• Hem
  • Tipster-intervju med Ryggareken

Tipster-intervju med Ryggareken

14 november 2018

Näst på tur i artikelserien “Tipster-intervju” är med ingen mindre än Ryggareken. Vår brittiska spelexpert som varit med sedan starten av Bettingstugan och som ständigt levererat vinnande speltips från de brittiska öarna. Här får du lära känna Ryggareken lite mer.

Tjena Ryggareken! Du har varit med sedan starten av Bettingstugan, berätta hur resan har varit?

Tjena! Det stämmer bra. Det har verkligen varit en spännande resa och det är fantastiskt att se hur båda sida och community har utvecklats sen dess. Bettingstugan har ju nu blivit en av Sveriges största spelsidor vilket är väldigt kul att se.

Vad gör du förutom att skriva för Bettingstugan?

Förutom att skriva på Bettingstugan så jobbar jag med affärsutveckling och marknad på en strategisk design byrå som bygger digitala tjänster, mycket appar och sånt. Man kan väl säga att jag alltid har jobbat med att skriva mycket, det tycker jag är jättekul!

Övriga intressen förutom fotboll och betting?

Förr så idrottade jag mycket, men nu blir det bara golf på helgerna och en runda ner till gymmet då och då. Det är ungefär vad som hinns med efter jobb och så under veckorna. En och annan spelsession med FIFA eller Red Dead Redemption 2 blir det kanske med. Och lite öl och god mat på helgerna såklart.

Craven Cottage

Ryggareken har spenderat flera timmar på dom engelska arenorna!

Hur kommer det sig att du föll för just den brittiska fotbollen?

Jag har flyttat runt mycket både inom landet och utanför Sveriges gränser. Det gjorde att jag aldrig riktigt föll för något lokalt svenskt lag, man vart ju otrogen vart man än gick kändes det som. Kärleken till engelsk fotboll började i 10-års ålder då min farsa bosatte sig i London, det blev helt enkelt många turer till Southwest, Londons alla arenor. Ett antal år senare så bosatte jag mig själv där och då vart fotbollen alltid nära till hands och någon form av fast punkt i tillvaron.

I  övrigt så tror jag att jag alltid har varit fascinerad över den höga kvalité som även de lägre engelska ligorna påvisar. Det är något spännande med att följa lag över tid och se dom växa eller bli mindre medan dom pendlar mellan divisionerna. Här utmärker den engelska ligan sig.

Men jag ser till att hålla mig uppdaterad på de andra ligorna med, mest pga. att bra spelarmaterial till slut har en tendens att komma till UK. Det vill man ju ha koll på, talanger och så.

Hittills har du i princip enbart levererats speltips på lag från de brittiska öarna, följer du andra ligor och sporter?

Jag följer definitivt mest engelsk fotboll. Vi har ju 72 lag ner till League Two som tillsammans spelar 1948 ligamatcher under en säsong + inhemska cuper och internationella cuper för lagen i Premier League, det är många matcher att hålla ett öga på det.

Men jag ser till att hålla mig uppdaterad på de andra ligorna med, mest pga. att bra spelarmaterial till slut har en tendens att komma till UK. Det vill man ju ha koll på, talanger och så.

Annars händer det att man tittar på en del golf. Definitivt mycket handboll med. Farsan var lagkapten i ett av Sveriges bättre lag när det begav sig så det ligger väl lite i blodet.

Berätta hur du går tillväga när du väljer ut dina spel, magkänsla eller statistiskt underlag?

Har ni läst den där boken som lite populärvetenskapligt delar in personligheten i färger? Jag får nog sägas vara ganska blå. Gillar att se mönster utifrån statistik och siffror. Med det sagt så finns det alltid statistiskt underlag i mina analyser. För det finns ju så mycket man kan läsa av. Lite som den här gamla bettingreklamen med killen som analyserar luftfuktighet och den effekt det har på en av spelarnas hårvax och hur den kombinationen påverkar hans huvudspel.

Magkänsla är ju såklart viktigt att ha, och du måste ju ha en allmän känsla för spelet. Men allt blir lite bättre när man har ännu mer kött på benen som man kan backa upp känslan med.

Att skriva speltips går snabbt. Att analysera dom, och välja ut rätt spel, kan däremot ta timmar.

Ryggareken känner igen sig i Unibets reklam 👇👇

Det är på spelbolagens misstag du kan vinna på marginalen – för tänk på att analytikerna som sätter oddsen till spelsidorna är proffs - och har en hel arsenal av statistiskt underlag till sitt förfogande.  

Vad anser du vara den viktigaste egenskapen för en spelare för att slå spelbolagen långsiktigt?

Spela strategiskt och smart, en match i taget. Jämför odds mellan olika spelbolag. Ha koll på om odds sjunker eller höjs. Det är på spelbolagens misstag du kan vinna på marginalen – för tänk på att analytikerna som sätter oddsen till spelsidorna är proffs - och har en hel arsenal av statistiskt underlag till sitt förfogande.  

Har du något favorit spelbolag? Isåfall, vilket och varför?

Nej. Det finns spelbolag som har en fantastisk spelupplevelse, sk. User Experience, medan det finns spelbolag som erbjuder bättre odds än övriga. Det är en preferensfråga som jag inte tar ställning till, men jag spelar bara på seriösa bolag.

Du har nu placerat över 150 speltips hos Bettingstugan med ett imponerande facit, något speltips du är extra nöjd över?

De speltipsen med högst utdelning. Haft några maxspel med något lägre odds som jag är riktigt nöjd med. Där har man ju satsat stort, och gått vinnande ur. Annars gillar man ju alltid högoddsare. Newcastle & under 2.5 mål mot Huddersfield som gick in till 3.50x pengen, den var riktigt fin. Eller förra månadens rek: Palace och under 2.5 mål mot samma lag till 4.50 som även den gick in.

Slutligen, berätta för följarna varför de bör följa just dina speltips?

Om mina läsare tycker att speltipsen är genomtänkta och välskrivna så hoppas jag att dom följer mig och mina speltips. Har själv några rekare som jag brukar följa för att jag tycker dom är duktiga – men inte säger dom åt mig att följa dom. Det gör jag självmant.

Följ Ryggareken på Twitter

Snabbfakta: Ryggareken
  • Ålder: 30
  • Bor: Stockholm
  • Från: Skåne
  • Favoritlag: Chelsea (vågar man säga det?)
  • Favoritspelare: Eden Hazard
  • ROI%
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Veckobrev från Bettingstugan!

Ishockey 15 mars 2019

Vi har en fullspäckad helg framför oss med SHL-slutspel, semifinaler i Svenska Cupen och massvis med bra fotboll i toppligorna ute i Europa. På Bettingstugan kan du läsa speltips ... Läs mer

TÄVLING - Vinn en resa för 20 000kr!

Oddstävling 15 mars 2019

Vi fick ingen förra gången vi körde en snöboll så därför dubblar vi priset till denna helg! Dessutom sänker vi antalet dagar på snöbollen. Se till att klara fem dagar och ha störst ... Läs mer

Få 4.50 x pengarna på att Burakovsky gör mål inatt!

Förhöjda odds NHL 14 mars 2019

Ta del av ett förhöjt odds till nattens NHL. Hos Hajper kan du spela på att Burakovsky gör mål för Washington Capitals för 4.50 istället för 3.65. Det bästa med erbjudandet är att ... Läs mer

Boosta oddset - Vinst för Nadal & Federer med 2-0

Hos Hajper kan du boosta oddset på ATP Indian Wells. Ta del av deras hajpade odds och få oddset 2.35 på att Nadal och Federer vinner sina matcher med 2-0. Det finns inget maxbelopp ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 14 mars 2019

På lördagens Stryktips-kupong bjuds vi på matcher från FA-cupen, Premier League och Championship. I vanlig ordning har Bettingstugans experter tagit ut sina spikar ock skrällar ... Läs mer