Innebandy Speltips » Dagens BÄSTA betting tips på Innebandy

Speltips Innebandy

På Bettingstugan hittar du de bästa speltipsen för Innebandy

Alla Innebandy speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
24 feb.
16:30
Hagunda - Salems IF
Allsvenskan Norra
Spel: Salem vinner
 
14 feb.
19:00
AIK IBF - Linköpings IBK
SSL
Spel: Linköping -1.5
 
10 feb.
18:30
Falun - Mullsjö
SSL
Spel: Falun -2,5
 
28 jan.
16:00
Malmö FBC - Karlstad IBF
SSL
Spel: Malmö vinst
 
17 jan.
19:00
Djurgårdens IF IBS - Salems IF
Allsvenskan Norra
Spel: Salem vinner
 
29 dec.
19:00
FC Helsingborg - Linköping IBK
SSL
Spel: Linköping -1.5
 
14 dec.
19:00
Växjö Vipers - FC Helsingborg
SSL
Spel: Helsingborg +2.5
 
14 dec.
18:30
Team Thorengruppen - IK Sirius IBK
SSL
Spel: Sirius vinner
 
12 dec.
19:00
Storvreta IBK - IBK Dalen
SSL
Spel: U 11.5 mål
 
2 dec.
16:00
Åstorp/Kvidinge IBS- Craftstanden
Allsvenskan Södra
Spel: 1
 

Kampanjer och nyheter för Innebandy

Inför SM-finalen Storvreta vs Falun

SSL 19 april 2018

På lördag gör Storvreta och Falun upp om vilka som är Sveriges bästa innebandylag. SM-final mellan två klubbar som ha turats om att vinna guldet de senaste åtta åren! Här ger vi ... Läs mer

Vinn upp till 20.000kr varje vecka på Triple up hos Coolbet

Tennis 14 september 2017

Låt oss presentera Coolbets populära tävling Triple up. Placera tre spel på tre dagar (fredag-söndag) där alla spel ska vara till lägsta odds 3.00. Du startar med en insats på ... Läs mer

Om Innebandy

Innebandyn är en sport som bara fortsätter att växa i Sverige, även om den relativt nya sporten inte riktigt fått fäste internationellt. 2016 fanns det 323 011 registrerade innebandyspelare, varav 126 443 av dessa huserar i Sverige, där sporten bara övertrumfas av fotboll och futsal när det kommer till antalet utövare. Även om sporten är överlägset störst i Sverige, så är den även populär i länder som Finland och Tjeckien. De länderna där innebandy har starkast fäste är:

  • Sverige
  • Finland
  • Tjeckien
  • Schweiz
  • Tyskland
  • Norge

Innebandyevenemang

Innebandyn är en relativt ung sport som uppstod först i slutet av 1960-talet, även om liknande varianter tidigare funnits i Nordamerika. 1979 blev Sala IBK första innebandyklubb att grundas, och bara året efter så inleddes det första nationella mästerskapet. Sedan dess har sporten bara ökat, både i intresse och i antalet utövare. Både på herr- och damsidan heter högstadivisionen i Sverige SSL, Svenska Superligan, där 14 lag kämpar om att ta sig till slutspel och sedan om att kunna titulera sig svenska mästare.

På landslagsnivå är VM den mest prestigefyllda tävlingen och där har Sverige dominerat stort både på herr- och damsidan sedan turneringens start 1996. Dam-VM och herr-VM spelas vartannat år - ojämna år för damer och jämna år för herrar.

Innebandy

Pixbos Danny Estella-Näslund under Czech Open i Innebandy mellan Pixbo och Wiler

Spela på Innebandy

Innebandy tillhör inte världens största sporter och internationellt är intresset än så länge svalt för den kvicka bollsporten, men i Sverige har den snabbt fått ett starkt fäste och ökar i rasande takt. Bettingmässigt har spelbolagen så sakteliga börjat få upp ögonen för sporten och nuförtiden erbjuder de bolag som är etablerade på den svenska bettingmarknaden odds på, framför allt, SSL och VM. När det gäller spelformerna är dock utbudet ännu aningen begränsat.

Hur bettar du på innebandy?

Innebandy är en intensiv och fartfylld sport som tenderar att vara väldigt målglad och där matcherna kan svänga fram och tillbaka. Bettingutbudet när det kommer till innebandyn är än så länge begränsat, och utbudet mellan de olika spelbolagen kan skilja rejält, men den vanligaste spelformen - det klassiska vinnarspelet - finns att tillgå till de största ligorna och turneringarna, där VM och svenska SSL förstås är de mest populära. Andra vanliga spelformer är över- och underspel, samt asian handicap. Exempelvis Nordicbet har gjort en satsning på innebandy och inför säsongen kan du spela vinnarodds ända ner till Division 2 i Sverige. Vissa spelbolag erbjuder också möjligheten att betta live, vilket passar den målrika sporten väl.  

Populäraste spelen i innebandy

Fulltidsresultat

Det vanligaste spelet på innebandy är att förutse vinnaren av en match. Beroende på om ett lag är favorit eller underdogs till att vinna matchen sätter spelbolagen sina odds och du spelar helt enkelt på vilket lag som går segrande ur striden.

1 - Hemmaseger
X - Oavgjort
2 - Bortaseger

Handikappsspel

I den poängrika innebandyn är handikappspel en mycket populär spelform för att förutse hur jämn eller ojämn en match kommer vara. Spelformen är särskilt användbar när ett lag på förhand är stor favorit, men där matchen kanske blir jämnare än vad som först förväntats.

Över / Under

Totaler, eller så kallade över- och underspel, är också väldigt omtyckt när det gäller betting på innebandy. Här går det helt enkelt ut på att spela på hur målrik en match blir.

För att få en mer detaljerad beskrivning av dessa speltyper eller hur du spelar andra spel, klicka här