Tipsterintervjun_ryggareken
Intervju

Tipster-intervju med Ryggareken

14 november 2018

Näst på tur i artikelserien “Tipster-intervju” är med ingen mindre än Ryggareken. Vår brittiska spelexpert som varit med sedan starten av Bettingstugan och som ständigt levererat vinnande speltips från de brittiska öarna. Här får du lära känna Ryggareken lite mer.

Tjena Ryggareken! Du har varit med sedan starten av Bettingstugan, berätta hur resan har varit?

Tjena! Det stämmer bra. Det har verkligen varit en spännande resa och det är fantastiskt att se hur båda sida och community har utvecklats sen dess. Bettingstugan har ju nu blivit en av Sveriges största spelsidor vilket är väldigt kul att se.

Vad gör du förutom att skriva för Bettingstugan?

Förutom att skriva på Bettingstugan så jobbar jag med affärsutveckling och marknad på en strategisk design byrå som bygger digitala tjänster, mycket appar och sånt. Man kan väl säga att jag alltid har jobbat med att skriva mycket, det tycker jag är jättekul!

Övriga intressen förutom fotboll och betting?

Förr så idrottade jag mycket, men nu blir det bara golf på helgerna och en runda ner till gymmet då och då. Det är ungefär vad som hinns med efter jobb och så under veckorna. En och annan spelsession med FIFA eller Red Dead Redemption 2 blir det kanske med. Och lite öl och god mat på helgerna såklart.

Craven Cottage Stadium

Ryggareken har spenderat flera timmar på dom engelska arenorna! s

Hur kommer det sig att du föll för just den brittiska fotbollen?

Jag har flyttat runt mycket både inom landet och utanför Sveriges gränser. Det gjorde att jag aldrig riktigt föll för något lokalt svenskt lag, man vart ju otrogen vart man än gick kändes det som. Kärleken till engelsk fotboll började i 10-års ålder då min farsa bosatte sig i London, det blev helt enkelt många turer till Southwest, Londons alla arenor. Ett antal år senare så bosatte jag mig själv där och då vart fotbollen alltid nära till hands och någon form av fast punkt i tillvaron.

I  övrigt så tror jag att jag alltid har varit fascinerad över den höga kvalité som även de lägre engelska ligorna påvisar. Det är något spännande med att följa lag över tid och se dom växa eller bli mindre medan dom pendlar mellan divisionerna. Här utmärker den engelska ligan sig.

Men jag ser till att hålla mig uppdaterad på de andra ligorna med, mest pga. att bra spelarmaterial till slut har en tendens att komma till UK. Det vill man ju ha koll på, talanger och så.

Hittills har du i princip enbart levererats speltips på lag från de brittiska öarna, följer du andra ligor och sporter?

Jag följer definitivt mest engelsk fotboll. Vi har ju 72 lag ner till League Two som tillsammans spelar 1948 ligamatcher under en säsong + inhemska cuper och internationella cuper för lagen i Premier League, det är många matcher att hålla ett öga på det.

Men jag ser till att hålla mig uppdaterad på de andra ligorna med, mest pga. att bra spelarmaterial till slut har en tendens att komma till UK. Det vill man ju ha koll på, talanger och så.

Annars händer det att man tittar på en del golf. Definitivt mycket handboll med. Farsan var lagkapten i ett av Sveriges bättre lag när det begav sig så det ligger väl lite i blodet.

Berätta hur du går tillväga när du väljer ut dina spel, magkänsla eller statistiskt underlag?

Har ni läst den där boken som lite populärvetenskapligt delar in personligheten i färger? Jag får nog sägas vara ganska blå. Gillar att se mönster utifrån statistik och siffror. Med det sagt så finns det alltid statistiskt underlag i mina analyser. För det finns ju så mycket man kan läsa av. Lite som den här gamla bettingreklamen med killen som analyserar luftfuktighet och den effekt det har på en av spelarnas hårvax och hur den kombinationen påverkar hans huvudspel.

Magkänsla är ju såklart viktigt att ha, och du måste ju ha en allmän känsla för spelet. Men allt blir lite bättre när man har ännu mer kött på benen som man kan backa upp känslan med.

Att skriva speltips går snabbt. Att analysera dom, och välja ut rätt spel, kan däremot ta timmar.

Ryggareken känner igen sig i Unibets reklam 👇👇

Det är på spelbolagens misstag du kan vinna på marginalen – för tänk på att analytikerna som sätter oddsen till spelsidorna är proffs - och har en hel arsenal av statistiskt underlag till sitt förfogande.  

Vad anser du vara den viktigaste egenskapen för en spelare för att slå spelbolagen långsiktigt?

Spela strategiskt och smart, en match i taget. Jämför odds mellan olika spelbolag. Ha koll på om odds sjunker eller höjs. Det är på spelbolagens misstag du kan vinna på marginalen – för tänk på att analytikerna som sätter oddsen till spelsidorna är proffs - och har en hel arsenal av statistiskt underlag till sitt förfogande.  

Har du något favorit spelbolag? Isåfall, vilket och varför?

Nej. Det finns spelbolag som har en fantastisk spelupplevelse, sk. User Experience, medan det finns spelbolag som erbjuder bättre odds än övriga. Det är en preferensfråga som jag inte tar ställning till, men jag spelar bara på seriösa bolag.

Du har nu placerat över 150 speltips hos Bettingstugan med ett imponerande facit, något speltips du är extra nöjd över?

De speltipsen med högst utdelning. Haft några maxspel med något lägre odds som jag är riktigt nöjd med. Där har man ju satsat stort, och gått vinnande ur. Annars gillar man ju alltid högoddsare. Newcastle & under 2.5 mål mot Huddersfield som gick in till 3.50x pengen, den var riktigt fin. Eller förra månadens rek: Palace och under 2.5 mål mot samma lag till 4.50 som även den gick in.

Slutligen, berätta för följarna varför de bör följa just dina speltips?

Om mina läsare tycker att speltipsen är genomtänkta och välskrivna så hoppas jag att dom följer mig och mina speltips. Har själv några rekare som jag brukar följa för att jag tycker dom är duktiga – men inte säger dom åt mig att följa dom. Det gör jag självmant.

Följ Ryggareken på Twitter

Snabbfakta: Ryggareken
  • Ålder: 30
  • Bor: Stockholm
  • Från: Skåne
  • Favoritlag: Chelsea (vågar man säga det?)
  • Favoritspelare: Eden Hazard
  • ROI%

Fler spelnyheter & kampanjer

Bettingstugans Veckosummering (v.49)

Ishockey 11 december 2023

Vecka 49 har passerat och då är det dags för en ny veckosummering. Här lyfter vi fram tre speltips från föregående vecka som får lite extra uppmärksamhet och det är precis som ... Läs mer

Bettingstugans julkalender: Lucka #11

Fotboll 11 december 2023

FOTBOLL. I lucka elva är det dags för en tävling och här dyker ingen mindre än Pontus Kåmark upp som dagens gäst hos oss på Bettingstugan! Kåmark har en lång och framgångsrik ... Läs mer

Bettingstugans julkalender: Lucka #10

Premier League 10 december 2023

FOTBOLL. Det är söndag och idag öppnar vi lucka tio i julkalendern. Formen på våra tipsters som dyker upp här är minst sagt bra och idag är det Bosse som bär fanan igen då han ... Läs mer

Inför Roma - Fiorentina: Kaffe kaka, åtta raka?

Serie A 9 december 2023

FOTBOLL. Världens bästa Serie A står för kvällsunderhållningen under söndagen och matchen i fokus spelas på Stadio Olimpico i Rom där AS Roma gästas av Fiorentina. Hemmalaget är i ... Läs mer

Bettingstugans julkalender: Lucka #9

Premier League 9 december 2023

FOTBOLL. VI är framme vid lucka nio i vår julkalender här på Bettingstugan.se och idag dyker Bosse Petersson upp bakom kameran igen! Igår rättade vi ett grönt spel från ... Läs mer