no bet)
 
4 aug.
13:45
Frankrike - Nederländerna
Handboll
Spel: Nederländerna vinner kvartsfinalen
 
13 jan.
20:30
Danmark - Ungern
Handboll
Spel: Danmark -5,5 (asian)
 
7 okt.
19:00
IFK Skövde - Ystads IF
Handboll
Spel: IFK Skövde vinner
 
14 sep.
18:10
IFK Skövde - Hallby
Handboll
Spel: IFK Skövde -3 i HT (asian)
 
12 sep.
19:00
Melsungen Boddiger - Magdeburg
Handboll
Spel: 2:a halvlek: Magdeburg -1,5 (asian)
 

Kampanjer och nyheter för Handboll

Inför bronsmatchen i handbolls-EM: Har Sverige orkat ladda om?

Handboll 28 januari 2024

HANDBOLL. Sverige var rysligt nära att göra en riktig bragdvändning i semifinalen mot Frankrike, men det ville sig inte på slutet då man milt sagt hade marginalerna emot sig. ... Läs mer

Boostade odds inför Sveriges semifinal i handbolls-EM!

Handboll 26 januari 2024

HANDBOLL. Det är matchdag i handbolls-EM igen och nu är vi framme vid semifinalerna. För svensk del är det precis som vid föregående EM Frankrike som agerar motståndare i kampen ... Läs mer

Semifianlsdags i handbolls-EM - så ser oddsen ut & de är favoriter till EM-guldet

Handboll 25 januari 2024

HANDBOLLS-EM 2024. Det är dags för semifinaler från handbolls-EM i Tyskland och i en av matcherna ska värdnationen försöka ge Danmark en match och i den andra ställs de regerande ... Läs mer

Handbolls-EM: Första riktiga värdemätaren!

Handboll 19 januari 2024

HANDBOLL. Sverige ställs ikväll mot Danmark i handbolls-EM 2024 och detta i Hamburg med matchstart 20.30. Både Sverige och Danmark står på fyra poäng i mellanrundan och det är ... Läs mer

Gruppfinal väntar innan mellanrundan tar vid

Handboll 14 januari 2024

HANDBOLL. Sverige har EM-match igen under måndagskvällen och sist ut att möta i denna första gruppspelsfas är Nederländerna som tränas av svenske Staffan Olsson. Både Sverige och ... Läs mer

Om Handboll

Den fartfyllda, underhållande och målglada handbollen har ökat i popularitet både i Sverige som i övriga länder i norra Europa under de senaste årtiondena och när det vankas stora mästerskap bänkar sig många framför tv-apparaterna för att följa den sevärda sporten. Redan i Antikens Rom fanns liknande sporter, men handbollen uppstod först i slutet av 1800-talet i Danmark. Till en början utspelades sporten utomhus med elvamannalag och först på 1970-talet började handbollen som vi känner igen den idag, med två sjumannalag på en mindre inomhusplan, ta form och det var även då sporten gjorde entré i OS-sammanhang. Sporten är störst i norra Europa, där tyska Bundesliga är den högst rankade.

  • Bundesliga (Tyskland)
  • Liga ASOBAL (Spanien)
  • Nemzeti Bajnokság (Ungern)
  • LNH Division 1 (Frankrike)
  • Elitserien (Sverige)

Handbollsevenemang

Handbollen spelas främst i form av nationella ligor där tyska Bundesliga är den högst rankade, följt av spanska Liga ASOBAL. I Sverige ligger förstås störst fokus på den inhemska ligan, Elitserien. Det finns även en europeisk klubblagsturnering, Champions League, där kontinentens främsta klubbar mäter krafterna mot varandra, där ligorna har olika antal direkt- och kvalplatser beroende på hur man ligger till på EHF-rankingen. Stor uppmärksamhet ägnas förstås även åt de internationella mästerskapen: EM, VM och OS. Där har lagen från norra Europa dominerat kraftigt.

Handboll Speltips

Niclas Ekberg under Handbolls-VM i Frankrike 2017

Spela på handboll

Det finns en hel del svenskar med stort intresse för att spela på handboll. Allra mest populärt är det förstås under de stora internationella mästerskapen och särskilt under VM och OS. Handbollens svängiga och målglada natur gör den till den nästintill ultimata tv-sporten, vilket gör att mer neutrala tittare som vanligtvis inte ägnar ligahandbollen särskilt stor uppmärksamhet attraheras att slå sig ner och följa och spela på matcher och turneringsspel under de stora mästerskapen. När det gäller ligorna är det den svenska Elitserien, tyska Bundesliga och Spaniens Liga ASOBAL som tilldrar sig störst intresse på bettingmarknaden. Handbollen finns att tillgå med ett stort utbud hos alla de vanliga spelbolagen.

Hur bettar du på handboll?

När det kommer till handboll och betting är den allra populäraste spelformen, precis som i många andra lagsporter, att utse matchvinnaren. Det är även populärt med olika former av handikappspel, såväl som odds på dubbelchans eller draw no bet. Eftersom handbollen är så oerhört mycket mer målrik än sporter som fotboll och ishockey är det även populärt med diverse spel på antalet mål i en viss match. Den allra mest intressanta spelformen när det kommer till handboll är dock förmodligen livebetting, på grund av handbollens oerhört svängiga natur. En uppmärksam spelare som kan förutspå när en match är på väg att tippa över i en oväntad riktning kan hitta väldigt trevliga odds.

Populäraste spelen i handboll

Matchresultat

Precis som i alla lagsporter är det allra mest populärt att spela på vilket lag som går segrande ur en viss match. Beroende på om spelaren eller ett lag är favoriter eller underdogs till att vinna matchen sätter spelbolagen sina odds och du spelar helt enkelt på vilket lag du tror kommer vinna.

1 - Hemmaseger
X - Oavgjort
2 - Bortaseger

Det är dock värt att ha i beaktning att handbollsmatcher mer sällan slutar oavgjort, jämfört med andra lagsporter.

Handikappsspel

Med tanke på att det blir så oerhört mycket mål i handboll kan det vara svårt att tippa hur tät en match kommer bli. Men handikappspel är alltjämt väldigt populärt när det kommer till handbollsbetting.

Över/Under

Över- och underspel är oerhört populärt i handboll. Här kan du välja att antingen spela på totalt antal mål vid full tid, för ett specifikt lag eller totalen i halvtid.

Livespel

Med tanke på att handbollsmatcher tenderar att kunna vara svängiga affärer är livebetting en oerhört attraktiv spelform. En till synes säker ledning kan snabbt vändas när momentum svänger och för den uppmärksamme spelaren finns stora fynd att göra.